Архів новин

07 сентября 2018

Шановна єврейська громадо Луганщини!

Щиросердно вітаю з Рош-Гашана – Новим 5779 роком!

Відрадно і символічно, що у ці дні духовне оновлення супроводжується примноженням нев’янучих плодів – любові та доброти до рідних і близьких.

Хай до кожної оселі прийдуть радість і щастя, на столі буде смачна хала з родзинками та солодкий мед із яблуками, у сім’ях панує злагода і добробут! Нехай Новий рік принесе міцне здоров‘я, мир та любов, а до Книги Життя кожного іудея будуть записані лише радісні та світлі події, щаслива доля! Хай звук шофара розбудить бажання творити добро!

Пориви вітру спричинили пожежу у Кремінському районі

Уже другу добу на Луганщині вирує сильний вітер. Внаслідок чого вчора, 6 вересня, на території області відбулось 76 пожеж.

Сама наймаштабніша трапилася у Новокраснянській сільській раді Кремінського району. Там горіла суха трава та чотири житлових двора по вул. Залізничної.

Під час гасіння у господарчій споруді по вул. Залізнична № 37 пролунало чотири вибуху, на місці знайдено гільзу 45 калібру. Для обстеження, виявлення та знищення вибухонебезпечного предмету направлено групу піротехніків.

Регіональні програми як інструмент вирішення проблем обласного рівня

07 вересня 2018 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Геннадія Іваненка  відбулось чергове засідання робочої групи з питань доцільності підготовки проектів програм та фінансування діючих за рахунок обласного бюджету в її оновленому складі.

У засіданні прийняли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

Оголошено конкурс на безкоштовний тренінговій курс з розвитку бізнес-навичок

Захід відбудеться у рамках проекту «Економічні можливості постраждалим від конфлікту», що впроваджується Українським жіночим фондом за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Метою навчання є сприяння розвитку самозайнятості населення та малого бізнесу.

Випускники тренінгової програми зможуть узяти участь у конкурсі міні-грантів до 38 тис. гривень на заснування/перенесення свого малого бізнесу,  отримати консультативну юридичну та методичну підтримку протягом 3 місяців.

8 вересня у місті Сєверодонецьк пройде захід «Фестиваль думок – 2018»

Цієї суботи 8 вересня з 11.00 до 00.00 в парку міста Сєвєродонецька поруч з площею Перемоги пройде одне з найцікавіших заходів цього року в Луганській області - «Фестиваль думок - 2018».

Спортсмен – це обличчя, серце та дух нашого суспільства, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 7 вересня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь в урочистих заходах з нагоди Дня фізичної культури і спорту України.

У вітальній промові очільник області подякував творцям спортивних перемог Луганщини: «Спортсмен – це обличчя, серце та дух нашого суспільства. Адже без духу немає жаги до перемог, без серця – любові до рідної землі та своєї справи. Кожен ваш крок, кожен ваш рух та кожна медаль творить обличчя сучасної Луганщини».

Засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку

06 вересня 2018 року відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку під головуванням заступника голови, голови регіональної комісії Іваненка Г.Г.

На реалізацію 36 регіональних програм у першому півріччі залучено 365,5 млн гривень

Сьогодні відбулось засідання робочої групи з питань доцільності підготовки проектів програм та фінансування діючих за рахунок обласного бюджету в її оновленому складі.

У заході взяли участь заступники голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко та Ольга Лішик.

На важливості регіональних цільових програм як інструменту вирішення проблем обласного рівня та необхідності системної роботи по залученню коштів на їх реалізацію наголосив директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук.

Програма «Initiative East» в рамках Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі

Ініціатива “East” в рамках Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (ПВЗВТ) спрямована на зміцнення економічного розвитку країн, які підписали угоду про асоціацію з ЄС, а саме Грузії, Молдови та України, шляхом надання адресної фінансової та технічної підтримки малим та середнім підприємствам (МСП) в цих трьох країнах.

Мета Програми «Initiative East» – сприяння зміцненню потенціалу приватного сектору,  зокрема МСП, для конкурування на місцевих та міжнародних ринках шляхом:

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості

Шановні нафтовики та газовики!

Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості. Це свято людей, які присвятили себе розбудові та розвитку паливно-енергетичного комплексу держави, забезпеченні енергетичної незалежності України.

Семінар-нарада для працівників Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації

   За участю керівництва Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації відбулось навчання для державних службовців та працівників цього органу влади. На заході було здійснено огляд поступового впровадження цифрової економіки та удокументування управлінської діяльності.   

Складено план сталої роботи підприємств критичної інфраструктури у зимовий період

Проблемні питання, що можуть виникнути під час опалювального сезону, розглянуті в облдержадміністрації.

Як зазначив директор Департаменту житлово-комунального господарства Віталій Сурай, обласна влада впроваджує всі необхідні заходи для сталого проходження опалювального сезону 2018-2019 років.

Тож, на засіданні обласної комісії з питань розрахунків за спожиті паливно-енергетичні ресурси та їх ефективного використання підприємствами області обговорено ряд актуальних питань з цього приводу.

Проводяться заходи щодо перенесення на українську територію пункту пропуску «Мілове»

Наприкінці серпня російською стороною розпочато проведення інженерних робіт на території РФ, а саме по вулиці Дружби Народів, (населені пункти  Мілове (Луганська область) –  Чертково (РФ). Інженерні роботи проводяться по встановленню загороджувального паркану з колючого дроту.

Напередодні Луганським прикордонним загоном отримано факсимільне повідомлення від російської сторони щодо проведення ними інженерних робіт по встановленню паркану з колючого дроту по вулиці Дружби Народів в населений пункт Черткове РФ. У листі зазначено, що роботи будуть проводитись на російській стороні.

