Архів новин

28 сентября 2018

У Луганській області відзначили День усиновлення

З нагоди цього свята, який відзначається 30 вересня, у Сєвєродонецькому міському Палаці культури відбувся урочистий захід за участю заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик.

Почесні грамоти облдержадміністрації було вручено батькам-вихователям дитячих будинків сімейного типу, прийомним батькам, опікунам.

У Рубіжному відзначили чергову річницю військової частини 3035

З нагоди 52-ї річниці утворення військової частини 3035 Національної гвардії України захисників нашої землі привітав заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

Урочистості відбулися сьогодні, 28 вересня, у Рубіжному.

У Сєвєродонецьку відзначили День усиновлення

З нагоди цього свята, який відзначається 30 вересня, у міському Палаці культури відбувся урочистий захід.

Привітати усиновлювачів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників, працівників служб у справах дітей та малечу прийшла заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Призначення субсидії на новий період

Після закінчення терміну отримання субсидії з 01.05.2018 по 30.09.2018 структурні підрозділи соціального захисту населення самостійно нараховують субсидії на наступний період для сімей, які отримували субсидію в попередньому сезоні, крім орендарів, внутрішньо переміщених осіб та осіб, які звертаються за призначенням житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, а також домогосподарств, у яких кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб менша, ніж кількість зареєстрованих осіб.

До зведеного бюджету комунальними підприємствами області у І півріччі сплачено майже 200 мільйонів

Про стан виконання комунальними підприємствами області грошових зобов’язань зі сплати податків, у тому числі, до місцевих бюджетів, на засіданні колегії облдержадміністрації доповіла в. о. начальника Головного управління Державної фіскальної служби України у Луганській області Ольга Височина.

Зокрема, вона повідомила, що на обліку в податкових органах Луганської області знаходяться 2264 підприємства комунальної форми власності. За шість місяців 2018 року ними сплачено до зведеного бюджету 196,1 млн гривень, що складає 7,8 % від загальної суми надходжень по області.

Регіональна програма «Турбота»

         Соціальна політика на регіональному та місцевому рівнях має бути спрямована на соціальний захист різних верств населення, що опинились у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої підтримки, у тому числі осіб з інвалідністю, формування поваги до їх прав, особистості та гідності, забезпечення доступу таких громадян до об’єктів громадського та цивільного призначення, благоустрою, інформації, зв'язку тощо.

Одним із пріоритетних напрямків діяльності соціальної сфери є організація оздоровлення та відпочинку дітей

Одним із пріоритетних напрямків діяльності соціальної сфери є організація оздоровлення та відпочинку дітей. У ході колегії про це розповіла заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Інна Сердюкова. В області за цим напрямком реалізується програма  оздоровлення та відпочинку дітей на 2017-2019 роки «Луганське літо», в межах якої оздоровленням та відпочинком у 2018 році  охоплено 25897 дітей, що становить майже 49 % від загальної чисельності дітей шкільного віку.

Підсумки регіональної соціальної програми «Турбота» підбили в облдержадміністрації

Про хід виконання Регіональної цільової програми вдосконалення та розвитку системи надання соціальних послуг в Луганській області на 2016-2019 роки «Турбота» розповіла заступник директора Департаменту соціального захисту населення Інна Сердюкова.

Вона зазначила, що за звітний період відновлено роботу двох обласних установ системи соціального захисту населення – Луганського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» та Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги.

За ініціативи СБУ застосовано спеціальні санкції до низки транспортних підприємств РФ

За ініціативи Служби безпеки України застосовано спеціальні санкції та обмежувальні заходи до окремих суб’єктів підприємницької діяльності РФ, які уклали контракти з підприємствами транспортної галузі, що підконтрольні окупаційній адміністрації ОРЛО.

Про надання соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів

У зв’язку з початком навчального періоду 2018-2019 років Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації нагадує.

Новий формат бібліотечної системи Луганщини обговорили в облдержадміністрації

Про хід виконання на Луганщині Стратегії розвитку бібліотечної справи на період до 2025 року «Якісні зміни бібліотек для забезпечення сталого розвитку України» розповіла начальник управління культури, національностей та релігій Аліна Адамчук на засіданні колегії облдержадміністрації.

Педагогічна діяльність і літературна спадщина Василя Сухомлинського

Сьогодні, 28 вересня, виповнюється 100 років від дня народження видатного українського педагога, публіциста, поета, громадського діяча Василя Олександровича Сухомлинського. Його творчий доробок користуються популярністю не лише в Україні, а й далеко за її межами.

Пропонуємо ознайомитися з його педагогічною діяльністю і літературною спадщиною у презентації: «Серце, віддане дітям».

На колегії облдержадміністрації затверджено обласну Програму зайнятості населення

27 вересня на колегії розглядався доопрацьований проект Програми зайнятості населення Луганської області на період до 2020 року, який презентував начальник управління праці та зайнятості населення Євген Жданов.

Обласна програма в першу чергу формується на підставі 12 районних та 3 міських програм, які на сьогодні всі затверджені.

Піротехніками на Луганщині вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 27 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 3,36 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах та акваторію річки Айдар у Новоайдарському районі поблизу с. Денежникове.

Загалом піротехнічні розрахунки здійснили чотири виїзди, під час яких виявлено та вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів й шість набоїв.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Прийнято Регіональну цільову програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху

На засіданні колегії облдержадміністрації розглянуто та затверджено проект Регіональної цільової програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Луганській області на період до 2020 року.

Її представив директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження обласної державної адміністрації Сергій Шелест.

На Луганщині розглянули питання запобігання та протидії дискримінації жінок із вразливих соціальних груп

26 вересня 2018 року в Луганській облдержадміністрації під головуванням заступниці голови ОДА Ольги Лішик проведено чергове засідання обласної Координаційної ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми. До участі також приєдналися представники Благодійної організації «Позитивні Жінки» та Благодійної організації «Луганське обласне товариство «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД», які виявили бажання на постійній основі долучитися до роботи консультативно-дорадчого органу.

Придбано нові шкільні автобуси для двох районів області

Наприкінці вересня Станично-Луганський та Новоайдарський райони отримали нові шкільні автобуси.

Їх закуплено Департаментом освіти і науки обласної державної адміністрації на засадах співфінансування за рахунок освітньої субвенції та коштів місцевих бюджетів на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 18.12.2017 № 929-р через електронну систему публічних закупівель «ProZorro».

Привітання начальника управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації Аліни Адамчук з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек

Шановні бібліотекарі!

Прийміть щирі вітання з Всеукраїнським Днем бібліотек!

Кожна нація, що прагне до розвитку і збереження свого культурного надбання, повинна плекати книгозбірні й всебічно сприяти процвітанню бібліотечної справи, цінує інтелектуальну працю бібліотекарів. Саме завдяки бібліотекам збережено досвід багатьох поколінь, до наших днів дійшли безцінні відомості про історію людства.

Новини ООС: Попаснянщина знову під ворожим вогнем

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 7 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Золотого, Новотошківського та Троїцького Попаснянського району відкривався вогонь з гранатометів різних типів, зенітних установок, БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу Кримського Новоайдарського району також застосовувались гранатомети.