Архів новин

12 июня 2018

Проблемні питання Луганщини вирішуються на державному рівні

Сьогодні, 12 червня, заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь провів робочу нараду з обговорення стану вирішення актуальних проблемних питань Луганської області.

Під час заходу він акцентував увагу на важливість чіткого розуміння механізму вирішення питань, які стримують соціально-економічний розвиток Луганщини та потребують вирішення на державному рівні.

«Бути народом»: на Луганщині видали другий том творів Івана Низового

У Луганській області видано другий том зібрання творів Івана Низового «Визбирувать розкидане каміння». Видання, профінансоване за рахунок коштів обласного бюджету, вийшло накладом у тисячу примірників, які будуть передані до бібліотек Луганщини.

GIZ запрошує компанії до участі у пілотних проектах з енергоефективності

GIZ спільно з Мінекономрозвитку та Держенергоефективності запрошує підприємства взяти участь у процесі відбору для отримання технічної підтримки з визначення та реалізації енергоефективних пілотних проектів. Загалом, для співпраці буде обрано близько 60 компаній.

Відкритий діалог між владою та бізнесом відбудеться у Сєвєродонецьку

Експортери Південного та Східного регіонів будуть запрошені на діалогову зустріч «Влада та бізнес», проведення якої заплановано в м. Сєвєродонецьку на 22 червня 2018 року.

В рамках зустрічі, організованої Офісом з просування експорту за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні та у партнерстві з Донецькою та Луганською ОДА, відбудеться виїзне засідання Ради з просування експорту при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.

УКРАЇНСЬКО-КИРГИЗЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

03 липня 2018 року в приміщенні ТПП України (вул. Велика Житомирська, 33, конференц-зала «Колізей», 4 поверх) відбудеться Українсько-Киргизький бізнес-форум. У заході передбачається участь Надзвичайного та Повноважного Посла Киргизької Республіки в Україні Шаріпова Жусупбека Шаріповича.

Киргизьку делегацію очолить Президент ТПП Киргизької Республіки – Шаршекеєв Марат Дуйшебаєвич.

Три студенти області отримали академічні стипендії Уряду

Призначено академічні стипендії Кабінету Міністрів України студентам закладів вищої освіти та аспірантам. Відповідно до розпорядження стипендіатами стали 100 студентів та 35 аспірантів.

Кандидатів на їх призначення відібрано відповідно до пропозицій закладів вищої освіти.

Виплата стипендії здійснюватиметься в межах стипендіального фонду закладів вищої освіти у встановленому Кабінетом Міністрів розмірі.

Серед студентів закладів вищої освіти, яким призначено академічну стипендію Кабінету Міністрів України на II семестр 2017/2018 навчального року, і троє луганчан.

УКРАЇНСЬКО-МАЛАЗІЙСЬКА ДІЛОВА ЗУСТРІЧ

27 червня 2018 року в Києві відбудеться Українсько-малазійська ділова зустріч за участю малазійських підприємців.

Метою візиту є інформування українського бізнесу щодо малайзійських товарів та послуг, пошук потенційних партнерів та презентація пропозицій щодо подальшої співпраці.

Зустріч відбудеться 27 червня 2018 року о 14:00 в приміщенні Київської ТПП (вул. Богдана Хмельницького, 55).

НОВІ МОЖЛИВОСТІ ТА ІНСТРУМЕНТИ ДЛЯ ЕФЕКТИВНОЇ ЗВОНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА

Запрошуємо до участі в семінарі-практикумі на тему: «Нові можливості та інструменти для ефективної зовнішньоекономічної діяльності підприємства», який відбудеться 12 липня 2018 року з 10:00 до 16:00 в приміщенні Дніпропетровської торгово-промислової палати (м. Дніпро, вул. Шевченка, 4).

Лектор – Сергій Свистіль, віце-президент Торгово-промислової палати України, один з найкращих фахівців з міжнародної торгівлі (https://ucci.org.ua/about/management/sergey-whistling).

Проблемні питання Луганщини на контролі влади регіону

12 червня 2018 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Сергія Філя відбулась робоча нарада за участю керівників структурних підрозділів з обговорення стану вирішення проблемних питань, що стримують соціально-економічний розвиток Луганщини та потребують вирішення на державному рівні.

Під час наради Сергій Філь звернув особливу увагу на важливість чіткого розуміння механізму вирішення питань, які стримують розвиток області.

Пам’ятники духовної культури Луганщини

Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації, спільно з комунальним закладом позашкільної освіти «Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді» відділу освіти Сєвєродонецької міської ради, 09.06.2018 проведено автобусний екскурсійний маршрут «Пам’ятники духовної культури Луганщини», присвячений відзначенню в Луганській області 1030-річчя хрещення Київської Русі – України.

В області реалізуються програми забезпечення житлом громадян, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України

Про це йшлося на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації сьогодні, 12 червня.

