Архів новин

08 июня 2018

Три золота виборола наша тенісистка на всеукраїнських змаганнях

У Львівській області відбувся чемпіонат України з настільного тенісу серед юнаків і дівчат 2006 року народження та молодше, де взяли участь близько 150 спортсменів. Десять з них представляли Луганщину.

За результатами всеукраїнської першості Вероніка Матюніна посіла перші місця в особистому, парному розрядах та змаганнях змішаних пар.

У командному розряді Вероніка Матюніна, Марія Тертична та Софія Шередега увійшли до десятки кращих.

Тренує спортсменів Олександр Мінін.

До Сєвєродонецьку завітає український гурт ROCKOKO

21 червня у концертному залі Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва відбудеться спільний концерт академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії та українського інструментального гурту ROCKOKO зі Львова під керівництвом диригента Романа Кресленко.

Шанувальників музики чекає сучасні українські твори та найпопулярніші світові хіти в ексклюзивній музичній обробці, а також власні композиції від Михайла Романишина та Володимира Котлярова.

Електропостачання ПП «Хімпостачальник» відновлено

       ПП «Хімпостачальник» - українське науково – виробниче підприємство, яке займається розробкою технологій виробництва і реалізацією власної хімічної продукції для різних галузей, понад два місяця залишалося знеструмленим через відсутність порозуміння з ТОВ «Рубіжанський Краситель» - власником підстанції, через яку йшло живлення підприємства у питанні формату її використання.

       Тривала зупинка призвела до значного погіршення фінансового стану підприємства та загрожувала йому стагнацією.

Запрошуємо на відкритий захист проектів журналістських обмінів між Луганщиною та Львівщиною

У рамках реалізації проекту «Змінимо країну разом» відбувся перший етап конкурсу з визначення проектів журналістських обмінів між Львівською та Луганською областями.

Майже 25 мільйонів гривень отримали клієнти Ощадбанку як компенсацію за придбану вітчизняну сільгосптехніку

З початку року 215 агропромислових підприємств – клієнтів банку отримали 24,6 млн гривень за придбану вітчизняну техніку.

За даними Міністерства аграрної політики та продовольства України, це більше половини від загальної суми компенсації (52 %), яку отримали українські аграрії в поточному році. Найбільше компенсацій надійшло до Луганської, Запорізької, Тернопільської, Хмельницької та Чернігівської областей.

На Луганщині за матеріалами СБУ до восьми років ув’язнення засуджено пособника окупантів

Лисичанським міським судом до восьми років позбавлення волі без конфіскації майна засуджено пособника проросійських терористів, який, перебуваючи на мирній території Луганської області, збирав розвідувальну інформацію за завданням так зв. «МГБ ЛНР».

Співробітники контррозвідки СБУ спільно з прокуратурою викрили й затримали ворожого агента у квітні цього року в Лисичанську при виїмці носія інформації зі спеціально обладнаного тайника.

21 червня в Києві відбудеться Форум бізнес- і IT-лідерів

На Форумі зберуться понад 2 тисячі учасників, які зможуть  розширити коло ділових контактів, знайти нових клієнтів і партнерів.

Також у рамках заходу працюватиме експозона, яка представить продукти в галузі BPM- i CRM-систем.

Програма Форуму складається з трьох потоків. Це – історії успіху та кейси. Кейси компаній про стратегії і підходи, які допомагають прискорюватися на кожному етапі роботи компанії і ще швидше знаходити нові точки для зростання бізнесу.

Доведено: українське телебачення дивляться не тільки у Станиці Луганській, а й на непідконтрольній території

Українські канали: «UА:Перший», «1+1», «ICTV», «ІНТЕР», «К-1», «Україна», «Ентер-фільм», «НТН» Національного мультиплексу МХ-1 вільно приймаються у Станично-Луганському районі на 23 ТВК, а «5 канал», «Прямий», «Перший Західний», «UA:TV», «UA:Донбас» та «Zik», які транслюються на 40 ТВК, доступні й на непідконтрольній українській владі території.

Сигнал вільно приймається навіть антенами, не налаштованими на РТС у с. Бахмутівка. Обласне ФМ-радіо «Пульс» мовить на частоті 95,8 МГц.

Про це повідомив директор КП «Інноваційно-інформаційний центр» Дмитро Сурженко.

Про нові норми забудови

Державні будівельні норми, і в першу чергу планування забудови територій, не переглядалися в Україні з 2000 року. Практично, 18 років країна, яка живе в дуже динамічному світі, де проводяться реформи, змінюються підходи і вимоги, залишалася з радянською системою нормування в будівництві. Сьогодні ми докорінно змінюємо це, наближаючи будівельне законодавства до європейських норм з метою створення комфортних умов проживання для кожного українця.

