Архів новин

11 июня 2018

Діти Попаснянського району відправились на оздоровлення до Полтавщини

Влітку цього року Полтавщина запросила на відпочинок 100 дітей з Луганській області, які потребують особливої уваги та підтримки.

На першу оздоровчу зміну з 8 по 28 червня до дитячого оздоровчого центру санаторного типу «Миргородський» Полтавської обласної ради відправилися 25 дітей з Попаснянського району з населених пунктів, які проживають в населених пунктах поблизу на лінії зіткнення: с. Лоскутівка та Підлісне, смт Мирна Долина.

Президент підписав Закон «Про Вищий антикорупційний суд»: Суд нам потрібен цього року

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про Вищий антикорупційний суд».

Глава держави зауважив, що 11 червня є історичним днем для України – минулого року у цей день було запроваджено безвіз ЄС для українців, а сьогодні підписує цей Закон у присутності майбутніх та діючих лідерів, студентів Української академії лідерства.

«Нарешті, ми перестали використовувати словосполучення «законопроект про Вищий антикорупційний суд» і робимо Закон України «Про Вищий антикорупційний суд», - сказав Петро Порошенко.

У Луганській області розпочалася літня оздоровча кампанія

На цей час відпочинок дітей організований у 264 пришкільних закладах із денним перебуванням.

Перша оздоровча зміна в Сватівському районному позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Гончарівський» триває з 1 червня. Другий рік поспіль червнева зміна в цьому закладі має спортивне спрямування.

26 червня 2018 року у м. Києві відбудеться Національний Форум розвитку МСБ 2018

Торгово-промислова палата України спільно з  FORBIZ  EU4Business проводить 2-ий щорічний Національний Форум розвитку МСБ 2018 (далі – Форум), який відбудеться в м. Києві 26 червня 2018 року (м. Київ, вул. Велика Житомирська,33).

Форум відбудеться в рамках Європейського тижня МСБ – загальноєвропейської кампанії, спрямованої на розвиток підприємництва в Європі.

Відділення анестезії відкрили у Білокуракинській лікарні

У Білокуракинській центральній районній лікарні відкрили відділення анестезії.

«Раніше воно займало тільки дві кімнати та мало три ліжка у хірургії. Відтепер тут знаходяться 12 кімнат з обладнанням, – розповідає завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії Білокуракинської лікарні Ігор Івонін. – У відділені є кімнати для лікарів та медичного персоналу, також окремі приміщення з’явились для стерилізація та дезінфекції апаратури, чистої та брудної білизни тощо».

Перший туристичний маршрут: шість храмів та святе джерело

Відкрито перший екскурсійний маршрут «Пам’ятки духовної культури Луганщини» в рамках плану обласних заходів з відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі – України та проекту #Луганщина_у_нас_одна. 

«Його протяжність – 75 км, тож екскурсія «Новоастрахань – Михайлівка – Варварівка – Рубіжне – Стара Краснянка – Рубіжне (Південний) – Воєводівка» може бути й велосипедною.

З технічних причин у частині області 12 червня тимчасово припиниться трансляція телерадіопрограм

У Новоайдарському та частині прилеглих до нього районів Луганської області у зв’язку з проведенням ремонтних робіт на РТС 12 червня 2018 року з 08:00 до 19:00 тимчасово припиниться трансляція телерадіопрограм.

Перепрошуємо за незручності!

У СЄВЄРОДОНЕЦЬКУ ВІДБУДЕТЬСЯ ВИЇЗНЕ ЗАСІДАННЯ РАДИ З ПРОСУВАННЯ ЕКСПОРТУ ПРИ МІНЕКОНОМРОЗВИТКУ

За ініціативою Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської облдержадміністрації 22 червня 2018 року Міністерством економічного розвитку і торгівлі України разом з Офісом з просування експорту при Мінекономрозвитку заплановано проведення у м. Сєвєродонецьк виїзного засідання Ради з просування експорту при Мінекономрозвитку (далі – Рада) під головуванням заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України – Торгового представника України Н.Я.Микольської.

Піротехніками за минулий тиждень вилучено 313 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулого тижня в області піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено 23,73 га місцевості.

Загалом було виявлено й вилучено 313 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 122 артилерійських снаряди, чотири реактивних снаряди, дві мінометні міни, 12 ручних гранат, два інженерних боєприпаси, сім підривників, 120 одиниць іншої вибухівки та 44 одиниці набоїв.

У Сєвєродонецьку проведено чергове засідання регіонального саб-кластеру з питань подолання ґендерно обумовленого насильства

07 червня 2018 року в місті Сєвєродонецьку відбулося чергове засідання регіонального саб-кластеру з питань подолання ґендерно обумовленого насильства під головуванням Фонду ООН у галузі народонаселення та Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації. У зустрічі взяли участь представники державних і міжнародних організацій, задіяні в реагуванні та попередженні випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Минулоріч на Луганщині субсидію нараховано майже на 1,5 мільярда гривень

Про підсумки надання житлових субсидій населенню Луганської області у 2017 році повідомлено 5 червня на апаратній нараді в облдержадміністрації. Її провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Як відзначила заступник директора Департаменту – начальник управління фінансово-економічної роботи Департаменту соціального захисту населення Людмила Козлова, в області станом на 1 січня 2018 року субсидіями користувалися біля 152 тис. сімей, що становить 54 % загальної кількості. Субсидію нараховано на суму 1 млрд 437 млн гривень.

Луганщина готується зустрічати потяг єднання України «Труханівська Січ»

Це питання обговорили в облдержадміністрації під час робочої наради, яку провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Так, було розглянуто програму цього року Всеукраїнської акції «Потяг єднання України «Труханівська Січ», визначено основні локації, що працюватимуть на місці таборування.

Тема цьогорічної Акції – «Уроки історії. Перемоги та поразки Визвольних змагань та збройної боротьби за Незалежність 1918-2018 роки».

Згідно запланованого маршруту, Потяг стартує 14 червня з Тернопільської області, місто Чортків.

На ЗНО з географії працювали п’ять пунктів тестування

Минулої п’ятниці, 8 червня, на Луганщині у Сєвєродонецьку відбулось зовнішнє незалежне оцінювання з географії.

У місті працювали п’ять пунктів тестування, де було залучено 212 педагогічних працівників.

Для участі у тестуванні зареєструвалися 1260 осіб, з яких на пункти проведення ЗНО з’явилися 1155 (91,7 % від кількості зареєстрованих).

Персонал пунктів зовнішнього незалежного оцінювання завершив процедуру тестування без порушень.

Новини ООС: На Луганщині український військовослужбовець зазнав поранень

Минулої доби внаслідок ворожих обстрілів один з наших бійців зазнав поранень.

«Вже декілька днів поспіль ми отримуємо сумні звістки з передової. Вчора 26-річний хлопець з Миколаївщини зазнав вогнепальних поранень. Його було доправлено до військового госпіталю у Сєвєродонецьку. Наразі життю та здоров’ю пораненого нічого не загрожує, стан – задовільний. Бажаю якнайшвидшого одужання», – прокоментував ситуацію голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Схвалено зміни до перспективного плану формування територій громад Луганської області

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника військово-цивільної адміністрації від 06.06.2018 № 449 схвалені зміни до перспективного плану формування територій громад Луганської області. Розпорядження розміщено на сайті облдержадміністрації.