Архів новин

24 сентября 2018

Підведено попередні підсумки з виконання державних програм підтримки агропромислового комплексу в Міловському районі

21 вересня 2018 року відбулася виїзна нарада з питань реалізації державних програм підтримки аграрного сектору. Цього разу відвідали Міловський район. В нараді прийняли участь керівництво району, голови сільських та селищних рад, сільгоспвиробники та зацікавлені мешканці. Із вступним словом до учасників звернулась директор Департаменту агропромислового розвитку Лариса Бичкова, вона підвела попередні підсумки дії державних програм по Україні, в області та конкретно у Міловському районі.

Підприємство «Лисичанськводоканал» отримало нову техніку

У рамках Меморандуму про співпрацю ЛКСП «Лисичанськводоканал» отримало від Дитячого фонду ООН (UNICEF) нову будівельну багатофункціональну техніку – колісний екскаватор JCB 160 W.

Екскаватор обладнаний чотирьохциліндровим дизельним турбованим двигуном, повноповоротною платформою з максимальним вилітом стріли 7 м.

Придбання такої техніки дасть змогу водоканалу розширити діапазон та прискорити проведення аварійно-відновлювальних робіт на магістральних водоводах та каналізаційних колекторах.

«Культурний міст: СХІД – ЗАХІД» музейні співробітники Луганського обласного краєзнавчого музею протягом 18-21 вересня 2018 р. відвідали м. Львів

У межах реалізації проекту «Культурний міст: СХІД – ЗАХІД» музейні співробітники Луганського обласного краєзнавчого музею протягом 18-21 вересня 2018 р. відвідали м. Львів. Налагодження партнерських стосунків та обмін досвідом між музейниками – головний напрям проекту.

Завдяки чудовим партнерам – музейним співробітникам Меморіального комплексу тоталітарних режимів «Територія Терору» - музейники Луганщини мали організовану та насичену програму!

Презентовано практичний посібник для здійснення заходів у зовнішньоекономічній діяльності

Його підготовлено для використання працівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, райдержадміністрацій.

СВЯТКОВИЙ ЮВІЛЕЙНИЙ КОНЦЕРТ! 75 РОКІВ БЕЗДОГАННОГО СЛУЖІННЯ МИСТЕЦТВУ ТА ЛЮДЯМ!

СВЯТКОВИЙ ЮВІЛЕЙНИЙ КОНЦЕРТ! 
75 РОКІВ БЕЗДОГАННОГО СЛУЖІННЯ МИСТЕЦТВУ ТА ЛЮДЯМ!

28 вересня 2018 року о 18.00 – непересічна подія у мистецькому житті Сєвєродонецька. Для сєвєродончан та гостей міста колективи філармонії презентують святковий концерт з нагоди 75-річчя Луганської обласної філармонії. До ювілейного творчого вечора колективи підготували програму, побудовану на найяскравіших музичних і танцювальних композиціях з нового репертуару. На всіх присутніх чекає добірка найкращих вокальних, інструментальних творів та хореографічних постановок.

Попасна зібрала гостей на «Свято борщу»

Під час Другого районного фестивалю борщу свої курені представили громади, підприємства та організації з усіх куточків Попаснянщини.

Після святкового привітання журі, яке очолила заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, на всіх чекала презентація борщів.

Учасники свята подарували членам журі незабутні враження, адже супроводжувалося куштування яскравими театралізованими постановками.

На оцінку журі і для пригощання гостей було приготовлено понад 400 літрів і 15 смаків української страви.

Протягом тижня на Луганщині вилучено 112 вибухонебезпечних предметів

За минулий тиждень піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено 20,23 га місцевості, де виявлено та вилучено 112 одиниць вибухонебезпечних предметів.

А саме 62 артилерійських снаряди, п’ять мінометних міни, 41 ручну гранату, два інженерних боєприпаси, один підривник, оду одиницю інших вибухонебезпечних предметів та 200 набоїв.

Загалом з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС здійснено 889 виїздів, обстежено 863,49 га території області, де виявлено та вилучено 6153 одиниці вибухонебезпечних предметів та 1019 одиниць набоїв.

Мистецьки колективи Попаснянського району реалізували на Львівщині проект «З Україною в серці!»

Проект «З Україною в серці!» став переможцем конкурсу проектів культурного обміну між Луганською та Львівською областями, на реалізацію яких виділялися кошти з обласного бюджету.

Згідно з запланованими заходами що до реалізації проекту «З Україною в серці!» Попаснянським районним Будинком культури були організовані дві поїздки в Сокальський район Львівської області.

У містах і районах області: в лікарні на Попаснянщині з'явилось нове обладнання

У Попаснянській районній центральній лікарні почав працювати надсучасний діагностичний кабінет з новим цифровим обладнанням.

