Архів новин

11 сентября 2018

Юрій Гарбуз та Мартін Сайдік обговорили безпеку та комфорт громадян на КПВВ

Сьогодні, 11 вересня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся зі Спеціальним представником голови ОБСЄ у складі Тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану на Сході України Мартіном Сайдіком.

Важлива увага була приділена функціонуванню КПВВ «Станиця Луганська», зокрема з таких питань: збільшення після модернізації пропускної спроможності, облаштування павільйонів очікування та пунктів гуманітарного призначення, електрифікація та водозабезпечення, ремонт мосту.

Юрій Гарбуз зустрівся зі студентами СНУ ім. В. Даля

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів сьогодні зустріч із активними студентами Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля. Під час зустрічі очільник області закликав молодь долучатися до громадського життя регіону.

Ми працюємо для забезпечення гідних умов життя для наших земляків, – Юрій Гарбуз

Про використання за 8 місяців поточного року державних коштів, передбачених Луганській області у 2018 році на реалізацію інвестиційних програм і проектів, розповів директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму ОДА Сергій Медведчук під час апаратної наради сьогодні, 11 вересня.

На порядку денному підготовка до опалювального сезону

Сьогодні директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай на апаратній нараді голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної  адміністрації Юрія Гарбуза доповів, що готовність системи теплопостачання області становить 87 %, що є достатнім показником, установленим Урядом України.

Наразі йде перевірка та паспортизація решти об’єктів мережі теплозабезпечення.

Підготовка до опалювального сезону, ремонт доріг та початок навчального року – у полі зору Юрія Гарбуза

Питання підготовки до опалювального сезону, відновлення мережі автомобільних доріг та початку нового навчального року обговорили під час апаратної наради облдержадміністрації від головуванням Юрія Гарбуза сьогодні, 11 вересня.

За словами директора Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталія Сурая готовність системи теплопостачання області становить 87 %. Наразі триває перевірка та паспортизація решти об’єктів мережі теплозабезпечення.

Підсумки літнього сезону підбили в облдержадміністрації

Сьогодні, 11 вересня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів апаратну нараду керівників структурних підрозділів ОДА.

Визначений алгоритм надання компенсації сім’ям, будинки яких зруйновані в результаті вибуху в 2015 році у Сватовому

За дорученням голови облдержадміністрації – керівника військово-цивільної обласної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Юрій Клименко провів нараду з вирішення проблемних питань компенсації майнової шкоди, постраждалим внаслідок надзвичайної ситуації у м. Сватовому.

Нагадаємо, 29 жовтня 2015 року у зв’язку з пожежею та вибухом на території об’єднаних польових складів з боєприпасами Міністерства оборони України було пошкоджено житлові будинки жителів цього міста.

НОВІ МОЖЛИВОСТІ НА РИНКУ КИТАЮ ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ ЕКСПОРТЕРІВ

19 вересня 2018 року Офіс з просування експорту запрошує українських експортерів у секторах «Харчова промисловість», «Інформаційно-комунікаційні технології», «Креативні сервіси» та «Туризм» на  Інтенсивний практикум «GoChina: нові можливості на ринку Китаю для українських експортерів».

В ході практикуму ви отримаєте:

В області відбудовують спортивну інфраструктуру, – брифінг

Про це під час сьогоднішнього брифінгу для ЗМІ повідомив начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Антон Волохов. 

Він відзначив, що наразі діє Регіональна цільова соціальна програма розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2020 роки.

Фінансування сфери цьогоріч складає 33,8 млн гривень. За перше півріччя за цим напрямом витрачено 15,4 млн гривень. Важливо, що за період з 2015 по 2017 роки фінансування ДЮСШ області збільшується.

У Сватівському районі на честь загиблого воїна встановлять меморіальну дошку

Таке рішення прийнято під час роботи чергової сесії районної ради. Депутати одностайно проголосували надати дозвіл на встановлення меморіальної дошки Рибальченку Олександру Миколайовичу, уродженцю с. Коржове (Петрівка), який 1 лютого 2018 року підірвався на розтяжці під Маріуполем під час військової служби.

Меморіальну дошку планується встановити на будівлі навчально-виховного комплексу «Петрівська загальноосвітня школа I-III ступенів-дошкільний навчальний заклад».

До ініціативи U-LEAD з підтримки енергетичного менеджменту потрапили дві громади Луганщини

Програма «U-LEAD з Європою» розпочала нову ініціативу «Підтримка енергетичного менеджменту в об'єднаних громадах».

