Архів новин

15 июня 2018

Всеукраїнська селекторна нарада 15 червня 2018 року

15 червня 2018 року відбулась Всеукраїнська селекторна нарада щодо обговорення механізму використання субвенції з державного бюджету на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа.
В поточному році в Луганській області планується за рахунок коштів державного бюджету забезпечити житлом дітей-сиріт та осіб з їх числа.

У Києві відбудеться Національний Форум розвитку МСБ 2018

26 червня цього року Торгово-промислова палата України спільно з FORBIZ  EU4Business проводить другий щорічний «Національний Форум розвитку МСБ 2018».

На заході зберуться близько 500 представників малих та середніх підприємств, організацій підтримки бізнесу, уряду, а також міжнародного співтовариства донорів та фінансових установ, що перетворить його на найбільшу національну подію, орієнтовану на розвиток та зростання МСБ в Україні.

Збереження міжконфесійного миру на Луганщині: Юрій Гарбуз привітав мусульман зі святом Ураза-байрам

Сьогодні, 15 червня, в Ісламському культурному центрі, який діє у м. Сєвєродонецьку, відбулося свято Ураза-байрам на честь завершення посту місяця Рамадану. Відзначити один із головних днів ісламського календаря зібралися члени мусульманської спільноти Луганщини та, за традицією цього свята, запрошені гості інших віросповідань.

Відбулось чергове засідання координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства при облдержадміністрації

14 червня в облдержадміністрації відбулось чергове засідання координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства при облдержадміністрації.

Порядком денним були визначені наступні питання, що мають за мету зміцнення структури громадянського суспільства на Луганщині та спрощення процедур доступу громадян до управління державними та місцевими справами через використання інструментів е-демократії та участі громадськості в бюджетних процесах.

Норвезька рада у справах біженців (NRC) запускає проект з розвитку потенціалу сільських організаці

Норвезька рада у справах біженців (NRC) запускає проект з розвитку потенціалу сільських організацій на підконтрольній уряду України території Луганської області.

Завершено весняно-польові роботи в господарствах області

В господарствах Луганської області завершено весняно-польові роботи, підведено підсумки посівної компанії. Ярих зернових культур посіяно на площі 124 тис. га або 92% до прогнозу (134 тис. га) в т.ч.:

Юрій Гарбуз привітав військових медиків

Сьогодні, 15 червня, голова Луганської обласної державної адміністрації-керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз разом з командиром ОТУ «Північ» генерал-майором Володимиром Кравченком привітали військових медиків з прийдешнім професійним святом – Днем медичного працівника.

Запрошуємо експортерів узяти участь у діалоговій зустрічі в Сєвєродонецьку

Експортери Південного та Східного регіонів будуть запрошені на діалогову зустріч «Влада та бізнес», проведення якої заплановано в Сєвєродонецьку на 22 червня 2018 року.

У рамках зустрічі, організованої Офісом з просування експорту за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні та у партнерстві з Луганською та Донецькою облдержадміністраціями, відбудеться виїзне засідання Ради з просування експорту при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.

У Новотошківському ліквідують наслідки вчорашнього обстрілу

Учора ввечері російсько-терористичні війська впродовж чотирьох з половиною годин гатили з гармат, танків та мінометів по бойовим позиціям наших захисників біля смт Новотошківського (Попаснянський р-н) та житловому сектору селища.

Під масований обстріл бойовиків потрапили два багатоквартирні будинки по вулиці Куйбишева. Пошкоджено 24 квартири, з яких 9 – жилі, а також приватний будинок, де знаходиться магазин. Обірвана лінія електропередач.

У Сєвєродонецьку обговорили організацію соціальної реабілітації осіб (дітей) з інвалідністю в умовах реформування закладів соціальної реабілітації

У місті Сєвєродонецьку під головуванням виконуючої обов’язки директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмили Козлової проведено робочу нараду з керівниками реабілітаційних установ системи соціального захисту населення Луганської області за темою: «Організація соціальної реабілітації осіб (дітей) з інвалідністю в умовах реформування закладів соціальної реабілітації».

Департаментом надано методичну підтримку управлінню соціального захисту населення Сватівської райдержадміністрації

14 червня 2018 року виконуюча обов’язки директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Козлова та фахівці Департаменту відвідали управління соціального захисту населення Сватівської райдержадміністрації з метою надання методичної та консультаційної підтримки.

Фахівці Департаменту надали методичну підтримку із напрямків праці та зайнятості населення, охорони праці, роботи із кадрами, надання субсидій і пільг населенню, соціального захисту учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, учасників АТО.