Так, заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Гарькавець нагадала про три діючих постанови Кабінету Міністрів України, що врегульовують питання забезпечення житлом.

Обговорено кроки покращення доступу переселенців до послуг із попередження торгівлі людьми та скрінінгу

З ініціативи Міжнародної організації з міграції в Україні та фінансової підтримки Уряду США з 1 квітня 2018 року в Луганській області реалізується проект «Покращення доступу уразливих груп населення, зокрема внутрішньо переміщених осіб, до послуг з попередження торгівлі людьми та скрінінгу».

У рамках реалізації проекту відбувся одноденний тренінг для фахівців соціальних послуг міст Сєвєродонецьк та Лисичанськ, які працюють у сфері протидії торгівлі людьми.

З аудіюванням під час ЗНО з англійської мови не впоралися лише 0,02 % учасників

Надзвичайно мала кількість учасників ЗНО з англійської мови не впоралась з аудіюванням, не давши жодної правильної відповіді в цьому блоці – лише 0,02 % від загальної кількості.

Водночас правильні відповіді на абсолютно всі завдання дали 1,4 % учасників. Такі результати оприлюднив Український центр оцінювання якості освіти за підсумками обробки 95% бланків відповідей типу А учасників тестування.

Увага: в області почастішали випадки отруєння грибами

Тільки за останній тиждень зареєстровано вісім випадків отруєння грибами, внаслідок яких постраждало шість дорослих та двоє дітей.

Ні в якому разі не збирайте гриби біля залізничних колій, автомобільних доріг, поблизу електростанцій, житлових масивів, промислових зон і підприємств, звалищ побутових відходів і смітників.

Не збирайте червивих, поламаних, старих, що переспіли, або занадто молодих грибів. Не їжте гриби сирими!

Не випробуйте долю, купляючи гриби на базарі, у місцях несанкціонованої торгівлі та у сумнівних осіб.

15 червня 2018 року відбудеться відкритий захист проектів, допущених до другого етапу конкурсу з визначення проектів культурного обміну між Луганською та Львівською областями, на реалізацію яких виділяються кошти з обласного бюджету.

15 червня 2018 року відбудеться відкритий захист проектів, допущених до другого етапу конкурсу з визначення проектів культурного обміну між Луганською та Львівською областями, на реалізацію яких виділяються кошти з обласного бюджету.

Піротехніками на Луганщині вилучено п’ять одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 11 червня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 7,9 га місцевості у Новоайдарському та Попаснянському районах.

Виявлено та вилучено п’ять одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: дві ручні гранати, один інженерний боєприпас й дві одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

У Сєвєродонецьку обговорено кроки покращення доступу переселенців до послуг із попередження торгівлі людьми та скрінінгу

У Луганській області з представниками державних та недержавних структур були обговорені кроки покращення доступу уразливих груп населення, зокрема внутрішньо переміщених осіб, до послуг із попередження торгівлі людьми та скрінінгу.

З ініціативи МОМ в Україні та фінансової підтримки уряду США з
1 квітня 2018 року в Луганській області реалізується проект «Покращення доступу уразливих груп населення, зокрема внутрішньо переміщених осіб, до послуг з попередження торгівлі людьми та скрінінгу».

На Луганщині посилюються заходи щодо легалізації найманої праці

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик провела засідання міжвідомчої робочої групи з питань реалізації заходів щодо легалізації найманої праці при облдержадміністрації в режимі відео-конференції з територіями області.

Відкриваючи захід, вона повідомила, що тіньова зайнятість несе за собою багато незворотних проблем: це позбавлення права працівника на своєчасний вихід на пенсію та на належний її розмір, права на лікарняні, допомогу по безробіттю та інші соціальні гарантії.

Проведено обласну нараду з питань легалізації зайнятості

11 червня 2018 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик проведено засідання міжвідомчої робочої групи з питань реалізації заходів щодо легалізації найманої праці при облдержадміністрації в режимі відео-конференції з територіями області.

Відкриваючи засідання, Ольга Лішик повідомила, що тіньова зайнятість несе за собою багато незворотних проблем: це позбавлення права працівника на своєчасний вихід на пенсію та на належний її розмір, права на лікарняні, допомогу по безробіттю та інші соціальні гарантії.

У Луганській області набирає обертів літня оздоровча кампанія

На цей час відпочинок дітей організований в 264 пришкільних закладах із денним перебуванням.

Із 1 червня триває перша оздоровча зміна в Сватівськиому районному позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Гончарівський». Другий рік поспіль червнева зміна в цьому закладі має спортивне спрямування.

Усього протягом літа на території Луганської області працюватимуть
6 позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Діти Попаснянського району відправились на оздоровлення до Полтавщини

Із початку проведення бойових дій на сході країни Полтавська область надає допомогу в оздоровленні дітей Луганщини, які проживають в населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення.

