Архів новин

13 ноября 2018

Культурний обмін між Луганською та Львівською областями триває!

В рамках культурного обміну, що спрямований на зміцнення культурних зв’язків між Луганською та Львівською областями, 13 листопада 2018 року відбулась концертна програма сольних виконавців, студентів Дрогобицького музичного коледжу імені Василя Барвінського.

Гостей зі Львівщини та всіх присутніх тепло привітала Марина Яворська, директор ОКЗ «Сєвєродонецький коледж культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва».

За матеріалами СБУ оголошено про підозру очільникам так званого управління виконання покарань терористів «ЛНР»

За матеріалами Служби безпеки України заочно оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, дванадцятьом очільникам так званого управління виконання покарань терористичної організації «ЛНР».

Міжнародний виставковий центр запрошує до участі у XVII Міжнародному промисловому форумі

20 - 23 листопада 2018 року на території Міжнародного виставкового центру (МВЦ, м. Київ, Броварський проспект, 15, павільйони № 1, 2 ,3, входи № 1·С, 2·А, 3·А, 3·С з боків станції метро «Лівобережна» та р. Дніпро відповідно) відбудеться XVII Міжнародний промисловий форум-2018 – головна подія машинобудівної галузі.

Міжнародний промисловий форум присвячений питанням розвитку науково-промислового потенціалу машинобудування, проводиться у складі спеціалізованих виставок:

На Луганщині створено реєстр нематеріальної культурної спадщини, – брифінг

Про це сьогодні на брифінгу для ЗМІ повідомила начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Аліна Адамчук.

Вона зазначила, що при управлінні створена обласна комісія з формування об’єктів нематеріальної культурної спадщини. Перше засідання відбулось 7 листопада.

Оголошено громадські обговорення проекту Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2019 рік

Пропозиції та зауваження учасників електронних консультацій з громадськістю надавати на електронну адресу sv_oda@ukr.net до
27 листопада 2018 року.

Контактні телефони: 095-295-14-35, 095-354-66-27.

З проектом Програми можна ознайомитись за посиланням.

Виконання місцевих бюджетів Луганської області розглянули на апаратній нараді

Підсумки виконання місцевих бюджетів області за 9 місяців 2018 року свідчать про реальність поставлених завдань перед органами місцевої влади та можливість успішно закінчити бюджетний рік в рамках затверджених бюджетів. Про це під час апаратної наради сьогодні, 13 листопада, повідомила директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Тетяна Анікієва.

Обласною владою за 2017-2018 роки ініційовано розгляд 75 питань, які потребують врегулювання на законодавчому рівні

Про це на апаратній нараді доповів начальник управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації облдержадміністрації Вадим Лазніков.

Так, у минулому році розроблено 20 проектів законів України та постанов Кабінету Міністрів України.

Конкурс фінансування інновацій "Kyiv Tech Hub 2018"

Конкурс фінансування інновацій "Kyiv Tech Hub 2018" для українських стартапів, інноваторів, винахідників.

Проект "Kyiv Tech Hub 2018"  - це результат симбіозу двох типів очікувань: представники наукових кіл в Україні шукають фінансування для своїх проектів та шанс виходу на європейські ринки, з другого боку польський ринок шукає нові, перспективні інвестиційні цілі.

Презентовано проект «SMART-регіон»

Презентація відбулась під час апаратній нараді облдержадміністрації.

Доповідачем виступив керівник проекту SMART-регіон «Агенція інноваційного, стійкого розвитку та ресурсоефективності» Євген Клеп.

Так, зазначено, що до проекту увійде понад 21 веб-сервісів. Це й інвестиційний портал, програма «Безпечне місто», бюджет участі, прозорий бюджет,  голосування та формування звітів щодо діяльності ради та депутатів, реєстр земель та об’єктів комунальної власності, електронна черга в дитячий садок, енергосервіс та багато іншого цікавого та інноваційного функціоналу.

У Харкові розпочато другий модуль тренінгу із навичок сімейної медіації для фахівців центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луганської області

12 листопада 2018 року в місті Харкові розпочато другий модуль шестиденного навчального тренінгу із навичок сімейної медіації для фахівців центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У тренінгу приймають участь 24 психологи системи центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і об’єднаних територіальних громад Луганської області.

