Архів новин

01 июня 2018

Україна святкує з Луганщиною: Херсонська область

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв привітав луганчан із 80-річчям від дня утворення Луганської області.

Об’єднані сили відзвітували про боротьбу з незаконним переміщенням товарів

Сьогодні, 01 червня, в м. Краматорську Донецької області відбувся брифінг представників Об’єднаних сил про результати діяльності протягом першого місяця проведення операції щодо запобігання незаконному переміщенню товарів та вантажів через лінію розмежування, а також посилення правоохоронної діяльності.

У заході взяли участь заступник Командувача об’єднаних сил полковник Олександр Доманський та заступники Командувача об’єднаних сил з питань застосування ДПСУ, СБУ, НГУ, Національної поліції України, командири оперативно-тактичного рівня, представник ДФС України.

Україна святкує з Луганщиною: Львівська область

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин привітав луганчан із 80-річчям від дня утворення Луганської області.

У Старобільську в цьому році розпочне роботу освітній центр «Донбас-Україна»

Сьогодні у Сєвєродонецьку відбулось загальнодержавний День відкритих дверей закладів вищої освіти, на базі яких створені освітні центри «Донбас-Україна».

Вітаючи присутніх, заступник Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак зазначив, що їх головне завдання – надати можливість дітям, які проживають на окупованій території та поблизу лінії розмежування, отримати документ про освіту встановленого державного зразка, вчитися у вищих навчальних закладах України та здобувати професії.

Органам влади на місцях необхідно виділити земельні ділянки під будівництво амбулаторій

Нараду стосовно заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я в сільській місцевості, провів заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь.

«Одним з найважливіших питань на місцях, особливо у селах, є розвиток медицини. Тож, наразі органам місцевої влади слід виділити земельні ділянки під будівництво амбулаторій. Впевнений, що вже найближчим часом Луганщина досягне максимального результату за цим напрямом», – заявив він.

Планується затвердити новий ДБН щодо доступності будівель та споруд для людей з інвалідністю вже восени цього року

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України працює над розробкою нових державних будівельних норм щодо створення безбар’єрного простору в Україні на заміну діючого ДБН В.2.2-17:2006 «Будинки і споруди. Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення».

Хід проведення весняно-польових робіт та реалізацію програм підтримки аграріїв області обговорили під час засідання колегії облдержадміністрації

Під час проведення засідання колегії облдержадміністрації 31.05.2018 Директор Департаменту Лариса Бичкова звітувала про хід проведення весняно-польових робіт та реалізацію програм підтримки аграріїв області.

В докладі зазначено,. що аграрії області під урожай 2018 року засіяли 283 тис. га.Усі озимі знаходяться у доброму стані, загибелі рослин невиявлено. Посів ярих культур проведено на площі 119 тис.га (89% до прогнозу). Лідерами посівбі ярих зернових культур є господарства Кремінського, Попаснянського, Станично-Луганського та Новоайдарського районів.

Мінрегіон скасовує радянську норму щодо обов’язкового проектування господарських майданчиків на прибудинкових територіях

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, вносить зміни в частині організації благоустрою на прибудинкових територіях. Так, при проектуванні нових або реконструкції існуючих житлових кварталів пропонується збільшити у 2 рази питомі розміри майданчиків для відпочинку дорослого населення та в 10 разів – для занять фізкультурою за рахунок господарських площ. Відповідні зміни містяться у новому ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій».

Мінекономрозвитку запрошує взяти участь у торговій місії в Австрії

Міністерство економічного розвитку та торгівлі України та Офіс з просування експорту запрошують представників українських компаній взяти участь у торговій місії до Відня, яка відбудеться з 4 по 6 липня 2018 року, для виробників продуктів харчування (кондитерські вироби, макаронні вироби, органічна продукція, овочі, фрукти, ягоди та їх переробка); засобів особистої гігієни; товарів для дому.

Опубліковано нові ДБН щодо містобудування, шкіл, вулиць та доріг, які вступлять в силу з вересня

В Інформаційному бюлетені Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №5/2018 опубліковані нові державні будівельні норми: ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій», ДБН В.2.2-3:2018 «Будинки і споруди. Заклади освіти» та ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці та дороги населених пунктів». Вони офіційно вступлять в силу з 1 вересня 2018 року.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Дотримання вимог чинного законодавства України під час заготівлі молока в особистих господарствах юридичними особами та фізичними особами - підприємцями

25 травня в головному управлінні Держпродспоживслужби в Луганській області відбулася нарада з питання «Дотримання вимог чинного законодавства України під час заготівлі молока в особистих господарствах юридичними особами та фізичними особами - підприємцями» на яку були запрошені представники молокопереробних підприємств, фізичні-особи підприємці, які здійснюють заготівлю молока в особистих господарствах населення та керівники Держпродспоживслужби районів Луганської області.
В нараді взяв участь заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян. 

