Архів новин

05 декабря 2018

Сергій Філь відвідав 59-й військовий мобільний госпіталь у Сєвєродонецьку

Напередодні Дня Збройних Сил України цей військовий шпиталь відвідав виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

Він подякував учасникам антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил, які перебувають на лікуванні, за захист рідної землі від збройної агресії РФ.

Сергій Філь поцікавився їх самопочуттям, побажав усім здоров’я та удачі.

Також з нагоди прийдешнього свята були вручені обласні відзнаки.

В області два дні тривають командно-штабні тренування з цивільного захисту

Упродовж 4-5 грудня по всій Україні проходять командно-штабні тренування з органами управління цивільного захисту єдиної державної системи цивільного захисту щодо переведення її з режиму функціонування в мирний час на режим функціонування в особливий період.

На Луганщині у будівлі Держслужби з надзвичайних ситуацій ранок вівторка розпочався з оголошення сигналу «Тривога». Рятувальники перевірили укомплектування свої тривожних валіз, пройшли відповідні інструктажі, а також перевірили готовність до дій за призначенням.

Президент закликає світ посилити санкції проти Росії та збільшити присутність НАТО в Чорному та Азовському морях

Президент Петро Порошенко закликав західний світ посилити санкції проти Росії та збільшити присутність НАТО в Чорному та Азовському морях. Про це він сказав в інтерв’ю міжнародній інформаційній агенції Bloomberg.

Глава держави подякував світовим лідерам за підтримку України в тяжкі часи російської агресії.

Система підготовки Збройних Сил України адаптована до стандартів НАТО – Президент

Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко привітав українських військовослужбовців з Днем ЗСУ.

Українське військо забезпечується сучасною і модернізованою технікою та озброєнням для захисту нашої держави – Президент

«Війську потрібна сучасна потужна зброя, яка захистить Україну від будь-якого агресора, зупинить агресора, знищить його і захистить життя наших громадян. У будь-якій війні перемагає не лише людська воля, а й сучасна військова техніка помножена на високопрофесійні знання особового складу», - наголосив Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко під час урочистостей з нагоди Дня Збройних Сил України.

Об’єкт будівництва не може бути прийнятий в експлуатацію, якщо він не відповідає вимогам безбар’єрності

4 грудня 2018 року Верховна Рада 230 голосами підтримала за основу законопроект № 7370 – зміни до Закону «Про регулювання містобудівної діяльності». Він забезпечує умови створення безбар’єрного доступу до приміщень для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при здійсненні містобудівної діяльності.

На Луганщині за участі Командувача ОС відбувся обласний урочистий захід до Дня Збройних Сил України

Сьогодні, 5 грудня, у Сєвєродонецьку були проведені урочистості з нагоди прийдешнього Дня Збройних Сил України.

Участь у головному святковому заході, що відбувся в Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі, взяв Командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв.

«Зустріч і знайомство»: у Сєвєродонецьку служби представили функції та можливості допомоги постраждалим від насильства

У рамках відзначення акції «16 днів проти насильства» 04 грудня 2018 року в місті Сєвєродонецку з ініціативи ОБСЄ проведено захід «Зустріч і знайомство». Захід проведено в інноваційному форматі «світового кафе».

Розклад руху призначених пасажирських поїздів на 2018-2019 роки

З 9 грудня 2018 року починає діяти розклад руху призначених пасажирських поїздів на 2018-2019 роки  АТ «Українська залізниця».  

Облдержадміністрації вдалось зберегти залізничне сполучення регіону, яке передбачає рух потягів у напрямках Донецької, Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Львівської, Рівненської, Полтавської, Сумської, Ужгородської,  Харківської, Хмельницької та столиці держави Києва.

На Луганщині офіційно працевлаштовані майже 4 тисячі людей з інвалідністю

На початку грудня у міських та районних центрах зайнятості відбулися ярмарки вакансій для людей з інвалідністю, щоб допомогти знайти роботу тим, хто може і хоче працювати незважаючи на фізичні обмеження.

