Архів новин

22 июня 2018

На Луганщині вже набирає оберти кооперативний рух

На Луганщині вже набирає оберти кооперативний рух. Нещодавно Департаментом агропромислового розвитку було проведено ряд виїзних нарад по територіям з надання роз’яснень щодо реалізації державних та обласних програм підтримки аграрного сектору. Перші позитивні зрушення не змусили себе чекати. Так у Кремінському районі у селі Невське на базі фермерського господарства «Ріск» утворився сільськогосподарський обслуговуючий кооператив молочного напрямку «Молочар Кремінщини».

Висока якість життя на підконтрольній території є запорукою реінтеграції тимчасово окупованої, – Юрій Гарбуз

Висока якість життя на підконтрольній території є запорукою реінтеграції тимчасово окупованої. Про це голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз заявив на ІІІ Форумі місцевого розвитку, що проходить з 21 по 23 червня у Трускавці.

Розпочато діалог між представниками луганського та литовського бізнесу

Сьогодні, 22 червня, в рамках візиту делегації Литовської республіки до Луганської області, президент Вільнюської торгово-промислової палати, голова Литовсько-Української бізнес-ради Сігітас Лєонавічюс зустрівся з представниками бізнесу Луганщини. Головною метою зустрічі був збір інформації та пошук можливостей бізнес-співробітництва, визначення спільних інтересів. 

Діти з Міловщини відпочили у Херсонській області

У червні учні Міловського району оздоровлювалися та відпочивали в таборі «Таврія», розташованому на узбережжі Чорного моря в місті Скадовськ Херсонської області.

На відпочинок дітей з Луганщини радо запросила Херсонська обласна рада.

Під час літніх канікул на дітей очікувало п’ятиразове харчування, відвідування моря два рази на день, а також музичні вечори, розваги, ігри таквести з цікавими завданнями.

Також юнаки та дівчати мали можливість відвідати заповідник «Асканія-Нова» та місцевий краєзнавчий музей.

Луганщину відвідав Міністр закордонних справ Литви

Сьогодні, 22 червня, у Луганській області перебуває делегація Литовської Республіки у складі Міністра закордонних справ Литви Лінаса Лінкявічуса, Надзвичайного і Повноважного Посла Марюса Януконіса, президента Вільнюської торгово-промислової палати Сігітаса Лєонавічуса. За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з литовськими гостями провів зустріч заступник голови ОДА Юрій Клименко.

За його словами, цей візит має політичний та економічний аспекти.

Робоча нарада з питань надання статусу дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів

У м. Сєвєродонецьку проведено робочу нараду з питань надання статусу дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. У нараді прийняли участь директор департаменту захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики Колбаса Руслан Сергійович та начальник відділу нормативного забезпечення управління профілактики соціального сирітства Галайдюк Вікторія Вікторівна.

Відсьогодні учасники ЗНО зможуть отримати додаток до атестату – відомі результати з усіх предметів

Результати основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання з історії України, географії, фізики та хімії вчора з’явилися на інформаційних сторінках учасників.

Вони можуть ознайомитися з результатами тестування, картками результатів і скан-копіями своїх бланків відповідей.

Таблиці переведення тестових балів у рейтингову оцінку за шкалою 100−200 балів і таблиці відповідності тестових балів оцінкам рівнів навчальних досягнень за шкалою 1-12 балів опубліковано на сайті Українського центру оцінювання якості освіти в розділі «Предмети ЗНО».

Затверджено перелік об’єктів, які цьогоріч відновлять за рахунок субвенції з державного бюджету за програмою 3131090

Затверджено перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах  за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за бюджетною програмою 3131090 у 2018 році.

Зазначимо, що ремонт автомобільного мосту через р. Лугань на автомобільній дорозі О131201 (КПП «Танюшівка» - Старобільськ - Бахмут) - Комишуваха - Попасна - МиронГРЕС завершено – об’єкт введено в експлуатацію.

Спрощено механізм надання статусу дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, – брифінг

Про це на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації сьогодні, 22 червня, повідомив директор Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики України Руслан Колбаса.

Насамперед він зауважив, що робоча поїздка представників Міністерства до Луганщини відбувається для налагодження роботи підпорядкованих відомств у зв’язку зі змінами до постанови Кабінету Міністрів України № 268 від 5 квітня 2017 р, що регламентує порядок надання статусу дитині, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

100 років з дня формування української державної служби

Своїм корінням державна служба України сягає доби княжої Русі й набуває свого розвитку за козацьких часів Богдана Хмельницького, коли паралельно з військовою структурою була розвинута ієрархія цивільних посад.

Визначено перелік юридичних осіб, фактичним місцезнаходженням яких є територія області тимчасово непідконтрольна українській владі

Сьогодні, 22 червня, в облдержадміністрації відбулося засідання комісії з питань упорядкування обліку юридичних осіб в Єдиному реєстрі об’єктів державної власності в Луганській області в оновленому складі. Захід проведений на виконання доручення Кабінету Міністрів України.

Через систему відеоконференцзв’язку до роботи комісії долучилися представники міст та районів області.

Під час роботи комісії розглянуто перелік з 226 підприємств, установ та організацій, доведений Фондом державного майна України на виконання доручення Уряду України для впорядкування.

Виконання доручень Уряду України на контролі облдержадміністрації

На виконання доручення Уряду України 22 червня в облдержадміністрації відбулося засідання комісії з питань упорядкування обліку юридичних осіб в Єдиному реєстрі об’єктів державної власності в Луганській області.

