Архів новин

29 мая 2018

Політолог Євген Магда розповів про гібридну агресію Росії щодо України та війну на Луганщині

Сьогодні, 29 травня, у Луганській облдержадміністрації Виконавчий директор Інституту світової політики, політичний експерт, письменник Євген Магда провів презентацію своєї книги «Гібридна агресія Росії: уроки для Європи». Захід відвідали заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян, співробітники Департаменту масових комунікацій, студенти СНУ ім. В. Даля, представники громадськості та журналісти.

Павло Клімкін перебуває з робочим візитом у Нью-Йорку

28-29 травня 2018 року  Міністр закордонних справ України Павло Клімкін перебуває з  робочим візитом у Нью-Йорку з метою участі у брифінгу Ради Безпеки ООН, у ході якого обговорюватиметься ситуація, що склалася внаслідок російської агресії проти України, і шляхи врегулювання конфлікту.

Чеські парламентарі підтвердили незмінність позиції у питанні територіальної цілісності України

24 травня 2018 року відбулася зустріч заступника Міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олени Зеркаль з делегацією Комітету у закордонних справах, оборони та безпеки Сенату Парламенту Чеської Республіки на чолі з Головою Комітету Франтішеком Бубланом.

В області на більшість продуктів харчування ціни нижчі за середньоукраїнські

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу середніх споживчих цін на продовольчі товари за квітень поточного року на контрольованій українською владою території області склалася наступна цінова ситуація.

Так, знизилися ціни на крупи гречані (на 6,3 % – з 20,24 грн до 18,97 грн); рис (на 1,6 % – з 23,69 грн до 23,32 грн); сири м’які жирні (на 1,5 % з 98,97 грн до 97,47 грн); цукор (на 1,4 % з 14,65 грн до 14,45 грн); яйця курячі (на 0,2 % з 25,67 грн до 25,63 грн).

Проведення святкового концерту «Культурна мозаїка» з нагоди відзначення Всесвітнього дня культурного розмаїття в ім’я діалогу та розвитку

          Ми розмовляємо різними мовами, маємо різні звички та життєвий уклад, але коли співаємо та танцюємо – ми спілкуємося однією мовою – мовою мистецтва! 

      24 травня 2018 року у концертній залі МКУ «Палац культури» міста Рубіжне Луганської області відбувся обласний святковий концерт «Культурна мозаїка», з нагоди відзначення Всесвітнього дня культурного розмаїття в ім’я діалогу та розвитку.

          Культуру різних національностей Луганщини і народів світу представляли творчі професійні та аматорські колективи з усіх куточків нашої області.

Озимих культур в області посіяно майже на 30 тисяч гектарів більше, ніж минулоріч, – брифінг

Про завершення весняно-польових робіт на брифінгу для ЗМІ сьогодні, 29 травня, розповіла директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Лариса Бичкова.

Вона повідомила, що сільськогосподарськими підприємствами області на проведення комплексу робіт із запланованих 58 тис. тонн закуплено мінеральних добрив 60 тис. тонн (103 %).

Під урожай 2018 року посіяно 283 тис. га озимих культур, в тому числі зерна – 278 тис. га, що майже на 30 тис. га більше показників минулого року. Крім того, посіяно 4,4 тис. га озимого ріпаку.

Відповідальність Росії за безневинних жертв рейсу МН-17 має бути невідворотною – Президент України після зустрічі з Федеральним президентом Німеччини

Світова спільнота має забезпечити невідворотну відповідальність Російської федерації за збиття літака рейсу Малайзійських авіаліній МН-17. Про це заявив Президент Петро Порошенко під час спілкування з журналістами після зустрічі з Федеральним президентом Німеччини Франком Вальтером Штайнмаєром.

Інформація для зацікавлених осіб,які мають наміри отримати водні об’єкти в оренду у комплексі із земельною ділянкою

Оренда водних об’єктів є одним із джерел наповнення місцевого бюджету, а правильно оформлені документи захищають права як орендарів, так і орендаторів.

На сьогодні на підконтрольній українській владі території Луганської області знаходяться у задовільному стані та можуть бути передані облдержадміністрацією у користування на умовах оренди 323 водних об’єкта на загальній площі 2,60 тис. га.

Президент України: Розраховуємо, що рішення щодо миротворців на окупованій частині Донбасу буде прийнято найближчим часом

Президент України Петро Порошенко та Федеральний президент Федеративної Республіки Німеччина Франк-Вальтер Штайнмаєр детально обговорили ситуацію на Донбасі.

В області відбулися соціокультурні заходи для дітей та молоді з інвалідністю

На Луганщині організовано ряд соціокультурних заходів для молоді та дітей з інвалідністю, а також їх батьків і педагогів.

