Архів новин

22 ноября 2018

Проїзд дорогами Луганщини забезпечено у повному обсязі

На дорогах області у цілодобовому режимі працюють дорожники районних філій ДП «Луганський облавтодор».

Дороги у Кремінському, Попаснянському, Новоайдарському, Станично-Луганському, Білокуракинському районах, де більше випали осадки у виді снігу та мокрого снігу, чистяться та обробляються протиожеледною сумішшю. Для цієї роботи залучені 15 комбінованих дорожніх машин (КМД) та п’ять навантажувачів.

Саудівська Аравія зняла заборону на імпорт з України великої і дрібної рогатої худоби

Міністерством екології, водних ресурсів та сільського господарства Королівства Саудівська Аравія прийнято рішення про зняття заборони на імпорт з України живої великої та дрібної рогатої худоби для забою і розведення у зв’язку з тим, що санітарні норми в Україні відповідають вимогам Міжнародного епізоотичного бюро, а також вимогам Королівства Саудівська Аравія.

Про це Посольство Королівства Саудівська Аравія в Україні поінформувало Держпродспоживслужбу своєю нотою.

11 грудня у Києві відбудеться конференція «Нова індустріалізація: спільні дії Уряду та бізнесу»

Торгово-промислова палата України (ТПП України) спільно з Комітетом по державно-приватному партнерству при ТПП України, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та іншими органами державної і місцевої влади проводить за участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана чергову конференцію «Нова індустріалізація: спільні дії Уряду та бізнесу».

У рамках конференції буде представлена Гала-сесія «Україна 2019: візія економічного зростання. Промисловість, інновації, фінанси, експорт» за участі керівництва Уряду, представників бізнесу.

Iнформація щодо місць розташування пунктів обігріву населення у м. Рубіжне

Перелік пунктів надання допомоги, розгорнутих на території Рубіжного.

 

 

 

№ з/п

Місце розташування

Адреса

1.

Релігійна організація «Храм на честь ікони Почаївської Божої матері» - стаціонарний

На Луганщині опрацьовано майже сім тисяч проектів землеустрою з інших областей

З початку поточного року фахівці структурних підрозділів Головного управління Держгеокадастру у Луганській області направили на погодження до інших областей 1 852 проекти землеустрою щодо відведення земельної ділянки. З них 968 проектів (52 %) надійшло від землевпорядних організацій в онлайн-режимі через електронний портал e.land.gov.ua.

На сьогодні спеціалісти опрацювали 1 822 проекти (98 %), ще 30 примірників землевпорядної документації перебувають на розгляді експертів.

EU4Business презентує Карту можливостей для малого та середнього бізнесу в Україні

Ініціатива Європейського Союзу EU4Business розробила Карту можливостей для українського бізнесу. Це систематизована і повна збірка всіх можливих інструментів допомоги вітчизняним підприємствам від програм ЄС: EU4Business, COSME та Горизонт 2020. За її допомогою легко дізнатися, як вийти на міжнародні ринки, де знайти фінансові ресурси та як розвинути навички ведення бізнесу і покращити діловий клімат в Україні.

Карта складається з шести основних розділів:

Уряд схвалив проект Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем

21 листопада Кабінет Міністрів України ухвалив проект Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем та уповноважив Першого віце-прем’єр-міністра - Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва підписати її.  

У п’яти видах спорту змагатимуться луганчани за ліцензії на Олімпійські ігри в Токіо

Про це повідомлено під час засідання колегії управління молоді та спорту, у якому взяла участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Вона подякувала спортсменам за створення позитивного іміджу області та за шосте місце у Всеукраїнській спартакіаді держслужбовців.

Начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Антон Волохов зазначив, що важливо залучати якомога більше коштів для модернізації та розвитку спортивної інфраструктури на Луганщині.

У містах і районах області: у світлівській школі, що на Старобільщині, заміняють вікна і двері

На капітальний ремонт із заміни вікон і дверей Світлівської загальноосвітній школі І ступеня Старобільської районної ради передбачено фінансування 100 тис. гривень.

Проектно-кошторисна документація коштувала 3,078 тис. гривень, експертиза – 1,185 тис. гривень.

Самі роботи із заміни вікон та дверей склали 94,764 тис. гривень.

Також технічний нагляд коштує 1,3905 тис. гривень.

У Стокгольмі проходитиме Четвертий скандинавський фестиваль українського кіно!

29 листопада -2 грудня 2018 р. у м.Стокгольм (кінотеатр “Saga Bio”, Kungsgatan, 24) проходитиме Четвертий скандинавський фестиваль українського кіно.

Фільми, анонсовані до показу: “Дике поле” (2018) режисера Ярослава Лодигіна, “Вартова вежа” (2017) режисера Юрія Ковальова, “Шляхетні волоцюги”(2018) режисера Олександра Березаня, “Донбас”(2018) режисера Сергія Лозниці.

На Луганщині відбулись командно-штабні навчання з цивільного захисту

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у командно-штабних навчаннях органів управління сил місцевих ланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Луганської області.

Командно-штабні навчання відбулись у Лисичанську. Так, за тактичним задумом диспетчерська служба 9-ї Державної пожежно-рятувальної частини отримала повідомлення про вибух та пожежу у Центральній котельні №1 КП «Лисичанськтепломережа».

Піротехніками вилучено 13 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 21 листопада, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,55 га місцевість у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 13 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: два артилерійських снаряди, дві мінометні міни й дев’ять ручних гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

«Укрпошта» не буде скорочувати відділення, і проблем з доставкою пенсій не буде – Президент

Президент Петро Порошенко під час відвідання ПАТ «Укрпошта» на Житомирщині наголосив на необхідності напрацювання системного рішення, яке б унеможливило скорочення поштових відділень, та не створювало б проблеми із доставкою пенсій у сільській місцевості.

Глава держави зауважив, що останнім часом відбувається скорочення відділень «Укрпошти» особливо в сільській місцевості, що створює величезні проблеми місцевим мешканцям, в першу чергу людям похилого віку із доставкою пенсій тощо.

Проведення навчання

21.11.2018 року управлінням з питань цивільного захисту облдержадміністрації спільно з ГУ ДСНС України у Луганській області проведені спільні спеціальні навчання формувань цивільного захисту спеціалізованих служб цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Луганської області. Були задіяні можливості всіх районів області та міст обласного значення. Спеціалізовані служби цивільного захисту вдосконалювали навички ліквідації аварійних ситуацій на системах життєзабезпечення населення в умовах осінньо-зимового періоду.

Новини ООС: на Луганщині знову неспокійно

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська чотири рази порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Новозванівки Попаснянського району та Кримського Новоайдарського району застосовувались протитанкових гранатомети та великокаліберні кулемети.