Архів новин

16 ноября 2018

Без минулого у народу немає і майбутнього

З впровадженням реформи децентралізації в Україні та зі створенням Біловодської ОТГ змінилось і відношення до сфери культури, яка починає сприйматися як ключовий фактор соціально-духовного зростання території, забезпечення ціннісного фундаменту держави.

З метою забезпечення доступу до культурного надбання мешканців громади за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад Біловодською селищною об’єднаною територіальною громадою реалізовано I чергу проекту «Капітальний ремонт будівлі краєзнавчого музею». Загальна вартість проекту склала 1336,928 тис. грн.

Голова Асоціації міст України Віталій Кличко запропонував план дій для вирішення проблеми забезпечення теплом жителів міст

Голова АМУ, Київський міський голова Віталій Кличко запропонував Президенту України та Прем’єр-міністру України чіткий план дій для вирішення проблеми теплопостачання, яку відчувають багато міст. Практично всі ЗМІ поширюють інформацію про зрив опалювального сезону. Найгостріше ця проблема постала у містах Сміла, Кривий Ріг, Шепетівка, Херсон та Кам'янське.

У Троїцькій ОТГ працюють над енергозбереженням та енергоефективності навчальних закладів

Близько 1,5 млн. грн. витрачено на реконструкцію будівлі загальноосвітньої школи I ступеня адміністративного центру Троїцької ОТГ, а саме: укріплення кроквяних ніг, улаштування слухових вікон, утеплення покрівлі мінераловатними плитами, улаштування покрівлі з профільного листа з полімерним покриттям, улаштування карнизів. Також утеплені фасади мінераловатними плитами, поштукатурені декоративною акриловою штукатуркою (короїд), та вкриті акриловою фарбою. Утеплений цоколь з оздобленням, влаштована блочно-модульна пелетна котельня 50кВт.

За результатами роботи 55 дітей громади мають можливість навчатися у відремонтованій та утепленій будівлі навчального закладу, а селищна рада громади має економію енергоносіїв та вивільнені бюджетні кошти на утримання будівлі, які направлятимуться на модернізацію, формування інших об’єктів інфраструктури громади та благоустрій населених пунктів.

Учні та вчителі сватівської гімназії побували на Львівщині

У рамках проекту «Змінимо країну разом» учні та вчителі КЗ «НВК «Сватівська ЗОШ І ступеня – гімназія» завітав до смт Бориня, що на Львівщині.

Їх радо зустрів педагогічний колектив Боринського навчально-виховний комплекс.

Кожен день був наповнений подіями та зустрічами. Наприклад, сватівська делегація побувала в приватній сироварні, де дізналися про давні традиції приготування сиру, відвідала Турківський етнографічний музей.

Сім’я має право вибору: пільга чи субсидія?

Держава надала право вибору українським сім’ям: користуватися в опалювальний сезон пільгою чи субсидією.

Якщо родина має право на субсидію, однак її розмір невеликий і, на її думку, доцільніше сплачувати за комунальні послуги з врахуванням пільги, то необхідно подати заяву до органу соціального захисту населення про припинення надання субсидії.

І навпаки: якщо на опалювальний період сім’ї доцільніше користуватися субсидією, то необхідно буде подати заяву для призначення субсидії.

Презентовано інвестиційний промо-ролик «TIME TO INVEST»

Промо-ролик є логічним продовженням Інвестиційного паспорту.

Він більш детально й наглядно відображає невичерпні можливості регіону як перспективної території для залучення інвестицій, презентує Луганщину, про яку ми мріємо та будуємо.

Формат промо-ролика – динамічна зйомка з акцентом на висококваліфікованих трудових ресурсах, інвестиційних перевагах та перспективних напрямках для інвестування.

Сім’я має право вибору: пільга чи субсидія?

Держава надала право вибору українським сім’ям: користуватися в опалювальний сезон пільгою чи субсидією.

Якщо родина має право на субсидію, однак її розмір невеликий і, на її думку, доцільніше сплачувати за комунальні послуги з врахуванням пільги, то необхідно подати заяву до органу соціального захисту населення про припинення надання субсидії.

І навпаки: якщо на опалювальний період сім’ї доцільніше користуватися субсидією, то необхідно буде подати заяву для призначення субсидії.