Спеціалісти обласного центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями розпочали з міста Рубіжне, де поспілкувались з дітьми, які мають вади зору.

Під час заходу діти мали змогу не тільки поділитися своїми враження, розказати про себе, а й отримали корисні подарунки.

На Новопсковщині встановлено систему відеоспостереження для безпеки громадян

Завдяки активній позиції жителів Новопсковської селищної ради впроваджено міні-ініціативу щодо підвищення рівня громадської безпеки через встановлення в місцях великого скупчення людей системи відеоспостереження.

Для створення платформи взаємодії між усіма структурами, дотичними до питань безпеки, ініціативною групою розроблено міні-проект «Безпека майбутнього – перемога минулого».

Юні луганчани, переможці конкурсу «Україна очима дітей АТО-2», побували на Буковині

Цього року 20 учнів художніх шкіл та художніх відділень шкіл мистецтв Лисичанська, Рубіжного, Кремінної та Сватового – переможці конкурсу «Україна очима дітей АТО-2», побували у Чернівцях.

Під час подорожі діти у супроводі викладачів відвідали безліч цікавих місць Чернівців. Серед іншого вони завітали до художніх музеїв, побували у Чернівецькому національному університеті ім. Федьковича.

Піротехніками за минулий тиждень вилучено 94 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулого тижня в області піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено 10,04 га місцевості.

Загалом виявлено й вилучено 94 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 34 артилерійських снаряди, дві мінометні міни, три ручні гранати, 14 одиниць  набоїв та 41 одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

УКРАЇНСЬКО-ІНДІЙСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

07 червня 2018 року в приміщенні ТПП України (вул. Велика Житомирська, 33, конференц-зала «Колізей», 4 поверх) відбудеться Українсько-Індійський бізнес-форум.

Передбачається участь у Форумі Надзвичайного та Повноважного Посла Індії в Україні пана Манодж Кумара Бхарті.

Протягом форуму Ви матимете можливість налагодити контакти з бізнесом Індії. До делегації входять представники різних галузей економіки, зокрема: аграрної, електротехнічної, будівельної, автомобільної, агрохімічної та інші.

ТОРГОВА МІСІЯ ДО ІЗРАЇЛЮ

Офіс з просування експорту запрошує українські компанії приєднатись до української бізнес-делегації торгової місії до Ізраїлю в IT та меблевому секторах, яка відбудеться з 22 по 24 липня 2018 року в Тель-Авіві.

Що ви отримаєте:

МІЖНАРОДНИЙ КОНВЕНТ «THE WORLD OF TRADE»

Торгова-промислова палата України інформує, що 28-29 червня 2018 року пройде Міжнародний ритейл-конвент в Астані під загальною назвою «Світ торгівлі-2018» (The World of Trade 2018).

2 червня – обласні урочистості до 80-річчя утворення Луганської області

Шановні жителі області! Запрошуємо вас узяти участь у святкових заходах з нагоди 80-річчя Луганської області, які відбудуться у місті Сєвєродонецьк 2 червня.

Підприємці, які працюють по спрощеній системі, сплатили 106 мільйонів гривень єдиного податку

Ця сума надійшла від суб’єктів господарювання протягом січня-квітня 2018 року.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 57 млн гривень, сплачена фізичними особами-підприємцями, які працюють по спрощеній системі оподаткування, та сільськогосподарськими товаровиробниками – 39,9 млн гривень.

У порівнянні з показниками за аналогічний період 2017 року надходження єдиного податку збільшились на 19,5 млн гривень, або на 22,5 %.

Новини ООС: Попаснянський район потерпає від ворожих обстрілів

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська шість разів порушували "режим тиші" вздовж лінії розмежування.
Зокрема, по укріпленнях наших захисників поблизу Золотого, Новотошківського та Новозванівки Попаснянського району застосовувались 120-мм і 82-мм міномети, автоматичні гранатомети та стрілецьку зброю.
У напрямку села Кримське Новоайдарського району відкривався вогонь зі 120-мм мінометів.

Розвиток безпечного середовища - пріоритет громади

На Луганщині завдяки активній життєвій позиції мешканців Новопсковської селищної ради впроваджено міні-ініціативу щодо підвищення рівня громадської безпеки через встановлення в місцях великого скупчення людей системи відеоспостереження.

Для створення платформи взаємодії між усіма структурами, дотичними до питань безпеки, ініціативною групою Олени Атабаєвої розроблено міні-проект «Безпека майбутнього-перемога минулого». У ініціативних жінок було чітке усвідомлення того, що починати зміни в громаді треба з себе, що можна змінювати своє власне життя, починаючи навіть з малих справ.