Архів новин

15 ноября 2018

Відремонтований шляхопровід відкрили на Попаснянщині

Сьогодні, 15 листопада, відбулося відкриття після капітального ремонту шляхопроводу в Попаснянському районі. В урочистостях взяли участь виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь, заступник командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олег Грунтковський, голова Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту генерал-лейтенант Микола Мальков, народний депутат Артур Герасимов.

НА ЛУГАНЩИНІ ОЦІНЮЮТЬ ДІЯЛЬНІСТЬ МІЖНАРОДНИХ ГУМАНІТАРНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

Сьогодні Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності організована робоча зустріч заступник голови облдержадміністрації Геннадія Іваненка з представниками канадської консалтингової компанії “ECORYS”, які перебувають на Луганщині з метою оцінки діяльності міжнародних організацій, що працюють на території області, в тому числі, Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні.

Землекористувачі та власники землі сплатили понад 204 млн гривень

У Луганській області юридичні та фізичні особи сплатили у січні-жовтні 2018 року 204 млн 83 тис. гривень плати за землю.

Ці кошти були спрямовані до місцевих бюджетів регіону.

Нагадуємо, відповідно до податкового законодавства, власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у звітному році.

На Луганщині сільгоспвиробники відзначили професійне свято

Напередодні Дня працівників сільського господарства заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко вручив найкращим сільгоспвиробникам області почесні нагороди.

«Агропромисловий комплекс Луганщини - це більше тисячі великих і середніх підприємств різної форми власності. Ви докладаєте усіх зусиль, щоб ваша продукція була якісною та корисною, – під час урочистого заходу сказав Юрій Клименко. – Своєю невтомною працею ви робите вагомий внесок у розвиток нашого регіону та всієї України».

Встановлено заборону на відключення енергопостачання теплопостачальним підприємствам

Як повідомляє прес-служба Віце-прем’єр-міністра Українина, 14.11.2018 на  засіданні Уряду  Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи прийняття двох урядових постанов, повідомив:"Ми встановили пряму заборону на відключення та обмеження енергопостачання теплопостачальним підприємствам в опалювальний період. Це дозволить забезпечити всіх українців взимку теплом.

ЩОДО ВПРОВАДЖЕННЯ SMART-СПЕЦІАЛІЗАЦІЙ

Стратегічне планування регіонального розвитку відтепер обов’язково міститиме елементи smart-спеціалізації. На цьому на засіданні Уряду наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи прийняття відповідної постанови.

Золото та срібло привезли наші пауерліфтери зі світових змагань

У Швеції відбувся чемпіонат світу з пауерліфтингу.

До складу національної збірної увійшли представники Луганщини, які вибороли низку нагород.

Так, Володимир Рисєв (вагова категорія до 93 кг) встановив рекорд Європи у присіданні (390 кг) та став другим у жимі (285 кг). Заключна спроба у тязі (350 кг) принесла Володимиру титул чемпіона світу 2018 року та новий світовий рекорд у сумі триборства – 1025 кг.

Проведено скайп-наради щодо організації роботи в напрямку запобігання і протидії насильству на Луганщині відповідно до нововведень чинного законодавства

13 листопада 2018 року проведено дві скайп-наради за участю заступника директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олени Гарькавець та представників сектору сімейної політики Департаменту щодо нововведень у напрямку запобігання і протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі. До участі у скайп-нарадах були запрошені начальники і фахівці структурних підрозділів райдержадміністрацій та міських рад, відповідальних за вказаний напрям роботи.

Піротехніками на Луганщині вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 14 листопада, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,5 га місцевість у Станично-Луганському районі.

Загалом виявлено та вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: сім артилерійських снарядів, дві мінометні міни й 20 ручних гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Працівників радіо, телебачення та зв’язку відзначили на обласному рівні

Сьогодні, 15 листопада, під час урочистої зустрічі з керівниками та працівниками телерадіоорганізацій та підприємств зв’язку їх внесок у розвиток регіону відзначив виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

Проведення контрольної перевірки

Відповідно Плану основних заходів цивільного захисту Луганської області на 2018 рік в термін з 14 по 27 листопада поточного року представники управління будуть приймати участь у комплексної перевірці Станічно - Луганської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту щодо виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань техногенної та пожежної безпеки, цивільного захисту.

