Архів новин

27 апреля 2018

Стратегія в дії

27.04.2018 в рамках форуму регіонального партнерства «Стратегія в дії» відбулася тематична панель «Регіональний розвиток. Стратегія, тенденції, інструменти».

Тематичні дискусії відбулися з наступних питань:

−  Стратегія розвитку Луганської області – перші підсумки та перспективи;

−  Агенція регіонального розвитку – як інструмент реалізації стратегії, пріоритети діяльності;

−  Партнерство в дії.

Щодо особливого порядку, який діятиме у районі бойових дій та зонах безпеки, у зв’язку з операцією Об’єднаних Сил

На виконання вимог Закону України “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областях від 18 січня 2018 року, у зв'язку з оголошенням Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України рішення про початок проведення операції об'єднаних сил,  діятиме особливий порядок у зонах безпеки та районі бойових дій.

 

ОСОБЛИВИЙ ПОРЯДОК

 

На Луганщині продовжується серія зустрічей із громадським активом із питань протидії ґендерному та домашньому насильству й забезпечення безпеки жінок у громадах

На Луганщині продовжується серія зустрічей із громадським активом із питань протидії ґендерно зумовленому та домашньому насильству й забезпечення безпеки жінок у громаді. Заходи проводяться Українською фундацією громадського здоров’я спільно із ООН Жінки, ПРООН за підтримки Європейського Союзу.

Луганщина долучилася до Регіонального форуму «Просування прав людини та ґендерної рівності за допомогою мобілізації громад задля розширення можливостей в Україні»

24-25 квітня 2018 року в місті Святогірську проведено Регіональний форум за темою: «Просування прав людини та ґендерної рівності за допомогою мобілізації громад задля розширення можливостей в Україні». Захід проведено з ініціативи ООН Жінки, ПРООН, Українського жіночого фонду за підтримки Європейського Союзу, Луганської та Донецької обласних державних адміністрацій.

Визначені пропозиції, що мають бути включені до проекту Національного плану управління відходами

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь провів засідання робочої групи з підготовки пропозицій до проекту Національного плану управління відходами.

Під час заходу розглянуті проблемні питання у сфері управління так званими специфічними видами відходів. До них Національною стратегією управління відходами в Україні до 2030 року віднесено відходи упаковки, відпрацьовані батарейки, батареї, акумулятори, електронне та електричне обладнання та медичні відходи.

У Сєвєродонецьку проведено тренінг із ґендерного аудиту доступності

Доступність середовища для кожної людини вимірюється її потребами, обсягом та характером діяльності. Люди користуються житлом, навчаються, працюють, подорожують, купують товари, відвідують кіно, парки, займаються спортом, при потребі лікуються, і все це відбувається в певному середовищі.

Попередження домашнього насильства на Луганщині розглянуто в ході засідання «круглого столу» щодо актуальних питань взаємодії учасників освітнього процесу

20 квітня 2018 року у Луганському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулося засідання обласного «круглого столу» за темою: «Актуальні питання взаємодії учасників освітнього процесу: дотримання прав та свобод».

Колектив Департаменту приєднався до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

21 квітня 2018 року колектив Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації приєднався до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля». Працівники Департаменту упорядкували алею поряд із Христо-Різдвяним кафедральним собором, яка є одним із улюблених місць відпочинку сєвєродончан. Фахівці Департаменту прибрали сухі гілки, минулорічне листя, сміття, що зібралося останніми місяцями.

Децентралізація на Луганщині в дії: в громадах починають працювати власні інспектори праці

З ініціативи Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації 20 квітня 2018 року на базі Луганського Центру розвитку місцевого самоврядування за участю представників Головного управління Держпраці у Луганській області проведено семінар для громад та міст обласного значення на тему: «Інспектори праці в органах місцевого самоврядування».

Урядом удосконалено механізм забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України

Постановою Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2018 року № 280 внесено зміни до Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР.

В обласних установах проведено всеукраїнську акцію з благоустрою «За чисте довкілля»

Колективи інтернатних установ та закладів системи соціального захисту населення Луганської області підтримали ініціативу, долучившись до заходу в рамках всеукраїнської акції з благоустрою  «За чисте довкілля».

У заході взяли участь понад 600 працівників будинків-інтернатів та закладів соціальної сфери області, які організували висадження дерев, кущів, розбили квітники, газони, привели до ладу свої та прилеглі території.

 

Віталій Вознюк

Роз’яснювальна робота щодо реалізації державних та обласних програм підтримки сільського господарства триває.

Роз’яснювальна робота щодо реалізації державних та обласних програм підтримки сільського господарства триває. Цього разу представники Департаменту агропромислового розвитку та Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області відвідали з робочим візитом Новопсковській район. В рамках візиту відбулась нарада з керівниками сільгосппідприємств району, головами сільських рад представниками ветеринарної служби району, членами асоціації сільгосптоваровиробників.

