Архів новин

03 сентября 2018

Свято "Першого дзвоника"

Сьогодні пройшли урочистості з нагоди Дня знань, початку нового навчального року у відокремленому підрозділі Луганського національного аграрного університету на Старобільщині. Привітати студентів та вчителів завітала директорка Департаменту агропромислового розвитку Лариса Бичкова та передала привітання і поздоровлення від очільника області Юрія Гарбуза.

По закінченню урочистої церемонії директор учбового закладу Надія Жмуренко провела екскурс по навчальним аудиторіям та розповіла про підготовку до нового навчального року.

Почав діяти новий порядок створення груп подовженого дня в школах

Відтепер для всіх шкіл України діє новий порядок створення груп подовженого дня.

Головними новаціями порядку є те, що він передбачає кращі умови для дітей та вперше дає можливість відкривати інклюзивні групи.

Так, якщо раніше групи можна було комплектувати з учнів щонайменше 4-х вікових категорій, то зараз різниця у віці учнів однієї групи не може перевищувати 2-х років. Така зміна дозволить забезпечити комфортніші умови для дітей, враховуючи їхні індивідуальні психологічні відмінності та фізичний розвиток.

Урядові програми підтримки аграріїв обговорили на Білокуракинщині

Департаментом агропромислового розвитку продовжується робота з роз’яснення дії урядових програм підтримки на територіях. Наразі, 31.08.2018 відбулася робоча нарада в Білокуракинському районі. У зустрічі приймали участь керівництво району, голови сільських та селищних рад, сільгосптоваровиробники та зацікавлені мешканці району.

Медова виставка у Сєвєродонецьку

01 вересня 2018 року в Сєвєродонецьку виробники меду – члени Громадської спілки «Луганська обласна спілка пасічників» та пасіки «Медове джерело» прийняти участь у роботі виставки продукції місцевих майстрів. 
Захід відбувся в рамках проведення фестивалю «Музику чути крізь стіни» за підтримки Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та Програми розвитку ООН.

Кремінський архів збирає історію подій на Сході України

Архівний відділ Кремінської райдержадміністрації розпочав роботу над дослідницьким проектом зі збирання усної історії та створення колекції документів особового походження учасників та свідків подій на Сході України.

Запрошуємо учасників бойових дій та осіб, які були свідками подій в зоні АТО (за бажанням) для встановлення контактів, збору усних свідчень та проведення анкетування.  

Також Ви можете передати на державне зберігання документи, що відображають Вашу участь у бойових діях в зоні АТО з метою збереження важливих джерел з новітньої історії України.

Співробітники СБУ привітали підшефних із Днем знань

На свято Першого дзвонику офіцери Головного Управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях завітали в гості до підшефних – вихованців Гірської обласної спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату.

Співробітники Служби безпеки уже понад чотири роки шефствують над цим закладом освіти, розташованим неподалік від лінії розмежування. У школі-інтернаті навчаються понад сто дітей з особливими потребами. Тож теплі слова та увага дорослих є значущими для цієї малечі.

Медичний університет на Луганщині готує 1371 майбутнього спеціаліста

Сьогодні, 3 вересня, у Луганському державному медичному університеті відбулися урочистості з нагоди Дня знань та початку навчального року.

Зі святом майбутніх медиків привітав заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

МУЗИЧНИЙ СЄВЄРОДОНЕЦЬК ЗАПРОШУЄ НА РОЗКІШНИЙ КОНЦЕРТ!

15 вересня 2018 рокуЛуганська обласна філармонія запрошує на концерт Академічного симфонічного оркестру, присвячений 80-річчю від дня утворення Луганської області під керівництвом диригента Назара Яцківа.

Під керівництвом диригента Назара Яцківа Академічний симфонічний оркестр даруватиме слухачу найяскравіші музичні дарунки – твори найвідоміших композиторів Луганської області в неперевершеному виконанні артистів оркестру.

