Архів новин

12 ноября 2018

Сім об’єднаних громад Луганщини стали партнерами Програми місцевого системного розвитку в рамках проекту USAID

Програма місцевого системного розвитку, що виконується в рамках проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку», розпочала роботу і оголосила список партнерських об’єднаних територіальних громад Луганської, Донецької, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей.

Серед 79 ОТГ сім з Луганщини: Біловодська, Білокуракинська, Лозно-Олександрівська, Нижньодуванська, Новопсковська, Троїцька селищні ОТГ та Привільська сільська ОТГ.

Засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку

13 листопада 2018 року відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку за адресою м. Сєвєродонецьк, просп. Центральний, 59, 2-й поверх, зала засідань.

Місцеві бюджети області отримали майже 13 мільйонів держсубвенції на виплату соціальної допомоги дітям-сиротам

Станом на сьогодні з державного бюджету до обласного надійшло 12.996,2 тис. гривень цієї субвенції, яка в повному обсязі профінансована на рахунки відповідних місцевих бюджетів Луганщини.

Третя виставка експортних можливостей Ірану "IRAN EXPO 2018"

За інформацією Посольства України в Ісламській Республіці Іран, в період з 13 по 16 грудня 2018 року у м. Тегеран (Ісламська Республіка Іран) відбудеться Третя виставка експортних можливостей Ірану "IRAN EXPO 2018". 

Передбачається, що у виставці візьмуть участь понад 400 експортно орієнтованих компаній Ірану та близько 800 іноземних підприємств з 50-60 країн світу. З метою ознайомлення з можливостями та потенціалом іранського ринку для участі у виставці запрошуються українські компанії.

Зі Всеукраїнських змагань з кікбоксингу наші спортсмени привезли 46 медалей

У Харкові відбулось одразу два всеукраїнських змагання – Кубок України з кікбоксингу ISKA та чемпіонат України серед школярів з кікбоксингу WPKA. 

Майже 600 учасників з 20 регіонів України три дні змагалися на чотирьох татамі і одному рингу в десяти розділах кікбоксингу.

Луганську область представили 18 спортсменів.  

Так, серед дорослих Артур Чернов (2000 р.н.) завоював 4 нагороди Кубку України з кікбоксингу ISKA: золото, срібло та дві бронзи.

Міжнародний виставковий захід "Agritech Nigeria Osun 2018"

У період з 20 по 22 листопада 2018 року у м.Ошогбо, штат Осун (Федеративна Республіка Нігерія) відбудеться міжнародний виставковий захід "Agritech Nigeria Osun 2018".

Зазначений захід є одним з найбільших щорічних торговельно-виставкових заходів. До участі запрошуються українські компанії виробники та інвестори, а також дослідні лабораторії, які зацікавлені у розбудові співробітництва з африканськими країнами у секторі сільського господарства.

На Луганщині понад 2000 громадян замовили витяг з Державного земельного кадастру online

Так, в області опрацьовано 2702 та надано 2605 витягів, заявки на які сформовані в електронному вигляді через Публічну кадастрову карту. Найбільше заявок в електронному вигляді сформовано у Сватівському (522 заяв), Станично-Луганському (384 заяв) Старобільському (301 заяв) районів.

Отримати витяг громадяни можуть у найближчому Центрі надання адміністративних послуг, який обирали самі при замовленні. Вартість цієї  послуги з початку року  становить 88,10 гривень. Всі отримані кошти спрямовуються до загального фонду Державного бюджету України.

У Сєвєродонецьку, Гірському та Золотому розпочинається опалювальний сезон

Незважаючи на складну ситуацію і величезну кількість проблем навколо ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ» та КП «Первомайськтеплокомуненерго», спільно знайдено шляхи їх вирішення.

Тож, 10.11.2018 о 14:00 «Сєвєродонецька ТЕЦ» та КП «Первомайськтеплокомуненерго» отримали природний газ, а спеціалісти розпочали пускові операції.

Слід зазначити, що наразі Сєвєродонецька ТЕЦ обслуговує понад 30 тис. абонентів. А це 637 житлових будинків, де проживає майже 60 тисяч населення.

Нова українська пісня об’єднує молодь Луганщини

10 - 11 листопада 2018 року у місті Сєвєродонецьк Луганської області вже втретє відбувся фестиваль нової української пісні з метою підтримки, розвитку, популяризації кращих зразків нової української пісні і підвищення професійної майстерності та виявлення найбільш сильних виконавців з різних напрямків сучасного українського вокального мистецтва. Учасниками фестивалю стали професійні виконавці, а також студенти мистецьких вищих навчальних закладів.

