Архів новин

17 сентября 2018

Важкоатлети області привезли зі всеукраїнських змагань п’ять нагород та друге загальнокомандне місце

У Львові відбувся чемпіонат України з важкої атлетики серед чоловіків та жінок.

Луганщину на змаганнях представляли 15 спортсменів, які вибороли п’ять нагород: три золота, срібло та бронзу.

Так, Надія Лєванзова у ваговій категорії 45 кг стала другою з результатом 99 кг, а Анастасія Шишанова, виступаючи у в/к + 87 кг, посіла першу сходинку змагань (сума 213 кг).

Серед чоловіків у в/к 73 кг не було рівних Олексію Шкурському, який з результатом двоборства 287 кг став першим. Також чемпіоном у в/к 89 кг став Руслан Кожакін (сума 346 кг).

Українські МСБ покажуть свої handmade-товари на провідній виставці в Китаї

Україна вперше представить Національний стенд на міжнародній виставці з імпорту в Китаї - China International Import Expo 2018 (CIIE 2018), яка проходитиме 5-10 листопада у Шанхаї. Це перша міжнародна імпортна виставка глобального масштабу, націлена на імпорт та офіційно анонсована Головою КНР Сі Цзіньпіном. Організаторами виступають Міністерство комерції КНР та Уряд Шанхаю.

У Сєвєродонецьку привітали рятівників Луганщини

Обласні урочистості з нагоди Дня рятівника відбулися сьогодні, 17 вересня, у міському Палаці культури.

Вітаючи рятівників зі святом, заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко відзначив їх професіоналізм, виявлений під час виконання службових обов’язків.

«Звання рятівника багато до чого зобов'язує, адже саме до вас люди звертаються по допомогу у будь-який час доби, – наголосив він. – Громадяни упевнені, що завжди знайдуть у вас допомогу і підтримку. Держава і суспільство високо цінують вашу небезпечну працю і віддане служіння народові».

у Сватівському районі утворено управління агропромислового розвитку

У 2018 році Урядом передбачена безпрецедентно висока підтримка агропромислового комплексу. Державні програми включають в себе фінансові інструменти підтримки тваринницької та рослинницької продукції, здешевлення кредитів і агрострахування.

Військові Державної спеціальної служби транспорту відбудовують мости в Луганській області

Так, саме зараз спецтрансівці виконують роботи на Бахмутському мості. Це шляхопровід через залізницю на км 105+968 автомобільної дороги Н-32 «Покровськ – Бахмут – Михайлівка».

Об’єкт, який був пошкоджений російськими окупантами влітку 2014 року, є дуже важливий, бо має значний вантажопотік як цивільного, так і військового транспорту.

Окрім цього, ремонтуються міст через р. Красна на км 136+662 автомобільної дороги Н-26 «Чугуїв – Мілове». Там працюють дорожники Луганщини

Президент увів в дію рішення РНБОУ щодо припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією

Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 6 вересня 2018 року «Про Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією».

Відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України підтримано пропозиції Міністерства закордонних справ України щодо припинення Україною дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією, підписаного 31 травня 1997 року.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди Дня рятівника

Шановні працівники аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони та спеціальних формувань!

Щиро вітаю вас із професійним святом. Саме рятівники забезпечують право кожного громадянина на захист свого життя і здоров'я від наслідків аварій, катастроф, пожеж, стихійного лиха. На долю рятівників Луганщини випало тяжке випробування – відновлювати розірвану війною мережу служб та матеріально-технічну базу. В умовах збройного конфлікту, який триває вже п’ятий рік, ваша робота сповнена додаткового ризику для життя.

Запрацював механізм прийняття в експлуатацію дачних та приватних будинків, що збудовані без дозвільних документів

В Україні запрацював механізм будівельної амністії для дачних та приватних будинків, що збудовані без дозвільних документів. Набув чинності наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства № 158 від 03.07.2018 про затвердження порядку обстеження та прийняття в експлуатацію таких об’єктів. Це означає, що українці вже можуть готувати документи для узаконення своїх самочинних будівництв.

Будівельна амністія поширюється на об’єкти незначного класу наслідків:

Обласний фестиваль національно-етнічних культур «Сузір’я злагоди» прийняв Сєвєродонецьк

У фестивалі на сцені міського Палацу культури взяли участь творчі аматорські колективи та майстри декоративно-ужиткового мистецтва з Сєвєродонецька, Рубіжного, Старобільського, Кремінського, Сватівського районів Луганщини.

