Архів новин

05 июня 2018

АМУ: уникнути колапсу у сфері надання та обліку житлово-комунальних послуг можна прийнявши рішення на законодавчому рівні

З 10 червня 2018 року вступає в дію Закон України «Про житлово-комунальні послуги», який вносить суттєві зміни у систему та принципи надання житлово-комунальних послуг. Для реалізації норм цього закону необхідно розробити та прийняти 34 нормативно правових акти, зокрема: 19 постанов Уряду, 11 наказів Мінрегіону, 2 накази Міненерговугілля, 2 постанови НКРЕКП.  На виконання цих підзаконних актів органи місцевого самоврядування та надавачі послуг мають реалізувати організаційно-технічні заходи з метою запровадження вимог нового законодавства, що також займе певний період часу.

Дитяча праця: на що мають право неповнолітні працівники

Кодексом законів про працю України встановлено, що неповнолітні (особи, які не досягли вісімнадцяти років) у трудових відносинах у правах прирівнюються до повнолітніх та мають пільги, встановлені законодавством.

Праця неповнолітніх (дитяча праця) умовно поділяється на «дозволену роботу» та економічну експлуатацію дітей.

В Україні замість інтернатів для сиріт з'являться сімейні будинки

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України працює над розробкою типових проектів будівництва сімейних будинків нового типу для дітей-сиріт в рамках спільного проекту з Адміністрацією президента України, Міністерством соціальної політики України та Благодійним фондом Порошенко, і будівництво 600 таких закладів зможе забезпечити житлом і сім'єю близько 6000 дітей-сиріт, які проживають сьогодні в Україні, - заявив заступник глави Мінрегіонбуду Лев Парцхаладзе.

Президент України провів зустріч із Королем Іспанії

Президент України Петро Порошенко під час офіційного візиту до Королівства Іспанія зустрівся із Королем Іспанії Феліпе VI.
Співрозмовники відзначили, що за понад 25-ть років з моменту встановлення дипломатичних відносин між Україною та Королівством Іспанія основними принципами, що характеризували двосторонню взаємодію, були дружба та взаємна повага.

Фестиваль української культури «Україна-вишиванка» пройшов у м.Клайпеді

2 червня 2018 р. у м.Клайпеді представники Посольства України в Литовській Республіці спільно з українською громадою мм.Клайпеди, Вільнюса, Каунаса, Шяуляю, литовської громадськості, Центру національних культур м.Клайпеда взяли участь у Фестивалі Української культури «Україна-вишиванка», який було організовано Українським культурно-просвітницьким центром «Родина» (м.Клайпеда) за підтримки Посольства України в Литовській Республіці.

В області розроблятиметься план реформування системи інституційного догляду та виховання дітей

Нараду з питань деінституалізації інтернатних закладів, у якій взяли участь члени робочої групи з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, сьогодні, 5 червня, провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Під час наради обговорено найбільш важливі аспекти проведення реформи системи інституційного догляду та виховання дітей.

Всесвітній день охорони навколишнього середовища

05 червня 2018 року весь світ відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Він покликаний привернути увагу світової спільноти до проблем навколишнього середовища та сприяти розумінню того, що основною рушійною силою природоохоронних заходів є людський фактор.

Тому, саме співробітники Луганського обласного краєзнавчого музею провели для учнів Курячівської ЗОШ І-ІІ ступеня екологічний урок на тему: «Правила поведінки в природі».

Представники Луганської обласної державної адміністрації приймають участь у конференції за форматом відкритого простору

У м. Київ з 03 по 06 червня 2018 проектом «Реформа управління на сході України ІІ», що виконується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, проводиться конференція у форматі відкритого простору «Інновації громад: адміністративні послуги, міжмуніципальне співробітництво, сталий розвиток».

Засідання робочої групи з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей

05 травня 2018 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Лішик О.П. відбулась нарада з питань деінституалізації інтернатних закладів,  у якій взяли участь члени робочої групи з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей.