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа»

Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» місцевим бюджетам країни передбачена субвенція з державного бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти "Нова українська школа" у сумі 1.369.086,8 тис.грн.

Постановою Кабінету Міністрів України від 04.04.2018 № 237 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» здійснено розподіл зазначеної субвенції між місцевими бюджетами.

Місцевим бюджетам Луганської області затверджено обсяг субвенції на закупівлю дидактичних матеріалів, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів згідно з переліком, затвердженим МОН (видатки розвитку) -  в сумі 15.157,6 тис. грн, та на підготовку тренерів-педагогів, підвищення кваліфікації вчителів початкової школи, які навчатимуть учнів перших класів у 2018/19 і 2019/20 навчальних роках, асистентів вчителів закладів загальної середньої освіти з інклюзивним та інтегрованим навчанням, заступників директорів закладів загальної середньої освіти з навчально-виховної (навчальної, виховної) роботи у початкових класах, вчителів іноземних мов, які навчатимуть учнів перших класів у 2018/19 навчальному році, вчителів закладів загальної  середньої освіти (класів), в яких діти навчаються мовами національних меншин (видатки споживання) –
5.608,7 тис. грн.

Розроблений детальний план будівництва та обслуговування очисних споруд у селі Валуйське

Під час засідання архітектурно-містобудівної ради розглянута містобудівна документація «Детальний план території 1,5 га кв. Молодіжний в с. Валуйське Станично-Луганського району Луганської області для будівництва та обслуговування очисних споруд».

Детальний план розроблений для уточнення проекту планування та забудови у зазначеному населеному пункті.

До освітніх центрів звернулися 800 осіб, 500 з них вже навчаються у вишах

До освітніх центрів «Донбас-Україна», що діють на Луганщині, за консультацією звернулися близько 800 осіб.

Послугами освітніх центрів «Донбас-Україна», які працюють у  закладах вищої освіти ІІІ-ІV рівнів акредитації, вже скористалася та розпочала навчання в університетах Луганської області  501 особа, з них за бюджетною формою будуть навчатися 335 студентів, за контрактною – 166.

Нагадаємо, що освітні центри «Донбас-Україна», за допомоги яких можна вступити до вишу за спрощеною процедурою, працюють з 4 червня до 28 вересня 2018 року.

«ЯК ЗНАЙТИ БІЗНЕС-ПАРТНЕРА В ЄС?»

12 вересня 2018 року о 14:30 в м.Дніпро Представництво Європейського Союзу в Україні запрошує представників бізнесу, експертів з питань торгівлі та усіх зацікавлених взяти участь у семінарі про можливості для українських підприємців знайти бізнес-партнерів у Європі та підвищити свою конкурентоспроможність на ринку ЄС.

Дата та час проведення:12 вересня (середа), 14:30 – 17:30

Місце проведення: м. Дніпро, Дніпропетровська торгово-промислова палата, (вул. Шевченка, 4), 3-й поверх, конференц-зала

У жовтні відбудеться міжнародна поїздка «Гуманітарно-медична співпраця» країнами Європи

Для розвитку волонтерського руху, відвідування медичних закладів, обговорення перспективи реалізації спільних міжнародних гуманітарних проектів, а також ознайомлення з культурною спадщиною європейських країн 7-15 жовтня 2018 року відбудеться міжнародна культурно-освітня поїздка до Угорщини, Словенії, Італії та Ватикану (програма поїздки додається).

Поїздка організовується відповідно до Плану спільних заходів Мінкультури та Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця» на 2016-2021 роки, затвердженого 24.03.2016.

Пориви вітру...

Пориви вітру......

За добу 06.09.2018 внаслідок сильних поривів вітру на території області трапилося 76 пожеж, резонансною була пожежа у Новокраснянській сільській раді.
Сталося загорання сухої трави та 4 дворів, на яких горять дома та господарчі споруди за адресою Кремінський р-н, Новокраснянська сільська рада, вул. Залізнична.

ЕКСПОРТНІ ОПЕРАЦІЇ: КРОК ЗА КРОКОМ

02 жовтня 2018 року Центр підтримки експорту у Запорізькій торгово-промисловій палаті запрошує спеціалістів на тренінг «Експортні операції: крок за кроком». Ви отримаєте практичні рекомендації з питань маркетингового дослідження ринків та електронних ресурсів розвитку бізнесу, підготовки товару до експорту, а також – нові ділові контакти, обмін досвідом у сфері експортної політики компанії.

Експерт зустрічі – Микола Ларін, фахівець у галузі міжнародної торгівлі, керівник проектів Асоціації експортерів і імпортерів «ЗЕД». 

Піротехніками на Луганщині вилучено 55 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 6 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 7,5 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 55 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 21 артилерійський снаряд і 34 гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Фермерські господарства Станично-Луганського району впроваджують урядові програми

Сільгосптоваровиробники, голови сільських рад та зацікавлені жителі Станично-Луганського району прийняли участь у нараді Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Їм розповіли про діючі на сьогодні державні та обласні програми підтримки аграрного сектору та їх спрямованість, а також попередні результати за підсумками першого циклу виїзних нарад по територіям.

Під час обговорення піднімались питання отримання допомоги від держави в частині компенсації за утримання молодняку великої рогатої худоби, державної підтримки фермерських господарств.

Новини ООС: Новоайдарщина під вогнем ворожої артилерії

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 5 разів порушили режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, по укріпленнях наших захисників поблизу Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з 152-мм гармат, протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У напрямку Золотого Попаснянського району застосовувались БМП, протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.