Архів новин

31 мая 2018

Зустріч Павла Клімкіна зі співзасновником Музею української марки імені Якова Балабана

Міністр Павло Клімкін у Нью-Йорку, в приміщенні Постійного представництва України в ООН, зустрівся зі співзасновником Музею української марки імені Якова Балабана у Вінниці Олександром Балабаном та з керівником з комунікації музею у США Христиною Полянські.

Колекціонер Олександр Балабан, який народився у Нью-Йорку, подарував Україні свою унікальну колекцію українських марок. Павло Клімкін прийняв частину колекції для передачі до музею української марки імені Якова Балабана у Вінниці.

Підтримка Македонією України залишатиметься незмінною

Про це заявила Парламентська делегація Республіки Македонія на чолі з керівником Міжпарламентської групи дружби Македонія – Україна Йованом Мітрескі в ході зустрічі із Заступником Міністра закордонних справ України Василем Боднаром, що відбулася 30 травня 2018 року в МЗС України.

Асоціація органів місцевого самоврядування Луганщини – дієвий інструмент регіонального розвитку

Сьогодні, 31 травня, у облдержадміністрації відбулись загальні збори уповноважених представників органів місцевого самоврядування – членів Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області.

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, голова Асоціації Віктор Прокопенко та представники цього об’єднання.

На початку засідання голова Асоціації підбив річні підсумки роботи організації та зазначив, що минулого та на початку поточного року до лав організації долучилися ще 30 рад.

До обласного конкурсу проектів місцевого розвитку подано 73 проекти

З них – 41 проект вже розглянуто на перших двох засіданнях, у тому числі по 28 проектах підготовлено висновки на предмет їх відповідності вимогам Положення про обласний конкурс проектів місцевого розвитку.

Наразі 13 проектів доопрацьовуються.

На наступному засіданні секретаріату, яке відбудеться 1 червня, розглядатимуться ще 20 проектів.

Слід зазначити, для участі у конкурсі подані проекти об’єднаними територіальними громадами з 10 районів області та міст Привілля і Лисичанськ. Найбільш активними стали громади Біловодського, Новопсковського та Троїцького районів.

В області впроваджуватимуть сучасний екологічний моніторинг довкілля

Під час засідання колегії розглянуто проект Регіональної цільової програми моніторингу довкілля Луганської області на період до 2022 року.

Докладчиком виступив начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олег Тіхонов.

Він зазначив, що контроль за забрудненням атмосферного повітря і викидами, якісним станом поверхневих і підземних вод є однією з основних складових системи моніторингу довкілля, а також створення та розвиток саме локальних мереж автоматизованого спостереження за станом довкілля має бути головним напрямом розвитку Програми.

На засіданні колегії розглянуті підсумки реалізації регіональних цільових програм

31 травня 2018 року на засіданні колегії облдержадміністрації заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Ольга Севостьянова доповіла про підсумки реалізації заходів регіональних цільових програм за 2017 рік.

У роботі колегії прийняли участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, керівники структурних підрозділів ОДА, голови райдержадміністрацій, районних та міських рад, представники територіальних підрозділів органів виконавчої влади, а також підприємств і громадськості.

На Луганщині у 2018 році створять шість інклюзивно-ресурсних центрів для дітей з особливими освітніми потребами

Сьогодні, 31 травня, підписано Меморандуму про співпрацю щодо формування мережі інклюзивно-ресурсних центрів між Луганською обласною державною адміністрацією і головами міських рад та райдержадміністрацій.

Участь у заході взяли заступники голови облдержадміністрації Юрій Клименко та Ольга Лішик.

Обласна влада посилить роботу у сфері залучення іноземних інвестицій

Сьогодні, 31 травня, під час засідання колегії облдержадміністрації була заслухана доповідь директора Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Дениса Денищенка про проект Регіональної цільової програми сприяння залученню іноземних інвестицій, розвитку міжнародного співробітництва та формування позитивного іміджу Луганської області на 2018-2020 роки.

ВПО, підтримка підприємництва і будівництво доріг – пріоритетні напрями фінансування у 2017 році

Сьогодні, 31 травня, було проведено засідання колегії облдержадміністрації, де, серед іншого, йшлося про підсумки реалізації заходів регіональних цільових програм за 2017 рік.

Із доповіддю виступила заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Ольга Севостьянова.

З початку 2017 року в області діяло 30 регіональних цільових програм, а впродовж року були розроблені та затверджені ще 13 програм. Таким чином, програми охопили 13 ключових напрямів діяльності обласної влади.

Новонароджених забезпечать спеціальними бебі-боксами, – Уряд

Під час засідання Кабінету Міністрів України анонсовано низку рішень, які стануть поштовхом розвитку дитинства.

Так, Уряд вводить традицію забезпечення новонароджених спеціальним бебі-боксом, в якому будуть зібрані речі, потрібні для перших тижнів життя немовляти.

Як відзначив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, кожна дитина отримає від держави бебі-бокс, аби на перших етапах життя у мами було все для догляду дитину.

«Це традиція, яку ми запроваджуємо для підтримки народжуваності. Сотні тисяч родин отримають таку додаткову цільову підтримку», – сказав він.

Український індустріальний день на Луганщині

У рамках Українського індустріального тижня, який проводиться за підтримки Мінекономрозвитку та Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ, 07 червня 2018 року заплановано проведення Українського індустріального дня на Луганщині.

Захід дасть змогу регіональним компаніям продемонструвати свій потенціал у сфері індустріального розвитку, вибудувати діалог із державними структурами та окреслити можливості співпраці з європейськими партнерами. Органи державної влади, у свою чергу, отримають якісний зворотній зв’язок для формування та реалізації промислової політики.