На початку червня в повному обсязі профінансовані заплановані призначення на утримання центру соцiально-психологiчної реабiлiтацiї дітей

В Луганській області на контрольованій українською владою території функціонує один центр соціально-психологічної реабілітації дітей, який розташований у м. Лисичанську.

Він розрахований на 30 місць та надає соціальні послуги дітям, які опинились в складних життєвих обставинах, не тільки з м. Лисичанськ, але і з інших міст та районів області.

На початку червня в повному обсязі профінансовані соціальні виплати сім’ям з дітьми

5 червня 2018 року отримано з держбюджету та перераховано місцевим бюджетам області субвенцію на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, особам, які не мають права на пенсію, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, тимчасової державної допомоги дітям, тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, допомоги по догляду за особами з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідніс

Запрошуємо підприємців узяти участь у роботі онлайн-виставки харчової промисловості 2018

З 10 по 11 жовтня 2018 року в Україні відбудеться онлайн-виставка харчової промисловості на Міжнародному виставковому порталі «ExpoUniverse» (https://expo-universe.com/).

Мета проведення – завдяки інноваційному онлайн формату надати можливості більшої кількості компаній взяти участь у виставці.

Розробка проекту Стратегії розвитку сільського господарства триває

04.06.2018 відбулося чергове засідання робочої групи з розробки проекту Стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій Луганської області до 2025 року. 

Голова робочої групи, директор Департаменту агропромислового розвитку Лариса Бичкова наголосила, що для розроблення дієвої та ефективної Стратегії розвитку сільського господарства області необхідно взяти до уваги практичний досвід сільгосппідприємств області.

Інвестиційний паспорт є дієвим інструментом залучення капіталу в область, – брифінг

Інвестиційний паспорт Луганської області на 2018 рік презентовано під час брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації сьогодні, 5 червня.

Заступник директора Департаменту – начальник управління міжнародної технічної допомоги, європейської інтеграції та інвестиційної діяльності Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Костянтин Мєшков розповів, що ідея втілена у співпраці з ПРООН та «ООН-Жінки» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Мінекономрозвитку запрошує український бізнес взяти участь у торговій місії до Ізраїлю

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та Офіс з просування експорту запрошують представників українських підприємств ІТ та меблевого секторів взяти участь у торговій місії до Ізраїлю, яка відбудеться 22-24 липня 2018 року.

Торгова місія дозволить компаніям-учасницям краще зрозуміти й вивчити ринок та встановити безпосередні ділові контакти з потенційними ізраїльськими партнерами.

Наша спортсменка здобула срібну нагороду на кубку Світу зі стрибків у воду

Учора в Китаї стартував кубок Світу зі стрибків у воду. До складу національної збірної увійшли і представники Луганської області.

Українці розпочали свій виступ із командних змагань «TEAM EVENT», де луганчанка Софія Лискун та її партнер Олег Колодій посіли друге місце з результатом 388,90 балів.

Перше місце вибороли господарі змагань (406,20), друге – у спортсменів із США (374,65).

Щиро вітаємо!

НАЦІОНАЛЬНИЙ ФОРУМ РОЗВИТКУ МСБ 2018

26 червня 2018 року Торгово-промислова палата України спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та проектом FORBIZ EU4Business проводить 2-ий щорічний «Національний Форум розвитку МСБ 2018». Цей захід збере під одним дахом близько 500 представників малих та середніх підприємств, організацій підтримки бізнесу, Уряду, а також міжнародного співтовариства донорів та фінансових установ, що перетворить його на найбільшу національну подію, орієнтовану на розвиток та зростання МСБ в Україні.

ІРАН ГОТОВИЙ КУПУВАТИ СІЛЬГОСППРОДУКЦІЮ В УКРАЇНІ

Україна та Іран зацікавлені у поглибленні двостороннього співробітництва в аграрній сфері, зокрема, у збільшенні постачань зернових, рослинної олії, кукурудзи, ячменю та сої для внутрішніх потреб Ірану.

