Архів новин

06 сентября 2018

5 вересня директор Департаменту агропромислового розвитку Лариса Бичкова відвідала з робочим візитом Станично-Луганський район

В рамках візиту було проведено нараду, на якій директор Департаменту розповіла про діючі на сьогодні державні та обласні програми підтримки аграрного сектору, їх спрямованість та попередні результати за підсумками першого циклу виїзних нарад по територіям. В роботі наради прийняли участь сільгосптоваровиробники району, голови сільських рад та зацікавлені мешканці.

Для людей, які працюють у «сірій зоні» мають бути встановлені спеціальні надбавки, – Юрій Гарбуз

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь у нараді з питань забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб  та громадян, які проживають на тимчасово окупованій території України, під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка, яка відбулась 5 вересня у м. Києві.

Голови ОТГ висловили пропозиції щодо прискорення реформи децентралізації

Дискусійний форум «Соціальна єдність щодо плюралізму реформи децентралізації: актуальні питання, що турбують громадськість» у рамках Програми ПРООН відновлення і розбудови миру, завершив свою роботу. Підбиваючи підсумки, представники територіальних громад Донецької та Луганської областей, експерти з питань децентралізації визначили низку проблемних питань, що потребують додаткової уваги з боку як міжнародних партнерів, так і органів влади різного рівня.

Одноразова матеріальна допомога надана 35 жителям області

Відбулося засідання комісії з призначення матеріальної допомоги за рахунок коштів обласного бюджету.

Під час заходу, який провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, розглянуті справи осіб із різних міст і районів Луганщини.

Вони опинилися у складних життєвих обставинах, зокрема, через тяжку хворобу, тимчасове переселення, втрату житла та інше.

Виходячи з можливостей обласного бюджету, призначено матеріальну допомогу на суму 293 тис. гривень.

Переселенці можуть отримати 30 000 гривень для створення, відновлення або розвитку мікро-бізнесу

Норвезька рада у справах біженців за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії розпочинає програму підтримки самозайнятості та мікро-підприємництва в Луганській (Станично-Луганський район) і Донецькій областях (Слов’янський та Лиманський райони).

Мета програми – надати фінансову і юридичну підтримку внутрішньо переміщеним особам і місцевим жителям при відкритті, відновленні або розширенні власної справи/самозайнятості, відновити стабільне життєзабезпечення, надати знання про основи ведення підприємницької діяльності. 

СЕРТИФІКАЦІЙНА ПРОГРАМА ТРЕНІНГІВ ДЛЯ КОНСУЛЬТАНТІВ З ЕКСПОРТУ ДО ЄС

Торгово-промислова палата України запрошує фахівців із міжнародної торгівлі взяти участь у Сертифікаційній програмі тренінгів для консультантів з експорту до ЄС, розробленій CTA Economic & Export Analysts Ltd (Великобританія), яка триватиме з 20 вересня по 16 листопада 2018 року.

З 2015 року вже 68 експертів взяли участь у програмі і стали сертифікованими консультантами з експорту до ЄС. Серед них – фахівці торгово-промислових палат, центральних органів державної влади, державних і приватних підприємств, комерційних банків, а також приватні консультанти.

ТРЕНІНГ «ІНСТРУМЕНТИ АНАЛІЗУ РИНКІВ МІЖНАРОДНОГО ТОРГОВОГО ЦЕНТРУ (ІТС)»

Торгово-промислова палата України запрошує фахівців з експорту взяти участь у 2-денному тренінгу «Інструменти аналізу ринків Міжнародного торгового центру (ITC)», який відбудеться 27-28 вересня 2018 року у м. Київ.

В рамках тренінгу учасники ознайомляться з первинними інструментами аналізу ринків (Trade Map, Market Access Map, Standards Map, Export Potential Map), навчаться застосовувати їх на практиці та аналізувати дані, одержані за їх допомогою, для дослідження ринків і консультування українських підприємств з питань експорту.

