Архів новин

27 сентября 2018

За низкою напрямів Луганщина значно підвищила позиції у рейтингу соціально-економічного розвитку

Про результати моніторингу соціально-економічного розвитку Луганської області за 2017 рік та I півріччя 2018 року на засіданні колегії облдержадміністрації поінформувала заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Ольга Севостьянова.

Вона повідомила, що у минулому році Луганська область оцінювалась по 52 показникам, що характеризують ситуацію за 11 напрямами в різних сферах соціально-економічного розвитку.

Проблеми з енергопостачанням та логістикою значно вплинули на вищеназвані показники.

Прийом заявок на участь в конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування» 2018 року продовжено до 8 жовтня 2018 року

Прийом заявок на участь в конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування» 2018 року продовжено до 8 жовтня 2018 року.

Метою Конкурсу є відбір, відзначення і поширення кращих практик за темами: «Практики розвитку, засновані на власних стратегіях, проектах та ресурсах», «Формування безпечного життєвого середовища», «Інклюзивність регіонального та місцевого розвитку».

Державний рейтинг – важливий індикатор розвитку області

Сьогодні, 27 вересня, під головуванням в.о голови облдержадміністрації Геннадія Іваненка відбулося засідання колегії облдержадміністрації.

Заступник директора Департаменту економіки, торгівлі та туризму Ольга Севостьянова проінформувала присутніх про результати моніторингу соціально-економічного розвитку Луганської області за 2017 рік та 1 півріччя 2018 року.

У 2017 році Луганська область оцінювалась по 52 показникам, що характеризують ситуацію за 11 напрямами в різних сферах соціально-економічного розвитку.

Майже половина школярів Луганщини охоплені літнім оздоровленням та відпочинком

Оздоровленням та відпочинком у 2018 році було охоплено 25897 дітей, що становить майже 49 % від загальної чисельності дітей шкільного віку Луганської області. У ході колегії про це розповіла заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Інна Сердюкова.

З’єднання Луганщини з Донеччиною та Дніпропетровщини залізничним сполученням

     Завдяки тісної співпраці керівництва облдержадміністрації та Департаменту з з ПАТ «Українська залізниця», Міністерства інфраструктури України зазначаються певні зміни з покращання забезпечення мешканців та гостей області залізничним сполученням.
     Окрім призначення у вересні поточного року швидкого потяга Лисичанськ – Київ вже наприкінці жовтня Луганщина з’єднається залізницею з Донецькою та Дніпропетровською областями.

Луганщина майже готова до опалювального періоду - колегія облдержадміністрації

Під час засідання колегії обласної державної адміністрації, яке відбулося сьогодні, 27 вересня, розглянуто стан підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства Віталій Сурай поінформував, що наразі область підготовлено до зими в цілому на 90,6 %. Це практично дорівнює встановленому плановому показнику Мінрегіону (90 %).

Важливо: Уряд затвердив проект будівництва підстанції у Кремінній з обсягом фінансування 1,677 мільярда

На засіданні Кабінету Міністрів України затверджено проект будівництва підстанції 500 кВ «Кремінська» з заходами повітряних ліній 500 кВ «Донбаська-Донська», 220 кВ «Кремінська-Ювілейна» в Луганській області.

Замовником будівництва є державне підприємство «Національна енергетична компанія «Укренерго».

Загальна кошторисна вартість будівництва (в цінах станом на 11 грудня 2017 р.) становить 1 млрд 677 млн 460 тис. гривень, а його тривалість – 12 місяців.

Мінрегіон підвищив вимоги до проектування будівель на складних грунтах

У новому ДБН В.1.1-45:2017 “Будівлі і споруди в складних інженерно-геологічних умовах. Загальні положення” розширені вимоги до захисту будівель і споруд від негативних геологічних явищ, а саме можливості їх безпечного проектування, зокрема, на слабких та карстових грунтах. Це сприяє підвищенню надійності і безпеки будівель, які споруджуються на таких територіях, а також зменшенню їх експлуатаційних витрат.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Ботулізм

   Ботулізм – це харчове отруєння, яке може призвести до тяжких наслідків. Водночас, ботулізму у більшості випадків можна уникнути, дотримуючись простих харчових правил.

   Причини ботулізму

З 1 вересня в Україні введені “блакитні лінії” для обмеження висотності забудови

1 вересня вступили в дію нові державні будівельні норми (ДБН “Планування і забудова територій”), які, зокрема, ввели норму щодо обмеження висотності забудови територій у населених пунктах України. Це “блакитні лінії”, які регулюють силует і висотність забудови та сприяють збереженню гармонійного вигляду міст.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Відбувся "круглий стіл" "Захист прав людини внутрішньо переміщених осіб: забезпечення реалізації права на житло"

У Києві відбувся "круглий стіл" "Захист прав людини внутрішньо переміщених осіб: забезпечення реалізації права на житло". Дискусію з важливого питання було організовано Проектом Ради Європи "Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень", Держмолодьжитлом і Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

На заміну вікон та дверей Красноріченської школи буде витрачено 1,2 млн гривень

У рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України отримано фінансування на реалізацію проекту «Капітальний ремонт (заміна) віконних блоків та дверей будівлі Красноріченської загальноосвітньої школи I-III ступеня, смт Красноріченське Кремінського району Луганської області».

