Архів новин

19 ноября 2018

Майже п’ять мільйонів гривень цьогоріч спрямовано з облбюджету на реалізацію проектів місцевого розвитку

Про це сьогодні, 19 листопада, повідомив заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко під час відповідної наради.

У режимі відеоконференцзв’язку представники органів влади на місцях доповіли про поточний стан виконання кожного з проектів – переможців відповідного обласного конкурсу в 2018 році.

Геннадій Іваненко зазначив, що протягом серпня облдержадміністрацією укладено договори про співфінансування та профінансовані 34 проекти місцевого розвитку, у вересні – ще сім.

НОВА ІНДУСТРІАЛІЗАЦІЯ : СПІЛЬНІ ДІЇ УРЯДУ ТА БІЗНЕСУ

Захід, який чекає вся прогресивна Україна!

Враховуючи необхідність збереження поступального руху в напрямку проведення нової індустріалізації, Торгово-промислова палата України, спільно з Комітетом по державно-приватному партнерству при ТПП України, Мінекономрозвитку та інших органів державної та місцевої влади
11 грудня 2018 р. проводить за участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана чергову конференцію «Нова індустріалізація: спільні дії Уряду та бізнесу».

Новий ДБН забезпечить доступну інфраструктуру для осіб з інвалідністю

Досі всі державні будівельні норми України по створенню безбар’єрного простору для осіб з інвалідністю носили суто рекомендаційний характер. До того ж, навіть ці мізерні рекомендації не враховували потреби для людей з вадами зору і слуху. Наше завдання – повернути втрачені можливості і створити дійсно комфортну інфраструктуру для кожного українця.

Сватівчани зустрічали гостей зі Львівщини

Гості зі Львівщини, які прибули на Луганщину в рамках проекту «Змінимо країну разом», зустріли учні та вчителі Містківської загальноосвітньої школи I-III ступенів.

Їм підготували концертно-розважальну програму: українські пісні, театральні вистави у виконанні учнів та вчителів.

Також львів’яни запросили на екскурсії навчальним закладом, музеєм історії села та Шевченківської світлиці.

Приємним моментом стало вручення подарунків для дітей Глинянської ЗОШ I-III ступенів, зробленими дітьми містківської школи.

Презентовано інвестиційний промо-ролик «TIME TO INVEST»

Промо-ролик є логічним продовженням Інвестиційного паспорту.

Він більш детально й наглядно відображає невичерпні можливості регіону як перспективної території для залучення інвестицій, презентує Луганщину, про яку ми мріємо та будуємо.

Формат промо-ролика – динамічна зйомка з акцентом на висококваліфікованих трудових ресурсах, інвестиційних перевагах та перспективних напрямках для інвестування.

Замість субсидій «живі гроші» для оплати комуналки

Вже з січня 2019 року в Україні почнеться запровадження надання пільг і субсидій у грошовій формі. Міністерство соціальної політики України фіналізувало проект відповідної постанови та найближчим часом має намір винести його на розгляд засідання Кабінету Міністрів України.

У проекті Державного бюджету на 2019 рік Уряд заклав достатньо коштів – 55 мільярдів гривень – для того, щоб українці вже з січня отримували «живі» гроші для оплати комунальних послуг. А все, що буде заощаджено завдяки розумному споживанню енергоресурсів, залишалося в сім’ї.

Привітання працівників скляної промисловості!

Шановні працівники і ветерани скляної промисловості Луганщини!

 

Сердечно вітаємо вас із професійним святом – Днем скловиробника!

Місцеві громади Луганщини отримали майже 300 мільйонів єдиного податку за спрощеною системою

Ця сума надійшла від суб’єктів господарювання протягом січня-жовтня 2018 року.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 136,6 млн гривень, сплачена фізичними особами – підприємцями, які працюють за спрощеною системою оподаткування, та сільськогосподарськими товаровиробниками – 131,8 млн гривень.

У порівнянні з показниками за аналогічний період 2017 року надходження єдиного податку збільшились на 48,4 млн гривень, або на 20 %.