Придбано обладнання за кошти обласного бюджету, вартість якого склала близько 6,5 млн гривень.

У кабінеті заходиться нова цифрова рентгенівська система та надсучасний цифровий флюорограф.

З обласного бюджету нададуть щорічну грошову допомогу до Дня захисника України

На засіданні Комісії з питань призначення щорічної грошової допомоги в разі інвалідності деяким категоріям осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», розглянуто подання місцевих органів соціального захисту населення та пакет документів одержувачів грошової допомоги до Дня захисника України за рахунок коштів обласного бюджету.

Прийнято рішення надати у 2018 році щорічну грошову допомогу 22 особам на загальну суму 33 тис. гривень.

У містах і районах області: в Марківці відновлюють вуличне освітлення

Зараз ремонт ведеться по вулицях Підгорна та Виноградна.

На реконструкцію вуличного освітлення з селищного бюджету виділено  200 тис. 753 гривень.  

Усі роботи вчасно виконують працівники комунального підприємства «Марківський комунальник».

Керівництво району вважає, що відновлення вуличного освітлення – важливий крок у створенні комфортних умов їх жителів, покращенні безпеки дорожнього руху та зменшенні випадків різних правопорушень.

Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «СвітОгляд» приймає Сєвєродонецьк

На фестивалі представлять театр у розмаїтті форм і жанрів, пластів драматургії в оригінальному погляді режисерів.

Тож, 12 театральних колективів з Дрогобича, Києва, Львова, Маріуполя, Сєвєродонецька, Сум, Херсону, Чернігова та гість фестивалю з Ізраїлю покажуть програму, яка включає вистави майже всіх основних театральних жанрів, дві моновистави, пластичний перфоманс. Здебільшого це класичні українські твори в новаторській постановці, а також три п’єси сучасних авторів.

У містах та районах області: ЛКСП «Лисичанськводоканал» отримало нову техніку

У рамках Меморандуму про співпрацю ЛКСП «Лисичанськводоканал» отримало від Дитячого фонду ООН (UNICEF) нову будівельну багатофункціональну техніку - колісний екскаватор JCB 160 W.

Екскаватор обладнаний 4-х циліндровим дизельним турбованим двигуном, повноповоротною платформою з максимальним вилітом стріли 7м.

Придбання такої техніки дасть змогу водоканалу розширити діапазон та прискорювати проведення аварійно-відновлювальних робіт на магістральних водоводах та каналізаційних колекторах.

У Станиці-Луганській відзначили Міжнародний день Миру

У святковому заході «Свято Миру та Єдності» під гаслом «Станиця-Луганска – це Україна» взяла участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Від голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза вона привітала учасників і гостей заходу. Побажала усім віри, сили духу і мирного неба для всієї України! 

ПРЕЗЕНТАЦІЯ АВТОРСЬКОГО ПРАКТИЧНОГО ПОСІБНИКА ЩОДО ЗДІЙСНЕННЯ ЗАХОДІВ У СФЕРІ ЗОВНІШНІХ ЗНОСИН

Сьогодні авторський колектив Департаменту презентував практичний посібник щодо здійснення заходів у сфері зовнішніх зносин!

Попасна зібрала гостей на «Свято борщу»

Під час Другого районного фестивалю борщу свої курені представили громади, підприємства та організації з усіх куточків Попаснянщини.

Після святкового привітання журі, яке очолила заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, на всіх чекала презентація борщів.

Учасники свята подарували членам журі незабутні враження, адже супроводжувалося куштування яскравими театралізованими постановками.

На оцінку журі і для пригощання гостей було приготовлено понад 400 літрів і 15 смаків української страви.

Прогрес України в реформуванні держслужби згідно з оцінкою Програми SIGMA

Програма SIGMA опублікувала звіт щодо прогресу України в наближенні до принципів державної служби (в рамках Реформи державної служби – Public Administration Reform (PAR) для держав-кандидатів на вступ до ЄС та потенційних кандидатів. Цей звіт містить експертні оцінки та короткострокові і середньострокові рекомендації щодо покращення реформи держслужби.

Даний звіт охоплює наступні теми:

Щодо виплати щорічної грошової допомоги деяким категоріям осіб з інвалідністю, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» за рахунок коштів обласного бюджету

21 вересня 2018 року відбулося засідання Комісії з питань призначення щорічної грошової допомоги в разі інвалідності деяким категоріям осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (далі – Комісія) на якому розглянуто подання місцевих органів соціального захисту населення та пакет документів одержувачів грошової допомоги до Дня захисника України (14 жовтня) за рахунок коштів обласного бюджету.

Новини ООС: Кримське опинилась під масованим обстрілом ворога

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 7 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

У напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувались гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.