Важливо: аналогове мовлення на всій території Луганщини буде збережене до 1 травня 2019 року

Кабінетом Міністрів України враховано пропозиції щодо відтермінування вимкнення аналогового мовлення на тимчасово окупованих територіях і тих, що межують із РФ, а також для програм ПАТ «НСТУ» і телекомпаній місцевого мовлення, які не мають ліцензій на цифрове мовлення.

Про це йдеться у постанові Уряду «Про внесення зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України» № 667 від 29 серпня 2018 року.

Використання аналогової технології для зазначених мовників подовжено до 1 травня 2019 року.

Інвестиційний паспорт Луганщини 2018 перекладено на англійську мову та здійснено тиражування англомовної версії

Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності у співпраці з нашим надійним партнером ПРООН було перекладено на англійську мову Інвестиційний паспорт Луганщини 2018 та здійснено тиражування англомовної версії паспорту у кількості 150 екземплярів, адже англійська версія є дієвим інструментом для ознайомлення широкого загалу з інвестиційним потенціалом Луганщини, налагодження ділових контактів з потенційними інвесторами та торговельними партнерами.

На Луганщині створено коаліцію громадських організацій задля реалізації резолюції 1325 «Жінки, мир, безпека»

На Луганщині сформовано коаліцію громадських організацій для сприяння реалізації національного та регіонального планів дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

До її складу увійшли активісти з різних міст, районів, об’єднаних територіальних громад області, зокрема, Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Білокуракинської ОТГ, Марківського, Старобільського, Сватівського районів та інших громад.

О.Слобожан: Проведення перших виборів в ОТГ до кінця 2018 року сприятиме підвищенню якості життя більше мільйона українських громадян

Асоціація міст України отримала відповідь Центральної виборчої комісії на відкритий лист від 15 серпня 2018 року. Нагадаємо, АМУ, підтримавши позицію Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, звернулася з відкритим листом  до ЦВК, в якому закликала призначити заплановані перші/додаткові вибори в об’єднаних територіальних громадах. АМУ вважає, що наразі відсутні правові підстави щодо непризначення  перших та додаткових місцевих виборів у ОТГ, відповідно до наявних на сьогодні звернень обласних державних адміністрацій.

Майже 3 тисячі школярів навчаються у новостворених опорних школах області

У Луганській області з урахуванням перспективного створення об’єднаних територіальних громад відбувається процес формування мережі опорних шкіл.

Мережа опорних закладів загальної середньої освіти Луганщини складається з дев’яти шкіл. З них чотири розташовані в Попаснянському, по одній в Кремінському, Старобільському, Станично-Луганському, Троїцькому районах та у Біловодській об’єднаній територіальній громаді.

До створення в сільських районах опорних загальноосвітніх навчальних закладів долучаються й інші райони Луганської області.

Піротехніками обстежено 0,3 гектара місцевості у Новоайдарському районі

Протягом минулої доби, 2 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено 0,3 га місцевості у Новоайдарському районі.

Виявлено та вилучено дві ручні гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Розвиток молодіжних центрів в Україні за європейських зразком

Особливим пріоритетом молодіжної політики в Україні є розвиток мережі молодіжних центрів та просторів європейського зразка, які по своїй суті є осередками практичної роботи з молоддю. Це унікальні установи, що сприяють розвитку молодих людей, громадянській освіті, популяризації здорового способу життя, волонтерства, молодіжному підприємництву, підвищенню рівня мобільності молоді тощо. Їх напрями роботи формуються відповідно до потреб та інтересів молодих людей конкретного населеного пункту.

Ветерани АТО стають підприємцями за підтримки служби зайнятості

Магазин насіння та рослин у Лисичанську, новий продуктовий магазин у Біловодську, виробництво гіпсових та бетонних виробів у Старобільську, перукарські послуги, переробка і консервування овочів і фруктів, ремонт і обслуговування машин та установок у Попасній – це лише кілька справ, започаткованих на Луганщині ветеранами АТО за підтримки служби зайнятості.

Новини ООС: Кримське знову опинилось під вогнем ворога

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська двічі порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувались протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.