Оновлено реєстр регіональних цільових програм, що діють на території Луганської області у 2018 році

У поточному році в області реалізуються 42 регіональні цільові програми (далі – програми) за 6 напрямами діяльності: в економічному – 12 програм, соціальному – 14, національно-культурному – 7, екологічному – 4, правоохоронному – 1, інші – 4.

З початку року розпорядженнями голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації затверджено 9 програм та внесено 38 змін до 19 діючих програм.

ЧИ МОЖЛИВО ВВАЖАТИ ВВЕДЕННЯ ВОЄННОГО СТАНУ В УКРАЇНІ ФОРС-МАЖОРНИМИ ОБСТАВИНАМИ (ОБСТАВИНАМИ НЕПЕРЕБОРНОЇ СИЛИ)?

Протягом останніх днів з моменту оголошення Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», до ТПП України та регіональних ТПП надходять звернення щодо можливості загального засвідчення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили), в зв’язку з даною ситуацією.

Засвідчення форс-мажорних обставин Торгово-промисловою палатою України є однією з функцій, передбачених Законом України «Про торгово-промислові палати в Україні» від 02.12.1997 року №671 та Статутом ТПП України, також дану функцію мають право виконувати уповноважені нею регіональні ТПП.

До уваги молодих підприємців Луганщини!

Управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації  та Луганський обласний центр підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень проводять XI обласний конкурс «Молода людина Луганщини».

До участі у конкурсі запрошується молодь віком від 18 до 35 років, яка проживає у Луганській області.

На Луганщині засуджено чергових організаторів незаконного референдуму 2014 року

За матеріалами Служби безпеки України засуджено трьох організаторів антиконституційного референдуму «за державну самостійність ЛНР».

Оперативники спецслужби встановили, що утравні 2014 року мешканець селища Новопсков Луганської області бра активну участь у проведенні фейкового волевиявлення. Зокрема, чоловік складав так звані реєстри виборців та безпосередньо здійснював «опитування» громадян.

У Миколаєві відбудеться конференція «Франчайзингові технології на службі бізнесу

Центр інформаційної підтримки бізнесу м. Миколаїв в рамках ініціативи EU4Business за підтримки ЄБРР в Україні  запрошує до участі у конференції «Франчайзингові технології на службі бізнесу», яка відбудеться у місті Миколаєві 05 грудня 2018 року.

Учасники конференції матимуть унікальну нагоду ознайомитися з найкращими українськими та міжнародними практиками розробки франшизи, зустрітися з провідними експертами з франчайзингу, що мають унікальний досвід в розробці, продажу та розвитку франчайзингових мереж.

Святковий концерт Академічного симфонічного оркестру до Дня Святого Миколая

15 грудня 2018 року, напередодні Дня Святого Миколая, Луганська обласна філармонія підготувала для сєвєродончан та гостей міста святкову програму Академічного симфонічного оркестру.

Шанувальників класичної музики, всіх, хто бажає зануритися у неповторну атмосферу святкових чарів, чекають 15 грудня 2018 року о 18.00 у Концертній залі Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва.

Диригент – Назар Яцків
Солісти – Олена Босенко та Ігор Новіков

 

 

5 грудня – Всесвітній день волонтера

Саме з драматичного 2014 року в України заговорили про унікальне явище – волонтерський рух. Він охопив усю країну. Маленьке джерельце людської допомоги перетворилося у велике море всеохоплюючої народної підтримки.

Завдяки небайдужим, подвижникам та благодійникам підтримувалися наші Збройні Сили й добровольчі батальйони. Усім необхідним: обмундируванням, амуніцією, транспортом, медикаментами, продуктами харчування. Та вкрай такими необхідними бронежилетами!

Мінагрополітики разом з європейськими експертами напрацювали шляхи залучення малих виробників до організованого аграрного ринку

Розвиток сільськогосподарського бізнесу на селі шляхом введення малих виробників до офіційного ринку та створення ефективного правового поля, базуючись на кращому європейському досвіді, – головні теми, які обговорювалися під час засідання експертного круглого столу «Залучення малих виробників до організованого аграрного ринку. Сучасний стан та стратегія для України» 30 листопада.

