Архів новин

25 июня 2018

Юрій Гарбуз на зустрічі з представниками посольств європейських країн: ЄС – наш надійний партнер

Сьогодні, 25 червня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів зустріч з делегацією політичних радників посольств країн-членів ЄС, акредитованих в Україні.  Було обговорено низку питань стосовно міжнародного збройного конфлікту на Донбасі, зокрема розведення сил і засобів, відновлення зруйнованої інфраструктури та житла мешканців території поблизу лінії розмежування, способи реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Україна без контрабанди: Юрій Гарбуз провів нараду з керівниками правоохоронних органів

Сьогодні, 25 червня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів нараду з керівниками правоохоронних органів Луганської області.

Відсьогодні почали працювати «гаряча лінія» МОН та приймальня громадян щодо вступної кампанії-2018

З 25 червня в Міністерстві освіти та науки України відкрито «гарячу лінію» та приймальню громадян щодо вступної кампанії-2018. Вони працюватимуть до 17 серпня включно.

Звернувшись до приймальні або на телефонну лінію, вступники можуть отримати всі роз’яснення щодо вступу до вишів, подати скаргу тощо.

Адреси та номери, за якими можна отримати консультації:

Прийом громадян: бул. Шевченка, 16, к. 117 (понеділок-п’ятниця з 9:00 до 18:00)

Консультативні телефонні лінії (понеділок-п’ятниця з 9:00 до 18:00)

Інформаційна система «Вулик» за фінансування ЄС покликана пришвидшити роботу ЦНАПів у 10 разів

Проект ЄС «Підтримка електронного урядування для децентралізації в Україні (EGOV4UKRAINE)» підтримує розробку сучасної інформаційної системи для центрів надання адміністративних послуг (ЦНАПів) в Україні, яка пришвидшить роботу центрів у 10 разів. Систему під назвою «Вулик» запустять у 10 пілотних ЦНАПах до жовтня 2018 року і до кінця 2020 року запровадять у понад 400 ЦНАПах по всій Україні.

Запрошуємо взяти участь у конкурсі відеоробіт до 85-річчя Національного авіаційного університету

Для популяризації професій авіаційної галузі, а також в рамках відзначення ювілею організовано Всеукраїнський конкурс відеоробіт «Вітання Національному авіаційному університету з 85-річчям».

Організаторами конкурсу є Національний авіаційний університет та Всеукраїнська молодіжна організація «Серце до серця».

ПЕРШИЙ ФОРУМ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ ТА РЕСПУБЛІКИ БІЛОРУСЬ

24-25 жовтня 2018 року у м. Гомель (Республіка Білорусь) відбудеться Перший форум регіонів України та Республіки Білорусь за участі президентів обох країн. Захід проводиться під патронатом Кабінету Міністрів України та Ради міністрів Республіки Білорусь.

Метою форуму є представлення економічного потенціалу регіонів України та Білорусі, а також розбудова нових ініціатив і форм економічного, інвестиційного, науково-технічного та культурного співробітництва на міжрегіональному рівні.

УВАГА! Результати проведеного конкурсу від 07.06.2018

Результати проведеного конкурсу від 07.06.2018.

Триває підготовка до Дня поля на Луганщині

Триває підготовка до Дня поля на Луганщині.        Традиційно влітку Україна відзначає День поля – це чудовий майданчик для ознайомлення з новими тенденціями і напрямками розвитку ринку технологій рослинництва з демо-ділянками, демонстрацією техніки в роботі та сільського господарства в цілому.      Учасники заходу мають унікальну можливість зорієнтуватися в потребах своїх господарств і зробити вдалий вибір.

На Луганщині День поля пройде 2 липня у Білокуракинському районі.

УКРАЇНСЬКО-КИТАЙСЬКИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ ФОРУМ: ПЕРСПЕКТИВИ СПІВРОБІТНИЦТВА В МЕЖАХ ІНІЦІАТИВИ «ОДИН ПОЯС – ОДИН ШЛЯХ»

04 жовтня 2018 року в ТПП України (зала «Колізей», 4-й поверх) відбудеться Українсько-китайський економічний форум: Перспективи співробітництва в межах ініціативи «Один пояс - один шлях».

Це вже не перший захід із китайськими партнерами в цьому році, але перший, який надасть українському бізнесу ґрунтовне розуміння існуючих перспектив у межах ініціативи «Один пояс - один шлях».

УКРАЇНСЬКО-СЕРБСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

В рамках візиту Президента України Петра Порошенка до Республіки Сербія (Белград) 03 липня 2018 року у ТПП Сербії планується проведення українсько-сербського бізнес-форуму.

