Архів новин

30 ноября 2018

Термінове повідомлення!

Сьогодні у Сєвєродонецьку почали поширювати чутки, нібито у середній загальноосвітній школі № 20 будуть розташовуватися підрозділи Збройних Сил України.

Повідомляємо, що ця інформація не відповідає дійсності.

Навчальний заклад працює і далі працюватиме за затвердженим розкладом.

Військові у приміщенні та на території школи відсутні.

Навчальний процес порушуватися не буде.

Обговорюємо перспективні плани розвитку Луганщини: Сергій Шакун

Голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун – член Ради регіонального розвитку – зауважив, що подібний форум – можливість відверто обговорити разом з громадськістю що конкретно зроблено в області за останні роки.

«Підтримую реалізацію тут, на Луганщині, завдання Президента України Петра Порошенка щодо проведення обласної Ради регіонального розвитку. Ми працюємо для людей. Та повинні чути та дослуховуватися до їх думки», – сказав він.

Обговорюємо перспективні плани розвитку Луганщини: Вадим Гаєв

«Влітку 2015 року наша громада стала першою ластівкою процесу децентралізації в Україні! Ми маємо підстави пишатися не тільки лідерством, а й значними досягненнями, які, і це головне, відчули люди.

У Новопскові та його околицях ми змогли здійснити досить амбітні проекти у сфері відновлення інфраструктури та енергозбереження. Ми постійно беремо участь у всіх можливих грантових програмах підтримки громад. Відомими на всю країну нас зробив телевізійний проект «Громада на мільйон».

Люди мають долучатися до вирішення проблем власних населених пунктів, – Сергій Філь

Під час засідання обласної Ради регіонального розвитку про досягнення децентралізації поінформували Новопсковський селищний голова Вадим Гаєв та Біловодський селищний голова Едуард Олейніков. До речі, Новопсковська ОТГ – утворена першою в Україні, а Біловодська існує у межах усього району.

Підсумовуючи їх доповіді, виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації Сергій Філь заявив:

Як отримати субсидію, якщо член домогосподарства працює за кордоном

Постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2018 № 841 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» внесено зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 (зі змінами та доповненнями) (далі - Положення), якими надано можливість комісіям приймати рішення щодо призначення житлової субсидії домогосподарству, до складу якого входять особи, що перебувають за кордоном більше 60 днів протягом періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, якщо

Сергій Філь: План розвитку територій Луганщини на 2019-2021 роки має стати частиною ініційованого Президентом єдиного плану розвитку України

Про це заявив виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь на засіданні обласної Ради регіонального розвитку, яке відбулося сьогодні, 30 листопада, у Сєвєродонецьку.

Він відзначив, що 12 листопада у Києві на Сьомому засіданні Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенка серед іншого наголошено на відповідальності влади на місцях.

Європейський Союз підтримує розвиток бізнесу в Україні

Проект «Карта можливостей для бізнесу» (Карта можливостей) створено в межах Європейського тижня підприємництва в Україні, що є частиною загальноєвропейської кампанії з розвитку малого та середнього бізнесу, сприяння підприємництву та інформування про підтримку ЄС для розвитку приватного сектору.

Європейський Союз підтримує розвиток малого та середнього бізнесу в Україні та пропонує проекти в рамках ініціатив та програм ЄС:

Представництво Європейського Союзу в Україні запрошує представників бізнесу Луганської області на семінар «Як знайти бізнес-партнера в ЄС»

4 грудня 2018 року Представництво ЄС Україні запрошує представників бізнесу, експертів з питань торгівлі та усіх зацікавлених узяти участь у семінарі про можливості для українських підприємців знайти бізнес-партнерів у Європі та підвищити свою конкурентоспроможність на ринку ЄС, який відбудеться у Центрі розвитку місцевого самоврядування за адресою: м.Сєвєродонецьк, вул. Гагаріна, 78-Б.

3 та 4 грудня у Сєвєродонецьку представництво ЄС в Україні проведуть навчальні заходи

Так, 3 грудня, о 13:30 в Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля відбудеться презентація відкритих конкурсів на гранти та проекти ЄС.

Місце проведення: лабораторний корпус, ауд. 119, 1-й поверх.

