Архів новин

24 апреля 2018

Визначено стратегічні цілі Програми економічного і соціального розвитку Луганської області

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь провів нараду з питання обговорення проекту структури Програми економічного і соціального розвитку Луганської області.

Він зазначив, що ефективне вирішення найважливіших питань регіону можливо лише за рахунок реалізації Стратегії.

Обласна влада сприяє вирішенню питання водопостачання у Лисичанську

Сьогодні, 24 квітня, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Вадим Данієлян провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Засідання було присвячене попередженню виникнення надзвичайної ситуації через відключення від електропостачання підприємств водопровідно-каналізаційного господарства області.

Програма економічного та соціального розвитку Луганської області – невід’ємна складова стратегії розвитку

Сьогодні, 24 квітня, заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь провів нараду з питання обговорення проекту структури Програми економічного і соціального розвитку Луганської області.

Обласною владою та ЮНІСЕФ визначені заходи щодо допомоги Попаснянському та Лисичанському водоканалам

24 квітня заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян зустрівся з представниками Дитячого фонду ООН в Україні щодо надання гуманітарної допомоги родинам з дітьми шляхом підтримки роботи комунальних підприємств з водопостачання та водовідведення.

На Луганщині забезпечені державні соціальні гарантії громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Сьогодні, 24 квітня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів засідання «круглого столу» з представниками міських та районних організацій ВГОІ «Союз Чорнобиль України».

Увага! Триває обласний конкурс проектів місцевого розвитку

Триває прийом проектів місцевого розвитку для участі в обласному конкурсі проектів місцевого розвитку, оголошеному Луганською обласною державною адміністрацією 15 березня поточного року.

Обласною владою та ЮНІСЕФ визначені заходи щодо допомоги Попаснянському та Лисичанському водоканалам

24 квітня заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян зустрівся з представниками Дитячого фонду ООН в Україні щодо надання гуманітарної допомоги родинам з дітьми шляхом підтримки роботи комунальних підприємств з водопостачання та водовідведення.

Прес-центр Об’єднаних сил оголошує про початок акредитації представників ЗМІ для роботи в районі проведення операції Об’єднаних сил

З 25 квітня 2018 року Прес-центр Об’єднаних сил розпочинає прийом заявок засобів масової інформації на акредитацію для роботи в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Для отримання акредитації представники ЗМІ мають надати до Прес-центру Об’єднаних сил лист на бланку засобу масової інформації з проханням акредитувати відповідних працівників.

Понад сім тисяч послуг надано пенсіонерам Луганщини у 27 віддалених пунктах обслуговування

У І кварталі 2018 року органи Пенсійного фонду України у Луганській області забезпечили своєчасне та в повному обсязі фінансування виплати пенсій 335,1 тис. громадян.

Про це повідомлено під час засідання колегії Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, де було підбито підсумки роботи за І квартал поточного року та обговорено шляхи вирішення нагальних питань сьогодення.

24 квітня 2018 р. у м. Батумі проходить Міжнародна конференції «Україна – Грузія – НАТО: сучасні виклики безпеки Чорноморського регіону»

24 квітня 2018 року у м. Батумі Посол України в Грузії І.Долгов взяв участь у роботі Міжнародної конференції «Україна – Грузія – НАТО: сучасні виклики безпеки Чорноморського регіону», що проходить в рамках реалізації Проекту «Україна – Солідарність – НАТО».

ЗУСТРІЧ З ПРЕДСТАВНИКАМИ ДЕЛЕГАЦІЇ КОРОЛІВСТВА НОРВЕГІЯ

Вчора, 23 квітня, Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності була організована зустріч голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації з делегацією Королівства Норвегія.

Мобільний зв’язок Vodafone буде відновлено найближчим часом

Сьогодні о 09:38 стався обрив магістрального волоконно-оптичного кабелю ПрАТ «Vodafone Україна» в районі м. Сєвєродонецька. У зв’язку з чим непідконтрольна українській владі частина області залишилась без мобільного зв’язку, а на підконтрольній території спостерігається різке зниження якості надання телекомунікаційних послуг зазначеного мобільного оператора.

На цей час Департаментом експлуатації мережі ПрАТ «Vodafone Україна» ведуться роботи з визначення місця пошкодження та відновлення зв’язку.

Питання знаходиться на контролі облдержадміністрації.

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ щодо проведення ремонту мережі ПрАТ «Vodafone Україна»

24.04.2018 о 09.38 стався обрив магістрального волоконно-оптичного кабелю ПрАТ «Vodafone Україна» в районі м. Сєвєродонецька.

За інформацією, наданою у телефонному режимі начальником Департаменту експлуатації мережі ПрАТ «Vodafone Україна» Ананьєвим Олександром Вячеславовичем, ведуться роботи з визначення місця пориву та проведення відповідних ремонтних робіт.

До 4 червня ОТГ мають подати документи на весь обсяг інфраструктурної субвенції

Відповідно до змін до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, перелік проектів з проектними заявками та висновками облдержадміністрацій на весь обсяг коштів, передбачений для ОТГ, подаються виконавчими комітетами міських, селищних, сільських рад на погодження протягом двох місяців з дня набрання чинності Розпорядження Кабінету Міністрів України, яким затверджується розподіл субвенції на відповідний рік.