Запрошуємо на "Тиждень України" у м.Токіо (21-30 листопада)

Шановні друзі,

Раді вам повідомити, що за організацією Посольства України в Японії у співпраці з адміністрацією р-ну Мінато, українськими та японськими музикантами та митцями, об’єднанням українців в Японії «Краяни» та українською школою у м.Токіо «Джерельце» у період з 21 по 30 листопада в громадському центрі Акасака м.Токіо (Minato-ku, Akasaka 4-18-13) буде проведено "Тиждень України".

Вхід дна всі заходи безкоштовний, тому сподіваємося побачити вас на цій великій культурно-мистецькій події, яка представить нашу державу в Японії.

Сергій Філь бере участь у засіданні Ради регіонального розвитку

Сьогодні, 12 листопада, у Києві відбувається сьоме засідання Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенка.

Від Луганщини участь у заході бере виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Сергій Філь.

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною", оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя в обсязі 16.549,7 тис. грн.

В області відбудеться щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Відбулося засідання робочої групи щодо підготовки та проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка триватиме з 25 листопада по 10 грудня.

Під час заходу, який провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації презентовано проект плану обласних заходів у рамках акції.

У містах і районах області: відтепер у Кремінському ЦНАПі можна оформити паспорти громадянина України та закордонний

У першому в області місті районного значення через міський центр надання адміністративних послуг започатковано надання такої адміністративної послуги як оформлення та видача паспорта громадянина України у формі ID-картки та документа, що дає право громадянину України на виїзд за кордон.

Отримати ці послуги зможуть не тільки жителі Кремінського району, але й інших районів Луганщини.

Така подія сталася завдяки ефективній співпраці Програми розвитку ООН та міської влади.

Піротехніками за минулий тиждень вилучено 144 одиниці вибухонебезпечних предметів

З 5 по 11 листопада 2018 року піротехнічними розрахунками ДСНС України в області обстежено 27,45 га місцевості.

Загалом виявлено та вилучено 144 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 42 артилерійських снаряди, 16 мінометних мін, 79 ручних гранат, п’ять інженерних боєприпасів, один підривник й одну одиницю іншої вибухівки.

Слід зазначити, що з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС здійснено 1073 виїзди, обстежено 1009,11 га території області, де виявлено та вилучено 7155 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Заява Високого Представника від імені ЄС щодо «виборів» у так званих «Луганській Народній Республіці» та «Донецькій Народній Республіці»

Європейський Союз підтверджує свою повну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Європейський Союз нагадує, що виконання Мінських угод всіма сторонами залишається ключовою умовою для стійкого політичного врегулювання конфлікту на сході України та підкреслює  відповідальність Російської Федерації в даному питанні. ЄС вітає рішення України про продовження дії Закону про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей до кінця 2019року.

У Сєвєродонецьку молилися за дітей-сиріт

У неділю, у День молитви за сиріт, у Сєвєродонецькій обласній загальноосвітній школі-інтернаті молилися за щасливу долю для кожної дитини-сироти.

«Велика шана людям, які всиновлюють дітей, створюють прийомні сім'ї, становляться наставниками. Це є справжній дар любові. Дякую всім, хто простягає руку підтримки, коли дитина потрапляє в складну ситуацію», – наголосила заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, яка молилася спільно з дітками задля здійснення їх мрій.

Мінсоцполітики проведено семінар за темою: «Національний механізм запобігання і протидії домашньому насильству»

Тематика запобігання і протидії домашньому насильству є не тільки актуальним для вирішення питанням, але ще й сферою із найбільш динамічно прогресуючою нормативно-правовою базою. 5-7 листопада 2018 року з ініціативи Мінсоцполітики України за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення у місті Києві відбувся семінар за темою: «Національний механізм запобігання і протидії домашньому насильству».

Новини ООС: на Луганщині поранено військовослужбовця

Сьогодні після опівночі російсько-окупаційні війська один раз порушили режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

У напрямку Старого Айдару Станично-Луганського району застосовувались великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

Внаслідок обстрілу один військовослужбовець отримав поранення.

Відбулося засідання робочої групи щодо підготовки та проведення на Луганщині щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

09 листопада 2018 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик відбулося засідання робочої групи щодо підготовки та проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка триває із 25 листопада по 10 грудня.