Під час заходу буде представлено пріоритети допомоги, яку ЄС надає Україні, можливості співпраці, а також огляд довготривалих освітніх, молодіжних, культурних та бізнесових програм та проектів Євросоюзу.

Реєстрація обов’язкова за посиланням: http://bit.ly/EU_open_calls__presentation

12 шкіл Луганщини здійснюють дистанційне навчання дітей з тимчасово окупованих територій

Наразі в області нараховується 24024 студенти, з яких цьогорічними вступниками є 8712 осіб.

Через освітні центри «Донбас-Україна» зараховано 621 особу.

За три роки діяльності освітніх центрів виші Луганщини поповнилися майже 2000 студентами.

У 2017-2018 роках на екстернатній формі у закладах загальної середньої освіти навчалися 809 дітей. З них 283 учня дев’ятих класів, 331 – 11-х класів, 195 – невипускних класів. За дистанційною формою освіту отримували 193 учні.

УКРАЇНА ВІДКРИЛА РИНОК ТУНІСУ ДЛЯ ВІТЧИЗНЯНОГО М’ЯСА ПТИЦІ

Держпродспоживслужба України та компетентний орган Туніської Республіки підписали ветеринарний сертифікат для експорту м’яса птиці, призначеного для людського споживання, з України до Тунісу.

Із зазначеним сертифікатом можна ознайомитись за посиланням: http://consumer.gov.ua/ContentPages/Sertifikati_Na_Eksport_Z_Ukraini/201/

КОНЦЕРТ ЗВЕДЕНОГО СИМФОНІЧНОГО ОРКЕСТРУ: НЕЙМОВІРНИЙ ДІАПАЗОН ЛЮДСЬКИХ ПОЧУТТІВ

Прекрасною мовою мистецтва молодь Луганщини і Львівщини відповідає на виклики часу. Презентаційні доповіді, концерти сольних виконавців та зведеного симфонічного оркестру, круглі столи, методичні доповіді – це лише частина програми соціально-культурного проекту. 
З 11 по 18 листопада студенти та викладачі Дрогобицького музичного коледжу ім. В. Барвінського відвідали Сєвєродонецьк, а у ці дні уже дрогобичани приймають гостей зі сходу країни.

Кількість застрахованих осіб в області у поточному році збільшилася майже на 7 тисяч

Засідання міжвідомчої робочої групи з питань реалізації заходів щодо легалізації найманої праці, а також погашення заборгованості з обов’язкових платежів до Пенсійного фонду України та зі сплати єдиного соціального внеску провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Звертаючись до присутніх, вона наголосила на нагальних проблемах, зокрема, тіньовій зайнятості населення та заборгованості з обов’язкових платежів до бюджету Фонду.

Гастролі Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької

27 і 28 листопада 2018 року на сцені Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру відбулись гастролі Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької (м. Львів), що проходили за підтримки Міністерства культури України. 

Піротехніками вилучено 27 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 29 листопада, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,7 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 27 одиниць вибухонебезпечних предмети, а саме: п’ять мінометних мін й 22 ручних гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Звернення Президента щодо рішення Синоду Вселенського Патріархату про схвалення Томосу українській церкві

Дорогі українці! 

На Святому Священному Синоді Вселенського Патріархату ухвалені історичні рішення про створення Автокефальної Української Православної Церкви. Схвалено текст Томосу про надання незалежності українській церкві, а також прийнято рішення про скликання об‘єднавчого православного Собору. Дату його проведення незабаром оголосить Патріарх Варфоломій. Учасники Собору оберуть предстоятеля незалежної Автокефальної Православної Церкви України. Йому і буде вручено Томос про автокефалію.

Конкурс на перевезення пасажирів автомобільним транспортом у Луганській області

23 листопада під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Ю. Клименка відбулось засідання Конкурсного комітету з організації та проведення конкурсів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом у Луганській області, де розглядалось 32 об’єкти на обслуговування 50 маршрутів.

Основним завданням конкурсу було обрати серед претендентів пасажирських перевізників, які запропонують якісне покращення рухомого складу, що буде спроможним надавати послуги на належному рівні.

Новини ООС: на Луганщині поранено військовослужбовця

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська чотири рази порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Золотого Попаснянського району вівся обстріл з 82-мм мінометів, гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу Кримського Новоайдарського району застосовувались 82-мм міномети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець отримав поранення.