Мандруємо Луганщиною. Розбудова туристичного потенціалу

За ініціативи Департаменту економічного розвитку та туризму облдержадміністрації  27.04.2018  в рамках Форуму регіонального партнерства «Стратегія в дії» проведено тематичну панель «Мандруємо Луганщиною. Розбудова туристичного потенціалу», метою якої було обговорення передумов сталості та  розвитку внутрішнього  туризму в Луганській області.

На Луганщині презентували Асоціацію з розвитку туризму

Сьогодні, 27 квітня, в рамках  Форуму регіонального партнерства «Стратегія в дії» відбулася презентація нової галузево орієнтованої організації – ГО «Асоціація з розвитку туризму в Луганській області». Асоціація покликана стати консолідуючою платформою для взаємодії бізнесу, громадськості та місцевих органів влади, створити сприятливі умови для розвитку туристичної сфери в Луганській області.

Академічний симфонічний оркестр виконуватиме Дев’яту симфонію Бетховена!

12 травня Академічний симфонічний оркестр під керівництвом почесного головного диригента Курта Шміда /Австрія/ даруватиме наймасштабнішу музичну подію цього року! Вперше у Сєвєродонецьку звучатиме Дев’ята Симфонія Бетховена, яка входить до репертуару кращих оркестрів світу!

Відбудеться брифінг Командувача операції об’єднаних сил Сергія Наєва, голови Луганської ОДА Юрія Гарбуза та голови Донецької ОДА Павла Жебрівського

2 травня у Краматорську у Донецькій обласній військово-цивільній адміністрації (вул. Олекси Тихого, буд. 6) відбудеться брифінг Командувача операції об’єднаних сил Сергія Наєва з нагоди початку операції об’єднаних сил.

У брифінгу також візьмуть участь голови обласних Луганської та Донецької військово-цивільних адміністрацій Юрій Гарбуз і Павло Жебрівський, посадові особи Збройних Сил України та інших військових формувань та правоохоронних органів командування об’єднаних сил.

Акредитація журналістів обов’язкова!

OPEN Media Hub оголошує про відкриття конкурсу на виробництво відеосюжетів

OPEN Media Hub оголошує про відкриття конкурсу на виробництво відеосюжетів з метою підтримки телевізійних та онлайн відеожурналістів із країн Європейської політики сусідства у створенні контенту на теми Європейського Союзу та відносин відповідних країн із ЄС. Цей конкурс відкрито для різних країв в тому числі й для України.

З початку Всеукраїнській акції «За чисте довкілля» на Луганщині висаджено більше 3 тис. дерев

У містах і районах області протягом квітня були проведені масштабні роботи з висадки дерев, упорядкування квітників, парків, доріг та тротуарів тощо.

Зокрема,  висаджено понад 3 тис. дерев, 1 240 тис. кущів та 3 159 тис. квітників. Приведено до належного стану 154 парків й 103 скверів.

Протягом акції в області ліквідувано 608 несанкціонованого сміттєзвалищ загальним обсягом 6 778 тис. куб. м.

Крім цього, прибрано прибудинкових територій площею більш ніж 8,3 млн кв. м, а також 778 кладовищ і 357 братських могил, меморіальних комплексів й місць почесних поховань.  

МІЖНАРОДНИЙ ТОРГОВИЙ ФОРУМ «LIM-2018 | FMCG»

31 травня 2018 року у ТПП України відбудеться наймасштабніша міжнародна зустріч року у сфері торгівлі та експорту, розвитку бізнесу рітейлу, дистрибуції та виробництва.  

Live International Marketplace («LIM-2018») – жива найбільш потужна площадка для впровадження інновацій, купівлі та продажу товарів FMCG, обміну цінним досвідом у сфері торгового бізнесу та виробництва якісних товарів.  

Доповіді | Аналітика | Дискусії і Круглі Столи | Презентації | Дегустації | Виставка | Переговори | Нетворкінг | Гала-вечеря

На форумі «Стратегія в дії» підписано Меморандум, що сприятиме регіональному розвитку Луганщини

Ця подія відбулася під час другого дня Форуму регіонального партнерства «Стратегія в дії», який протягом 26-27 квітня крокував нашою областю.

Перший день форуму та тематична панель «Розвиток територій. Децентралізація, секторальні реформи» невипадково проходили у Новопскові – центрі першої в Україні територіальної громади.

Луганські спортсмени вибороли одинадцять медалей на ІІІ етапі Кубку Світу з плавання в ластах

Змагання відбулось у Німеччині, в якому взяли участь 418 спортсменів з 21 країни та 78 клубів.

Національну збірну України представляли і луганські спортсмени із Сєвєродонецької спеціалізованої дитячо-юнацької спортивно-технічної школи водних видів спорту «Садко».

