Архів новин

27 июня 2018

Нехай Основний Закон стане для всіх нас справжнім щитом, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 27 червня, в Сєвєродонецьку відбулися урочистості, присвячені Дню Конституції України. Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь у покладанні квітів до пам’ятників українським письменникам – Тарасу Шевченку та Івану Франку.

28 червня - День Конституції України!

28 червня в Україні відзначається державне свято - День Конституції України. Цього дня у 1996 році на ранковому засіданні Верховна Рада України прийняла новий Основний закон країни - першу Конституцію незалежної української держави, яка стала символом консолідації Українського народу в розбудові країни як суверенної і незалежної, демократичної, соціальної та правової. Конституція являє собою не тільки основний закон країни, але служить фундаментом її розвитку.

Представництво Норвезької Ради у справах біженців в Україні (NRC) представили нового регіонального менеджера

Сьогодні, 27 червня, відбулась зустріч заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка та діючого регіонального менеджера NRC Жанлуки Галлі.

Від Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності були присутні директор Департаменту Денис Денищенко та заступник начальника управління – начальник відділу міжнародної технічної допомоги та європейської інтеграції управління міжнародної технічної допомоги, європейської інтеграції та інвестиційної діяльності Михайло Снопенко.

Регіональне відділення НОК України підвело підсумки роботи

Сьогодні, 27 червня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь у засіданні звітно-виборчої Асамблеї Луганського обласного відділення Національного олімпійського комітету України. На захід було запрошено чемпіонів, призерів та учасників Олімпійських ігор, керівників регіональних спортивних федерацій та навчальних закладів тощо.

1 липня День архітектури України

Свято День архітектури України відзначається на початку липня. Засновано у відповідності до Указу Президента в 1995 році. 

На порядку денному підготовка до опалювального сезону

Під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка  відбулась всеукраїнська селекторна нарада з питань підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, об’єктів соціальної сфери та інфраструктури до осінньо-зимового періоду 2018-2019 років і забезпечення його сталого проходження.

Euronest: найліпший спосіб руху вперед для східних партнерів ЄС - це впроваджувати реформи

Найкращий спосіб боротися із викликами, з якими наразі зіштовхнулися Євросоюз та країни Східного партнерства - зокрема, у сферах безпеки та міграції, - це впроваджувати реформи. Таким був лейтмотив зустрічі депутатів Європарламенту та країн Східного партнерства, яка відбулася 26 червня. 
 

Влаштування велосипедних доріжок і смуг на дорогах в Україні стане обов’язковим

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, в частині організації велосипедного руху вводить обов’язкове проектування велосипедних доріжок і смуг під час нового будівництва та реконструкції доріг. Відповідна норма міститься у новому ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці та дороги населених пунктів».

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

NRC: керівник змінився, напрями співпраці збережені

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко зустрівся з представниками Норвезької ради у справах біженців в Україні (NRC). Вони обговорили шляхи подальшої взаємодії обласної влади з цією організацією.

На початку зустрічі регіональний менеджер Представництва Норвезької  ради у справах біженців в Україні Жанлука Галлі представив свого наступника Горана Зубера, який має багаторічний досвід роботи у Міжнародному комітеті Червоного Хреста. Вже протягом року він працює на території України.

Увага! Зміна рахунків для зарахування податків, зборів та платежів!

Головне управління Державної казначейської служби України у Луганській області повідомляє, що у зв’язку із запровадженням з 2 липня 2018 року централізованої моделі виконання дохідної частини бюджетів, як одного із Пріоритетних напрямів фінансової діяльності Казначейства на 2017-2018 роки, затверджених Міністерством фінансів України, змінюються реквізити бюджетних рахунків для зарахування податків, зборів, платежів до державного і місцевих бюджетів.

Піротехніками на Луганщині вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 26 червня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,32 га місцевості у смт Станиця Луганська, Новоайдарському та Попаснянському районах.

Загалом виявлено та вилучено 29 артилерійських снарядів.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На порядку денному підготовка до опалювального сезону

26 червня 2018 року під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Генадія Зубка  за участю голів обласних, Київської міської держадміністрацій та міських голів міст обласних центрів відбулась всеукраїнська селекторна нарада з питань підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, об’єктів соціальної сфери та інфраструктури до осінньо-зимового періоду 2018/19 року і забезпечення його сталого проходження.

Обов’язкова енергомодернізація шкіл та дитсадків збільшує мінімум на 20% строк експлуатації будівель, — Парцхаладзе

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України вводить обов’язкове впровадження енергозберігаючих технологій та матеріалів під час будівництва чи реконструкції загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів, завдяки чому мінімум на 20% збільшується строк експлуатації таких будівель. Відповідні зміни містяться у нових ДБН В.2.2-3:2018 «Будинки і споруди. Заклади освіти» та ДБН В.2.2-4-2018 «Будинки і споруди. Заклади дошкільної освіти».

Мінекономрозвитку створює Офіс розвитку малого і середнього підприємництва

Офіс працюватиме як консультативно-дорадчий орган при Мінекономрозвитку і координуватиметься першим заступником Міністра економічного розвитку і торгівлі України, який відповідає за формування та реалізацію державної політики в сфері розвитку підприємництва, Максимом Нефьодовим.

Створення Офісу, яке вже на завершальному етапі, передбачено Стратегією розвитку малого і середнього підприємництва в Україні до 2020 року, яку Уряд ухвалив 24 травня 2017 року.

Новини ООС: Ворожі гармати знову гатять у напрямку Новотошківського

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 12 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Новотошківського, Троїцького, Катеринівки та Оріхового Попаснянського району застосовувалися артилерійські установки калібром 122 мм, автоматичні і протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

По укріпленнях наших захисників поблизу Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь із 120-мм і 82-мм міномети, БМП, автоматичних і протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.