Архів новин

13 сентября 2018

Увага! У зв’язку з ремонтними роботами можливе відключення електроенергії

Так, 15-16, 22-23 вересня планується ремонт повітряної лінії 220 кВ ЛУ ТЕС ПС 220 кВ Лисичанська без вводу в роботу вночі.

Це необхідно для виконання ремонтних робіт для проходження осінньо-зимового періоду.

Під час виконання ремонту можливі коливання напруги від мінімального до максимального рівнів.

На Луганщині обліковано більше 280 тисяч переселенців

Станом на 13 вересня 2018 року в Луганській області міськими та районними управліннями соціального захисту населення взято на облік 287 705 внутрішньо переміщених осіб, які складають 257 837 сімей. Із загальної кількості облікованих 24 820 – діти, 7 544 – особи з інвалідністю, 207 666 – пенсіонери.

Розпочато розробку Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2019 рік

Нараду з питання розробки Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2019 рік провів заступник голови обласної державної адміністрації Геннадій Іваненко.

Він наголосив, що Програма є комплексним документом, який визначає головні пріоритети та шляхи розвитку регіону на рік.

Цей документ буде повністю відповідати стратегічним цілям розвитку регіону.

Захист прав жінок та їх участь у встановленні миру на Сході України розглянули у Відні

Сьогодні у Відні (Австрія) відкрилась Міжнародна конференція «Жінки, мир, безпека» в Центральній Азії, Південному Кавказі, Центральній та Східній Європі».

На захід була запрошена заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Вона представила Регіональний план заходів з реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року.

До уваги суб’єктів малого і середнього підприємництва

Луганська обласна державна адміністрація оголошує конкурсний відбір суб’єктів малого і середнього підприємництва, яким буде надано з обласного бюджету часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами для реалізації їх проектів.

На Луганщині відкриваються нові можливості для бізнесу

З директором Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської обласної державної адміністрації Денисом Денищенком ми зустрілися, коли він займався підготовкою до львівського економічного форуму. Тому наша розмова була про цей захід та інші проблеми розвитку Луганщини, яка через війну переживає не кращі часи своєї історії.

Робоча нарада з ОТГ

13 вересня поточного року управління організовало та 
була проведена робоча нарада з головами об'єднаних територіальних громад у режимі відео-конференції. Були розглянуті питання:
- про стан проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту;
- про стан утримання захисних споруд цивільного захисту;
- про утворення на території об'єднаних територіальних громад центрів безпеки громадян;

Ознайомлення з туристичним потенціалом Біловодської ОТГ

Біловодщина вважається унікальним куточком Луганської області, який славиться не тільки своєю історією, а й вражає самобутніми культурними традиціями, захоплюючими краєвидами і щирою українською гостинністю. Здавалось би, що може бути кращим ніж подивитись на об’єкти туризму цього району та полюбуватися живою природою? Але, стан об’єктів, шляхів та благоустрою територій цих об’єктів потребує значного покращення.

Розпочато розробку Програми економічного та соціального розвитку Луганської області на 2019 рік

Нараду з питання розробки Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2019 рік провів заступник голови обласної державної адміністрації Геннадій Іваненко.

Він наголосив, що Програма є комплексним документом, який визначає головні пріоритети та шляхи розвитку регіону на рік.

Цей документ буде повністю відповідати стратегічним цілям розвитку регіону.

Мінсоцполітики прискорює роботу з придбання та будівництва житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

12 вересня 2018 року Уряд на своєму засіданні прийняв постанову Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа”.

У сервісних центрах МВС скасували операцію зняття з обліку транспортного засобу

Набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 № 637, якою внесено зміни щодо порядку здійснення в територіальних сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ реєстраційних операцій з транспортними засобами.

