Архів новин

14 июня 2018

Луганщина отримала гуманітарну допомогу від Республіки Білорусь

Сьогодні, 14 червня, відбулася передача гуманітарної допомоги цивільному населенню Луганської області від Республіки Білорусь.

«Я щиро дякую Білоруській стороні за посередницьку роль у врегулюванні міжнародного збройного конфлікту та гуманітарну допомогу постраждалому населенню», – зазначив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз під час брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації, у якому взяла участь делегація з Білорусі.

На Луганщині привітали працівників сфери охорони здоров’я

Сьогодні, 14 червня, у Сєвєродонецьку відбулися урочистості з нагоди Дня медичного працівника. Привітав медиків, що приїхали з усієї області, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

«Медицину я визначив пріоритетом своєї роботи. І нам за останні два роки вдалося суттєво укріпити матеріально-технічну базу лікувальних закладів області. Я зроблю все, щоб ви мали достойні умови праці, а пацієнти – доступ до якісної медицини», – зазначив, звертаючись до медичних працівників, очільник області.

Президент спрямував до Вищої ради правосуддя законопроект «Про утворення Вищого антикорупційного суду»

Президент Петро Порошенко спрямував до Вищої ради правосуддя проект Закону «Про утворення Вищого антикорупційного суду» відповідно до процедури, визначеної частиною 2 ст. 125 Конституції України.

http://www.president.gov.ua/news/prezident-spryamuvav-do-vishoyi-radi-pr...

Професійні асоціації Луганщини беруть активну участь у бюджетному процесі

Сьогодні в облдержадміністрації відбулось засідання «круглого столу на тему «Забезпечення ефективної бюджетної політики місцевих рад та органів влади шляхом забезпечення участі громадськості до бюджетних процесів».

Виставкові заходи в Ірані у 2018 році

Виставкові заходи в Ірані у 2018 році 
У м. Тегеран планується проведення наступних виставкових заходів, до участі в яких іранська сторона запрошує українські компанії:

На сайті Мінрегіону можна ознайомитися з повним текстом нових ДБН щодо містобудування, шкіл, вулиць і доріг

На офіційному сайті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з’явилися повні тексти нових державних будівельних норм, зокрема, ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій», ДБН В.2.2-3:2018 «Будинки і споруди. Заклади освіти» та ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці і дороги населених пунктів».

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

До кінця року близько 500 амбулаторій нового типу мають запрацювати в українських селах – Президент

Президент Петро Порошенко поставив завдання вже до кінця поточного року ввести у роботу до 500 нових амбулаторій у сільській місцевості. «Наголошую і ставлю дуже  чітке завдання, що до кінця року близько 500 амбулаторій нового типу мають запрацювати в українських селах», - сказав Глава держави на урочистостях з нагоди Дня медичного працівника.

«Я не збираюся терпіти жодного відкладання в цьому важливому процесі. Бо кожен день, кожен тиждень затримки – це життя і здоров’я українських громадян, які проживають у сільській місцевості», - підкреслив Петро Порошенко.

10 дітей із Луганщини відправилися на оздоровлення до Молдавського Центру реабілітації «Сергіївка»

12 червня 2018 року група з 10 дітей Луганської області відправилися на оздоровлення до Молдавського Центру реабілітації для дітей «Сергіївка».

Завдяки домовленостям Міністерства соціальної політики України з урядом Республіки Молдова діти Луганської та Донецької областей мають змогу отримати оздоровлення та реабілітацію в санаторному центрі «Сергіївка».

Центр спеціалізується на пульмонології, кардіології, гастроентерології та лікуванні нейромоторних порушень.

Уряд затвердив Порядок перерахування внесків за встановлення будинкових лічильників

Уряд затвердив порядок та примірний договір щодо перерахування виконавцем комунальної послуги внесків за встановлення будинкових лічильників оператору зовнішніх мереж, що були сплачені споживачами та власниками приміщень з індивідуальним опаленням та водопостачанням.