Про це йшлося під час зустрічі заступника міністра аграрної політики та продовольства України Віктора Шеремети з іранською делегацією 30 травня, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Журналісти Луганщини отримали нагороди до професійного свята

В облдержадміністрації відзначили представників інформаційної сфери Луганщини. У заході взяли участь заступники голови облдержадміністрації Юрій Клименко, Вадим Данієлян та Сергій Філь.

Зокрема, Юрій Клименко наголосив: «Пишаюся, що на Луганщині є потужна команда журналістів! Упевнений – спільними зусиллями ми зможемо об’єднати нашу область».

Привітав журналістів з прийдешнім святом і директор Департаменту масових комунікацій Олександр Костенко.

На Луганщині СБУ викрила спробу вербування терористами громадянина України

Співробітники Служби безпеки України викрили спробу вербування жителя Луганської області так званими спецслужбами терористичної організації «ЛНР». 

Правоохоронці встановили, що наприкінці серпня минулого року бойовики незаконних збройних формувань затримали жителя Станично-Луганського району під час спроби потрапити на тимчасово окуповану територію у власних справах. Зловмисники звинуватили чоловіка у нібито підриві одного з пам’ятників у центрі Луганська. Для отримання потрібних показів терористи жорстоко катували українського бранця.

Минулоріч на Луганщині субсидію нараховано майже на 1,5 мільярда гривень

Про підсумки надання житлових субсидій населенню Луганської області у 2017 році повідомлено сьогодні, 5 червня, на апаратній нараді в облдержадміністрації. Її провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Як відзначила заступник директора Департаменту – начальник управління фінансово-економічної роботи Департаменту соціального захисту населення Людмила Козлова, в області станом на 1 січня 2018 року субсидіями користувалися біля 152 тис. сімей, що становить 54 % загальної кількості. Субсидію нараховано на суму 1 млрд 437 млн гривень.

Це було неймовірно! Ми встановили Рекорд України з одночасного виконання українського танцю

Це було неймовірно! Ми встановили Рекорд України з одночасного виконання українського танцю
до 80-річчя утворення Луганської області! Дякуємо усім, хто взяв участь у здійсненні!

Президент України підписав Указ «Про невідкладні заходи щодо зміцнення державного статусу української мови та сприяння створенню єдиного культурного простору України»

З метою забезпечення додержання конституційних гарантій щодо всебічного розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя та на всій території України, посилення її консолідуючої ролі в українському суспільстві як засобу зміцнення державної єдності, ураховуючи необхідність захисту національного мовно-культурного та мовно-інформаційного простору, підтримки розвитку національної культури, заохочення процесів її інтеграції у європейський та світовий культурний простір, постановлено:

Піротехніками на Луганщині вилучено 28 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 4 червня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 3,6 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському і Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 28 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 16 артилерійських снарядів і 12 одиниць іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На Луганщині майже 1500 осіб узяли участь у ЗНО з біології

Учора, 5 червня, в області відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з біології.

У шести пунктах Сєвєродонецька та Старобільська до проведення ЗНО залучили 277 педагогічних працівників.

Із 1640 зареєстрованих осіб на пункти тестування з’явилися 1479 учасників зовнішнього незалежного оцінювання (90,2 % від загальної кількості).

Порушень з боку персоналу та учасників ЗНО не зафіксовано.

Згідно з інформацією всіх регіональних центрів оцінювання якості освіти, у тестуванні взяли участь 76 579 осіб, що становить 93 % від загальної кількості зареєстрованих.

Новини ООС: У Попаснянському районі окупанти гатили з гармат

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 12 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Новотошківського Попаснянського району застосовувались 122-мм гармати, 120-мм і 82-мм міномети, автоматичні і протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

По позиціях наших захисників поблизу Кримського відкривався вогонь зі 120-мм і 82-мм мінометів, БМП, автоматичних і протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

«Онлайн виставка харчової промисловості-2018» – інноваційний інструмент для розширення ринку і збільшення продажів»

Харчова промисловість - складова агропромислового комплексу, яка є однією з провідних галузей промисловості України.