До 30 відібраних об’єднаних територіальних громад потрапили і дві ОТГ з Луганщини – Білокуракинська та Троїцька.

Ця ініціатива U-LEAD реалізується спільно з проектом GIZ «Енергоефективність у громадах II» і триватиме до жовтня 2019 року.

Тридцять ОТГ отримають технічну підтримку у створенні інтегрованих систем енергетичного менеджменту, включаючи Плани дій сталого розвитку енергетики та клімату (SECAP).

Офіс з просування експорту оголошує набір на освітній курс «Експортна Революція»

В жовтні 2018 року розпочнеться національна комплексна освітня програма “Експортна Революція” (далі – програма) для українських підприємців, що розроблена інститутом маркетингу Естонії у співпраці з Офісом з просування експорту за підтримки Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Програма триває 9 місяців та складається з двох курсів: START та PRO. START – програма для українських підприємців, що бажають почати експортувати. PRO - для фахівців в експорті, які бажають систематизувати і поглибити свої знання та професійні навички.

Проект USAID «Агросільрозвиток» приймає заявки на співфінансування місцевих ініціатив та інвестпроектів у ОТГ

Проект USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» продовжує приймати концепції заявок на співфінансування місцевих ініціатив та інвестиційних проектів у об’єднаних територіальних громадах (ОТГ).

У містах та районах області: у Кремінній відновлюють харчоблоки дошкільних закладах

Так, з районного бюджету на капітальні ремонти будівель харчоблоків дитячих садків «Берізка», «Малятко», «Зірочка» та Кудряшівського дитячого закладу «Рябінушка» виділено більш ніж 1млн 360 тис. гривень.

Хід ремонтних робіт постійно перевіряє керівництво району. Вони відвідують садочки, оглядають обсяг виконаних робіт та обговорюють із керівниками дитячих закладів проблемні питання.

Усього в Кремінському районі діють вісім закладів дошкільної освіти та дванадцять груп короткотривалого перебування у складі закладів загальної середньої освіти.

Піротехніками на Луганщині вилучено 14 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 10 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 7,74 га територій у Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах, поблизу міста Рубіжне та прибережну зону біля села Петренкове.

Загалом виявлено та вилучено 14 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: шість артилерійських снарядів, одну мінометну міну, дві ручні гранати, один інженерний боєприпас і чотири підривника.

До уваги багатодітних родин Луганщини. Роз’яснення щодо присвоєння почесного звання України «Мати-героїня»

Департамент соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації надає роз’яснення щодо процедури розгляду кандидатур жінок для присвоєння почесного звання України «Мати-героїня», підготовки та змістовного наповнення необхідних документів.

Перелік необхідних для подання документів затверджено Указом Президента України «Про почесні звання України» від 29.06.2001
№ 476/2001 (зі змінами, внесеними Указом Президента України
від 05.07.2016 № 284/2016).

Цьогоріч аграріям області компенсовано вже майже 18 мільйонів

Виїзна нарада Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації з питань реалізації державних програм підтримки аграрного сектору в 2018 році відбулася у Новоайдарському районі.

Зокрема, повідомлено, що за оперативними підсумками за державними програмами вже компенсовано 17 млн 303 тис. гривень, а за обласною – 349,9 тис. гривень.

За словами директора структурного підрозділу Лариси Бичкової, це дуже гарний показник серед інших областей, але для максимального освоєння коштів до кінця року ще необхідно докласти зусиль.

Департамент агропромислового розвитку продовжує роз’яснювальну роботу серед аграріїв по державним програмам підтримки в 2018 році

07.09.2018 пройшла дев’ята виїзна нарада по територіям з питань реалізації державних програм підтримки аграрного сектору. Цього разу відвідали Новоайдарський район.

Проаналізовано оперативні підсумки з цієї роботи. Зокрема, директор Департаменту Лариса Бичкова розповіла, що за державними програмами вже компенсовано 17 млн 303 тис. грн, а за обласною програмою – 349,9 тис. грн. Це достойний показник серед інших областей, але ще необхідно докласти зусиль для максимального освоєння коштів до кінця року.

Новини ООС: на Новоайдарщині лунали мінометні обстріли

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 11 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з 82-мм мінометів, протитанкових, автоматичних та підствольних гранатометів, БМП і великокаліберних кулеметів.

По укріпленнях наших захисників поблизу Золотого Попаснянського застосовувались великокаліберні кулемети.