В Сєвєродонецьку привітали дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки

Сьогодні, 1 червня, у Сєвєродонецьку відбулися обласні заходи для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. У заході взяли участь близько 400 маленьких гостей з усієї області. Привітати присутніх з Днем захисту дітей прибула заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Ольга Лішик.

Президент України зустрівся з Міністром закордонних справ Німеччини

Президент України Петро Порошенко прийняв Міністра закордонних справ ФРН Гайко Мааса, який перебуває в Україні зі своїм першим візитом.

Було детально обговорено розвиток ситуації на Донбасі та скоординовано подальші кроки для активізації мирного процесу. Петро Порошенко відзначив рішення Гайко Мааса відвідати контактну лінію для того, щоб особисто ознайомитися з ситуацією, яка склалася внаслідок російської агресії.

Всеукраїнським рекордом Луганщина відзначить ювілей

З нагоди святкування 80-річчя утворення Луганської області 500 танцівників із 80 хореографічних колективів одночасно виконають український танець. Цей факт буде зафіксовано у Книзі рекордів України.

1 червня: Навіщо вітати свою дитину зі святом?

В перший день літа у багатьох країнах відзначається Міжнародний день дітей (International children's Day). Це свято багатьом знайоме як Міжнародний день захисту дітей.

Літо розпочалося добрим і радісним святом – Міжнародним днем захисту дітей

У перший день літа ми традиційно відзначаємо Міжнародний день захисту дітей.

             400 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, прийшли сьогодні на свято до Дня захисту дітей, яке вперше відбулося у відремонтованому приміщення обласного академічного українського музично-драматичного театру. У шалених емоціях і неймовірних враженнях пройшли дві години свята.

Світові змагання з гирьового спорту: у спортсменів Луганщини п’ять нагород, чотири з яких – золоті

Минулого тижня у Полтавській області відбувся чемпіонат Світу з гирьового спорту серед юнаків та дівчат 2000-2002 років народження. 

До складу національної збірної увійшли п’ять луганчан: Віолета Головченко (в/к до 60 кг), Вероніка Гармаш (в/к 60+ кг), Роман Урозалієв (70 кг), Володимир Ткаченко (80 кг), Станіслав Корж (80+ кг).

За результатами змагань луганчани поповнили скарбничку національної збірної п’ятьма медалями, чотири з яких – золоті.

Так, чемпіонство світової першості вибороли: Вероніка Гармаш, Роман Урозалієв, Володимир Ткаченко та Станіслав Корж.

Проект Регіональної цільової програми сприяння залученню іноземних інвестицій, розвитку міжнародного співробітництва та формування позитивного іміджу Луганської області

31 травня відбулось засідання колегії облдержадміністрації, під час якої доповідав директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Денис Денищенко щодо проекту Регіональної цільової програми сприяння залученню іноземних інвестицій, розвитку міжнародного співробітництва та формування позитивного іміджу Луганської області на 2018-2020 роки.

Уряд затвердив програму реалізації Конвенції ООН про права дитини

В Україні активізується державна політика щодо захисту прав дітей.

Кабінет міністрів України затвердив державну цільову програму «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2021 року.

Передбачається, що виконання програми дозволить:

удосконалити державну систему захисту прав і інтересів дітей, в тому числі дітей з інвалідністю, інтегрування їх в соціум;

поліпшити становище сімей з дітьми, мінімізувати ризики неналежного виховання дітей в сім'ях;

2 червня – обласні урочистості до 80-річчя утворення Луганської області

Шановні жителі області! Запрошуємо вас узяти участь у святкових заходах з нагоди 80-річчя Луганської області, які відбудуться у місті Сєвєродонецьк 2 червня.

У Сєвєродонецьку відбувся національний 5-кілометровий забіг за мир та рівність

26 травня 2018 року в місті Сєвєродонецьку відбувся національний «Забіг за мир та рівність», присвячений Цілям у галузі сталого розвитку Організації Об'єднаних Націй. Зокрема, двом Цілям, що мають особливу актуальність в українському житті: Цілі 10 «Скорочення нерівності» та Цілі 16 «Мир, справедливість та сильні інститути».

На Луганщині проводиться робота щодо підвищення рівня безпеки дорожнього руху

Ці роботи відбувається в рамках проведення Тижнів безпеки дорожнього руху. Так, наприклад,  в області фарбуються бар'єрні огородження, викошується поросль, оновлюються дорожні знаки та напрямні стовпчики.

Обстежуються умови дорожнього руху на ділянках автодоріг прилеглих до медичних та навчальних закладів, під’їзди до залізничних переїздів, місця концентрації ДТП,  аби привести технічні засоби організації дорожнього руху до належного експлуатаційного стану та забезпечити нормативну видимість.

Новини ООС: На Луганщині не змовкають міномети

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська п’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Новотошківського, Катеринівки та Новозванівки застосовувались 120-мм міномети, автоматичні і протитанкові гранатомети, зенітні установки, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

По позиціях наших захисників поблизу Кримського відкривався вогонь з автоматичних і протитанкових гранатометів.