Архів новин

26 июня 2018

Випускників з непідконтрольних територій запрошують навчатися дистанційно у ПТНЗ

Випускники закладів середньої освіти, які проживають на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області вже в цьому році зможуть отримувати робітничі спеціальності дистанційно. Про це під час брифінгу розповів голова Асоціації освітян Луганщини, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти в Луганській області Володимир Артюшенко.

Досвід Польщі позитивно вплине на відбудові Луганщини

Завершився навчальний візит до Республіки Польща представників органів державної влади та місцевого самоврядування Луганської та Донецької областей.

Перебуваючи в Катовіце та інших містах, протягом тижня вони вивчали розвиток кадрового потенціалу органів місцевого самоврядування в територіальних громадах стосовно надання послуг та прийняття управлінських рішень із залученням громадськості.

Юна тенісистка з Луганської області стала золотою призеркою відкритого турніру у Литві

З 5 по 17 червня у Республіці Литва (місто Вільнюс) відбувся VIII відкритий дитячо-юнацький турнір з настільного тенісу пам’яті тренера Броніслави Балайшене.

Цього разу змагались більше ста представників з 10 країн: Індії, Ізраїлю, Норвегії, Чехії, України, Білорусії, Литви, Латвії, Естонії, РФ.

До складу національної збірної України увійшла юна представниця нашої області – Вероніка Матюніна, яка за результатами мінікадетських змагань стала золотою призеркою.

У закладах профтехосвіти Луганщини з’являться нові для регіону професії

Професійно-технічні навчальні заклади Луганщини підвищують рівень якості освіти та матеріально-технічного оснащення. Про це сьогодні під час брифінгу розповів голова Асоціації освітян Луганщини, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти в Луганській області Володимир Артюшенко.

Федеріка Моґеріні візьме участь у Конференції щодо реформ в Україні

Висока представниця ЄС із закордонних справ і безпекової політики / Віце-президентка  Європейської Комісії Федеріка Моґеріні  візьме участь у Конференції щодо реформ в Україні “Рушій змін”, яка відбудеться у Копенгагені.
 
27 червня Висока представниця ЄС із закордонних справ і безпекової політики / Віце-президентка  Європейської Комісії Федеріка Моґеріні  візьме участь у другій Конференції щодо українських реформ. Цього року вона відбудеться у Копенгагені.

Про особливості вступної кампанії 2018 року йшлося на брифінгу

Вже 12 липня розпочнеться вступна кампанія. Про зміни, що відбулися протягом року, на брифінгу для ЗМІ розповів директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Так, наразі вступники можуть подати до семи заяв на місця державного те регіонального замовлення, але не більш ніж чотирьох спеціальностей. Кількість поданих заяв на навчання за контрактом не обмежується.

Протягом основної сесії ЗНО на Луганщині апеляцій та скарг не було, – брифінг

Сьогодні на брифінгу для ЗМІ директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк підбив підсумки проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2018 році.

Він нагадав, що на Луганщині для участі в основній сесії ЗНО-2018 зареєструвалися 5835 осіб. З них 3162 – цьогорічні випускники шкіл, 1216 – випускники професійних закладів освіти, 916 – випускники вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, 541 – випускники минулих років.

Оголошено громадські обговорення проекту структури Програми економічного і соціального розвитку Луганської області

З метою приведення структури Програми економічного і соціального розвитку Луганської області у відповідність до Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року відповідно до вимог, передбачених пунктом 7 статті 10 Закону України «Про засади державної регіональної політики», пропонуємо на розгляд проект структури Програми, розроблений спільно з Агенцією регіонального розвитку.

Президент підписав Закон «Про утворення Вищого антикорупційного суду»

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про утворення Вищого антикорупційного суду».

Під час участі в урочистостях з нагоди випуску магістрів Інститутом міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка Глава держави звернувся до випускників: «Впевнений в тому, що сьогодні ця наша зустріч має запам’ятатись. Я прийняв рішення, що сьогодні саме тут ми маємо підписати Закон про запуск антикорупційного суду».

Юрій Гарбуз на зустрічі з представниками посольств європейських країн: ЄС – наш надійний партнер

Сьогодні, 25 червня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів зустріч з делегацією політичних радників посольств країн-членів ЄС, акредитованих в Україні. Було обговорено низку питань стосовно міжнародного збройного конфлікту на Донбасі, зокрема розведення сил і засобів, відновлення зруйнованої інфраструктури та житла мешканців території поблизу лінії розмежування, способи реінтеграції тимчасово окупованих територій.

На Луганщині СБУ викрила чергову спробу вербування терористами громадянина України

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України викрили чергову спробу вербування громадянина України так званими спецслужбами терористичної організації «ЛНР». 

Правоохоронці встановили, що наприкінці березня 2018 року бойовики незаконних збройних формувань затримали жителя Києва на КПВВ «Станиця Луганська» під час спроби потрапити на тимчасово окуповану територію в особистих справах.

ДО УВАГИ ЛУГАНЧАНИ!

На відпочинку біля водойм дотримуйтеся правил безпеки!!!

Управління з питань цивільного захисту Луганської облдержадміністрації закликає мешканців Луганської області під час відпочинку біля водойм дотримуватися елементарних правил безпеки.

Піротехніками на Луганщині вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 25 червня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,13 га місцевості у смт Станиця Луганська, Новоайдарському та Попаснянському районах.

Виявлено та вилучено один артилерійський снаряд й одну одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Влаштування велосипедних доріжок і смуг на дорогах в Україні стане обов’язковим, — Парцхаладзе

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, в частині організації велосипедного руху вводить обов’язкове проектування велосипедних доріжок і смуг під час нового будівництва та реконструкції доріг. Відповідна норма міститься у новому ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці та дороги населених пунктів».

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

Розглянуто ситуацію навколо передачі майнового комплексу склозаводу в Лисичанську

Нараду відносно стану передачі цілісного майнового комплексу ДП «Ордена Трудового Червоного Прапора державний скляний завод «Пролетарій» Державному підприємству «Лисичанський склозавод» провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Він наголосив, що обласна влада разом із Регіональним відділенням Фонду державного майна по Луганській області вже четвертий місяць працює над запуском ДП «Лисичанський склозавод».

Зустріч з політичними радниками посольств країн-членів Європейського Союзу

Вчора, 25 червня, у приміщенні облдержадміністрації відбулась зустріч голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з політичними радниками посольств країн-членів Європейського Союзу на чолі з головою політичного відділу Представництва ЄС, паном Фабіо Делла П`яцца.

Новини ООС: Новоайдарщина потерпає від мінометних обстрілів

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 6 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.
Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з 120-мм мінометів, протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.
По укріпленнях наших захисників поблизу Золотого Попаснянського району застосовувалися гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.