Архів новин

18 сентября 2018

Запровадження віддалених робочих місць та веб-сервісів наближають пенсійні послуги до громадян

У Луганській області функціонують 36 віддалених робочих місць фахівців Пенсійного фонду з надання послуг із пенсійного забезпечення, з яких 18 – створено у 2018 році. Про це повідомила керівник головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова під час апаратної наради облдержадміністрації.

Цьогоріч для української армії на Луганщині зібрали понад 122 мільйони гривень

За вісім місяців 2018 року надходження військового збору склали 122 млн 347 тис. гривень.

Як повідомили в Головному управлінні ДФС у Луганській області, це на 32,8 млн гривень (або на 36,6 %) більше показника відповідного періоду 2017 року.

Нагадаємо, що військовий збір запроваджено з серпня 2014 року, його ставка складає 1,5 % від об’єкта оподаткування.

Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

На Луганщині діють шість програм підтримки сільгосптоваровиробників

Сільгосптоваровиробники області за державними програмами підтримки агропромислового комплексу отримали компенсації на загальну суму 20 млн 690 тис. грн. Про це повідомила під час апаратної наради облдержадміністрації директор Департаменту агропромислового розвитку Лариса Бичкова.

У школах Станично-Луганського району з'явилися інтерактивні комплекси

Так, у навчальних закладах району почали встановлювати 30 інтерактивних комплексів. На їх облаштування з районного бюджету виділено 1 млн 350 тис. гривень.

Нова техніка зможе вдосконалити навчальний процес в районі та зробити його цікавим.

На Луганщині намолотили 827 тис. тонн озимої пшениці

За попередніми оперативними розрахунками, цього року очікується врожай зернових на рівні 1 млн 200 тис. тонн. Про це повідомила директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Лариса Бичкова під час апаратної наради ОДА сьогодні, 18 вересня.

Працевлаштовані понад 50 % громадян, які цьогоріч звернулися до центрів зайнятості області, – брифінг

Це повідомив сьогодні на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації директор Луганського обласного центру зайнятості Сергій Болотський.

Він зазначив, що наразі економіка області здебільшого зосереджена на сільському господарстві. Тож, властива сезонна зайнятість і концентрація робочих місць в адміністративних центрах.

Протягом січня-серпня послугами Луганської обласної служби зайнятості скористалися 23 тисячі громадян, з них майже одна тисяча відноситься до внутрішньо переміщених осіб.

На Луганщині намолотили 827 тис. тонн озимої пшениці

За попередніми оперативними розрахунками, цього року очікується врожай зернових на рівні 1 млн 200 тис. тонн. Про це повідомила директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Лариса Бичкова під час апаратної наради.

Брак лікарів та проблеми автономізації медичних закладів обговорили на нараді ОДА

Дієвий спосіб забезпечити території Луганської області лікарями – навчати студентів у медичних закладах освіти за рахунок коштів місцевого бюджету, – зауважив заступник голови Луганської облдержадміністрації Геннадій Іваненко під час апаратної наради ОДА сьогодні, 18 вересня.

Актуальний коментар: 235 народних депутатів підтримали спеціальні тарифи для преси Луганщини та Донеччини

Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому зміни до Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», якими встановлюються окремі тарифи на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою, що доставляються на території Луганської та Донецької областей. За законопроект проголосували 235 депутатів.

Обласна влада забезпечила підготовку первинної ланки медицини до впровадження реформи

Про стан впровадження реформи системи охорони здоров’я в Луганській області на рівні закладів первинної ланки розповів директор Департаменту охорони здоров’я Валентин Шкорубський під час апаратної наради облдержадміністрації сьогодні, 18 вересня.

За його словами, особливу увагу в області було приділено наближенню лікарської допомоги населенню, удосконаленню оснащення медичним обладнанням, поліпшення умов перебування хворих у медичних закладах та забезпечення лікарськими засобами.

На міжнародній конференції в Києві обговорили якість законодавства

17 вересня 2018 року Кабінет Міністрів України спільно з проектами ЄС EU4PAR та Association4Uпровели міжнародну конференцію «Покращення методології, практики та якості законодавчого процесу та законотворчості в Україні». Високопосадовці з Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Європейської комісії та міжнародні експерти обговорили шляхи вдосконалення нормативно-правової бази в Україні. Підвищення якості законів та нормативно-правових актів та політики, на якій вони ґрунтуються, є надзвичайно важливим для тіснішої співпраці України з ЄС і є однією з цілей реформи державного управління.

Моґеріні провела телефонну розмову з Гройсманом

17 вересня Висока представниця ЄС із закордонних справ і безпекової політики/Віце-президентка Європейської Комісії Федеріка Моґеріні провела телефонну розмову з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

Посольство США надає підтримку в інформуванні учнівської молоді Луганщини про мінну небезпеку

В області під патронатом Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні активно триває реалізація проекту «Зменшення ризиків травмування та загибелі дітей від наземних мін».

Безпосередня організація занять здійснюється фахівцями громадської організації «Ліга офіцерів» у тісній взаємодії з офіцерами цивільно-військового співробітництва штабу Об’єднаних сил.

Піротехніками на Луганщині вилучено чотири одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 17 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість та водну акваторію р. Айдар у Новоайдарському районі.

Загалом обстежено 0,17 га території області, де виявлено та вилучено чотири одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: три артилерійських снаряда та одну мінометну міну.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

У містах і районах області: на Кремінщині розпочато реконструкцію бази відпочинку

Комунальним підприємством «Оздоровчо-туристичний центр «Лісова казка» реалізується проект «Реконструкція бази відпочинку «Лісова поляна».

Роботи організовано за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та районного бюджету.

База розташована у лісовому масиві і є власністю Кремінської громади. Має величезний туристичний потенціал для району, але потребує реконструкції і модернізації.

Загальна вартість проекту становить 3274478 гривень.

Новини ООС: на Новоайдарщині не припиняються ворожі обстріли

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська тричі порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувались автоматичні та протитанкові гранатомети, великокаліберних кулеметів, а також стрілецької зброї.