Архів новин

12 сентября 2018

Розпочався демонтаж зруйнованої шкільної їдальні у Тошківці

За сприяння керівництва райдержадміністрації при підтримці військових підрозділів, які розташовані у районі, вчора, 11 вересня, розпочався демонтаж зруйнованої шкільної їдальні в Тошківському навчально-виховному комплексі.

Так, військовослужбовці допомогли спецтехнікою для демонтажу зруйнованої будівлі. Для спецтехніки виділено паливно-мастильні матеріали.

Таке рішення прийнято комісією під час чергового засідання з питань техногенно-екологічної безпеки.

В облдержадміністрації відбулася робоча нарада з питань організації проведення виставки «Схід-Експо 2018»

12 вересня  2018 року під керівництвом заступника голови Луганської облдержадміністрації Геннадія  Іваненка відбулася нарада із суб’єктами малого та середнього бізнесу Луганської області з питань організації проведення виставки «Схід-Експо 2018» в рамках щорічного XVIII Міжнародного економічного форуму у м. Львів.

Метою заходу було  обговорення питань організації проведення, як самого виставкового заходу, так і Міжнародного форуму в цілому. 

У Сєвєродонецьку обговорили підвищення правової спроможності жінок

10 вересня 2018 року в місті Сєвєродонецьк відбулося засідання «круглого столу» за темою: «Ґендерна ситуація в Україні та в Луганській області: нові виклики та нові можливості для підвищення правової спроможності жінок». Захід проведено з ініціативи громадської організації «Східноукраїнський центр розвитку місцевої демократії».

Проведення з 26 по 30 вересня 2018 р. 4-ої Самсунської виставки з питань сільського господарства, тваринництва та технологій

За інформацією Посольства України в Турецькій Республіці, у період з 26 по 30 вересня 2018 р. у Центрі виставок та конгресів м. Самсун (Турецька Республіка) відбудеться 4-а Самсунська виставка з питань сільського господарства, тваринництва та технологій» («Samsun 4 th Agriculture, Husbandry and Technology exhibition») організатором якої є Торгово-промислова палата м. Самсун спільно з компанією TUYAP.

Проект USAID «Агросільрозвиток» приймає заявки на співфінансування місцевих ініціатив та інвестпроектів у територіальних громадах

Проект USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» продовжує приймати концепції заявок на співфінансування місцевих ініціатив та інвестиційних проектів у об’єднаних територіальних громадах.

ДІЛОВА МІСІЯ ДО В’ЄТНАМУ

В період з 09 по 10 жовтня 2018 року в рамках офіційного візиту Президента України Петра Порошенка до В’єтнаму ТПП України організовує бізнес-місію до м. Хошимін (В’єтнам).

Протягом перебування у В’єтнамі члени місії будуть присутні під час офіційних зустрічей, братимуть участь в Українсько-в’єтнамському бізнес-форумі (м. Хошимін), а також відвідуватимуть провідні компанії м. Хошимін. Також буде запропонована культурна програма та ділові зустрічі з компаніями вибраного профілю та сфери діяльності.

КИЇВСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ ФОРУМ

18-19 жовтня 2018 року у м. Київ відбудеться Київський міжнародний економічний форум 2018 (КМЕФ). Захід присвячений актуальним для економічного розвитку країни питанням та проходитиме на найвищому рівні за участю представників українського Уряду та парламентаріїв, відомих економістів, бізнесменів та провідних експертів.

Тема цьогорічного Форуму: «Creating the Future in a High-Tech World»: чи готовий світ та Україна до життя в епоху реальності, що постійно змінюється та вимагає нових рішень та нових знань?

Обласна влада звернеться до профільних комітетів ВРУ та нардепів для вирішення бюджетних проблем Луганщини

Таке доручення надав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Тож, сьогодні, 12 вересня, на нараді з питань розгляду пропозицій щодо обсягів фінансування за бюджетними програмами у 2019 році Луганської області розглянута низка пропозицій з цього приводу, запропонованих структурними підрозділами обласної держадміністрації.

Місцеві бюджети Луганщини отримали від платників податків понад 1,8 млрд гривень

За вісім місяців 2018 року до загального та спеціального фондів місцевих бюджетів від платників податків надійшов 1 млрд 827 млн гривень.

Надходження доходів загального фонду місцевих бюджетів склали 1 млрд 797 млн гривень податків та зборів. Темп росту надходжень до відповідного періоду 2017 року склав 10,7 %, що у грошовому виразі становить понад 173 млн гривень. Важливо, що зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

На Луганщині розпочався перший етап профілактичного рейду «Урок»

Він передбачає обстеження житлово-побутових умов проживання дітей у сім’ях, що опинились у складних життєвих обставинах, а також заходи щодо надання дітям із цих сімей адресної допомоги в підготовці до навчального року та осінньо-зимового періоду. 

Мета – виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням на початок учбового року, їх соціальний захист, усунення причин та умов даного явища, запобігання їх бездоглядності і безпритульності.

Обласний фестиваль національно-етнічних культур «Сузір’я злагоди» відбудеться у Сєвєродонецьку

Захід розпочнеться 15 вересня об 11:00 на майданчику біля міського Палацу культури (пр. Хіміків, 28).

Тут зберуться представники громадських організацій національно-культурних спрямування, а саме: Старобільського районного товариства любителів польської мови та культури «Міст надії», Сєвєродонецького відділення обласного благодійного фонду «Хесед Нер» тощо.

Окрему групу учасників складатимуть іноземні студенти Луганського державного медичного університету із Індії та Таджикистану.

У містах і районах області: завершується реконструкція вуличного освітлення у Міловському районі

Завершується реконструкція системи зовнішнього освітлення та обладнання мереж сучасними світодіодними засобами у населених пунктах Міловського району.

Роботи виконують відповідно до Програми соціально-економічного розвитку Луганської області.

Піротехніками на Луганщині вилучено 31 одиницю вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 11 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,8 га територій у Попаснянському, Станично-Луганському районах і поблизу міста Попасна.

Загалом виявлено та вилучено 31 одиницю вибухонебезпечних предметів, а саме: 13 артилерійських снарядів, одну мінометну міну, 15 ручних гранат і два підривника.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Дев’ятьом учасникам бойових дій у Другій світовій війні з Луганщини призначені довічні державні стипендії

Указом Президента України Петра Порошенка довічні державні стипендії учасникам бойових дій у період Другої світової війни 1939-1945 років призначені багатьом громадянам.

Серед них і жителі Луганщини. Виплати призначені Тихону Василенку, Миколі Вегері, Миколі Голубу, Дмитру Долотову, Олександру Калюжному, Олексію Протасову, Миколі Смалію, Володимиру Чубарову, Андрію Чумаченку.

Новини ООС: на Луганщині збільшилась кількість обстрілів

Протягом минулої доби та після півночі російсько-окупаційні війська 13 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з протитанкових, автоматичних та підствольних гранатометів, БМП і великокаліберних кулеметів.

По укріпленнях наших захисників поблизу Золотого та Катеринівки Попаснянського району застосовувались протитанкові та автоматичні гранатомети, а також великокаліберні кулемети.

У напрямку Станиці Луганської вівся обстріл зі стрілецької зброї.