Влітку цього року Полтавщина запросила на відпочинок 100 дітей, які потребують особливої уваги та підтримки.

Відбулася щорічна обласна Спартакіада працівників соціальної сфери Луганщини

08 червня 2018 року на базі спортивного комплексу «Олімп» у Кремінському районі відбулася щорічна обласна Спартакіада працівників соціальної сфери Луганщини. Участь у заході взяли команди працівників Департаменту соціального захисту населення ОДА, міських і районних управлінь соцзахисту населення, обласного комп’ютерного інформаційно-обчислювального центру соціального захисту населення, обласних стаціонарних установ.

Новини ООС: Внаслідок ворожого обстрілу двоє військовослужбовців отримали травми

Минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 10 разів порушували режим тиші вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Попасної, Новотошківського, Новозванівки та Троїцького відкривався вогонь із самохідних артилерійських установок калібром 122 мм, 120-мм і 82-мм мінометів, БМП, автоматичних і протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У результаті мінометного обстрілу двоє військовослужбовців зазнали баротравм.

Правила поведінки при купанні

 

 

ЯК ПОВОДИТИСЯ ПРИ КУПАННІ У ВОДОЙМАХ

 

Найбільш приємний і корисний відпочинок влітку – відпочинок біля водойм. На жаль, для декого такий відпочинок закінчується трагедією.

Правила поведінки при купанні

 

 

ЯК ПОВОДИТИСЯ ПРИ КУПАННІ У ВОДОЙМАХ

 

Найбільш приємний і корисний відпочинок влітку – відпочинок біля водойм. На жаль, для декого такий відпочинок закінчується трагедією.

Щоб уникнути нещасних випадків потрібно пам’ятати, що купатися краще вранці або ввечері, коли немає небезпеки перегрівання. Температура води має бути не нижчою за +17-19 градусів, у холоднішій купатися небезпечно. Перебувати у воді можна не більше 20 хвилин. Не можна доводити себе до остуди. Не  пірнайте у воду після тривалого перебування на сонці. При охолодженні у воді настає різке рефлекторне скорочення м'язів, що спричиняє припинення дихання. Ризиковано запливати далеко, тому що можна не розрахувати своїх сил. Відчувши втому, не треба панікувати, навпаки, слід прагнути якнайшвидше добратися до берега.

Небезпечно заходити у воду в стані алкогольного сп'яніння. Алкоголь блокує нормальну діяльність головного мозку.

Якщо немає поблизу обладнаного пляжу, треба вибрати безпечне для купання місце з пологим, твердим і чистим дном. У воду заходьте обережно. Ніколи не пірнайте в незнайомих місцях.

Якщо вас захопило течією, не намагайтеся з нею боротися. Треба плисти униз за течією, поступово, під невеличким кутом, наближаючись до берега. Якщо ви потрапили у вир, необхідно набрати побільше повітря в легені, зануритися у воду і, зробивши сильний ривок у бік, випливти.

У водоймах з великою кількістю водоростей, ряски потрібно намагатися пливти поблизу самої поверхні води, не робити різких рухів, щоб не заплутатись. Якщо ж руки або ноги заплутались у водоростях, необхідно зупинитися (прийняти положення “поплавка”, “спливання”) і звільнитися від них.

Дуже обережно плавайте на надувних матрацах, автомобільних камерах і надувних дитячих іграшках. Вітром або течією їх може віднести далеко від берега, накрити хвилею, із них може вийти повітря, і вони втратять плавучість.

Купання з маскою, трубкою і ластами потребує навичок і особливої обережності. Плавати можна лише вздовж берега та обов'язково під постійним наглядом, щоб вчасно могла прийти допомога.

 

Лісові пожежі

УВАГА! ЛІСОВІ ПОЖЕЖІ.

 

Серйозну небезпеку на території області становлять лісові та степові пожежі. Щорічно вони завдають нашій країні колосальні збитки: незчисленні матеріальні, моральні та екологічні втрати.

До 90 відсотків таких пожеж виникає через порушення населенням правил пожежної безпеки при поводженні з вогнем у місцях праці і відпочинку, а також у результаті використання в лісі несправної техніки.

Прийдешні святкові та вихідні дні настроюють багатьох людей на відпочинок на природі.

 

У лісі категорично забороняється:

 

Обережно гриби!

ЯК ПОПЕРЕДИТИ ОТРУЄННЯ

ДИКОРОСЛИМИ ГРИБАМИ

 

Отруєння організму викликають токсини, що знаходяться у грибах.

Основні причини отруєнь: вживання отруєних грибів, старих або зіпсованих, умовно їстівних грибів; грибів, зібраних в екологічно неблагополучних місцях.

Ознаки отруєння грибами: нудота, блювота, запаморочення, гострий біль у животі.