Мінрегіон ініціює встановлення захисних огороджень на перехрестях

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України ініціює введення нової зміни у державні будівельні норми — встановлення захисних огороджень на перехрестях для безпеки пішоходів при проектуванні та будівництві доріг.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Привітання до дня працівника легкої промисловості

Шановні працівники легкої промисловості !

 

Прийміть вітання з нагоди вашого професійного свята — Дня працівників легкої промисловості!  

Від усієї душі вітаємо всіх працівників та ветеранів підприємств легкої промисловості зі святом!

П

Запропоновано позбавляти сертифікатів проектантів і експертні організації за порушення норм доступності для людей з інвалідністю

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує розробити механізм позбавлення сертифікації проектні, експертні організації та сертифікованих фахівців за порушення норм доступності для людей з інвалідністю при проектуванні і будівництві будівель і споруд.

Мінрегіон вдосконалює процедуру відбору житлових об′єктів за програмою «Доступне житло»

Мінрегіон підготував проект постанови Кабінету Міністрів України про внесення змін до Порядку забезпечення громадян доступним житлом та Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла, якими вдосконалюється процедура відбору житлових об′єктів. Зокрема, надання можливості громадянам самостійно обирати об’єкт фінансування та/або новозбудований об’єкт.

Державна фіскальна служба України автоматично отримуватиме інформацію про закордонні рахунки громадян України

Україна приєдналася до Єдиного стандарту автоматичного обміну податковою інформацією (The Common Reporting Standard (CRS)), перший обмін планується у 2019 році.

Шляхом обміну інформацією між країнами світу Державна фіскальна служба України автоматично отримає всю інформацію про закордонні рахунки громадян України, зареєстровані на їх ім’я компанії, володіння ними акціями закордонних компаній, отримані ними доходи за межами України, джерела виникнення капіталу, суми залишків на закордонних рахунках, історію платежів, тощо.

Норвезька рада у справах біженців проводить конкурс проектів на отримання гранту

Норвезька рада у справах біженців (NRC) за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії розпочинає програму підтримки мікро-підприємництва та самозайнятості в Луганській (Біловодський, Новопсковський, Троїцький, Попаснянський райони) і Донецькій областях.

Програма підтримки самозайнятості та мікробізнесу допоможе сім’ям, постраждалим в результаті конфлікту, підвищити їх рівень життєзабезпечення.

Доведено: українське телебачення дивляться не тільки у Станиці Луганській, а й на непідконтрольній території

Українські канали: «UА:Перший», «1+1», «ICTV», «ІНТЕР», «К-1», «Україна», «Ентер-фільм», «НТН» Національного мультиплексу МХ-1 вільно приймаються у Станично-Луганському районі на 23 ТВК, а «5 канал», «Прямий», «Перший Західний», «UA:TV», «UA:Донбас» та «Zik», які транслюються на 40 ТВК, доступні й на непідконтрольній українській владі території.

Сигнал вільно приймається навіть антенами, не налаштованими на РТС у с. Бахмутівка. Обласне ФМ-радіо «Пульс» мовить на частоті 95,8 МГц.

Про це повідомив директор КП «Інноваційно-інформаційний центр» Дмитро Сурженко.

Затверджено Комунікативну стратегію Луганської області на 2018-2020 роки

Розпорядженням голови обласної держадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації затверджено документ, який визначає регіональну політику в сфері комунікацій в умовах гібридної агресії з боку Росії.

Комунікативна стратегія Луганської області на 2018-2020 роки має на меті формування інформаційного простору для об’єднання та подальшого мирного розвитку Луганщини у складі України.

Парламент відтермінував вступ в дію Закону «Про ЖКП» в частині регулювання комунальних послуг

Парламент прийняв за основу та в цілому законопроект 8424, яким відтерміновується до 01 травня 2019 року ведення в дію Закону «Про ЖКП», лише в частині регулювання комунальних послуг. Це вода, тепло, поводження з відходами, електропостачання і газ. В той же час, з 10 червня цього року вводиться в дію послуга з управління багатоквартирним будинком. З наступного місяця власники багатоквартирних будинків зможуть самостійно обирати собі управителя.

Діти-сироти та діти з інвалідністю Луганської області побували у Києві

Для 50 юних луганчан з міст Попасна, Золоте, Гірське та Кремінна стала незабутньою мандрівкою до столиці України.

Як вирішувати соціальні проблеми бізнес-методами?

