Архів новин

18 июня 2018

НЕБЕЗПЕКА НА ВОДІ

За інформацією Луганського обласного центру з гідрометеорології в найближчі  декілька діб по Луганській області очікується спекотна погода. Температура вдень сягатиме 30-350, в такі дні населення відпочиває у річок та водоймищ. Але місця для загального купання в багатьох випадках не підготовлені: не обстежені; не забезпечені плавзасобами та рятувальним знаряддям. На неблагоустроєних пляжах купаються дорослі,  діти по одинці  та гуртом, іноді з вживанням хмільного.

Діти з інклюзивного пришкільного табору відвідали обласну базу «Олімп» та поспілкувалися з паралімпійцями Луганщини

Діти з рубіжанської загальноосвітньої школи, які відвідують інклюзивний пришкільний табір, у рамках екскурсії побували на обласній фізкультурній базі «Олімп», що у місті Кремінна.

Під час перебування на базі діти ознайомились з інфраструктурою, спробували свої сили на тренажерах та пограли в командні ігри.

Засідання комісії з питань визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію з державного бюджету

18.06.2018 року було проведено засідання комісії з питань визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа, де були розглянуті пропозиції та документи подані районами та містами області відповідно до Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету.

Важливо: в області посилено заходи щодо недопущення торгівлі дикорослими грибами

Про це йшлося на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Його сьогодні, 18 червня, провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Про заходи щодо запобігання отруєнь населення Луганської області дикорослими грибами доповіли директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Валентин Шкорубський та начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Володимир Єсипов.

Про святкування Дня медичного працівника

На минулому тижні, 14.06.2018 у приміщенні Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру відбулися урочисті заходи присвячені Дню медичного працівника.

Привітав медичних працівників області голова Луганської облдержадміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації ГАРБУЗ Юрій Григорович.

У своєму виступі він відмітив, …що професія медика дуже важлива і необхідна для суспільства, адже на їх плечах лежить турбота і відповідальність за найвищу цінність на землі - людське життя…

Делегація Луганщини вивчає досвід Польщі з реформування органів влади

Наприкінці минулого тижня розпочався навчальний візит делегації Луганської області до Республіки Польща, місто Катовіце, у рамках Програми «Відновлення та розбудова миру» компонент 2 «Місцеве самоврядування та реформа децентралізації», що реалізується ПРООН за підтримки Швейцарської Конфедерації та Уряду Швеції.

До складу делегації увійшли керівники та співробітники структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, представники громадськості.

Дотації за вирощування молодняку великої рогатої худоби

Луганська область розпочинає виплату коштів за програмою «Державна підтримка галузі тваринництва» у сумі 4225,75 тис. грн. Спеціальна бюджетна дотація фізичним особам за вирощування молодняку великої рогатої худоби буде сплачена 146 фізичним особам за утримання 316 голів телят на загальну суму 287,5 тис. грн:

– до 5-місячного віку нараховано 36,0 тис. грн за 120 голів;

– до 9-місячного віку – 159,0 тис. грн за 159 голів;

У Рубіжному попрощалися з військовим, який загинув у Попаснянському районі

Сьогодні у Рубіжному простилися з Ігорем Петровим, бійцем механізованого батальйону 53-ї ОМБр.

Він загинув на минулому тижні внаслідок ворожого гарматного обстрілу поблизу смт Новотошківське Попаснянського району. Противник обстрілював позиції ЗСУ та житловий сектор населеного пункту. Під час бою солдат Петров дістав смертельне поранення.

В області на більшість продуктів харчування ціни нижчі за середньоукраїнські

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу середніх споживчих цін на продовольчі товари за травень у порівнянні з квітнем поточного року на контрольованій українською владою території області склалася наступна цінова ситуація.

Так, на 6,6 % стали дешевше крупи гречані, на 5,2 % – картопля, на 3,2 % – цукор, на 2,6 % – тушки курячі, на 2,5 % – сири м’які жирні, на 2,2 % – цибуля ріпчаста, на 2,1 % – хліб житній, житньо-пшеничний, на 2,0 % – молоко пастеризоване (жирністю до 2,0% включно).

