Архів новин

25 сентября 2018

В Україні сформовано першу басейнову раду Сіверського Дінця та нижнього Дону

Членами установчих зборів водного господарства басейну Сіверсько Дінця  була сформована басейнова рада Сіверського Дінця та нижнього Дону.

Басейнова рада сформована в рамках впровадження інтегрованих підходів в управлінні водними ресурсами за басейновим принципом.

  Головним завданням басейнової ради має стати спільна підготовка плану управління річковим басейном.

Власні доходи на одного мешканця по восьми громадах Луганщини збільшилися

Експерти з фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та SKL International представили аналіз відповідних показників 665 ОТГ у всіх 24 областей.

За підсумками І півріччя поточного року середній показник надходжень власних доходів на одного мешканця по восьми громадах Луганської області збільшився на 662,7 гривень (+88,0 %) та склав 1415,8 гривень.

В області влаштовано у сім’ї 86 % дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, – брифінг

Про реалізацію у Луганській області права дитини на виховання в сім’ї розповіла сьогодні, 25 вересня, на брифінгу для ЗМІ начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Раїса Родіна.

Вона повідомила, що наразі на підконтрольній території області проживає 1451 дитина-сирота та позбавлена ​​батьківського піклування.

У 2017 році усиновлено 39 дітей, з них 31 дитина – українськими громадянами, вісім – іноземними. У цьому році усиновлено 28 дітей, з них 24 – українськими громадянами.

Переселенці та жителі Луганської та Донецької областей запрошуються на тренінги з розвитку бізнесу

Програма відновлення та розбудови миру ПРООН (UNDP) за підтримки Уряду Японії проведе в містах Кремінна, Сєвєродонецьк, Краматорськ та Маріуполь серію дводенних тренінгів із започаткування та розвитку бізнесу для жителів Луганської і Донецької областей.

Близько трьох мільйонів отримали аграрії Міловського району за державними програмами підтримки

Відбулася виїзна нарада з питань реалізації державних програм підтримки аграрного сектору у Міловському районі.

Попередні підсумки дії державних програм в області та у Міловському районі підбила директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Лариса Бичкова.

В Україні вже можна звужувати дороги при їх реконструкції та будівництві – почали діяти оновлені норми ДБН

З 1 вересня в Україні почали діяти нові державні будівельні норми (ДБН) В.2.3-5:2018 “Вулиці та дороги населених пунктів”, згідно з якими можна звужувати ширину смуг руху на дорогах в містах і селах при їх реконструкції та будівництві нових з метою впровадження європейських стандартів щодо безпеки на дорогах.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Мінрегіон надав роз’яснення щодо узгодження проектів будівництва з новим ДБН щодо планування та забудови територій, який вступив у дію з 1 вересня

1 вересня 2018 року офіційно вступили в дію нові державні будівельні норми (ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій»), які регулюють питання розроблення всієї містобудівної та проектної документації в Україні. Відтак Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України надало офіційне роз’яснення щодо випадків, у яких потрібно або не потрібно коригувати містобудівну та проектну документацію відповідно до нових норм.

Прозора ДАБІ – створено відкриту систему розгляду дозвільних документів у будівництві

Інвестори очікують від держархбудконтролю прозорих умов роботи і завдання кожного працівника сфери забезпечити їх. На цьому наголосив Голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев під час наради, що відбулась  під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка.

Призначення швидкісного потягу № 19/20 сполученням Лисичанськ – Київ

       Забезпечення якісних пасажирських перевезень залізничним транспортом є єдиним з пріоритетних напрямків діяльності Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації.

Запрошуємо на святковий концерт з нагоди 75-річчя Луганської обласної філармонії

До ювілейного творчого вечора колективи Луганської обласної філармонії підготували програму, до якої увійшли найяскравіші музичні і танцювальні композиції з нового репертуару. На присутніх очікує добірка найкращих вокальних, інструментальних творів та хореографічних постановок.

