Архів новин

28 ноября 2018

Угода з профспілками і роботодавцями є важливим напрямом нашої співпраці, – Сергій Філь

Територіальну угоду між Луганською обласною державною адміністрацією, Федерацією профспілок Луганської області та Об’єднанням організацій роботодавців Луганської області сторони підписали сьогодні на 2019-2020 роки.

В області підписано нормативний акт соціального діалогу

28 листопада виконуючим обов’язки голови облдержадміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергієм Філем, головою Федерацією профспілок Луганської області Валерієм Чернишом та головою правління Об’єднання організацій роботодавців Луганської області Борисом Макаревичем підписано Територіальну угоду.

ДО УВАГИ ПРЕДСТАВНИКІВ ДЕРЖАВНИХ УСТАНОВ, ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ, ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ, ПРОФЕСІЙНИХ АСОЦІАЦІЙ, КОМПАНІЙ ТА ГРОМАДСЬКИХ АКТИВІСТІВ

Цифрові сервіси в сучасному світі набувають стрімкого розвитку, відбувається поступове переведення частини комунікативних процесів в електронний формат. Тому для Міністерства культури є важливим забезпечення зв’язку з ключовими стейкхолдерами на постійній основі для інформування щодо актуальних можливостей, подій, грантових програм, опитувань, тренінгів та врахування експертної та громадської думки при формуванні та реалізації державної.

Звернення виконуючого обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя щодо введення воєнного стану на Луганщині

Звернення виконуючого обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя щодо введення воєнного стану на Луганщині.

УВАГА ВАКАНСІЯ! ДОЛУЧАЙСЯ ДО КОМАНДИ #depzz

Гарна можливість для креативних та ініціативних людей стати частиною нашої команди!

Ви орієнтуєтесь в соціальних медіа та цікавитесь світом сучасних технологій, інвестиціями, внутрішньою та зовнішньою політикою і економікою, володієте навичками з адаптивного лідерства, управління змінами тощо. Вмієте вести ділові перемовини, маєте стратегічне бачення розвитку Луганської області та готові працювати, тоді ми чекаємо Вас!

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр запрошує на вистави:

29 листопада - "Конотопська Відьма"за Г.Квіткою-Основ`яненком, реп-бурлеск на 2 дії.

30 листопада - "Наталка Полтавка" за п'єсою І.П.Котляревського, музика М.В.Лисенка.

Квитки на виставу продаються:

в приміщенні Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру(бул.Дружби Народів,21)
понеділок – вихідний
у вівторок з 11.00 до 18.00
у середу- суботу з 11.00 до 18.00
у неділю з 11.00 до 17.00
перерва з 14.00 до 15.00

Тел. для довідок: (066) 147 10 80; (093) 006 06 53

До уваги суб’єктів підприємницької діяльності , що працюють у сфері громадського харчування, торгівлі та послуг!

30 листопада 2018 року о 13-30 у прес-центрі ЛІГАБізнесІнформ (м. Київ, вул. Парково-Сирецька, 23) відбудеться круглий стіл для підприємницької спільноти на тему: «Кешбек чи узаконений рекет бізнесу».

Підприємці Луганської та Донецької області запрошуються на навчання до Львова

У грудні 2018 року Львівська бізнес-школа УКУ (LvBS) за підтримки USAID (US Agency for International Development) запрошують власників та керівників малого і середнього бізнесу Донецької та Луганської областей на навчальну програму «Інструменти ефективного управління».

Мета цієї програми – розвинути управлінські компетенції та вивести організації учасників на новий рівень їхнього розвитку.

Сергій Філь привітав учасників творчого конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді»

Сьогодні, 28 листопада, виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій  Філь взяв участь у засіданні «круглого столу» на тему: «Сіверський Донець: басейну здоров’я – людям життя».

Майстер-клас з хореографічного мистецтва «Традиційний український танець. Теорія та практика»

2 грудня 2018 року Луганський обласний центр народної творчості планує проведення майстер-класу з хореографічного мистецтва «Традиційний український танець. Теорія та практика».

Теоретичну та практичну частину майстер-класу проводитиме Володимир Дольчук, заслужений працівник України, відмінник освіти України, член правління національної спілки хореографів України, директор міжнародного культурного проекту «Арабески», художній керівник ансамблю народного танцю України «Барвінок».

Всі учасники даного заходу отримають сертифікат про участь у майстер-класі.

Конкурс журналістських матеріалів про освітню та медичну реформи

Громадська організація «Центр «Ейдос» проводить Всеукраїнський конкурс журналістських матеріалів «Медична та освітня реформи: міфи, правда та виклики». Учасниками конкурсу можуть стати представники медіа, які цікавляться темою реформування освітньої та медичної сфер, вивчають виклики цих реформ.

Власні публікації у друкованих або електронних ЗМІ та радіозаписи можна  до 16 грудня 2018 року подавати за посиланням: http://bit.ly/konkurseidos

Президент підписав Закон про введення воєнного стану в Україні

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні». 26 листопада Глава держави підписав Указ «Про введення воєнного стану в Україні» і в той же день Верховна Рада ухвалила Закон про його затвердження.

Документом передбачається, що воєнний стан вводиться у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

Актуальний коментар: на Луганщині стартувала щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Про основні заходи акції, заплановані та проведені в області з 25 листопада по 10 грудня, розповіла заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Акція направлена на інформування населення стосовно проблематики насильства і привернення уваги до цієї тематики, зміну стереотипів, що існують у сфері насильства, активізацію партнерського руху органів державної влади і громадськості щодо подолання цього явища. Значну кількість заходів підтримали міжнародні організації.

ПЕРШИЙ МЕДИЧНО-ФАРМАЦЕВТИЧНИЙ ФОРУМ УКРАЇНА-КУБА

10 грудня 2018 року відбудеться Перший медично-фармацевтичний форум Україна-Куба, організований спільно з Посольством Республіки Куба в Україні.

Форум буде проходити в приміщенні ТПП України (м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33, конференц-зал «Колізей», 4 поверх).

Піротехніками вилучено чотири одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 27 листопада, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,56 га місцевість у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено чотири вибухонебезпечних предмети, а саме: три ручні гранати й одну міну.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На Луганщині посіяно понад 260 тис. га озимих зернових культур

В області завершились роботи по сівбі озимини під урожай наступного року. На сьогодні посіяно 262 тис. га озимих зернових культур, що складає 104 % від прогнозованого показника.

З них озимої пшениці – 254 тис. га, озимого ріпаку – 5,1 тис. га.

Найкраще з плановими показниками впоралися підприємства Попаснянського та Новоайдарського районів – відповідно 123 % та 116 % виконання.

В доброму стані перебуває 27 % озимини, в задовільному – 55 %, в слабкому – 18 %.

У ЦНАПі Чмирівської громади запрацював сектор оформлення біометричних документів

Завдяки цьому жителі Чмирівської ОТГ можуть отримувати внутрішні ID-картки та закордонні біометричні паспорти не лише у Державній міграційній службі, а й у ЦНАПі.

Капітальний ремонт будівлі Чмирівського центру надання адміністративних послуг та придбання необхідного обладнання, в тому числі робочої станції для оформлення паспортів, здійснено в рамках спільного проекту ПРООН в України та ООН Жінки «Відновлення управління та сприяння примиренню в постраждалих від кризи громадах України».

Новини ООС: на Луганщині минула доба пройшла спокійно

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська жодного разу не порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.