Проведення комплексної перевірки

Відповідно Плану основних заходів цивільного захисту на 2018 рік 16 листопада поточного року з 13.45 до 14.00 буде здійснена комплексна перевірка загальнодержавної та територіальної автоматизованих систем централізованого оповіщення із запуском сирен централізованого оповіщення.

 

В облдержадміністрації обговорили проблемні питання опалювального періоду на Луганщині

14 листопада, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2018/19 року та сталого проходження опалювального сезону.

Для реєстрації на ЗНО та вступу до вишів учням варто завчасно потурбуватися про оформлення ID-картки

Школярі, яким виповнилося 14 років, мають своєчасно звернутися для оформлення ID-картки. Міністерство освіти і науки України просить освітян на місцях якомога ширше інформувати про це батьків та учнів, а Державна міграційна служба доручила своїм територіальним органам сприяти школярам в оформленні документів.

Наразі паспорт вперше оформлюється після досягнення особою 14-річного віку. Для таких громадян ця адмінпослуга є безкоштовною.

Для отримання ID-картки потрібно не пізніше, ніж через місяць після досягнення учнем 14 років звернутися до:

Бізнес-форум “Дорога на Схід. Перезавантаження”

За інформацією Київської школи економіки 16 листопада 2018 року у м. Святогірськ Донецької області (готель Roche Royal Premium Club Hotel) відбудеться бізнес-форум «Дорога на Схід. Перезавантаження».

Організатором зазначеного бізнес-форуму виступає компанія «Талісман» у партнерстві з Київською школою економіки, Райффайзен банком Аваль та журналом «Landlord».

Актуальні конкурси грантів для індустрії гостинності України Листопад – 2018

● Конкурс грантів у сфері культурних та креативних індустрій у рамках Програми ЄС «Креативна Європа»

Триває конкурс грантів у рамках Програми ЄС «Креативна Європа» для підтримки культурних та креативних ініціатив.

Пріоритети конкурсу: міжнародна співпраця, розвиток культурного та творчого секторів, впровадження креативних ініціатив.

Кінцевий термін подачі заявок: 11 грудня 2018 року.

Обсяг фінансування: до 200 тис. євро - для маломасштабних проектів та до 2 млн євро - для великомасштабних проектів

Детальніша інформація про конкурс:  Creative Europe​ .

Сергій Філь: Люди мають визначити, що і де робитиме влада

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь провів нараду за підсумками засідання Ради регіонального розвитку, яке відбулося під головуванням Президента України Петра Порошенка 12 листопада у місті Київ.

Нараду проведено в режимі відеозв’язку з очільниками територій області, на яку були запрошені керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Сергій Філь наголосив, що Президентом України надана низка доручень керівникам регіонів країни.

На Кремінщині створено новий будинок сімейного типу

Таке рішення було прийнято на черговому засідання комісії з питань захисту прав дитини райдержадміністрації.

До родини Євгена та Марини Шакірових, в яких вже виховується четверо прийомних дітей, влаштовано ще одну дитину, в якій померла бабуся-опікун та, яка раніше була позбавлена батьківського піклування. Вирішено статус прийомної сім'ї змінити на статус дитячого будинку сімейного типу.

З новоствореним дитячим будинком в районі буде функціонувати три прийомних сім'ї, в яких виховується четверо дітей та два дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 11 дітей.

В облдержадміністрації відбулось обговорення проектів в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України

14.11.2018, в облдержадміністрації за участю в. о. голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя відбулась нарада з питань реалізації проектів в рамках 1 та 2 пулу Надзвичайної кредитної програми для відновлення України. Також під час заходу було презентовано пріоритетні напрямки та критерії додаткового відбору проектів на 3 пул.

Проведено моніторинг виконання планів заходів з реалізації Стратегій розвитку територій Луганської області за 9 місяців 2018 року

Станом на 01.10.2018 розроблено (актуалізовано) та затверджено відповідними радами (районною ВЦА) стратегії розвитку територіальних громад у містах Рубіжне, Сєвєродонецьк, в Біловодському, Білокуракинському, Кремінському, Міловському, Попаснянському, Сватівському, Старобільському, Новоайдарському, Троїцькому, Станично-Луганському, Новопсковському районах та Білокуракинській, Троїцькій, Новопсковській, Чмирівській об’єднаних територіальних громадах.

Оголошення про продовження конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2019 році

Відповідно до Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196 (зі змінами) регіональна комісія з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, оголошує продовження конкурсного відбору інвестиційних програм  і

Новини ООС: в Луганській області не зафіксовано ворожих обстрілів

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська жодного разу не порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.