Працівники служби зайнятості навчались протидіяти торгівлі людьми та скринінгу

Днями Луганщина була шокована від повідомлення поліції про виявлений факт незаконного позбавлення волі та катування людей в м.Рубіжному.

Враховуючи збільшення кількості злочинів, пов’язаних із нелегальною трудовою міграцією, торгівлею людьми та експлуатацію дитячої праці, облдержадміністрація долучилась до Проекту «Покращення доступу уразливих груп населення, зокрема внутрішньо переміщених осіб, до послуг з попередження торгівлі людьми та скринінгу».

АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ МИТНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Запорізька ТПП запрошує взяти участь у практикумі «Актуальні питання митного регулювання зовнішньоекономічної діяльності». Захід відбудеться 26 квітня 2018 року у Запорізькій торгово-промисловій палаті (м. Запоріжжя. бул. Центральний, 4). Експерти – провідні спеціалісти Запорізької митниці ДФС.

У програмі:

Курс з підготовки топ-менеджерів у галузі культури для малих міст та ОТГ. Заявки приймаються до 10 травня

Міністерство культури України спільно із Goethe-Institut в Україні оголошують відкритий конкурс з підготовки топ-менеджерів у галузі культури для об’єднаних територіальних громад та малих міст України.

Запрошуємо до участі працівників галузі культури (органу місцевого самоврядування або закладу культури), які мають досвід реалізації проектів соціально-культурного характеру, мріють змінити власне місто/ОТГ.

АМУ презентує видання "МАРШРУТИ УСПІХІВ" кращі практики місцевого самоврядування

Децентралізаційна реформа є однією з найбільш успішних та перспективних в Україні. Її подальший розвиток – одне з найважливіших завдань на сьогоднішній день. Це підтверджують реальні результати та успіхи, які сьогодні демонструють українські міста. Асоціація міст України прагне поширювати їх досягнення.

У Новопсковській громаді пройшов перший вуличний арт-фестиваль соціального мистецтва «Том Сойер FEST»

«Розфарбуй своє місто разом з нами! Активні люди роблять зміни!», - саме цей девіз надихнув активних новопсковців на перетворення загальної толоки в масштабне свято. 

Тренеру з велоспорту з Луганщини призначено стипендію Президента України

Петро Порошенко підписав Указ про призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів та тренерів України з олімпійських видів спорту.

Серед дев’яти спортсменів та тренерів стипендію Президента отримуватиме Сергій Базін, серед вихованців якого бронзова призерка чемпіонату Європи 2017 року.

Розмір стипендії тренера з велосипедного спорту з Луганщини –  4 тисячі гривень.

Вітаємо!

На Луганщині вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 23 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 12,61 га місцевості у місті Попасна, смт Станиця Луганська, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: чотири артилерійських снаряди, 19 мінометних мін й шість одиниць іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

В області тривають весняно-польові роботи

Наразі на Луганщині ранніх ярих зернових культур – ячменю, вівса, гороху – посіяно 32 тис. га (63 %). Згідно з проведеним моніторингом, через пізню весну недосів ранніх може скласти близько 8 тис. га. З метою збереження зернової групи ці площі буде компенсовано посівами кукурудзи, проса, гречки.

Підживлено 254 тис. га озимини (93 %). Стан посівів залишається добрим.

Паралельно з підживленням озимини та сівбою ранніх триває боронування і культивація ґрунту під посів наступних культур.

Весняно-польові роботи на Луганщині

В умовах пізньої весни для аграріїв Луганщини у 2018 році однією з особливостей, з якою потрібно рахуватися при проведенні робіт в полі, є швидке наростання температур. Це означає, що сівбу сільськогосподарських культур потрібно буде провести в стислі строки, щоб не втратити вологу. Гарні запаси продуктивної вологи в метровому шарі ґрунту, які коливаються по районам Луганської області від 140 до 160 мм, дозволяють отримати дружні сходи і сприятливий розвиток усіх сільгоспкультур та надають оптимізму в отриманні доброго врожаю.

Новини АТО: у Попаснянському районі застосовані заборонені міномети

Протягом минулої доби, 23 квітня, об’єднані російсько-терористичні бандформування дев’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку міста Попасна, сіл Троїцьке, Новоолександрівка та Новозванівка вівся обстріл зі 120-мм та 82-мм мінометів, автоматичних і протитанкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів.

Українські військові вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації стосовно втрат та руйнувань не надходило.

Інформація за 23.04.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 23.04.2018 
1. Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – не сталося.
2. Кількість пожеж – 8, з них:
у житловому секторі – 1;
в екосистемах – 7.
2.1. Загинуло людей на пожежах – 2.
3. Кількість небезпечних подій, внаслідок яких постраждали люди – не сталося.
4. Виявлено та знешкоджено вибухонебезпечних предметів – 29, з них:
артилерійські снаряди – 4;
мінометні міни – 19;
інші ВНП –6. 

Розвиток партнерських відносин і побудова миру на Сході України, – Юрій Гарбуз зустрівся з делегацією Королівства Норвегія

Сьогодні, 23 квітня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з делегацію Королівства Норвегія.
Серед почесних гостей – представники МЗС Королівства Норвегія на чолі з заступницею директора Хелен Санд Андресен, Норвезького ресурсного банку демократії та прав людини на чолі з головою Френком Йохансеном, заступник голови Місії Посольства Норвегії в Україні Фредрік Артур, керівник СММ ОБСЄ у Луганській області Арне Далхауг.