Зокрема, майстер спорту України міжнародного класу Денис Левін, майстер спорту України міжнародного класу Валентина Резнік, майстри спорту України Тетяна Хрипункова, Володимир Сущенко, Катерина Сторчева та Дмитро Серебряков, а також кандидати у майстри спорту Анна Анфімова та Ксенія Шуліка.

Президент підписав Закон про ратифікацію Гарантійної угоди між Україною та МБРР для кредитування малого та середнього бізнесу

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про ратифікацію Гарантійної угоди (Проект доступу до довготермінового фінансування) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку», що прийнятий Верховною Радою 5 квітня.

На Луганщині відбувся перший тренінг для людей з інвалідністю

Захід, який проходив у приміщенні Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, мав назву «Етика і практика взаємодії з особами з інвалідністю».

«Немає нічого важливішого за взаємоповагу та порозуміння в цивілізованому суспільстві. Ніхто не має бути схожим на іншого. І до цього треба привчати наших громадян, а особливо – дітей. Саме на це спрямовані усі наші зусилля з розвитку інклюзивної освіти», – розповіла спікер семінару, директор Луганського обласного центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями Тетяна Баранцова.

Міжнародна виставка "FIA-2018" м. Алжир 8-13 травня 2018року

У період з 8 по 13 травня 2018 року у м. Алжир відбудеться 51-ша Міжнародна виставка “FIA-2018” (http://www.safex.dz).

Зазначена подія – один із ключових і наймасштабніший серед виставкових заходів у Алжирській Народній Демократичній Республіці. Очікується участь підприємств та компаній з понад 40 країн світу. Захід буде широко висвітлюватися у місцевих та іноземних ЗМІ.

Важливо: Абітурієнти з непідконтрольних територій вступатимуть до вишів або ПТНЗ за спрощеною процедурою

Вже третій рік поспіль абітурієнти з Криму і тимчасово непідконтрольної частини Донбасу зможуть вступати до українських вишів або ПТНЗ за спрощеною процедурою – без складання ЗНО.

Також для вступу їм не треба буде мати при собі паспорт та шкільний атестат. Вступити за спрощеною процедурою можна з 4 червня до 28 вересня через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна».

Зокрема, освітні центри «Донбас-Україна» створюються на базі підконтрольних українській владі закладів вищої освіти Донеччини та Луганщини та переміщених вишів.

Міжнародна торгівельна, туристична та інвестиційна виставка "APKASI Otonomi Expo - 2018" (м. Джакарта, Республіка Індонезія)

У період з 6 по 8 липня 2018 року у м. Джакарта (Республіка Індонезія) проходитиме Міжнародна торгівельна, туристична та інвестиційна виставка “APKASI Otonomi Expo - 2018”.

Зазначена подія є однією з наймасштабніший у сфері торгівлі, туризму, інвестицій та регіонального розвитку, під час якої учасники мають можливість ознайомитись з потенціалом провінцій Індонезії.

Очікується, що у заході візьмуть участь компанії, що працюють у таких галузях: туристичній, енергетичній, гірничодобувній, промисловій, сільськогосподарській, IT та інших.

У Сєвєродонецька можуть забрати повноваження у сфері держархбудконтролю

Асоціація міст України вважає недопустимим позбавлення органів місцевого самоврядування повноважень у сфері держархбудконтролю. Такі повноваження громади почали отримувати в рамках реформи з децентралізації, і сьогодні прийняття цього закону виглядатиме як згортання реформи та повернення до централізації влади.

 

Інформація за 26.04.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 26.04.2018 
1. Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру - не сталося.
2. Кількість пожеж - 5, з них:
у житловому секторі - 2;
на виробництві - 1
в екосистемах - 2.
3. Кількість небезпечних подій, внаслідок яких постраждали люди - не сталося.
4. Виявлено та знешкоджено вибухонебезпечних предметів - 12, з них:
артилерійські снаряди - 10;
мінометні міни - 1;
інші ВНП - 1. 

Новини АТО: під обстріли потрапило Золоте

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування один раз порушили «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку міста Золоте вівся обстріл зі 120-мм мінометів, БМП і протитанкових гранатометів.

Українські військові вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації стосовно втрат та руйнувань не надходило.

Ансамбль пісні і танцю «Радани» вітав Товариство Червоного Хреста України, якому нещодавно виповнилося 100 років!

25 квітня відбувся урочистий захід, присвячений 100-річчю з Дня заснування Товариства Червоного Хреста України! З визначним ювілеєм людей найблагороднішої справи милосердя вітали почесні гості свята: очільник області Юрій Гарбуз, керівники структурних підрозділів ОДА, керівники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, а також представники міжнародних організацій.

Найщиріші вітання дарував й ансамбль пісні і танцю «Радани». На честь свята артисти презентували ювілярам яскраві музичні твори, сповнені життєрадісності, любові та патріотизму.