Сформовані пропозиції до центральних органів виконавчої влади щодо покращення економічного стану області

У рамках спільного науково-дослідницького проекту «Економіко-правові засоби стимулюючого впливу на розвиток Донбасу» у Сєвєродонецьку відбулося засідання тематичного «круглого столу» за темою «Сучасний стан розвитку економіки Луганського регіону: проблеми та шляхи їх вирішення».

На Луганщині відбувся тематичний круглий стіл «Сучасний стан розвитку економіки Луганського регіону: проблеми та шляхи їх вирішення»

6 вересня у місті Сєвєродонецьку у рамках спільного науково-дослідницького проекту «Економіко-правові засоби стимулюючого впливу на розвиток Донбасу» відбувся тематичний круглий стіл «Сучасний стан розвитку економіки Луганського регіону: проблеми та шляхи їх вирішення». Захід відбувся за підтримки Фонду ім.

Відбулось чергове засідання архітектурно-містобудівної ради

Сьогодні 6 вересня 2018 року в адміністративній будівлі облдержадміністрації  проведено засідання архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації, (далі - Рада) на якому  розглянута містобудівна документація «Детальний план території 1,5 га кв. Молодіжний в с. Валуйське Станично-Луганського району Луганської області для будівництва та обслуговування очисних споруд».

Отримано майже 2 мільйони держсубвенції для осіб з особливими освітніми потребами

Наразі з державного бюджету до обласного надійшло 1.819,8 тис. гривень субвенції для надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, яка в повному обсязі профінансована на рахунки відповідних місцевих бюджетів області.

Загалом Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена вищеназвана субвенція в обсязі 2.426,0 тис. гривень.

Департаментом соціального захисту населення був проведений семінар для представників міських і районних осередків громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»

У зв’язку із змінами в нормативно-правових актах діючого законодавства України осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян у Сєвєродонецьку 06.09.2018 року на базі бізнес-центра «Green Town» (вул.

Інформаційно-аналітична довідка щодо основних тенденцій економічного розвитку регіону станом на 01.09.2018

За даними, оприлюдненими Державною службою статистики України, структурних підрозділів облдержадміністрації, проведено моніторинг щодо основних тенденцій економічного розвитку регіону та підготовлено інформаційно-аналітичні матеріали за напрямами: промислове виробництво, інвестиційна діяльність, зовнішня торгівля (експорт та імпорт товарів), внутрішній ринок (внутрішня торгівля, цінова ситуація), висвітлено основні причини, що вплинули на розвиток відповідних сфер, заходи місцевих органів виконавчої влади щодо подолання негативних тенденцій розвитку регіону.

Розпочато реалізацію проектів переможців конкурсу проектів місцевого розвитку

Протягом липня органи місцевого самоврядування – переможці конкурсу надіслали на адресу облдержадміністрації інформацію щодо структури видатків обласного бюджету для підготовки Департаментом фінансів розпорядження про внесення змін до обласного бюджету.

Тому розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації  від 3 серпня 2018 року №587 внесені зміни до обласного бюджету (розпорядження від 21.12.2017 № 929), відповідно до яких були виділені кошти на співфінансування проектів.

Відбулось засідання обласної комісії з питань одноразової матеріальної допомоги

Одноразова грошова допомога є одним з видів адресної соціальної допомоги, що надається громадянам, які постійно мешкають на території Луганської області та опинилися в скрутному матеріальному становищі через хворобу, стихійне лихо, нещасний випадок, втрату близьких родичів тощо.

Грошова допомога надається не більше одного разу на рік з урахуванням доходів, матеріального становища заявників та їх сімей, причин скрутного матеріального становища та потреби в допомозі, а також виходячи з можливостей обласного бюджету.