УКРАЇНСЬКО-КОРЕЙСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

29 листопада 2018 року в приміщенні ТПП України (вул. Велика Житомирська, 33, конференц-зала «Колізей», 4 поверх) відбудеться Українсько-Корейський бізнес-форум. У заході передбачається участь Надзвичайного та Повноважного Посла Корейської Республіки в Україні Лі Янг Гу. До складу корейської делегації входять представники як приватного так і державного секторів.

Виплата пенсій внутрішньо переміщеним особам в Україні: як реалізувати конституційне право на пенсії?

15 листопада 2018 року в місті Київ розпочато міжнародну конференцію за темою: «Виплата пенсій внутрішньо переміщеним особам в Україні: як реалізувати конституційне право на пенсії?».

У конференції участь прийняли Директор Департаменту соціального захисту населення Луганської ОДА Елеонора Поліщук, члени Кабінету Міністрів України, представники депутатського корпусу, міжнародні і національні організації, що опікуються захистом прав та свобод ВПО.

Актуальна інформація щодо ЗНО-2019

У 2019 році випускникам закладів загальної середньої освіти результати зовнішнього незалежного оцінювання з трьох навчальних предметів буде зараховано як результати державної підсумкової атестації. Ці учасники мають обов’язково скласти:

– українську мову і літературу;

– математику або історію України (на вибір учасника);

– ще один предмет із переліку (історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, а також англійська, іспанська, німецька або французька мова).

Луганщина перерахувала до бюджету податку на прибуток понад 100 мільйонів

Упродовж січня-жовтня 2018 року платники Луганської області спрямували до зведеного бюджету України 101 млн 972 тис. гривень податку на прибуток.

Це на 33,7 млн гривень більше надходжень за аналогічний період минулого року.

З початку року платники податків області забезпечили до зведеного бюджету надходження у розмірі 4 млн 561 тис. гривень рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів.

Луганщина відкрита до кооперації з міжнародними гуманітарними організаціями

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко зустрівся з представниками канадської консалтингової компанії «ECORYS».

Поважні гості прибули в область з метою оцінки діяльності міжнародних організацій, що працюють на території області, у тому числі Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні.

Піротехніками на Луганщині вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 15 листопада, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Виявлено та вилучено дві ручні гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

З Днем працівників радіо, телебачення та зв’язку!

Шановні колеги!
 Від щирого серця вітаю вас з професійним святом – Днем працівників радіо, телебачення та зв’язку!

Привітання виконуючого обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя з Днем працівників радіо, телебачення та зв’язку

Шановні працівники телерадіоінформаційної сфери та зв’язку Луганщини!

Від щирого серця вітаю вас із професійним святом!

Телефонний та поштовий зв’язок, телебачення, радіомовлення, Інтернет були й залишаються невід’ємною частиною життя кожної людини.

Ваша діяльність є могутнім чинником економічних, культурних і політичних перетворень в українському суспільстві.

На Луганщині сільгоспвиробники відзначили професійне свято

Напередодні Дня працівників сільського господарства заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко вручив найкращим сільгоспвиробникам області почесні нагороди.

«Агропромисловий комплекс Луганщини - це більше тисячі великих і середніх підприємств різної форми власності. Ви докладаєте усіх зусиль, щоб ваша продукцію була якісною та корисною, – під час урочистого заходу сказав Юрій Клименко. – Своєю невтомною працею ви робите вагомий внесок у розвиток нашого регіону та всієї України».

Наша спільна мета – успішна Луганщина!

Луганщина – це хаб можливостей для інвесторів! Це край, де живуть привітні та працьовиті люди. Луганщина – регіон де можна жити, творити та працювати!

 

З метою популяризації і широкої промоції Луганщини, її інвестиційного потенціалу, Управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації поширює інвестиційний промо-ролик «TIME TO INVEST», створений командою Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності, спільно з місцевою відео-студією «Наше кіно».

 

Новини ООС: військовослужбовець зазнав поранення на Луганщині

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська тричі порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Золотого Попаснянського району застосовувались 82-мм міномети, автоматичні, протитанкові та підствольні гранатомети, БМП, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

По укріпленнях наших захисників поблизу Станиці Луганської вівся обстріл зі снайперських гвинтівок.

Внаслідок ворожих обстрілів один український військовослужбовець отримав поранення.