Архів новин

18 апреля 2018

МТОТ та Уряд Швейцарії розпочали пілотний проект з протимінної діяльності для Луганської та Донецької областей

Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш та Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарської Конфедерації, пан Ґійом Шойрер підписали Угоду про співпрацю у сфері протимінної діяльності.

Підписання цієї угоди є черговим кроком консолідації зусиль з боку Уряду Швейцарії та Уряду України у сфері протимінної діяльності, що допоможе зберегти життя тисячам українців, які проживають вздовж лінії розмежування, інформує МТОТ.

Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації сумісно з Асоціацією сільгосптоваровиробників Луганської області розпочато цикл нарад щодо впровадження в дію Урядових програм підтримки аграрного сектору

Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації сумісно з Асоціацією сільгосптоваровиробників Луганської області розпочато цикл нарад щодо впровадження в дію Урядових програм підтримки аграрного сектору.

Луганщина отримає майже три мільйони держсубвенції на модернізацію матеріально-технічної бази закладів профтехосвіти

Уряд ухвалив рішення щодо деяких питань використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів у 2018 році.

Це забезпечить спрямування субвенції у сумі 100 млн гривень на придбання сільськогосподарської техніки, обладнання, матеріалів та устаткування професійно-технічними навчальними закладами, на базі яких будуть створені навчально-практичні центри з підготовки робітників за професіями:

- «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва»;

У Сєверодонецьку відбулися публічні дебати серед учнівської молоді

Участь у публічних дебатах «Індекс SCORE та його вплив на підвищення рівня згуртованості та соціальної єдності в громадах» взяли 80 школярів загальнооствітних шкіл та студентів вищих навчальних закладів разом зі своїми вчителями та наставниками з Луганської та Донецької областей.

Дискусія відбулася у форматі парламентських дебатів британського типу, що дозволило вислухати думку кожного гравця, що кожна ідея має право на існування, передбачало розробку плану дій по вирішенню конкретної проблеми.

Ремонтуються автошляхи з інтенсивним й навантаженим рухом

Наразі дорожники Луганщини проводять роботи з ліквідації аварійних місць. На замовлення обласної Служби автомобільних доріг працюють філії ДП «Луганський облавтодор».

При ремонтах дорожнього покриття у Старобільському та Новопсковському районах застосовується метод холодного фрезерування, контролюється якість суміші, рівність покриття, спряження ділянок з існуючим покриттям.

Гарячу асфальтобетонну суміш постачає асфальтобетонний завод у Старобільську. На черзі відкриття таких заводів у Кремінній, Білокуракиному та Біловодську.

Уряд схвалив проект постанови „Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 р. № 877”

Кабінет Міністрів України 18 квітня 2018 року ухвалив рішення, що дасть можливість забезпечити соціальним житлом 763 дітей-сиріт і побудувати 147 будинків для розвитку сімейних та інших форм виховання до кінця цього року.

Юрій Гарбуз опікується питанням гуманітарної допомоги для жителів уздовж лінії розмежування

Сьогодні, 18 квітня 2018 року, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з виконавчим директором ГО «Спілка Самаритян України Київське об’єднання» Яніною Левковською

Оформляються права на земельні ділянки під очисними спорудами

Надання якісних послуг з централізованого водовідведення є першочерговим завданням у сфері житлово-комунального господарства.

Очищення, знешкодження та знезаражування стічних вод є запорукою попередження та усунення негативного впливу забруднюючих речовин на навколишнє природнє середовище та здоров’я людей.

Однією з умов цієї роботи є оформлення прав на земельні ділянки під очисними спорудами, які обслуговуються комунальними підприємствами.

Відбувся другий регіональний хакатон «Button» з розробки IT-проектів соціального спрямування

14 -15 квітня в Сєвєродонецьку пройшов II регіональний Хакатон «Button».

Другий регіональний хакатон «Button» з розробки IT-проектів соціального спрямування відбувся в рамках Програми відновлення та розбудови миру, яка реалізується Програмою розвитку ООН на сході України, за фінансово підтримки Уряду Швеції та у партнерстві з ГО «Фундація «Простір», ГО «Суспільна думка», ГО «Агентство стійкого розвитк Луганського регіону», Ресурсним центром зі сталого розвитку при СНУ ім. В. Даля, Кризовим медіа-центром «Сіверський Донець», Луганською обласною державною адміністрацією.

