Архів новин

14 ноября 2018

Вітаємо з Днем працівників сільського господарства!

Вітаємо з Днем працівників сільського господарства!

Як ефективно розробляти проекти у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України

Про це сьогодні в облдержадміністрації розповіли експерти Мінрегіону та TRANSTEC.

Участь у нараді взяв виконуючий обов’язки голови Луганської облдержадміністрації Сергій Філь.

Він зазначив, що це робоча зустріч експертів та представників структурних підрозділів облдержадміністрації, міських рад та райдержадміністрацій, на якій буде обговорені проблемні питання з зазначеної теми.

Продовжено конкурсний відбір інвестиційних програм і проектів, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів ДФРР у 2019 році

Відповідно до Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196 (зі змінами) регіональна комісія з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, оголошує продовження конкурсного відбору інвестиційних програм  і проектів регіональн

Запрошуємо до участі в XVII Міжнародному промисловому форумі

20-23 листопада у Києві в Міжнародному виставковому центрі відбудеться головна подія машинобудівної галузі – XVII Міжнародний промисловий форум-2018.

У Форумі будуть представлені такі спеціалізовані виставки:

Металообробка (металообробні технології, обладнання);

УкрВторТех (комісійна техніка, обладнання);

УкрЛитво (обладнання та технології для ливарного виробництва);

УкрЗварювання (технології, обладнання та матеріали);

Гідравліка. Пневматика;

Пишаємось: два золота завоював юний луганчанин на світових змаганнях зі стрибків у воду

Днями у Німеччині відбувся міжнародний дитячий турнір «6th Inernational Ulla-Klinger-Cup» зі стрибків у воду. 

Команду України представляли одинадцять спортсменів, серед яких – юні  представники Луганщини.

Так, за результати всесвітньої першості, золото у віковій групі «В» (вишка 10 м) виборов луганчанин Олексій Середа з результатом 493,05.

Крім цього, Олексій став кращим на  трампліні 3 м (група «В») – результат 453,35.

Загалом, національна збірна завоювала перше загальнокомандне місце!

Вітаємо!

 

В облдержадміністрації обговорили проблемні питання опалювального періоду на Луганщині

Сьогодні, 14 листопада, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2018/19 року та сталого проходження опалювального сезону.

Євродепутати визнають зусилля України із впровадження реформ

Попри війну на сході та спроби Росії дестабілізувати країну, Україна здійснила належні реформи для продовження свого європейського шляху. Про це заявили депутати Європейського Парламенту.
 

Завершено проект освітнього обміну між Старосамбірщиною та Кремінським районом

У рамках програми «Змінимо країну разом» Кремінською загальноосвітньою школою № 1 реалізовано проект освітнього обміну «Формуємо спільну систему цінностей в Україні».

Партнером у реалізації дзеркального проекту стала Старосамбірська загальноосвітня школа № 1 імені Героя України Богдана Сольчаника Львівської області.

Основні заходи в рамках освітнього обміну реалізовані протягом жовтня і листопада.

На Кремінщині гостям представили презентацію опорного закладу, історичний квест «Кремінщина – перлина Донбасу», матеріал-опис досвіду вчителя початкових класів та інше.

Цьогоріч на відновлення закладів культури області витрачено 17,3 млн гривень

Про здобутки у сфері культури області та нові творчі плани під час брифінгу для ЗМІ розповіла начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Аліна Адамчук.

Перше, що відзначила спікер, у цьому році на ремонт закладів культури витрачено 17,3 млн гривень з різних бюджетів. Більш ніж, на 9 млн гривень покращено матеріально-технічну базу: це і нове оснащення, костюми тощо.

Українці – нація нескорених

21 листопада в Україні вже п’ятий  рік поспіль відзначають День Гідності та Свободи. Свято, запроваджене Указом Президента від 13 листопада 2014 року,  встановлене на честь початку двох доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Обласний центр «Відродження» отримав нове реабілітаційне обладнання

А саме, багатогранний комплекс для застосовування різноманітних реабілітаційних методик щодо надання цілого спектру послуг хворим з функціональними порушеннями опорно-рухової системи та наслідків травм хребта і головного мозку – клітку-кабіну «Павук».

Обладнання розроблене українськими спеціалістами.

Новий та сучасний інвестиційний промо-ролик "TIME TO INVEST"

Командою Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності, спільно з місцевою відео-студією «Наше кіно», було створено сучасний інвестиційний промо-ролик «TIME TO INVEST». В ньому використано графічний дизайн, 2-D анімацію  та 3-D графіку. Створення продукту стало можливим завдяки підтримці наших надійних партнерів – Програми розвитку ООН в Україні в рамках «Програми відновлення та розбудови миру».

Піротехніками на Луганщині вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 13 листопада, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 4,5 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: чотири артилерійських снаряда, 23 ручні гранати й два інженерних боєприпаса.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На Луганщині запрацювали два нових віддалених робочих місця фахівців Пенсійного фонду

У Широківській сільській раді Станично-Луганського району відкрито віддалене робоче місце фахівця Пенсійного фонду.

Тож, відтепер 2030 жителів цього населеного пункту, з яких 717 є пенсіонерами, зможуть отримати консультації, роз’яснення та інші пенсійні послуги безпосередньо за місцем проживання.

Віддалене робоче місце працюватиме кожну третю середу місяця з 13:00 до 15:00.

Новини ООС: Новоайдарщина знову під вогнем противника

Сьогодні після опівночі російсько-окупаційні війська один раз порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

У напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувались 82-мм міномети, автоматичні та протитанкові гранатомети, БМП та великокаліберні кулемети.

20 – 22 листопада 2018 року у Федеративній Республіці Нігерія відбудеться міжнародний виставковий захід «Agritech Nigeria Osun 2018»

За інформацією Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Посольства України у Федеративній Республіці Нігерія, з 20 по 22 листопада 2018 pоку у м. Ошогбо, штат Осун (Федеративна Республіка Нігерія), відбудеться міжнародний виставковий захід «Agritech Nigeria Osun 2018».

До участі запрошуються українські підприємства (виробники), інвестори та  дослідні лабораторії, які зацікавлені у розбудові співробітництва з африканськими країнами у секторі сільського господарства.