Загальна вартість проекту складає 1,236 млн гривень.

Роботи на об’єкті передбачають заміну вікон та дверей на енергоефективні, що сприятиме створенню належних умов для проведення учбового процесу.

Представлено проект Програми зайнятості населення Луганської області на період до 2020 року

Під час роботи колегії Програму презентував начальник управління праці та зайнятості населення Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Євген Жданов.

За його словами, Програму сформовано на підставі 12 районних та 3 міських програм зайнятості. Кожна територія формує свою програму з урахуванням особливостей ринку праці, тенденцій економічного розвитку, перспектив створення нових робочих місць у конкретному місті, районі.

Луганщина майже готова до опалювального періоду, - колегія облдержадміністрації

Під час засідання колегії обласної державної адміністрації, яке відбулося сьогодні, 27 вересня, розглянуто стан підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років.

Засідання провів заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства Віталій Сурай поінформував, що наразі область майже підготовлено до зими. Станом на 15 вересня цей показник досяг 90,6 %. Це практично дорівнює встановленому плановому показнику Мінрегіону (90 %).

Запрошуємо на святковий концерт з нагоди 75-річчя Луганської обласної філармонії

До ювілейного творчого вечора колективи Луганської обласної філармонії підготували програму, до якої увійшли найяскравіші музичні і танцювальні композиції з нового репертуару. На присутніх очікує добірка найкращих вокальних, інструментальних творів та хореографічних постановок.

Академічний симфонічний оркестр продемонструє віртуозну гру та виконавські можливості музичних інструментів, подарує слухачам класичні твори українських та найвідоміших композиторів світу під керівництвом диригентів Курта Шміда та Назара Яцківа.

Діалог з бізнесом щодо вдосконалення технічного регулювання

Департамент технічного регулювання Міністерства економічного розвитку і торгівлі України спільно із ДП “Укрметртестстандарт” та за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ)  запрошує  представників комерційного сектору долучитися до «Діалогу з бізнесом», який відбудеться 10 жовтня 2018 року у м. Києві під час Міжнародного форуму «Роль стандартів та технічних регламентів для забезпечення сталого розвитку економіки України в умовах глобалізації».

Виступ Президента України на загальних дебатах 73-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН «Зробимо ООН корисною для всіх людей: глобальне лідерство та спільна відповідальність у підтримці мирних, справедливих та сталих суспільств»

Шановна пані Голово,

Вельмишановні гості,

Пані та панове,

Від імені України я щиро вітаю пані Марію Еспіносу з обранням на посаду Голови 73-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Ми підтримуємо визначені Вами пріоритети та готові зробити свій внесок у їхню реалізацію.

Наші дискусії відбуваються у визначальний момент для Організації.

Незважаючи на загальний заклик до миру та проголошене зобов’язання його  підтримувати, війни та збройні конфлікти залишаються нашою реальністю.

Вступив в дію новий Технічний регламент безпечності іграшок

З 21 вересня 2018 року набув чинності новий Технічний регламент безпечності іграшок (далі – Регламент), затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2018 року № 151, який встановлює вимоги до безпечності іграшок та їх обігу на території України.

Регламент розроблено на основі Директиви 2009/48/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 18 червня 2009 року про безпеку іграшок.

Піротехніками на Луганщині вилучено 11 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 26 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 6,22 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах та водну акваторію річки Айдар поблизу села Денежникове.

Загалом виявлено та вилучено 11 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: чотири артилерійських снаряди, чотири ручних гранати й одну одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

За державними програмами аграріям області вже компенсовано понад 20 мільйонів

У Новопсковському районі Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації проведено виїзну нараду для сільгосптоваровиробників, голів сільських рад та зацікавлених жителів з питання реалізації державних програм підтримки аграрного сектору.

Під час заходу надано роз’яснення щодо діючих програм та проаналізовано оперативні підсумки їх реалізації.

Зокрема, директор Департаменту Лариса Бичкова розповіла, що за державними програмами вже компенсовано 20,7 млн гривень, а за обласною – 349,9 тис. гривень.

Привітання колективу Луганської обласної філармонії з нагоди 75-річчя закладу

Дорогі друзі!

 

Прийміть найтепліші вітання з нагоди 75-річчя Луганської обласної філармонії!

Якщо поглянути в минуле філармонії, ми побачимо, що це був шлях відродження і постійного творчого зростання. З перших років роботи створювалися нові колективи, налагоджувалися творчі зв’язки, розширювався репертуар, росла аудиторія. Філармонія була відкрита для всього нового і талановитого, часто більше, ніж столичні колективи та творчі організації.

Новини ООС: Кримське зазнало мінометного обстрілу

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 5 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з мінометів калібром 120мм, гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу Золотого та Новотошківського Попаснянського району застосовувались зенітні установки, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.