Це черговий підзаконний акт на виконання закону «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».

Діти з Луганщини оздоровлятимуться поблизу моря

Десять дітей з Луганщини вирушили на оздоровлення та реабілітацію до Молдавського Центру реабілітації для дітей «Сергіївка».

Вони мають змогу відпочити завдяки домовленостям Міністерства соціальної політики України з Урядом Республіки Молдова.

Центр спеціалізується на пульмонології, кардіології, гастроентерології та лікуванні нейромоторних порушень.

Відпочинок дітей триватиме 18 днів. Разом із цікавим дозвіллям вони (у тому числі, внутрішньо переміщені особи, та діти, які перебувають на диспансерному обліку) мають змогу поліпшити стан здоров’я.

Сім мільйонів гривень надійшло державної допомоги для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Станом на 13 червня з державного бюджету до облбюджету надійшло 7. 004, 0 тис. гривень субвенції, яка в повному обсязі профінансована на рахунки відповідних місцевих бюджетів області.

«У житті завжди перемагає той, хто перемагає себе», – Юрій Гарбуз привітав обдарованих учнів Луганщини

Сьогодні, 14 червня, у Луганській облдержадміністрації вітали переможців та призерів Всеукраїнських олімпіад і конкурсів, педагогічних працівників, які мають вагомі досягнення в підготовці обдарованих учнів. У святковому заході взяв участь голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

На урочисте підведення підсумків були запрошені 86 найталановитіших учнів та 17 найуспішніших працівників освіти Луганщини.

Визначено переможців XIІ Всеукраїнського студентського конкурсу перекладу «Художнє слово в світовій культурі»

У Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля підбили підсумки XIІ Всеукраїнського студентського конкурсу перекладу «Художнє слово в світовій культурі».

Цього року до оргкомітету конкурсу надійшли переклади від студентів 12 вищих навчальних закладів України та учнів шкіл. Учасники змагалися в дев’яти номінаціях, намагаючись якнайкраще зробити переклад поетичного твору з англійської, німецької, французької мови на українську або російську чи навпаки – з української мови на англійську, німецьку, французьку мови.

Згадуємо першу найбільшу втрату України в АТО – загибель 49 військових у небі над Луганськом. Герої не вмирають, -– Юрій Гарбуз

Цього дня чотири роки тому в небі над м. Луганськом терористи збили літак ІЛ-76 з військовослужбовцями 25-ї окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади.

Попри вороже оточення Луганського аеропорту, літаками забезпечувалася підтримка та ротація бійців, які тримали оборону летовища. Одна з таких ротацій повинна була відбутися вночі 14 червня. Однак протиповітряні сили ворога відкрили вогонь по українському транспортному літаку: російська ПЗРК «Ігла» вразила літак, який заходив на посадку в Луганський аеропорт. Загинули 40 десантників та 9 членів екіпажу.

Юрій Гарбуз привітав першого у цьому році власника квартири за програмою забезпечення молоді житлом

Мешканець м. Щастя Олександр Морозов отримав квартиру в рідному місті за обласною програмою молодіжного кредитування.

Підписання договору на виплату кредиту за рахунок коштів обласного бюджету (268 тис. грн) відбулося у присутності та в кабінеті голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.

Відбулась нарада з питань надання довгострокових кредитів ВПО та учасникам АТО

13 червня 2018 року під час наради в облдержадміністрації обговорено порядок надання довгострокових пільгових кредитів внутрішньо переміщеним особам, учасникам антитерористичної операції на будівництво, реконструкцію або придбання житла на території Луганщини.
Її провів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Піротехніками на Луганщині вилучено 32 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 13 червня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,51 га територій у місті Сватове та Новоайдарському районі.