В області функціонує 101 клас з інклюзивною формою навчання

З 1 вересня для дітей з особливими освітніми потребами створено умови у 54 закладах загальної середньої області. У Сєвєродонецьку таких закладів 13, у Попаснянському районі – 12, Лисичанську – 9, Рубіжному – 3, Сватівському районі – 3, Старобільському районі – 3, Біловодській ОТГ – 2, Міловському районі – 2, Білокуракинській ОТГ – 2, Кремінському, Новоайдарському, Станично-Луганському районах та Троїцькому ОТГ по одному. Загалом нараховується 101 клас з інклюзивною формою навчання.

Затверджено Національний план дій з виконання заключних зауважень Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок

На 66-ій сесії Комітету з ліквідації усіх форм дискримінації щодо жінок було розглянуто захист восьмої періодичної доповіді України про виконання Конвенції Організації Об’єднаних Націй про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок. Членів Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок було поінформовано про законодавчі, судові та інші заходи, вжиті Україною для виконання положень Конвенції, та досягнутий прогрес у цьому напрямі.

Щодо роз'яснення другого пакету законів #ЧужихДітейНеБуває

На початку липня прийнято другий пакет законів у рамках проекту Уряду та Мін’юсту #ЧужихДітейНеБуває. Новації цих законів покликані захистити економічні права найменших українців та убезпечити їх від можливого економічного насильства з боку дорослих.

Серед іншого прописано й норму, яка стосується підвищення мінімального розміру аліментів на одну дитину. Ця норма, як й інші положення пакету законів, почала діяти 28 серпня.

Інформаційне повідомлення!

Департамент агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації повідомляє, що конкурсна комісія з визначення суб’єктів господарювання агропромислового комплексу для отримання фінансової підтримки шляхом здешевлення кредитів у 2018 році продовжує прийом документів від юридичних та фізичних осіб-підприємців, задіяних в аграрному секторі, відповідно до пункту 8 Порядку використання коштів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.04.2015 № 300.

Розпочато проектування зелених зон відпочинку в містах та районах

Про це йшлося на нараді щодо створення парків на території області.

Захід із представниками райдержадміністрацій, міст обласного значення, об’єднаних територіальних громад, міських та селищних рад провів заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

Під час наради повідомлено, що генеральні плани населених пунктів області мають включати обов’язкове повноцінне озеленення відповідно до діючих стандартів, нормативів з урахуванням перспективного розвитку і приросту населення.

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію для надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами

Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на  надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами в обсязі 2.426,0 тис. грн.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 14.02.2017 року № 88 «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами» та пропозицій Департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 13.03.2018 № 04/07-1110с здійснено розподіл зазначеної субвенції між бюджетами міст обласного значення та районними бюджетами пропорційно кількості учнів з особливими освітніми потребами, який затверджено розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника  обласної  військово-цивільної   адміністрації   від 16.03.2018 року № 205.

Відповідно до затвердженого Кабінетом Міністрів України Порядку зазначена субвенція спрямовується на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах загальноосвітніх навчальних закладів (крім шкіл-інтернатів та навчально-реабілітаційних центрів), а саме дітям сліпим та із зниженим зором, глухим та із зниженим слухом, з тяжкими порушеннями мовлення, із затримкою психічного розвитку, з порушеннями опорно-рухового апарату, з порушенням розумового розвитку, із складними порушеннями розвитку (у тому числі з розладами аутичного спектру).

Піротехніками на Луганщині вилучено 36 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 5 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 7 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 36 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 21 артилерійський снаряд, один інженерний боєприпас, 10 гранат і чотири одиниці іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Державними кадастровими реєстраторами області опрацьовано заяв на реєстацію 7099 ділянок

На підконтрольній українській владі території Державними кадастровими реєстраторами структурних підрозділів прийнято 15 068 заяв на реєстрацію земельних ділянок, з яких зареєстровано 14 488 земельних ділянок.

Новини ООС: На Луганщині істотно збільшилась кількість ворожих обстрілів

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 11 разів порушили режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Золотого та Новотошківського Попаснянського району застосовувались автоматичні гранатомети та стрілецька зброя.

По укріпленнях наших захисників поблизу Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з протитанкових та підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У напрямку Станиці Луганської та Сизого вівся обстріл з протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.