В Україні буде звужена ширина смуг руху при проектуванні та будівництві доріг

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України вводить нову норму в ДБН щодо звуження ширини смуг руху в містах і селах з метою впровадження європейських стандартів щодо безпеки на дорогах. Відповідні зміни стосуються проектування нових і реконструкції існуючих вулиць та доріг і містяться у новому ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці і дороги населених пунктів».

ДІАЛОГ ВЛАДИ ТА БІЗНЕСУ ВІДБУДЕТЬСЯ У СЄВЄРОДОНЕЦЬКУ

Запрошуємо експортерів Луганської області долучитись до діалогової зустрічі «Влада та бізнес», яка відбудеться 17 липня 2018 року у Сєвєродонецьку!

В рамках зустрічі, організованої Офісом з просування експорту за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні та у партнерстві з Луганською ОДА, відбудеться виїзне засідання Ради з просування експорту при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.

УРЯД СТВОРИВ РАДУ З ПИТАНЬ ТОРГІВЛІ ТА СТАЛОГО РОЗВИТКУ

13 червня 2018 року за пропозицією Мінекономрозвитку Кабінет Міністрів України створив Раду з питань торгівлі та сталого розвитку.

Завданням Ради є організація роботи Дорадчої групи з питань торгівлі і сталого розвитку відповідно до положень Угоди про Асоціацію Україна-ЄС щодо підтримки громадянського суспільства, торгівлі та сталого розвитку. Головним завданням Дорадчої групи стане моніторинг впровадження і дотримання чіткої імплементації заходів, охоплених главою 13 «Торгівля і сталий розвиток».

СОРСИНГОВА ПЛАТФОРМА ОФІСУ З ПРОСУВАННЯ ЕКСПОРТУ

Сорсингова платформа Офісу з просування експорту – це безкоштовний онлайн-інструмент, який дозволяє українській компанії потрапити в поле зору іноземних імпортерів та розширити свої ринки збуту.

Щомісяця до Офісу звертаються іноземні компанії, які бажають купувати українську продукцію чи послуги і шукають надійних постачальників. Для автоматизації цього процесу у квітні Офіс запустив спеціалізовану онлайн-платформу, яка дозволяє іноземним компаніям легко знайти свого бізнес-партнера серед зареєстрованих українських компаній та встановити безпосередній контакт.

ТОРГОВА МІСІЯ ДО ТУРЕЧЧИНИ

Офіс з просування експорту та Міністерство економічного розвитку і торгівлі України запрошують українські компанії з сектору машинобудування та енергетики взяти участь у торговій місії до Стамбулу, яка відбудеться з 05 по 07 вересня 2018 року. Делегацію очолить Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку та торгівлі України Степан Кубів.

Програмою передбачено:

Жителі області відзначені державними нагородами

Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про відзначення державними нагородами України».

Серед нагороджених за вагомий особистий внесок у державне будівництво, забезпечення реалізації державної політики у сфері державної служби, сумлінне та бездоганне служіння Українському народу та з нагоди 100-річчя державної служби в Україні є й представники Луганщини.

22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Сьогодні біля «Меморіалу Слави» в Сєвєродонецьку відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

У жалобних заходах узяли участь керівництво облдержадміністрації та міста, представники ЗСУ та правоохоронних органів області, ветерани, молодь, громадськість.

Вони вшанували пам'ять мільйонів полеглих за визволення української землі, співвітчизників, які загинули в окупації, у нацистських концтаборах під час Другої світової війни.

Презентація бюлетеню INVESTORS BOOK

Департаментом було розроблено INVESTORS BOOK, до якого наразі включено 25 провідних електронних стартап-майданчиків та інвестиційних компаній. 

В Україні останніми роками на всіх рівнях невпинно говорять про необхідність розвитку держави в інноваційному напрямку.

Стартапи - це основа розвитку інноваційних екосистем передових економік світу, до яких Україна, а саме й Луганська область має за мету долучитися.

Сьогодні в Україні приблизно 2000 стартапів, і це число постійно зростає. Загалом за останні 5 років українським стартапам вдалося залучити понад $400 млн.

Піротехніками на Луганщині вилучено 32 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 21 червня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,8 га місцевості у Новоайдарському та Попаснянському районах.

Загалом виявлено та вилучено 32 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 30 артилерійських снарядів і три одиниці іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Місцеві бюджети Луганщини отримали понад мільярд гривень

Протягом січня-травня 2018 року до загального та спеціального фондів місцевих бюджетів надійшло 1 млрд 65 млн гривень. Про це повідомили у Головному управлінні ДФС у Луганській області.

Надходження доходів загального фонду місцевих бюджетів Луганщини склали 1 млрд 45 млн гривень податків та зборів. Темп росту надходжень до відповідного періоду 2017 року склав 5,6 відсотка, що у грошовому виразі становить понад 55,8 млн гривень. Важливо, що зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

На Луганщині обговорили впровадження нового проекту із реалізації резолюції Ради Безпеки ООН № 1325 «Жінки, мир, безпека»

У Луганській області розпочинає свою роботу новий проект Українського Жіночого Фонду за фінансової підтримки Європейського Союзу «Рівність заради безпеки». Проект спрямований на оновлення місцевого плану дій по реалізації положень резолюції Ради Безпеки ООН
№ 1325 «Жінки, мир, безпека».

20 червня 2018 року представниці Українського Жіночого Фонду зустрілись із фахівцями органів влади та громадських організацій Луганської області з метою обговорення перспектив можливої співпраці в регіоні в рамках проекту.

Новини ООС: на Луганщині знову фіксуються мінометні обстріли

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 7 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Новотошківського та Троїцького Попаснянського району застосовувались 120-мм і 82-мм міномети, гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети.

По укріпленнях наших захисників поблизу Станиці Луганської відкривався вогонь зі стрілецької зброї.