Архів новин

10 сентября 2018

Варіанти наповнення та підтримки озер Чисте та Паркове розглянули на нараді

 

Варіанти наповнення та підтримки озер Чисте та Паркове розглянули на нараді представники облдержадміністрації, міського управління житлово-комунального господарства, а також ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот».

Як відзначив Геннадій Іваненко, рік тому на першому засіданні щодо допомоги місту у благоустрої цих водоймищ та прилеглих територій було зазначено, що основною задачею є забезпечення цих озер водою. Але до теперішнього часу питання не вирішене.

Діє програма «Initiative East» в рамках Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі

Ініціатива «East» в рамках Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі спрямована на зміцнення економічного розвитку країн, які підписали угоду про асоціацію з ЄС, а саме Грузії, Молдови та України, шляхом надання адресної фінансової та технічної підтримки малим та середнім підприємствам в цих трьох країнах.

Мета Програми «Initiative East» – сприяння зміцненню потенціалу приватного сектору,  зокрема, малим та середнім підприємствам, для конкурування на місцевих та міжнародних ринках шляхом:

Місцева влада разом з «Азотом» має відновити водогін від Сіверського Дінця до озера Чисте

На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

Варіанти наповнення та підтримки озер Чисте та Паркове розглянули на нараді представники облдержадміністрації, міського управління житлово-комунального господарства, а також ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот».

Як відзначив Геннадій Іваненко, рік тому на першому засіданні щодо допомоги місту у благоустрої цих водоймищ та прилеглих територій було зазначено, що основною задачею є забезпечення цих озер водою. Але до теперішнього часу питання не вирішене.

Впроваджуються необхідні заходи для сталого проходження опалювального сезону

Проблемні питання, що можуть виникнути під час опалювального сезону, розглянуті в облдержадміністрації.

Як зазначив директор Департаменту житлово-комунального господарства Віталій Сурай, обласна влада впроваджує всі необхідні заходи для сталого проходження опалювального сезону 2018-2019 років.

Тож, на засіданні обласної комісії з питань розрахунків за спожиті паливно-енергетичні ресурси та їх ефективного використання підприємствами області обговорено ряд актуальних питань з цього приводу.

Важливо: область готова до зими на 80 відсотків

Про це повідомлено 05.09.2018  на засіданні обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та сталого проходження опалювального сезону.

Його провів заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

За плановими показниками Мінрегіону, готовність Луганщини до зими складає близько 80 %. Про це доповів директор Департаменту житлово-комунального господарства Віталій Сурай.

Захист учасників АТО та їх сімей на контролі облдержадміністрації

Сьогодні, 10 вересня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів нараду з обговорення питань підтримки учасників АТО та членів їх сімей.

Вони стосувалися соціального захисту та їх реабілітації, медичного забезпечення, а також розробки проекту пам’ятника загиблим героям АТО. Розповіли про них представники структурних підрозділів облдержадміністрації, які відповідають за цю категорією громадян.

8 причин вибрати Європу для здобуття вищої освіти

Європейська служба зовнішніх справ виділила 8 причин вибрати Європу для здобуття вищої освіти:

1. Кар'єра.

Хочете піднятися кар'єрними сходами? Як показало дослідження зайнятості QS 2011 Global Employer Survey, понад 60% роботодавців з усього світу заявляють, що активно шукають співробітників з досвідом роботи за кордоном і цінують його наявність у претендентів. Навчаючись у Європі, ви придбаєте вміння, знання та досвід, який цінують роботодавці. 

2. Освіта світового рівня.

МОЗ України пропонує для громадського обговорення оновлені санітарні норми для школи

Міністерство охорони здоров’я України у співпраці з МОН України та експертами розробили новий «Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти», що враховує сучасні потреби учнів, зокрема – дозволяє дітям з особливими освітніми потребами почуватись у школі вільно.

Зокрема, скорочується тривалість виконання домашніх завдань.

Тривалість виконання домашніх завдань не рекомендується більше однієї години у 3-9 класах та 1,5 години у 10-12 класах. А для учнів першого і другого класів домашні завданні взагалі не рекомендовані.

Рейд "Урок"

В Луганській області розпочався І етап профілактичного рейду «Урок», який передбачає обстеження житлово-побутових умов проживання дітей у сім’ях, що опинились у складних життєвих обставинах, а також заходи щодо надання дітям із цих сімей адресної допомоги в підготовці до навчального року та осінньо-зимового періоду. 

Двома проектами доповнено перелік інвестпрограм і проектів регіонального розвитку, що реалізовуватимуться за кошти ДФРР

Про це повідомлено під час засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Його провів заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

Зокрема, членами регіональної комісії затверджено скоригований перелік інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за кошти ДФРР у 2018 році.

Понад 3,4 мільярда податків і зборів перерахували платники Луганщини до зведеного бюджету держави

За вісім місяців 2018 року платники Луганської області сплатили до зведеного бюджету країни 3 млрд 421 млн гривень.

Це на 326,9 млн гривень більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Зокрема, до державної скарбниці надійшов 1 млрд 594 млн гривень. У порівнянні з показниками минулого року надходження зросли на 221,4 млн гривень.

Піротехніками за минулий тиждень вилучено 270 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулого тижня піротехнічними розрахунками ДСНС України в області обстежено 40,53 га місцевості.

Загалом виявлено й вилучено 270 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 103 артилерійських снаряди, шість мінометних мін, 152 ручні гранати, чотири інженерних боєприпаси, один підривник, чотири одиниці іншої вибухівки та 41 одиницю набоїв.

Слід зазначити, що з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС здійснено 834 виїзди, обстежено 817,32 га території області, де виявлено та вилучено 5892 одиниці вибухонебезпечних предметів й 819 одиниць набоїв.

Луганщина отримала 13.263,0 тис. гривень держсубвенції на впровадження Нової української школи

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа».

За рахунок зазначеної субвенції перераховані кошти на видатки розвитку в сумі 13.263,0 тис. гривень. З них: на закупівлю дидактичних матеріалів для учнів початкових класів – 5.305,2 тис. гривень, на закупівлю сучасних меблів – 5.305,2 тис. гривень та на закупівлю комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів – 2.652,6 тис. гривень.

Держкомтелерадіо оголошує Всеукраїнський конкурс на краще періодичне друковане видання для дітей

Конкурс засновано Державним комітетом телебачення і радіомовлення України у 2007 році з метою сприяння розвитку дитячої періодики, удосконалення традицій випуску і популяризації сучасних технологій художнього оформлення та поліграфічного виконання періодичних друкованих видань для дітей та юнацтва, підвищення ролі друкованих засобів масової інформації у вихованні підростаючого покоління.

На конкурс подаються друковані періодичні видання для дітей та юнацтва загальнодержавної, регіональної та місцевої сфер розповсюдження.

Уряд розпочав виплату зекономлених взимку субсидій

Цього року із заявами на монетизацію частини зекономлених газових субсидій вже звернулися 1 мільйон 127 тисяч домогосподарств і майже 21 тисяча сімей, які використовують для опалення електрику.

Середня сума так званої премії за зекономлений взимку газ становить близько 700 гривень, все залежить від заощаджених у вигляді субсидій кубів газу.

На початку опалювального періоду кожен, хто подав до 1 вересня відповідну заяву, отримає від Уряду грошову винагороду за «розумне» споживання енергоресурсів.

Новини ООС: На Луганщині не вщухають ворожі обстріли

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська тричі порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з БМП та протитанкові гранатомети.

По укріпленнях наших захисників поблизу Золотого Попаснянського застосовувались автоматичні та протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети, а також стрілецька зброя.