Найбільш подешевшали яйця курячі – на 17,4 %.

У Попаснянському районі відбувся «Байбак-fest – 2018»

Попасна прийняла черговий, літній, етап обласного відкритого фестивалю-конкурсу української культури та фольклору «Байбак-fest – 2018». Цей фестиваль-конкурс щосезонно один раз на два роки крокує містами та районами Луганщини.

До участі в фестивалі долучилися майстри декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, виконавці, фольклорні, театральні, музичні, хореографічні колективи, ансамблі народної пісні з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного, а також Сватівського і Станично-Луганського районів.

Місцеві лідери східних областей України навчаються в Академії лідерства Ради Європи

Рада Європи розпочала чергову сесію тренінгу «Академія лідерства Ради Європи» у рамках співпраці з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України і Національним агентством України з питань державної служби.

Навчання має посилити потенціал органів місцевого самоврядування реалізовувати зростаючу кількість повноважень та розбудовувати спроможні громади.

Тренінг організовано для керівників органів місцевого самоврядування Луганської та Донецької областей, він триватиме до кінця 2018 року.

21 червня 2018 року у м. Києві відбудеться конференція «Нова Індустріалізація: виробничі можливості регіонів»

Торгово-промислова палата України за сприянням Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) та за підтримки Мінекономрозвитку, Офісу реформ Кабінету Міністрів України, Команди підтримки реформ Мінекономрозвитку, а також у партнерстві з організаціями, що входять до Оргкомітету Українського індустріального тижня проводить у м. Києві (м. Київ, вул.

Уряд ухвалив рішення, які дають старт інноваційним підходам у сфері РРО

Кабінет Міністрів України  13 червня  поточного року прийняв постанови, які дозволять запровадити  інноваційні підходи у сфері РРО.

У чому суть?

Піротехніками за минулий тиждень вилучено 150 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулого тижня в області піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено 31,61 га місцевості.

Загалом було виявлено й вилучено 150 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 87 артилерійських снарядів, сім ручних гранат, один інженерний боєприпас, один підривник, дев’ять одиниць іншої вибухівки та 45 одиниць набоїв.

Слід зазначити, що з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС здійснено 551 виїзд, обстежено 564,08 га території області, де виявлено та вилучено 3545 одиниць вибухонебезпечних предметів й 171 одиницю набоїв.

Норвезька рада у справах біженців проводить набір на тренінги з розвитку сільських організацій Луганщини

Норвезька рада у справах біженців (NRC) за фінансової підтримки Шведського агентства міжнародного розвитку та співробітництва розпочинає проект з розвитку потенціалу сільських організацій на підконтрольній Уряду України території Луганщини.

У рамках проекту буде надано можливість відвідати організації в сусідніх областях, які є успішними прикладами кооперації. Організації, що пройшли повний курс тренінгів, отримають можливість взяти участь в конкурсі грошових грантів.

Мінрегіон розглядає можливість проектування вбудованих у житлові будинки початкових шкіл (1-4 класи)

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, розглядає можливість введення нової зміни – проектування невеликих шкіл І-го ступеня (початкових шкіл, 1-4 класи), вбудованих у перші поверхи житлових будинків.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Шахті «Гірська» – 120 років!

17 червня відбулися урочистості з нагоди 120-річчя заснування відокремленого підрозділу «Шахта «Гірська» ДП «Первомайськвугілля».

Як зазначив генеральний директор ДП «Первомайськвугілля» Артур Мірумян, «Гірська» наразі – єдина працююча серед найстарших шахт України, та з такими запасами вугілля, потужними пластами це підприємство має й надалі злагоджено і плідно працювати.

Новини ООС: На Луганщині поранено двох військовослужбовців, ще двох травмовано

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська тричі порушували режим тиші вздовж лінії розмежування.

Зокрема у напрямку Новотошківського Попаснянського району та Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з 120-мм і 82-мм мінометів.