З 1 грудня діють нові ДБН щодо фасадної теплоізоляції, які дозволять щорічно заощаджувати до 15 % тепла

З 1 грудня 2018 року вступили в дію оновлені державні будівельні норми щодо теплоізоляції фасадів (ДБН В.2.6-33:2018 «Конструкції зовнішніх стін із фасадною теплоізоляцією. Вимоги до проектування»), які, зокрема, передбачають впровадження європейських вимог до енергомодернізації фасадів.

Проведення таких заходів дозволить українцям заощаджувати до 15 % тепла щороку. Для всієї країни ця економія може скласти близько 3 млрд гривень за умови термомодернізації 3 % всіх будівель щороку. І чим більше буде реконструйовано та збудовано таких будинків, тим більшою буде економія.

Піротехніками на Луганщині вилучено 28 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 4 грудня, піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено 2,6 га місцевості у Станично-Луганському районі.

Загалом виявлено та вилучено 28 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 17 артилерійських снарядів й 11 ручних гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

УВАГА ВАКАНСІЯ! ДОЛУЧАЙСЯ ДО КОМАНДИ #depzz

Гарна можливість для креативних та ініціативних людей стати частиною нашої команди!

Ви орієнтуєтесь в соціальних медіа та цікавитесь світом сучасних технологій, інвестиціями, внутрішньою та зовнішньою політикою і економікою, володієте навичками з адаптивного лідерства, управління змінами тощо. Вмієте вести ділові перемовини, маєте стратегічне бачення розвитку Луганської області та готові працювати, тоді ми чекаємо Вас!

Федеріка Моґеріні - про ситуацію в Україні

Висока представниця / Віце-президентка Федеріка Моґеріні виголосила промову в Центрі Белфера з науки та міжнародних відносин Гарвардської школи Кеннеді. Ось що вона сказала про ситуацію в Україні:

Групи цивільно-військового співробітництва допомагають населенню прифронтових районів, – брифінг

Про діяльність Групи цивільно-військового співробітництва ОТУ «Північ» на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації розповів начальник Групи, полковник Юрій Верановський.

Він відзначив, що метою цивільно-військового співробітництва є створення сприятливих умов для виконання військами операції Об’єднаних сил завдань за призначенням, організації та підтримки взаємодії між військовим командуванням та органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, представництвами громадських, неурядових, міжнародних організацій та місцевим населенням.

3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

Щороку 3 грудня Україна відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. На долю осіб з обмеженими можливостями випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

Усунення бар'єрів на шляху до самореалізації осіб з інвалідністю, гарантування доступу до гідних умов проживання на сьогодні є одним із пріоритетних напрямів соціальної політики України.

Пітчинг проектів соціальної дії для мешканців Донецької та Луганської областей

Для всіх активних громадян, що мають ідеї з інноваційного розвитку громад Донецької та Луганської областей, Британська Рада вже вкотре організовує пітчинг проектів соціальної дії. 

Останній термін подачі проекту соціальної дії — 20 грудня о 23:59.

До участі у пітчингу проектів допускаються як індивідуальні, так і колективно підготовлені проекти різних напрямків реалізації:

Забезпечення житлом осіб з числа дітей-сиріт у Біловодському районі

3 грудня 2018 року заступник селищного голови Біловодської селищної ради Володимир Гніденко вручив ключі від однокімнатної соціальної квартири особі з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, Дзюбі Вадиму, який навчається в Біловодському професійному аграрному ліцеї та опановує спеціальність тракториста-машиніста.

Новини ООС: на Луганщині загинув військовослужбовець

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська п’ять разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Новозванівки та Троїцького Попаснянського району застосовувалися 82-мм міномети, автоматичні та протитанкові гранатомети, БМП, великокаліберні кулемети, снайперська та стрілецька зброя.

По укріпленнях наших захисників поблизу Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з 82-мм мінометів. Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець загинув.

Чергове засідання Луганської обласної МКМР з правової освіти населення

04 грудня 2018 року відбулось засідання Луганської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.