Учасниками обласного заходу стали представники громадських організацій національно-культурних спрямування.

15 вересня 2018 року всі прихильники творчості Луганської обласної філармонії мали змогу насолодитися яскравим концертом Академічного симфонічного оркестру

15 вересня 2018 року всі прихильники творчості Луганської обласної філармонії мали змогу насолодитися яскравим концертом Академічного симфонічного оркестру, присвяченим 80-річчю від дня утворення Луганської області.

Під керівництвом диригента Назара Яцківа артисти оркестру виконали твори відомих композиторів Луганської  області: Андрія Сташевського – Симфонічна сюїта «Давньокиївські фрески» та «Монолог» пам’яті О.І. Шевченка; Олени Гончарук – Симфонія №1 «Україна. ХХІ століття»; Костянтина Крепака – Симфонічна картина «Вечорниці».

Увага! Фотоконкурс «Наші Герої»

Агенція регіонального розвитку Луганської області спільно з обласною асоціацією місцевих рад «Ради Львівщини» проводять фотоконкурс «Наші Герої» в рамках проекту «Україна єдина: Журналісти Львівщини та Луганщини «за»!».

Просимо фотомитців Львівщини та Луганщини надсилати свої кращі фото (до 5 світлин) наших захисників, урочистих заходів та акцій за участі військових, фото з фронту, східних рубежів, які б демонстрували силу та велич нашої армії та незламний дух наших Героїв.

Мінсоцполітики прискорює роботу з придбання та будівництва житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Уряд прийняв постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа».

Проведення ХХІІІ обласного фестивалю національно-етнічних культур «Сузір’я злагоди»

15 вересня ц.р. об 11:00 у  КЗ «Сєвєродонецький міський Палац культури» (пр-т Хіміків, 28, м. Сєвєродонецьк), за спільного організаційного сприяння управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації й Луганського обласного центру народної творчості, відбувся ХХІІІ обласний фестиваль національно-етнічних культур «Сузір’я злагоди».

Впродовж багатьох років, цей фестиваль на Луганщині завжди користувався популярністю та позитивним сприйняттям з боку населення.

Піротехніками за минулий тиждень вилучено 149 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулого тижня піротехнічними розрахунками ДСНС України в області обстежено 25,94 га місцевості.

Загалом виявлено й вилучено 149 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 74 артилерійських снаряди, три мінометні міни, 59 ручних гранат, три інженерні боєприпаси, вісім підривників і дві одиниці іншої вибухівки.

Слід зазначити, що з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС здійснено 863 виїзди, обстежено 843,26 га території області, де виявлено й вилучено 6041 одиницю вибухонебезпечних предметів і 819 одиниць набоїв.

На Луганщині триває ремонт доріг

Роботи продовжуються на ділянках Н-26 «Чугуїв – Мілове» (шість ділянок загальною протяжністю 15,1 км.

Кошти на цю дорогу були виділені з державного бюджету.

Сьогодні основні роботи, які зробив ДП «Луганський облавтодор», тут завершені. Залишилось впорядкувати узбіччя, провести розмітку, встановити нові знаки.

Ремонт на а/д Р-66 КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове-Лисичанськ – Луганськ». Стан виконання – 96 %. 

На дорозі Т-13-13 «Троїцьк – Білокуракине – Старобільськ» вже виконано на 96,2 %. 

День рятівника

В Україні сьогодні, 17 вересня, відзначають День рятівника.
Свято відзначається щороку цього дня згідно з Указом Президента від 12 вересня 2008 року. День рятівника є професійним святом не тільки працівників усіх аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань, але його відмічають також громадяни, які внесли свій вагомий внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров’я людей.

Новини ООС: Новоайдарщина та Попаснянщина знову під вогнем

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 6 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу Золотого, Новотошківського та Новозванівки  Попаснянського району також застосовувались гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

з 23 по 30 вересня відбудеться Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «СвітОгляд»

Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «СвітОгляд» відбудеться в Сєвєродонецьку з 23 по 30 вересня

На фестивалі представлять театр у розмаїтті форм і жанрів, пластів драматургії в оригінальному погляді режисерів.