Піротехніками за минулий тиждень вилучено 74 одиниці вибухонебезпечних предметів

З 12 по 18 листопада 2018 року піротехнічними розрахунками ДСНС України в області обстежено 17,28 га місцевості.

Загалом виявлено та вилучено 74 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 19 артилерійських снарядів, дві мінометні міни, 50 ручних гранат й три  інженерних боєприпаси.

Слід зазначити, що з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС здійснено 1097 виїздів, обстежено 1026,39 га території області, де виявлено та вилучено 7229 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Луганщина щиро зустріла музикантів з Дрогобича

У рамках проекту «Змінимо країну разом», що фінансується за кошти обласних бюджетів Луганської та Львівської областей, відбувся концерт зведеного симфонічного оркестру Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва та Дрогобицького музичного коледжу імені Василя Барвінського.

За цим виступом стоїть величезна робота організаторів, педагогів, батьків та й самих учнів обох коледжів.

В Україні стартували інформаційні кампанії «#ЧомуНАТО?» та «Європа надихає»

В Україні стартували інформаційні кампанії на тему європейської та євроатлантичної інтеграції, мета яких – роз’яснення українцям переваг стратегічного курсу країни на членство в ЄС і НАТО. Про це поінформувала на засіданні Координаційної ради з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки Голова ради, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ivanna Klympush-Tsintsadze.

За 9 місяців 2018 року відбулося зростання експорту послуг області на 21,0%

Відповідно до інформації Головного управління статистики у Луганській області експорт послуг Луганської області за 9 місяців 2018 року становив 22,8 млн дол. США, що на 21,0 % більше, ніж у відповідному періоді 2017 року.

Частка Європейського Союзу в загальному обсязі експорту послуг в склала 17,1 % або 3,9 млн дол. США.

Зовнішньоторговельні операції проводились з партнерами із 84 країнами світу.

У структурі послуг найбільшу частку займають: ділові послуги, наукові та технічні послуги, послуги, пов’язані з подорожами, а також транспортні послуги.

Новини ООС: на Попаснянщині застосовано артилерію

Сьогодні, 18 листопада, ситуація в районі проведення операції залишалася цілком контрольованою Об'єднаними силами.
Російські окупанти 16 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому, ворог 5 разів застосовував озброєння, заборонене Мінськими угодами, зокрема й артилерію.

«… І кожен фініш – це, по суті, старт…»

В рамках програми «Змінимо країну разом», яка фінансується за кошти обласного бюджету Луганської та Львівської областей, 16 листопада 2018 року відбувся концерт зведеного симфонічного оркестру Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва та Дрогобицького музичного коледжу ім. В. Барвінського.

Репертуар жовтень-листопад 2018 р.

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр чекає на виставах!

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, МОЗ України та Нацслужба здоров’я презентували план трансформації медичної системи на 2019 рік

У наступному році на медичну систему України чекає масштабна трансформація.

 

Стартує впровадження нової моделі фінансування на рівні спеціалізованої допомоги, почнуться зміни в системі екстреної медицини та державних закупівлях ліків і медичних виробів.

На розширеній нараді, яка відбулась 16 листопада в Вінниці, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман презентував план медичної реформи на 2019 рік для лікарів, керівництва закладів, місцевої та центральної влади зі всієї України.

Ювілейна прем’єра: мюзикл - відлуння Гріна на дві дії «Ассоль»

Змінити своє життя і зробити те, чого хочеться насправді, може кожен!

Повість-феєрія Олександра Гріна «Пурпурові вітрила» стала символом втілення мрій для багатьох поколінь. 15 листопада 2018 року Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр випустив другу прем’єру 78-го театрального сезону, що стала 30-ю на рахунку колективу, який вже чотири роки базується в Сєвєродонецьку.

Вперше у Сєвєродонецьку дав концерт Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України

Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України — один із найбільш відомих у Східній Європі симфонічних колективів! Він завжди був і залишається творчою лабораторією українських композиторів, диригентів і солістів. З оркестром виступали всесвітньо відомі солісти та диригенти. А 15 листопада 2018 року артисти оркестру завітали на Схід України, щоб виступити у Сєвєродонецьку.