Розпочинає діяльність новий проект «Соціальне підприємництво: досягнення соціальних змін за ініціативою «знизу», що реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу. Проект впроваджується БО «Українським форумом благодійників» спільно з організаціями - партнерами: БО МБФ “Імпакт Хаб Одеса”, ГО “Фонд “Професійний розвиток Запоріжжя”, ГО “Фонд “Професійний розвиток  Харкова”, ГО “Фонд “Професійний розвиток”, Об’єднання “New Door” (Латвія), ГО “Open Coffee Club” (Литва).

Призначено голову Новопсковської райдержадміністрації

Розпорядженням Президента України від 7 червня 2018 року головою Новопсковської районної державної адміністрації Луганської області з 8 червня 2018 року призначено Людмилу Анатоліївну Латишеву зі строком випробування три місяці та оплатою праці відповідно до законодавства.

Оновлено реєстр регіональних цільових програм, що діють на території Луганської області у 2018 році

У поточному році в області реалізуються 36 регіональних цільових програм за 13 напрямами діяльності.

З початку року розпорядженнями голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації затверджені 2 програми:  Програма розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва на 2018-2020 роки та Програма забезпечення молоді житлом на 2018-2020 роки. Внесено 14 змін до 10 діючих програм.

В області розпочалася підготовка до опалювального сезону

Відбулося засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та сталого проходження опалювального сезону.

Члени штабу підбили підсумки попереднього опалювального сезону, обговорили напрями підготовки, де потрібно зосередити зусилля, та проаналізували хід виконання заходів з підготовки за показниками Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Піротехніками на Луганщині вилучено чотири одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 7 червня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 7,03 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Виявлено та вилучено чотири одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: один артилерійський снаряд, два реактивних снаряди й одну одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

«Під час зустрічі з Генсеком НАТО були визначені необхідні практичні кроки для відновлення ефективної роботи Комісії Україна-НАТО на всіх рівнях», — Степан Полторак

Про це, сьогодні, 8 червня, повідомив Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак під час прес-конференції за результатами роботи у Штаб-квартирі НАТО.

— Важливою була зустріч з Генеральним секретарем НАТО Йєнсом Столтенбергом, де під час нашої розмови ми розглянули комплекс питань, пов’язаних із системним покращенням нашої співпраці. Ми обговорили параметри участі України в Саміті НАТО, що відбудеться наступного місяця, — зазначив Міністр орони України Степан Полторак.

Степан Полторак: Вперше в історії ми проводили багатосторонню зустріч у форматі Україна — США, Велика Британія, Канада, Польща та Литва, під час якої розглянули всі питання нашої співпраці

Про це, сьогодні, 8 червня, заявив Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак під час прес-конференції за результатами роботи у штаб-квартирі НАТО в м. Брюссель в рамках засідань Північноатлантичної ради з країнами-контрибуторами Місії НАТО «Рішуча підтримка» на рівні Міністрів оборони.

— Я хотів би відзначити, що це країни, які надають нам дуже потужну політичну та практичну підтримку. Крім того, це країни, які зробили суттєві внески для того, щоб підвищити обороноздатність нашої держави, — повідомив Міністр оборони України.

В області розпочалася підготовка до опалювального сезону

Відбулося засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та сталого проходження опалювального сезону.

Його провів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Члени штабу підбили підсумки попереднього опалювального сезону, обговорили напрями підготовки, де потрібно зосередити зусилля, та проаналізували хід виконання заходів з підготовки за показниками Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Нестримна енергія музики чекає на всіх сєвєродончан та гостей міста!

21 червня Луганська обласна філармонія запрошує на спільний концерт Академічного симфонічного оркестру та українського інструментального гурту ROCKOKO (м. Львів) під керівництвом диригента Романа Кресленко.

 

Перший Code Club на Луганщині поділився своїми досягненнями

Code Club у Старобільську – клуб програмування для дітей віком від 8 до 13 років – приєднався до всеукраїнської та всесвітньої мережі інших волонтерських клубів кодування. Перший Code Club на Луганщині уже понад три місяці діє у Луганській обласній бібліотеці імені О. М. Горького або Good library.

Соціальні виплати сім’ям з дітьми та іншим категоріям громадян профінансовані в повному обсязі

Субвенцію у розмірі 64.477,4 тис. гривень отримано з держбюджету та перераховано місцевим бюджетам області.

Ця сума становить 100,0 % від потреби у таких виплатах на поточний місяць.

Новини ООС: На Луганщині поранено нашого захисника

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська дев’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Новотошківського, Новозванівки та Троїцького Попаснянського району застосовувались 122-мм гармати, танки, 120-мм та 82-мм міномети, автоматичні і протитанкові гранатомети, зенітні установки, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

По позиціях наших захисників поблизу Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з 82-мм мінометів, автоматичних гранатометів.