Таке необхідне обладнання

Нещодавно Луганський обласний центр соціальної реабілітації дітей – інвалідів «Відродження» отримав надзвичайно цінне реабілітаційне обладнання - клітку-кабіну «Павук» для так званої підвісної терапії. Це  обладнання, розроблене українськими спеціалістами, уявляє собою багатогранний комплекс для застосовування різноманітних реабілітаційних методик щодо надання цілого спектру послуг хворим з функціональними порушеннями опорно-рухової системи та наслідків травм хребта і головного мозку.

Виконання місцевих бюджетів Луганської області розглянули на апаратній нараді

Підсумки виконання місцевих бюджетів області за 9 місяців 2018 року свідчать про реальність поставлених завдань перед органами місцевої влади та можливість успішно закінчити бюджетний рік в рамках затверджених бюджетів. Про це під час апаратної наради сьогодні, 13 листопада, повідомила директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Тетяна Анікієва.

ПІДТРИМКА ЕКСПОРТУ ДЛЯ МСП: ГОТОВНІСТЬ ЕКСПОРТУВАТИ ДЛЯ МАЛИХ ТА СЕРЕДНІХ ПІДПРИЄМСТВ – ЕКСПОРТ ДЛЯ ПОЧИНАЮЧИХ

«Підтримка експорту для малих та середніх підприємств: Готовність експортувати» – триденний навчальний семінар, спеціально розроблений для виклику та початкового запуску експортерів, котрі починають експортувати. Захід відбудеться 21 - 23 листопада 2018 року у Запоріжжі, в Запорізькій ТПП (бул. Центральний, 4).

Піротехніками на Луганщині вилучено сім одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 12 листопада, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 4,25 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено сім одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: п’ять артилерійських снарядів і дві ручні гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

«До ювілею двох маестро» - концерт Академічного симфонічного оркестру!

23 листопада 2018 року у стінах Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва відбудеться ювілейний авторський концерт «До ювілею двох маестро» під керівництвом диригента Назара Яцківа за участю запрошених гостей.

 

Гурт ROCKOKO у супроводі Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії

9 листопада 2018 року на слухачів, які зібралися в концертній залі Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва, чекала яскрава творча зустріч – рок, фольк, і класична музика поєдналися в одному концерті українського інструментального гурту ROCKOKO зі Львова та Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії під керівництвом диригента Назара Яцківа.

Рада регіонального розвитку: Луганщина – серед лідерів будівництва нових амбулаторій

Півтори тисячі державних управлінців зі всіх областей зібрав Президент України Петро Порошенко на цю масштабну нараду в столиці.

Делегацію з Луганщини очолив виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Сергій Філь. До її складу також увійшли керівник апарату облдержадміністрації Ірина Калініна, директор Департаменту масових комунікацій Олександр Костенко, керівництво міст, районів, об’єднаних територіальних громад.

Модель надання послуг раннього втручання

В місті Київ на базі Центру підвищення кваліфікації працівників сфери управління Мінсоцполітики з 12 листопада 2018 року розпочато навчальний семінар з питань впровадження та оцінки моделі надання послуги раннього втручання в пілотних регіонах.

Вчителі Луганщини – переможці Всеукраїнського конкурсу «Панорама творчих уроків-2018»

Знання і майстерність учителів Луганщини визнають в усій Україні. Про це свідчать підсумки Всеукраїнського конкурсу «Панорама творчих уроків – 2018»,  переможцями якого в різних номінаціях стали три педагоги закладів освіти області.

Так, перше місце в номінації «Англійська мова» посіла Оксана Вінникова, учитель Рубіжанської спеціалізованої школи   І-ІІІ ступенів  № 2 Рубіжанської міської ради Луганської області.

Новини ООС: на Попаснянщині поранено військовослужбовця

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська чотири рази порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Золотого і Троїцького Попаснянського району 

застосовувались 82-мм міномети, гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець зазнав поранень.