Архів новин

23 ноября 2018

24 листопада вшануй пам’ять убитих Голодомором 1932–1933 років

У кремлівській в'язниці, у шкільному класі, в лікарняній палаті, на футбольному полі, у майстерні взуття чи за кермом автівки – де би ти не був 24 листопада о 16:00 – вшануй пам’ять убитих Голодомором 1932–1933 років

 

Бізнес-грант для переселенців із Луганської, Донецької області та АР Криму!

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках Проекту «Зміцнення самозабезпечення переміщених осіб та громад, що постраждали від конфлікту в Україні», який фінансується Федеративною Республікою Німеччина, продовжує набір зацікавлених підприємців до участі у тренінгах з масштабування власного бізнесу.

До подання заявок на участь у тренінгах запрошуються особи із числа внутрішньо переміщених осіб та членів місцевих громад, жінки та чоловіки, віком від 18 до 60 років, бізнес яких відповідає наступним критеріям:

Спортсмени Луганської області – на п’єдесталі всеукраїнських змагань

У Дніпропетровській області відбувся чемпіонат України з акробатичного рок-н-ролу серед пар та команд.

У змаганнях узяли участь понад 250 спортсменів з Харківської, Луганської, Запорізької, Полтавської, Київської та Дніпропетровської областей.

Представники Луганщини вибороли низку нагород.

Так, у категорії «Діти-D» Єгор Карпов та Ганна Герасименко стали чемпіонами. Срібло та бронза категорії «Діти-S» у Арини Клименко та  Дар’ї Белянської.

У Рубіжному відкриють мурал, присвячений запобіганню і протидії насильству

26 листопада о 12:00 у Рубіжному відбудеться відкриття муралу (малюнку на стіні) щодо запобігання і протидії домашньому й ґендерно обумовленому насильству по відношенню до жінок, чоловіків та дітей.

Мурал створено на стіні Рубіжанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 9 (вул. Миру, 20) з ініціативи Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення та Рубіжанської міської ради.

Верховна Рада схвалила Урядовий проект Державного бюджету на 2019 рік

Верховна Рада України схвалила підготовлений Урядом України проект Державного бюджету на 2019 рік. За таке рішення проголосували 240 народних депутатів.

Так само Парламент схвалив проекти змін до Бюджетного та Податкового кодексів, які серед іншого забезпечують ресурсну базу наповнення кошторису.

Підведені попередні підсумки в галузі рослинництва у 2018 році

В поточному році велика посуха в період цвітіння та наливу колосу спричинила недобір урожаю ранніх зернових культур, але кліматичні умови другої половини літа були досить сприятливі для розвитку пізніх зернових культур та соняшнику.

Так в сільськогосподарських підприємствах та одноосібних господарствах області зібрано в початково-оприбуткованій вазі 1 млн 217 тис. тонн зернових та зернобобових культур, з них пшениці - 836 тис. тонн, ячменю – 103 тис. тонн, кукурудзи – 234 тис. тонн. Середня врожайність по області склала близько 30 ц/га.

Обговорено систему роботи із запобігання та протидії домашньому насильству

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик узяла участь у засіданні «круглого столу» з питань забезпечення системи роботи із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та жорстокому поводженню з дітьми.

Захід відбувся за ініціативи ПРООН у місті Сєвєродонецьку.

Під час засідання презентовано результати дослідження існуючого механізму надання послуг як на обласному рівні, так і на рівні цільових об’єднаних територіальних громад.

Семінар-нарада з питань децентралізації у сфері культури

22 листопада 2018 року представники Управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації надали представникам об'єднаних територіальних громад методичні рекомендації щодо забезпечення населення бібліотечним обслуговуванням, організації дозвілля населення, повноважень територіальних громад у сфері музейної справи, існування та відкриття мистецьких шкіл в умовах децентралізації, міжнаціональних відносин, релігій та захисту прав національних меншин, здійснення повноважень у сфері охорони культурної спадщини.

Виступ Президента у Верховній Раді під час розгляду змін до Конституції щодо курсу на набуття членства України у ЄС і НАТО

Шановний пане Голово!

Шановні народні депутати!

Дорогі співвітчизники!

Власне кажучи, я зараз майже не маю жодних сумнівів, що зараз Верховна Рада в першому читанні точно підтримає законопроект змін до Конституції. Вони силою Основного Закону України зобов’яжуть будь-яку українську владу, наголошую - будь-яку і всі її гілки, - працювати для того, щоб забезпечити вступ України до Європейського Союзу, вступ України до НАТО.

Піротехнічними розрахунками вилучено 30 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 22 листопада, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у Станично-Луганському та Попаснянському районах.

Загалом обстежено 4,11 га території області, де виявлено та вилучено 30 вибухонебезпечних предметів. А саме: дев’ять артилерійських снарядів та 21 ручну гранату.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Новини ООС: Золоте опинилось під ворожим обстрілом

Протятом минулої доби російсько-окупаційні війська двічі порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

У напрямку Золотого Попаснянського району застосовувались автоматичні та протитанкові гранатомети, БМП, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

По укріпленнях наших захисників поблизу Станиці Луганської відкривався вогонь з великокаліберних кулеметів.

Президент України підписав Указ про звільнення Юрія Гарбуза

В Указі Президента України №383/2018 «Про звільнення Ю. Гарбуза з посади голови Луганської обласної державної адміністрації», який Петро Порошенко підписав 22 листопада, йдеться:

«Звільнити Гарбуза Юрія Григорійовича з посади голови Луганської обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою».