Архів новин

14 сентября 2018

Президент України Петро Порошенко виступив на 15-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES)

Президент скористався найбільшою на Сході Європи платформою публічної дипломатії, щоби заявити, що Україна назавжди прощається з Росією. На форумі YES, який три дні триватиме в Києві, бізнесмени, політики і представники влади з різних куточків світу говорили про долю України і Європи в цілому.

Україна обов’язково буде в НАТО і скине один за одним ланцюги імперії, які створювали з неї колонію. Виступаючи на конференції YES Президент підкреслив – європрагнення України найближчим часом будуть закріплені в Конституції.

Три золота та срібло привезла велоспортсменка області зі всеукраїнської першості

У Рівному відбувся чемпіонат України з велоспорту (маунтенбайк).

У ньому узяла участь спортсменка з Луганської області Катерина Набережна, яка виборола три золоті нагороди у дисциплінах шорт-трек, елімінатор та ХСО (гонка по кільцевій трасі).

Крім цього, Катерина стала срібною призеркою у дисципліні крос-кантрі (по короткому колу).

Тренує велоспортсменку Сергій Воронін.

Щиро вітаємо!

Колишній учасник бойових дій створив музей АТО у Рубіжному

Військова експозиція знаходиться у Рубіжанському індустріально-педагогічному технікумі. Її створив Андрій Трощий, який після проходження служби повернувся працювати сюди викладачем.

Ідея створення музею АТО у цьому навчальному закладі виникла не випадково. Двоє викладачів технікуму – колишні військовослужбовці Збройних Сил України. Окрім того, багато випускників навчального закладу зараз захищають нашу державу. На жаль, двоє хлопців загинули.

Тож, колишній військовий 80-ї окремої десантної штурмової бригади вирішив, що навчальний заклад повинен мати власний музей АТО.

ОСОБЛИВОСТІ ПРОВЕДЕННЯ БІЗНЕС (ПАРТНЕРСЬКОЇ) МЕДІАЦІЇ

18 вересня 2018 року Запорізька торгово-промислова палата запрошує взяти участь у семінарі «Особливості проведення бізнес (партнерської) медіації». Даний захід розповість про можливості застосування партнерської медіації на стадіях створення, формування та введення бізнесу, яка допоможе створити та зберегти стійкий партнерський бізнес, або при вирішенні припинити бізнес – допоможе зберегти Ваші відносини та ресурси.

Під час семінару Ви дізнаєтесь:

Робота зі стабілізації тарифів РКП «Старобільськвода» триває

Заступник голови Луганської обласної держадміністрації Геннадій Іваненко провів нараду з проблемних питань діяльності РКП «Старобільськвода».

Під час заходу розглянуті пропозиції органів місцевого самоврядування щодо шляхів подолання тенденції підвищення тарифів, яке не гарантує споживачам удосконалення якості послуг водопостачання та водовідведення.

Упорядкування обліку юридичних осіб – важлива складова ефективного управління об’єктами державної власності

14 вересня заступник голови обласної державної адміністрації Геннадій Іваненко провів засідання комісії з питань упорядкування обліку юридичних осіб в Єдиному реєстрі об’єктів державної власності в області.

Він зазначив, що державна власність повинна працювати на задоволення суспільних потреб, на зміцнення національної безпеки нашої країни та покращення добробуту кожного українця.

На Луганщині СБУ попередила створення механізму фінансування терористичної організації «ЛНР»

Співробітники Служби безпеки України попередили спробу представників країни-агресора та окупаційної «адміністрації» створити механізм фінансового та матеріального забезпечення терористичної організації «ЛНР».

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники вирішили відновити частину виробництва на розкраденому бойовиками Стахановському вагоноремонтному заводі. Організували оборудку «чиновники» окупаційної влади та комерційної структури з РФ.

Триває робота з упорядкування обліку юридичних осіб

Засідання комісії з питань упорядкування обліку юридичних осіб в Єдиному реєстрі об’єктів державної власності на Луганщині провів сьогодні, 14 вересня, заступник голови обласної державної адміністрації Геннадій Іваненко.

На засіданні розглянуто та затверджено вісім актів обстеження юридичних осіб Біловодського, Попаснянського, Сватівського, Старобільського та Троїцького районів.

Напрацьовані матеріали направлять до Фонду державного майна України для внесення змін до переліку об’єктів державної власності.

Спортсмени-підводники Луганщини – на п’єдесталі європейських змагань

В Угорщині відбувся ХХІІ чемпіонат Європи з підводного орієнтування. 

У ньому узяли участь більше сотні спортсменів з 12 країн. Національну збірну України представляли вісім спортсменів-підводників, серед них п’ять – вихованці Сєвєродонецької спеціалізованої дитячо-юнацької спортивно-технічної школи водних видів спорту «Садко».

Учасники змагання в двох категоріях – «дорослі» і «юніори» до 21 року.

ЄС продовжує санкції за дії проти територіальної цілісності України до 15 березня 2019 року

Рада ЄС продовжила чинність обмежувальних заходів, накладених за дії, які підривають територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України, або їм загрожують. Дію санкцій продовжено на наступні шість місяців, до 15 березня 2019 року. Вони передбачають замороження активів та обмеження в'їзду. Ці обмежувальні заходи сьогодні застосовуються до 155 осіб та 44 організацій.

В області зареєстровано більше 287 тисяч переселенців

Станом на 13 вересня 2018 року у Луганській області міськими та районними управліннями соціального захисту населення зареєстровано 287 705 внутрішньо переміщених осіб, які складають 257 837 сімей.

Із загальної кількості облікованих 24 820 дітей, 7 544 – особи з інвалідністю, 207 666 – пенсіонерів.

Заступниця голови Луганської ОДА Ольга Лішик взяла участь у Міжнародній конференції у Відні щодо впровадження резолюції 1325

Сьогодні у Відні (Австрія) відкрилась Міжнародна конференція «Жінки, мир, безпека» в Центральній Азії, Південному Кавказі, Центральній та Східній Європі».

На захід була запрошена заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Вона представила Регіональний план заходів з реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року.

СВЯТКОВИЙ ЮВІЛЕЙНИЙ КОНЦЕРТ! 75 РОКІВ БЕЗДОГАННОГО СЛУЖІННЯ МИСТЕЦТВУ ТА ЛЮДЯМ

28 вересня 2018 року о 18.00 – непересічна подія у мистецькому житті Сєвєродонецька. Для сєвєродончан та гостей міста колективи філармонії презентують святковий концерт з нагоди 75-річчя Луганської обласної філармонії. До ювілейного творчого вечора колективи підготували програму, побудовану на найяскравіших музичних і танцювальних композиціях з нового  репертуару. На всіх присутніх чекає добірка найкращих вокальних, інструментальних творів та хореографічних постановок.

 

Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «СвітОгляд» відбудеться в Сєвєродонецьку з 23 по 30 вересня

На фестивалі представлять театр у розмаїтті форм і жанрів, пластів драматургії в оригінальному погляді режисерів.

Тож, 12 театральних колективів з Дрогобича, Києва, Львова, Маріуполя, Сєвєродонецька, Сум, Херсону, Чернігова та гість фестивалю з Ізраїлю покажуть програму, яка включає вистави майже всіх основних театральних жанрів, дві моновистави, пластичний перфоманс. Здебільшого це класичні українські твори в новаторській постановці, а також три п’єси сучасних авторів.

Піротехніками на Луганщині вилучено 13 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 13 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 5,8 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах та прибережну зону біля села Штормове.

Загалом виявлено та вилучено 13 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: шість артилерійських снарядів, шість ручних гранат й один підривник.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

З Днем працівника лісу!!!

Департамент комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації щиро вітає Луганське обласне управління лісового та мисливського господарства з  Днем працівників лісу.

Ваша професія — одна з найважливіших на Землі. Оскільки ліси - це прекрасний, здібний до відтворення природний комплекс, надійний екологічний щит, який захищає природу і забезпечує охорону здоров‘я людини. Для України це безцінний дар, особливе багатство.

FIT FOR PARTNERSHIP WITH GERMANY

Програма "FIT FOR PARTNERSHIP WITH GERMANY" спрямована на стимулювання розвитку українського бізнесу, економічне співробітництво між Україною та Німеччиною, соціально-економічний розвиток та сприяє:

З Днем фармацевтичного працівника!

В Україні стало доброю традицією відзначати в середині вересня День фармацевтичного працівника.

Робота зі стабілізації тарифів РКП «Старобільськвода» триває

Заступник голови Луганської обласної держадміністрації Геннадій Іваненко провів нараду з проблемних питань діяльності РКП «Старобільськвода».

Під час заходу розглянуті пропозиції органів місцевого самоврядування щодо шляхів подолання тенденції підвищення тарифів, яке не гарантує споживачам удосконалення якості послуг водопостачання та водовідведення.

Попередження...

Відповідно до листа Бахмутського РЕС Північних ЕМ КП "Укренерго" від 13.09.2018 № 07-37/352 планується вивід в ремонт  повітряної лінії 220 кВ ЛУ ТЕС ПС 220 кВ Лисичанська  15,16,22,23 вересня 2018 року без вводу в роботу вночі. Для виконання ремонтних робіт для проходження осінньо-зимового максимуму. Можливе коливання напруги від мінімального до максимального рівня, та тимчасове погашення північної частини області.

Новини ООС: Луганщина потерпає від ворожих обстрілів

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 8 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з мінометів калібром 120 мм, гранатометів різних типів, БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу Троїцького та Новотошківського Попаснянського району застосовувались протитанкові керовані ракети  та гранатомети.

У напрямку Станиці Луганської вівся обстріл з БМП.