Загалом виявлено та вилучено 32 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 27 артилерійських снарядів, одну ручну гранату, один підривник й три одиниці іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Юрій Гарбуз привітав першого у цьому році власника квартири за програмою забезпечення молоді житлом

Мешканець м. Щастя Олександр Морозов отримав квартиру в рідному місті за обласною програмою молодіжного кредитування.

Підписання договору на виплату кредиту за рахунок коштів обласного бюджету (268 тис. грн) відбулося у присутності та в кабінеті голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.

Попаснянська центральна районна лікарня отримала гуманітарну допомогу

Це – апарат штучної вентиляції легенів,  мобільна рентгенсистема, пристрій цифрової рентгенографії, апарат для мембранного лікувального і донорського плазмоферезу, концентратор кисневий «Біомед».

Також лікарня поповнилася комплексом діагностичного автоматизований «КАРДІО+» у складі 12 канального електрокардіографа, велоергометра на базі комп’ютера (ноутбук) та лазерного принтеру та дев’ять одиницями медичної техніки.

Завдяки цьому спеціальному медичному обладнанню в лікарні буде значно розширено спектр надання медичних послуг пацієнтам.

Нові можливості налагодження взаємовигідної співпраці

На минулому тижні у Києві відбулася ювілейна ХХХ Міжнародна агропромислова виставка «АГРО – 2018», на якій області України демонстрували свої досягнення в агроному секторі.

Дітей з Луганщини радо зустріла Західна Україна

Учні Кремінської загальноосвітньої школи № 2 – переможці спортивної гри «Олімпійське лелеченя» – здійснили подорож до мальовничих Карпат.

Так, у Сколівському районі Львівської області наші діти відвідали легендарну гору Маківку, що є Меморіальним військовим цвинтарем Українських Січових Стрільців, музей історії «Тустань» у с. Уричі, гірськолижний курорт «Плай», де вони мали можливість завітати до музею-світлиці побуту.

Яскраві враження юні жителі Луганщини отримали від гри в пейнтбол, мотузкового парку, де долали смуги туристичних перешкод на Вежі Ведмежій.

Новини ООС: На Попаснянщині ворог знову застосував САУ

Минулої доби російсько-окупаційні війська 7 разів порушували режим тиші вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Золотого, Новотошківського, Новоолександрівки та Новозванівки Попаснянського району відкривався вогонь із самохідних артилерійських установок калібром 122 мм, 120-мм і 82-мм мінометів, автоматичних і протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У Луганській області реалізуються програми забезпечення житлом громадян, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України

Про це йшлося на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації 12 червня.

Так, заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Гарькавець нагадала про три діючих постанови Кабінету Міністрів України, що врегульовують питання забезпечення житлом.

КУ «Попаснянська центральна районна лікарня» отримала гуманітарну допомогу

КУ «Попаснянська центральна районна лікарня» згідно до контракту на безоплатну передачу товарно-матеріальних цінностей 12 червня отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва (ШАРС) через Швейцарське бюро співробітництва при Посольстві Швейцарії в Україні гуманітарну допомогу у вигляді спеціального медичного обладнання (апарат штучної вентиляції легенів FLGHT60 з подвійним контуром, символьними позначеннями та внутрішнім змішувачем (для вентиляції легень), мобільну рентгенсистему, пристрій цифрової рентгенографії, апарат для мембранного лікувального і донорського плазмофер

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною", оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя в обсязі 16.549,7 тис. грн.

Ефективність реалізації регіональних цільових програм розглянута сьогодні в облдержадміністрації

13 червня 2018 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Сергія Філя відбулось засідання робочої групи з питань доцільності розроблення регіональних цільових програм та фінансування діючих за рахунок коштів обласного бюджету.

У засіданні прийняли участь заступники голови облдержадміністрації Вадим Данієлян та Ольга Лішик, а також керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Основними питаннями порядку денного засідання стало обговорення ефективності діючих регіональних програм, а також доцільності розробки двох нових регіональних програм.

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію для надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами

Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами в обсязі 2.426,0 тис. грн.