Для участі у форумі, співорганізаторами якого виступають ТПП України та ТПП Сербії за організаційної підтримки Посольства України у РС та офіційного представника ТПП України у РС, з метою активізації двостороннього співробітництва у період 02-04 липня 2018 року буде організовано українську бізнес-місію до Сербії.

Освітяни Луганщини розглянули аспекти держстандарту базової і повної загальної середньої освіти

Відбулася нарада Міністерства освіти і науки України в форматі відеоконференції з питань впровадження вимог Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти.

Під час заходу спікери Міністерства наголосили на чіткому дотриманні вимог цього держстандарту та висвітлили питання структури навчального року, навчальних планів та освітніх програм для студентів І-ІІ курсів коледжів та технікумів.

Діти з Новоайдарщини відпочивають на Вінниччині

Двадцять дітей пільгової категорії з Новоайдарського району відправилися на відпочинок до оздоровчого дитячого закладу «Казкова долина» Вінницької області.

Там вони оздоровлюватимуться упродовж 21 дня за рахунок приймаючої сторони. На території обладнано футбольне поле, майданчики для волейболу та бадмінтону, тенісні столи. Літній театр щоденно збирає дітей на концерти та вистави.

Юна велоспортсменка з Луганської області виборола бронзу всеукраїнських змагань

У Харкові відбувся чемпіонат України з велоспорту (трек) з олімпійських номерів програми та індивідуальної гонки серед юнаків та дівчат, молодших юнаків та молодших дівчат.

Нашу область представляли Павло Бондаренко, Олеся Собіна та Тетяна Боярчук.

За результатами всеукраїнської першості Олеся Собіна у своїй віковій категорії посіла третє місце в командній гонці переслідування на 3 км.

Тренує спортсменку Андрій Фурман.

Загалом до змагань долучились понад сотні спортсменів з різних областей.

Триває прийом творів на здобуття премії імені В’ячеслава Чорновола

Держкомтелерадіо до 10 серпня 2018 року приймає твори на здобуття премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу у галузі журналістики.

Премія присуджується щорічно до дня народження видатного громадського та політичного діяча – 24 грудня – у розмірі 20 тис. гривень. 

На здобуття Премії приймаються нові оригінальні публіцистичні твори у галузі журналістики, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства.

У літку оздоровляться та відпочинуть майже 23 тисячі дітей з Луганщини

Про хід літньої оздоровчої кампанії 2018 року на брифінгу для ЗМІ розповіла завідувач сектору оздоровлення пільгових категорій громадян Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ірина Поливянчук.

Вона повідомила, що в області чисельність дітей віком з 7 до 17 років, які підлягають оздоровленню, складає 52973 особи.

З них 32650 належать до пільгових категорій, визначених Законом України «Про оздоровлення та відпочинок дітей». У населених пунктах, розташованих поблизу лінії розмежування, проживають 7036 дітей шкільного віку.

Відкрито онлайн-платформу для підвищення кваліфікації вчителів англійської мови у перших класах

Для вчителів англійської мови, які навчатимуть першокласників вже з вересня цього року, відкрито онлайн-платформу для підвищення кваліфікації https://nus-english.com.ua/.

Це навчання є частиною комбінованого очно-дистанційного курсу, який є обов'язковим для проходження вчителями початкових класів. На платформі розміщено два великих блоки: 

- інформаційний, призначений для ознайомлення з опціями, цілями та задачами навчальної платформи (доступний англійський або український варіант);

Піротехніками за минулий тиждень вилучено 233 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулого тижня піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено в області 7,84 га місцевості.

Загалом було виявлено й вилучено 233 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 100 артилерійських снарядів, чотири реактивних снарядів, чотири мінометні міни, 18 ручних гранат, один інженерний боєприпас, п’ять підривників, 101 одиницю іншої вибухівки та 106 одиниць набоїв.

До уваги землекористувачів! Зміна рахунків!

Департамент комунальної власності, земельних та майнових відносин Луганської облдержадміністрації повідомляє, що за інформацією Державної фіскальної служби України з 2 липня 2018 року, у зв’язку із запровадженням Державною казначейською службою України централізованої моделі виконання дохідної частини бюджетів, рахунки для зарахування доходів до державного та місцевих бюджетів будуть відкриті на балансі центрального апарату Казначейства (МФО 899998) в розрізі кодів бюджетної класифікації, бюджетів та адміністративно-територіальних одиниць України.

Новини ООС: Новоайдарщина знову опинилася під гарматним вогнем

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 5 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району  застосовувалися артилерійські установки калібром 122 мм, 82-мм міномети, автоматичні і протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

У напрямку Новозванівки Попаснянського району відкривався вогонь із автоматичних і протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.