В Чмирівській ОТГ відкрився Центр надання адміністративних послуг

30 травня 2018 року відбулося урочисте відкриття Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) в Чмирівській об’єднаній територіальній громаді (ОТГ).

Слово Президента на VII Національному молитовному сніданку

Ваша Святосте!

Ваші блаженства!

Дорогі друзі, дорогі брати і сестри!

Важко уявити – сьогодні вже сьомий молитовний сніданок.

З кожним молитовним сніданком Україна стає ближче до Бога. Зараз, коли ми бачимо цифру у 1030 років Хрещення Київської України-Русі, я дуже добре пам’ятаю 1988 рік, коми святкували тисячоліття. І ніхто уявити собі не міг, що через 30 років Україна буде незалежною, Україна відбудеться як держава і нам як повітря буде потрібна Єдина Помісна Православна Українська Церква.

Презентація містобудівного кадастру Луганської області

31 травня 2018 року відбулась презентація містобудівного кадастру Луганської області.

З метою ефективного та якісного управління територіями області одним з актуальних питань на сьогоднішній день є створення і ведення містобудівного кадастру, що дозволить ефективно реалізовувати інвестиційні проекти на відповідних територіях.

Держаудитслужба області минулоріч попередила фінансові порушення на 240 мільйонів

Сьогодні, 31 травня, відбулося засідання колегії, яке провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

У роботі колегії взяли участь заступники голови облдержадміністрації Вадим Данієлян, Ольга Лішик та Сергій Філь.

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди завершення 2017-2018 навчального року

Дорогі учні, випускники, вчителі!

 

Щиро вітаю вас із завершенням навчального року.

Від вас залежить майбутнє України. І це не високі слова – це свята правда. Тільки молодь своєю енергією, патріотизмом, новим світоглядом може змінити країну.

Роль учителя завжди була, є і буде важливою, а в час війни вона є стратегічно важливою. Для кожного з вас, шановні освітяни, робота з дітьми має стати місією. Ви несете слово правди, довіри, розуміння, поваги – тих визначальних речей, які формують культуру, національну свідомість, систему цінностей.

Відкритий у Чмирівській об’єднаній громаді ЦНАП надаватиме 59 адміністративних послуг

Урочисте відкриття Центру надання адміністративних послуг відбулося у Чмирівській громаді.

Капітальний ремонт приміщення та оснащення ЦНАПу усім необхідним для надання населенню якісних адміністративних послуг обладнанням проведені у рамках Програми відновлення і розбудови миру ПРООН та за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Реалізаторами проекту виступили сільська рада та громадська організація «Чмирівський світанок».

Піротехніками на Луганщині вилучено 36 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 30 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 10,76 га територій у містах Кремінна, Сватове, Новоайдарському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено й вилучено 36 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 25 артилерійських снарядів, один реактивний снаряд, три ручні гранати, два інженерних боєприпаси, один підривник та чотири одиниці іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Діє нова програма житлових субсидій

З 1 травня 2018 року діє нова програма житлових субсидій, яка є перш за все соціально справедливою та більш адресною. Зміни направлені на те, щоб всі ті, хто справді потребує субсидії – її отримали. При цьому вводяться такі механізми, при яких багаті люди більше не зможуть паразитувати за кошт всіх платників податків.

Якщо раніше субсидію перепризначали на новий період раз на рік у травні і окремо розраховували її розмір на літній і зимовий період, то тепер  це відбуватиметься двічі на рік – у травні і жовтні.

Дівчинку з окупованої території взяли на виховання батьки-переселенці

Подружня пара, яка мешкає в Новопскові, взяла на виховання дитину, позбавлену батьківського піклування.

Ця дівчинка, про яку тривалий час вони вже піклувались, прибула з непідконтрольної українській владі території.

Незважаючи на те, що прийомні батьки самі є внутрішньо переміщеними особами, вони попри складні ситуації змогли створити всі належні умови для виховання дитини, і саме головне – подарувати їй батьківську любов та турботу.

29 травня 2018 року в приміщенні Сєвєродонецького міського Палацу культури відбувся обласний відбірковий конкурс ХVІ Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута – 2019»

29 травня 2018 року в приміщенні Сєвєродонецького міського Палацу культури відбувся обласний відбірковий конкурс ХVІ Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута – 2019». Фестиваль проводиться з метою пошуку і розкриття творчих здібностей молодих авторів і виконавців, створення нових стилів у популярних масових жанрах української пісні.
В відбірковому турі взяли участь понад 30 учасників зі всіх міст та районів Луганщини. В конкурсній програмі були представлені номінації: «Український автентичний фольклор», «Популярна музика», «Рок музика».

Прагнемо та вміємо перемагати, – генерал-лейтенант Сергій Наєв

Учора, 30 травня, в Об’єднаному оперативному штабі під керівництвом Командувача об’єднаннях сил Сергія Наєва відбувся «круглий стіл», присвячений підбиттю підсумків першого місяця та всебічному аналізу поточної ситуації в районі проведення операції на території Донецької та Луганської областей.

У заході взяли участь командування Об’єднаних Сил, до складу якого входять представники всіх складових сектору безпеки і оборони, керівництво обласних військово-цивільних адміністрацій, командири оперативно-тактичних угрупувань та військових частин.

Новини ООС: На Луганщині не вщухають ворожі обстріли

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська неодноразово порушували  «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Найбільш напруженою ситуація була в районі населених пунктів Кримське та Новотошківське.