Архів новин

30 мая 2018

Уряд затвердив програму реалізації Конвенції ООН про права дитини

В Україні активізується державна політика щодо захисту прав дітей.

Кабінет міністрів України затвердив державну цільову програму "Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини" на період до 2021 року.

Передбачається, що виконання програми дозволить:

удосконалити державну систему захисту прав і інтересів дітей, в тому числі дітей з інвалідністю, інтегрування їх в соціум;

В області влаштовані у сім'ї майже 90 % дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування

Про забезпечення прав та інтересів дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, напередодні Дня захисту дітей розповіла начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Раїса Родіна.

Вона нагадала, що для реалізації Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки в області діє відповідна робоча група, створена розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації.

Всеукраїнським рекордом Луганщина відзначить ювілей

З нагоди святкування 80-річчя утворення Луганської області 500 танцівників із 80 хореографічних колективів одночасно виконають український танець. Цей факт буде зафіксовано у Книзі рекордів України.

Увага! Важлива інформація

4 червня 2018 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
Місце проведення:  м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок  14:00.

КПВВ «Станиця Луганська» переходить на літній режим роботи

З 1 червня 2018 року контрольний пункт в`їзду-виїзду «Станиця Луганська» переходить на літній період роботи.

Пропуск осіб здійснюватиметься щоденно з 06:00 до 20:00.

Таким чином, час роботи КПВВ збільшується.

Державна прикордонна служба України просить громадян врахувати цю інформацію під час планування поїздок.

КПВВ «Золоте» працюватиме за аналогічним графіком.

За інформацією Лисичанського прикордонного загону

На Луганщині за матеріалами СБУ до семи років ув’язнення заочно засуджено організаторку антиукраїнського псевдореферендуму

За матеріалами СБУ до семи років позбавлення волі засуджено місцеву мешканку, яка у травні 2014 року очолювала «штаб» з проведення у Новоайдарському районі незаконного «референдуму про державну самостійність ЛНР».

Співробітники СБ України встановили, що відповідні «повноваження» місцева прихильниця ідеології «руського міра» отримала від так званої «виборчої комісії ЛНР».

Низку нагород привезли спортсмени області зі всесвітніх змагань з пауерліфтингу

У Фінляндії відбувся чемпіонат світу з класичного пауерліфтингу в програмі жим лежачи. До змагань долучились близько 600 спортсменів з 28 країн.

Україну представляли 26 атлетів, у тому числі пауерліфтери з Луганщини.

Найбільш успішно виступила збірна дівчат до 18 років. Саме вони здобули єдину командну нагороду – срібло.

При цьому в арсеналі луганчанок три індивідуальні нагороди: одне золото та два срібла.

Так, чемпіонкою світу стала Христина Леоненко (вагова категорія 43 кг). Віце-чемпіонками – Наталія Череменко (в/к 47 кг) та Катерина Купаєва (в/к 63 кг).

З початку року землевпорядною службою Луганщини зареєстровано 9 948 земельних ділянок

З початку поточного року державні кадастрові реєстратори Головного управління Держгеокадастру у Луганській області прийняли 10 293 заяви на реєстрацію земельних ділянок, за якими зареєстрували 9 948 наділів.

Рада ЄС схвалює угоду про надання Україні кредиту в 1 млрд. євро

29 травня посли ЄС від імені Ради Євросоюзу досягли згоди з Європейським Парламентом щодо нового пакету макрофінансової допомоги Україні.
 
Подальший кредит у розмірі 1 млрд. євро має забезпечити фінансові потреби України протягом наступних двох з половиною років. Разом із позиками МВФ та інших донорів кредити ЄС спрямовані на підтримку економічної стабілізації та програми структурних реформ.

Попри фінансову допомогу, яку міжнародна спільнота вже зобов’язалася надати Україні, МВФ визначив, що у 2018 та 2019 роках Україні не вистачатиме 4,5 млрд. доларів.

Піротехніками на Луганщині вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 29 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 5,6 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено й вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: чотири ручні гранати та 25 одиниць іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Луганщина лідирує за кількістю заявок на компенсацію 25 % вартості вітчизняної сільгосптехніки

Про це на брифінгу для ЗМІ заявила директор Департаменту агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації Лариса Бичкова, розповідаючи про хід виконання державних та обласних програм підтримки сільського господарства.

Вона нагадала, що Кабінет Міністрів України запровадив декілька програм підтримки сільськогосподарського виробника країни у 2018 році із загальним обсягом фінансування 6,3 мільярда гривень. Особливість цьогорічних Урядових програм – це зосередженість на підтримці галузі тваринництва, на яке виділено чотири з шести мільярдів.

Новини ООС: Під Новотошківським окупанти застосували артилерію

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська п'ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, по позиціях наших захисників поблизу Новотошківського, що у Попаснянському районі, застосовувалися гармати калібром 122 мм.

У напрямку села Кримське Новоайдарського району відкривався вогонь з БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Укріплення українських військовослужбовців поблизу смт Станиця Луганська були обстріляні з великокаліберних кулеметів.