Архів новин

20 июня 2018

Вісім нагород привезли наші дзюдоїсти з відкритих обласних змагань на Донеччині

У Слов’янську відбувся відкритий кубок Донецької області з дзюдо серед юнаків та дівчат до 15 років.

За медалі першості змагалися 175 учасників з Донеччини та Луганщини.

Нашу область представляли 14 спортсменів, які привезли вісім нагород: чотири золота, одне срібло та три бронзи.

Так, чемпіонство у своїх вікових категоріях вибороли: Іван Козюберда (в/к до 38 кг), Михайло Холод (в/к до 42 кг), Гліб Дубіна (в/к до 55 кг) та Тетяна Афанасьєва (в/к до 52 кг).

Срібним призером став Станіслав Тяпушкін (в/к понад 100 кг).

Уряд запропонував програму «Україна без контрабанди»

20 червня на засіданні Кабінету Міністрів Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман презентував програму «Україна без контрабанди», яка триватиме до 1 січня 2019 року. Заходи, які мають зупинити нелегальний імпорт, погоджені з усіма силовими відомствами. Спільні дії правоохоронців і контролюючих органів дозволять ефективніше і швидше покінчити із тіньовими схемами на митниці.

Відбулось засідання обласного комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури

19 червня 2018 року відбулось чергове засідання обласного комітету забезпечення доступності. 

Про стан реалізації обласного Плану заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю на 2017-2021 роки «Безбар’єрна Луганщина» доповів в.о. начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Михайло Івасішин.

Він зауважив, що сьогодні соціально важливі об’єкти на Луганщині пристосовані для громадян з обмеженими фізичним можливостями.

Проекти Луганського національного університету імені Тараса Шевченка – переможці конкурсного відбору проектів регіонального розвитку

Подані Державним закладом «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» проекти стали переможцями конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу.

Проекти підтримані облдержадміністрацією та Міністерством освіти і науки України.

Серед них проект «Здорова людина – здорове суспільство» – науково-просвітницька лабораторія-студія для студентів, викладачів, лікарів в галузі лабораторної діагностики» з загальним бюджетом 1 864 000 гривень.

На Луганщині зареєстровано більше 293 тисячі переселенців

Станом на 20 червня 2018 року у Луганській області міськими та районними управліннями соціального захисту населення зареєстровано 293 678 внутрішньо переміщених осіб, які складають 262 970  сімей.

Із загальної кількості облікованих 25 291 дитина, 7 802 особи з інвалідністю, 212 516 пенсіонерів.

Відновлення інфраструктури на Луганщині: відкрито міст у прифронтовому Троїцькому

Сьогодні, 20 червня, відбулось урочисте відкриття мосту через р. Лугань у с. Троїцьке Попаснянського району, що був зруйнований терористами в червні 2015 року.

У заході взяли участь Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв та голова адміністрації Державної спеціальної служби транспорту генерал-лейтенант Микола Мальков. За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза участь у заходів взяв його заступник Юрій Клименко.

В області проведено селекторну нараду щодо забезпечення умов для реалізації концепції Нової української школи

В облдержадміністрації проведено селекторну нараду з питання «Забезпечення умов для реалізації концепції Нової української школи – ключовий обов’язок місцевих органів влади Луганщини».

Під час заходу директор Департаменту освіти і науки Юрій Стецюк розповів про основні напрями Нової української школи та новий Стандарт початкової освіти.

Він зауважив, що цей стандарт передбачає дещо інші підходи праці вчителів. Зокрема, це орієнтація на учня, педагогіка партнерства, справедливе фінансування тощо.

На Луганщині обліковано більше 293 тисяч переселенців

Станом на 20 червня 2018 року в Луганській області міськими та районними управліннями соціального захисту населення взято на облік 293 678 внутрішньо переміщених осіб, які складають 262 970 сімей. Із загальної кількості облікованих 25 291 – діти, 7 802 – особи з інвалідністю, 212 516 – пенсіонери.

На 70 % об’єктів області створені умови для безперешкодного доступу осіб з інвалідністю

Це питання розглянуто на засіданні обласного комітету доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, яке відбулося в облдержадміністрації.

Про стан реалізації обласного Плану заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю на 2017-2021 роки «Безбар’єрна Луганщина» доповів в.о. начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Михайло Івасішин.

Просимо підтримати україномовні патріотичні періодичні видання!

Сьогодні на українському інформаційному ринку домінують газета: і журнали, що виходять мовою агресора і відіграють деструктивну роль, підривають соціально-психологічну стійкість суспільства шляхом створення і просування у масову свідомість негативних образів, чужих вітчизняній культурі ідеалів і цінностей, а державні україномовні видання змушені виживати.

Україномовні патріотичні періодичні видання повинні бути єдиним фронтом, який протистоїть російській агресії, медіаресурсам «русского міра». Наше завдання - витіснити агентів кремля з медіаринку України.

Діти з Луганщини відпочили на узбережжі Чорного моря

10 учнів Лозно-Олександрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у складі делегації Луганської області на запрошення Херсонської обласної державної адміністрації відпочили на узбережжі Чорного  моря у таборі «Крилатий».

Табір розташований у санаторно-курортній зоні, що за вісім кілометрів від причорноморського міста-курорту Скадовськ та берега Джарилгацької затоки Чорного моря.

Під час відпочинку для дітей організували тематичні заходи, фестивалі, спортивні змагання, турніри, кіноперегляди, щоденні шоу-програми, дискотеки.

Піротехніками на Луганщині вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 19 червня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,91 га місцевості у Новоайдарському, Станично-Луганському та Старобільському районах.

Загалом було виявлено та вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: чотири артилерійських снаряди, одну ручну гранату й 24 одиниці іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Рекреаційне житло для туристів буде проектуватися за сучасними нормами – просторим та комфортним, — Парцхаладзе

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, встановлює чіткі вимоги до проектування рекреаційного житла для проживання відпочиваючих в приватних житлових будинках разом з їх власниками. Відповідні зміни містяться у новому ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій».

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

Президент підписав закон, який заохочує громадян до військової служби

Глава держави підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення окремих питань проходження громадянами військової служби».

Закон вносить  зміни у закони України: «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей»; «Про військовий обов’язок і військову службу»; «Статут внутрішньої служби Збройних Сил України».

Біля Трьохізбенки на ворожій розтяжці підірвався мирний житель

Сьогодні вранці стало відомо, що між селами Трьохізбенка та Лопаскине, що знаходяться вздовж лінії розмежування (Новоайдарський район) на ворожій розтяжці підірвався мирний житель. У результаті вибуху у чоловіка осколкові травми ніг. Наразі постраждалого доправили до Новоайдарської районної лікарні, де йому надається екстрена медична допомога.