Архів новин

21 сентября 2018

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної державної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди Дня машинобудівника

Шановні працівники машинобудування та приладобудування, дорогі ветерани!

Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем машинобудівника!

Завдяки своїй потужності та потенціалу машинобудівна галузь завжди була однією з базових у промислово-економічному комплексі нашої області. Промислові гіганти наповнювали не лише внутрішній ринок, їхні вироби були затребувані за кордоном.

На жаль, машинобудівний комплекс регіону зруйнований війною, захоплений ворогом або знищений вщент.

Луганщина має знову об`єднатися в єдину сім’ю, – Геннадій Іваненко привітав рубіжан із Днем сім’ї

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко привітав жителів міста Рубіжне із традиційним святом – Днем сім’ї, яке відбулось у міському Палаці культури.

«Родина завжди була і залишається осередком духовних і культурних традицій української нації. Сім’я є тією цеглинкою, з якої складається добробут та спокій у нашій державі. На жаль, російська гібридна агресія розділила багато родин, але ми повинні бути згуртованими та непохитними, аби дати гідну відсіч ворогу. Луганщина має знову об`єднатися в єдину сім’ю», – звернувся він до учасників заходу.

Привітання до дня машинобудівника

Шановні працівники і ветерани машинобудівного комплексу Луганщини!

 

Від імені Департаменту і від себе особисто сердечно вітаю вас з професійним святом – Днем машинобудівника!

100-річчя випуску перших поштових марок України

У 2018-му році Україна святкує 100-річчя випуску  перших поштових марок України. Цікавою була історія їх виникнення.

Дослідники філателії відзначають кілька ранніх проектів створення поштової марки. Цю ідею висували і шведський лейтенант К. Треффенберг, і словенський чиновник Л. Кошір , і англійський видавець Д. Чалмерс та інші.

На конкурс до Мінрегіону від Луганщини подано 11 проектів будівництва футбольних полів

Цьогоріч від міст та районів області на Конкурс проектів, який проводить Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в рамках реалізації бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям», подано 11 проектів.

Минулорічні проекти, які подавались від області, вже реалізовані, а до кінця осені всі збудовані майданчики будуть введені в експлуатацію.

Триває відбудова мосту, що з’єднує Попаснянський район із Донецькою областю

Так, розпочався монтаж балок другої прогонової будови, довжина яких складає 16 метрів 76 сантиметрів. На наступному тижні буде підвезений бетон.

Вже завершено монтаж балок першої і третьої прогонової будови, укладено нижній ярус арматурного каркасу.

Наразі ведуться роботи зі зварювання арматури та з’єднання міжбалкового простору, а також продовжується в’язання арматурного каркасу і встановлення другої прогонової будови.

Виконують роботу 19 окремий мостовий загін 26 об’єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту.

Підтвердити місце проживання для обліку майбутніх учнів можна буде одним з 11 документів

Уряд визначив перелік документів, якими можна буде підтвердити фактичне місце проживання дитини для включення її до реєстру дітей шкільного віку на певній території.

Відповідні зміни до постанови КМУ «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів» прийняті під час засідання Уряду.

Навчання

21 вересня 2018 року в Старобільському районі, відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту Луганської області на 2018 рік представники управління прийняли участь в проведенні штабного навчання на тему: «Дії органів управління та сил ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру».

У містах і районах області: агроформування Міловщини поповнились новою сільськогосподарською технікою

У Міловському районі активно реалізуються програми державної підтримки агропромислового комплексу.

Так, цьогоріч агроформуваннями району придбано 24 одиниці нової сільськогосподарської техніки понад 19 млн. гривень.

Одержали компенсацію дев’ять господарств майже 465 тис. гривень.

У поточному році аграрії району згідно з Порядком використання коштів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 1 березня 2017 року отримали часткову компенсацію (25%) вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання на  майже на 3 млн. гривень.

Мобільними бригадами психосоціальної допомоги надано майже 30 тисяч консультацій

Функції та повноваження місцевих органів влади у сфері запобігання домашньому насильству розглянуті на засіданні колегії Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

Зокрема, повідомлено, що у 2017 році зафіксовано 1629 звернень з цього приводу, у 2016 році – 930, у 2015 році – 622, у I півріччі 2018 року – 1780.

Піротехніками на Луганщині вилучено 17 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 20 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у Попаснянському, Станично-Луганському, Старобільському, Новоайдарському районах й прибережну територію річки Айдар біля сіл Денежникове.

Загалом обстежено 9,3 га території області, де виявлено та вилучено 17 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: чотири артилерійських снаряда, 11 ручних гранат, один інженерний боєприпас, один підривник та 200 одиниць набоїв.

На Луганщині обліковано більше 287 тисяч переселенців

Станом на 20 вересня 2018 року в Луганській області міськими та районними управліннями соціального захисту населення взято на облік 287 763 внутрішньо переміщених осіб, які складають 257 894 сімей. Із загальної кількості облікованих 24 845 – діти, 7 539 – особи з інвалідністю, 207 645 – пенсіонери.

За призначенням грошової допомоги звернулися 73 970 сімей, 63 884 сім’ям таку допомогу призначено, 9 500 сім’ям призначення триває.

Реалізація Концепції Нової української школи на контролі обласної влади

Як саме використовується субвенція з державного бюджету та співфінансування з місцевих бюджетів на придбання меблів, дидактичних матеріалів та комп’ютерного обладнання для 1-х класів закладів загальної середньої освіти, а також використання коштів з дербюджету на підтримку осіб з особливими освітніми потребами під час селекторної наради доповіли керівники районів, міст та громад області.

Представники Луганської облдержадміністрації взяли участь у регіональній нараді щодо пріоритетів ґендерної політики

18 вересня 2018 року у м. Дніпро відбулася регіональна нарада під головуванням Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції І.

Новини ООС: Кримське опинилось під мінометним обстрілом

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 7 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувались 120-мм міномети, протитанкові, автоматичні та підствольні гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

GET BUSINESS FESTIVAL 2018

14 листопада 2018 року ekonomika+ та Альфа-Банк Україна проведуть фестиваль для малого та середнього бізнесу Get Business Festival 2018. Цьогорічний захід відбудеться у межах глобального тижня підприємництва – GlobalEntrepreneurshipWeek 2018. Таким чином Україна долучиться до 170 країн, у яких відбудуться тисячі подій, що надихають на старт і розвиток власного бізнесу та об’єднують підприємців із потенційними співробітниками, менторами та інвесторами.

Майбутній GetBusinessFestival 2018 у цифрах:

Для готових втілювати якісні зміни: у МОЗ України 30 нових вакансій у директорати

   Робота в МОЗ України - це можливість щоденною працею змінювати на краще життя кожного - без перебільшення - українця. Ми шукаємо людей, які не бояться викликів і хочуть змінювати країну. Можливо саме ви - та людина, яка впроваджуватиме якісні зміни в життя співгромадян. Розказуємо, кого шукаємо у директорати МОЗ України.

   Директорат медичних послуг