ПРОСТОРОВЕ ПЛАНУВАННЯ. ЯКІСНО ТА ВІДКРИТО

12.09.2018 у «KLITSCHKO EXPO» відбувся воркшоп «ПРОСТОРОВЕ ПЛАНУВАННЯ. ЯКІСНО ТА ВІДКРИТО», в якому взяли участь: 
Лев Парцхаладзе, Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) 
Ріні Бюс, керівник економічної секції, Посольство Королівства Нідерландів 
Олексій Гончарук, голова BRDO 
Олена Шуляк, керівник сектору “Будівництво” BRDO 
Жаклін Вролійк, керівник проекту Сталого урбанізму Міністерства внутрішніх справ Нідерландів 

Документи, необхідні для оформлення субсидії

Необхідно подати структурному підрозділу з питань соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання (орендарі, внутрішньо переміщені особи – за фактичним місцем проживання): наступні документи для оформлення субсидії:

- заяву про призначення житлової субсидії за формою, встановленою Мінсоцполітики;

- декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, за формою, встановленою Мінсоцполітики;

Фонд "Відкрита політика" продовжує проводити активну інформаційну кампанію

З метою забезпечення рівного доступу до освіти жителів з тимчасово окупованих територій окремих районів Донецької і Луганської областей, територій вздовж "лінії розмежування" ГО "Фонд "Відкрита політика" продовжує проводити активну інформаційну кампанію за підтримки ЮНІСЕФ, Посольства Литовської Республіки в Україні у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, Департаментами освіти і науки Донецької і Луганської ОДА.

Велоспортсменка з Луганщини виборола срібло на Кубку України

У Куп’янську відбувся IV етап Кубку України з велоспорту ВМХ.

У ньому узяли участь більше ста спортсменів з Харківської, Чернівецької та Луганської областей, а також міста Києва.

Луганщину на змаганнях за медалі Кубку України представляли чотири спортсмени.

Наша юна велоспортсменка Владислава Пікалова серед дівчат 11-12 років стала срібною призеркою змагань.

До п’ятірки кращих також увійшла ще одна луганчанка – Олеся Собіна, яка у віковій групі дівчата 13-14 років стала четвертою.

Тренує спортсменів Андрій Фурман.

Вітаємо!

Планування територій і містобудування повинні здійснюватися відкрито та за чіткими правилами

Області України мають якнайскоріше відкрити доступ до всієї діючої містобудівної документації. На цьому наголосив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на семінарі-дискусії “Просторове планування. Якісно та відкрито”, організованому Офісом ефективного регулювання (BRDO).

Розширено можливості придбання та будівництва житла для дітей-сиріт

Прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа».

Піротехніками на Луганщині вилучено 15 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 12 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,7 га місцевості у Попаснянському, Сватівському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 15 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 10 артилерійських снарядів, одну мінометну міну, дві ручні гранати й дві одиниці іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Президентом України 11.09.2018 року прийнято Указ № 275/2018 «Про призначення довічних державних стипендій учасникам бойових дій у період Другої світової війни 1939 – 1945 років»

Указом призначені довічні державні стипендії учасникам бойових дій,   які відзначені державними нагородами за заслуги в період Другої світової війни 1939 – 1945 років, зробили вагомий внесок у розбудову Української держави і проживають в Україні.

Куди необхідно подавати документи для оформлення субсидії?

Подати структурному підрозділу з питань соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання (орендарі, внутрішньо переміщені особи - за фактичним місцем проживання):

- заяву про призначення житлової субсидії за формою, встановленою Мінсоцполітики (далі - заява);

- декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, за формою, встановленою Мінсоцполітики (далі - декларація);

Перенесення пункту пропуску «Мілове» на українську територію майже завершено

Нараду з врегулювання проблемних питань, що виникли унаслідок блокування ділянки автомобільної траси «Т-13-07», яка частково проходить територією РФ, провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко у Міловському районі.

Також обговорені заходи з інженерного облаштування ділянки державного кордону, яка проходить вулицею Дружби Народів у Міловому.

Новини ООС: на Луганщині не вщухають ворожі обстріли

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 15 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з протитанкових, автоматичних та підствольних гранатометів, БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу Золотого та Новотошківського Попаснянського району застосовувались БМП, протитанкові та автоматичні гранатомети, протитанкові ракетні комплекси, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.