У Сєвєродонецьку обговорили реалізацію Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях»

13 червня 2018 року в місті Сєвєродонецьку з ініціативи Данської ради у справах біженців та Норвезької ради у справах біженців відбулося засідання «круглого столу» щодо реалізації Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях».

Участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, представники Департаменту соціального захисту населення обласної держадміністрації, громадських та міжнародних організацій.

У Сєвєродонецьку проведено ОБСЄ Cafe «Факти мають значення», присвячене Міжнародному дню біженців та внутрішньо переміщених осіб

13 червня 2018 року в місті Сєвєродонецьку проведено ОБСЄ Cafe «Факти мають значення», присвячене Міжнародному дню біженців та внутрішньо переміщених осіб. Захід відбувся з ініціативи Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ. Участь у заході взяли заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, виконуюча обов’язки директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Людмила Козлова, представники державних та неурядових організацій, що займаються допомогою біженцям та переселенцям.

В університеті внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка відкрили навчальний криміналістичний полігон

Полігон призначений для практичних занять та вправ щодо виявлення, вилучення, фіксації та дослідження доказів і проведення слідчих дій.

Приміщення поділене на п’ять незалежних частин. Кімнати полігону мають різну спрямованість навчання при провадженні слідчих дій. Так, в якості умовних місць вчинення злочину представлені житлова кімната, офіс, аптека, пункт обміну валют, магазин.

АРХІТЕКТУРНА ОСВІТА В ЦЕНТРІ МІЖНАРОДНОЇ УВАГИ

Міжнародна спілка архітекторів (UIA) - найвпливовіша і єдина професійна організація, що об'єднує архітекторів усього світу. Серед всіх професійних проблем питання архітектурної освіти є найважливішими, і тому президент МСА Томас Вон'єр особисто патронує роботу Комісії з архітектурної освіти (EDUCOM). В члени цієї Комісії вже вдруге на 2017—2020 рр. обрано також віце-президента Національної спілки архітекторів України Олійник Олену Павлівну. 

Обов’язкове проектування порогу або сходів при вході до житлових будинків буде скасовано, — Парцхаладзе

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, з метою створення реального безбар’єрного житлового середовища пропонує скасувати норму щодо обов’язкового проектування порогу або сходів при вході до житлових будинків. Відповідна норма міститься у змінах до ДБН В.2.2-15-2005 «Будинки і споруди. Житлові будинки. Основні положення».

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

На сайті Мінрегіону можна ознайомитися з повним текстом нових ДБН щодо містобудування, шкіл, вулиць і доріг

На офіційному сайті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з’явилися повні тексти нових державних будівельних норм, зокрема, ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій», ДБН В.2.2-3:2018 «Будинки і споруди. Заклади освіти» та ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці і дороги населених пунктів».

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Завершилася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання

Основна сесія ЗНО-2018 на Луганщині завершилася тестуванням з хімії, яке відбулося на двох пунктах у Сєвєродонецьку. До проведення процедури ЗНО залучено 70 педагогічних працівників.

Для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні з хімії зареєструвалися 416 осіб. З’явилися для проходження ЗНО 366 учасників (80 % від кількості зареєстрованих).

АНОНС

У зв'язку з проведенням реформування правовідносин у будівельній галузі, прийняття Мінрегіоном нових ДБН, керуючись п.

На Луганщині піротехніками вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 9,65 га місцевості у Попаснянському, Станично-Луганському та Новоайдарському районах.

Загалом виявлено та вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: одну ручну гранату та одну одиницю інших вибухонебезпечних предметів.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Обережно гриби!

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області було повідомлено про випадки  отруєння дикорослими грибами.
Але не зважаючи на численні попередження, населення продовжує збирати та вживати  лісові гриби, внаслідок чого отруюються та цілими родинами у тяжкому стані потрапляють у інфекційні відділення. З діагнозом гострий гастроентеро коліт.

Отримана субвенція з держбюджету для підтримки осіб з особливими освітніми потребами

Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами в обсязі 2.426,0 тис. гривень.

У червні до обласного бюджету надійшло 1.213,2 тис. гривень вищезазначеної субвенції, яка в повному обсязі профінансована на рахунки відповідних місцевих бюджетів.

Новини ООС: На Луганщині загинув військовослужбовець, ще п’ятеро – поранено

Вчора ввечері внаслідок ворожого гарматного обстрілу поблизу Новотошківського загинув наш боєць та поранено ще п’ятеро.

«Разом зі всією Луганщиною висловлюю щирі співчуття родині загиблого героя та бажаю найшвидшого одужання бійцям, що зазнали поранень. Наразі мої заступники працюють на місці події для оперативної ліквідації наслідків артилерійських обстрілів», – прокоментував ситуацію голови Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.