Академічний симфонічний оркестр продемонструє віртуозну гру та виконавські можливості музичних інструментів, подарує слухачам класичні твори українських та найвідоміших композиторів світу під керівництвом диригентів Курта Шміда та Назара Яцківа.

Мистецькі колективи Попаснянського району реалізували на Львівщині проект «З Україною в серці!»

Проект «З Україною в серці!» став переможцем конкурсу проектів культурного обміну між Луганською та Львівською областями, на реалізацію яких виділено кошти з обласного бюджету.

Згідно з запланованими заходами для реалізації проекту Попаснянським районним Будинком культури організовані дві поїздки в Сокальський район Львівської області.

Педагог- рушійна сила змін у державі

Святкування Дня працівника освіти в Україні щороку в першу неділю жовтня закріплено Указом Президентом України № 513/94 від 11.09.1994. У цьому році День працівника освіти в Україні відзначають 7 жовтня. Це свято тих, на чиї плечі покладена важлива місія- виховання відповідальних громадян та справжніх патріотів. «Вчителям належить сформувати та закарбувати у дитячій свідомості пантеон сучасних героїв, чия кров пролита на Майдані, у Криму та на Сході.

Піротехніками на Луганщині вилучено десять одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 24 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах й прибережну територію річки Айдар біля сіл Денежникове.

Загалом обстежено 3,41 га території області, де виявлено та вилучено 10 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: чотири артилерійських снаряда, п’ять ручних гранат та одну одиницю інших вибухонебезпечних предметів.

Тренінги із започаткування та розвитку бізнесу для жителів Луганської та Донецької областей

Програма відновлення та розбудови миру ПРООН (UNDP) за підтримки уряду Японії проведе в містах Краматорськ, Сєвєродонецьк, Кремінна та Маріуполь серію дводенних тренінгів із започаткування та розвитку бізнесу для жителів Луганської і Донецької областей.

Актуальний коментар: з 30 вересня знову курсуватиме поїзд «Лисичанськ-Київ-Лисичанськ»

З 30 вересня 2018 року знову курсуватимуть поїзди № 19 «Київ-Лисичанськ», по парних днях, та № 20 «Лисичанськ-Київ» – по непарних. З Києва потяг рушатиме о 21 год. 48 хв., з Лисичанська – о 20 год. 28 хв., час у дорозі – 11 год. 48 хв.

Час відправлення та прибуття зручний і для службовців, які направляються до столиці у відрядження, й для наших громадян з непідконтрольних територій, що подорожують Україною та мають встигнути перетнути КПВВ «Станиця Луганська» і дістатися Лисичанська.

Пасажирські вагони більш комфортабельні, з кондиціюванням.

У Старобільську відкрили нову адміністративну будівлю Пенсійного фонду

Відтепер нова адміністративна будівля Старобільського об’єднаного управління Пенсійного фонду знаходиться за  адресою кв. Дружби, 1а. 

Жителі цього району отримуватимуть пенсійні послуги у комфортних та сучасних умовах. Також для осіб з інвалідністю тут встановлений пандус.

Усього одержують пенсії в Старобільському районі 24,4 тис. осіб, середній розмір пенсії складає 3 тис. гривень.

Також у районі функціонують три віддалених робочих місця, що дозволяє жителям навколишніх населених пунктів отримувати пенсійні послуги безпосередньо за місцем проживання.

Забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа

21 вересня 2018 року у великій залі МКУ «Палац культури»  міста Рубіжне в рамках відзначення міського свята «День сім’ї» відбулось урочисте свято – привітання. В рамках свята дітям-сиротам та особам з їх числа було вручено ключі від шести однокімнатних квартир та  подарунки від виконавчого комітету Рубіжанської міської ради.

Новини ООС: Новоайдарський та Попаснянський райони потерпають від ворожих обстрілів

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 7 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувались протитанкові ракетні комплекси, протитанкові, підствольні та автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

По укріпленнях сил ООС поблизу Золотого та Новотошківського Попаснянського району відкривався вогонь гранатомети різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.