Понад 630 мільйонів гривень податків і зборів отримали місцеві бюджети Луганщини

У першому кварталі цього року до місцевих бюджетів області надішло 633,2 млн гривень податків та зборів.

Виконання індикативних показників забезпечено на рівні 109,7 %, додатково до завдання надійшло 55,9 млн гривень.

Зокрема, за результатами наповнення місцевих бюджетів 450,1 млн гривень отримано за рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб.

Сплату єдиного податку представники малого бізнесу забезпечили в розмірі 80,9 млн гривень, що перевищує минулорічний результат на 15,5 млн гривень.

Важливо: на Луганщині знижується рівень води у річках

В області залишається чотири підтоплених мостів та під’їздів до мостів.

Ситуація по затопленням знаходиться під контролем служб ДП «Луганський автодор», місцевих органів влади, Національної поліції, чергової служби управління з питань цивільного захисту Луганської облдержадміністрації та Головного управління ДСНС України в Луганській області.

Так, у Новопсковському районі на мостах води немає, тому вони для проїзду відкриті.

СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ «ЕКСПОРТ ДО ШВЕЦІЇ КРОК ЗА КРОКОМ»

У рамках розвитку експортного потенціалу України 26 квітня 2018 року в Дипломатичній академії при МЗС України відбудеться семінар-практикум «Експорт до Швеції крок за кроком».

Цей захід заплановано у рамках бізнес-форуму «Tradeworkshop Sweden Ukraine 2018», який за підтримки Міністерства промисловості і торгівлі Швеції відбудеться 29-30 травня 2018 року в м. Стокгольм.

Віковий шлях милосердя: Товариству Червоного Хреста України виповнюється 100 років

Сьогодні, 18 квітня, найвідоміша в країні гуманітарна організація – Товариство Червоного Хреста України відзначає 100-річний ювілей своєї діяльності.

Вікова історія роботиТовариства насичена багатьма шляхетними вчинками і справами, спрямованими на допомогу найуразливішим громадянам та постраждалим від надзвичайних ситуацій та збройних конфліктів.

Піротехніками на Луганщині вилучено 37 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 17 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 6,8 га місцевості у місті Попасна, смт Станиця Луганська, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 37 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: вісім артилерійських снарядів, 21 мінометну міну, одну ручну гранату й сім одиниць іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Стан піддтопленя в області на 17 квітня 2018 року

В Луганській області тала вода подекуди вийшла із берегів річки Айдар, затопила низькопрофільні мости на автошляхах. Так станом за 17.04.2018 року на 18:00 в області залишається 4 підтоплених мостів та під’їздів до мостів.
Обстановка по районам:
У Новопсковському районі на мостах води немає. Мости для проїзду відкриті.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди 100-річчя Українського Товариства Червоного Хреста

Дорогі друзі!

Щиро вітаю вас з ювілеєм Українського Товариства Червоного Хреста.

Рівно сто років тому, 18 квітня 1918 року, під час Першої Світової війни Товариство Червоного Хреста почало працювати в Україні. Біля витоків організації стояли українські медики та вчені.

Інформація за 17.04.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 17.04.2018
1. Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру - не сталося.
2. Кількість пожеж - 14, з них:
у житловому секторі - 1;
в екосистемах - 13.
3. Кількість небезпечних подій, внаслідок яких постраждали люди - 2,
з них:
водні об’єкти - 1;
ДТП - 1:

На Луганщині розпочалася Всеукраїнська щорічна акція «За чисте довкілля»

Також під час апаратної наради директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай розповів про стан утримання та ремонту доріг, благоустрій територій населених пунктів Луганської області.

Новини АТО: українського військового поранено у Попаснянському районі

Учора, 17 квітня, внаслідок ворожого обстрілу поблизу села Новоолександрівка Попаснянського району зазнав поранень наш військовий.

Загалом протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування два рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку сіл Троїцьке та Новоолександрівка Попаснянського району вівся обстріл зі 120-мм та 82-мм мінометів, а також автоматичних гранатометів.

Українські військові вогонь у відповідь не відкривали.