Архів новин

07 декабря 2018

Творчі колективи обласних закладів культури Луганщини радо привітали захисників України із професійним святом – Днем Збройних Сил України!

Артисти та музиканти концертних бригад Луганської обласної філармонії, Луганського обласного академічного музично-драматичного театру виступили з концертною програмою перед військовослужбовцями, які виконують бойові завдання із захисту незалежності і територіальної цілісності країни, у складі операції Об`єднаних Сил у населених пунктах: м.Лисичанськ, с.Пурдівка, с.Троїцьке, м.Золоте, м.Щастя, с.Кримське.

Компенсація відсоткової ставки за залученими кредитами аграріям

Сьогодні, 07.12.2018 в Департаменті агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації відбулося засідання конкурсної комісії з визначення переліку суб’єктів господарювання агропромислового комплексу області для отримання фінансової підтримки шляхом здешевлення кредитів у 2018 році під головуванням директора Департаменту – голови комісії Сергія Хлякіна.

10 грудня у Сєвєродонецьку відбудеться Всеукраїнська Естафета Єднання

Всеукраїнська Естафета Єднання – це естафета добрих справ та успішних проектів, які реалізуються в кожному окремому регіоні нашої країни в рамках відзначення 100-річчя Соборності України.

Так, учні художньої школи заповнять аркуші книги «Соборна Україна очима дітей». Намалюють майбутнє України таким, яким вони його уявляють!

Захід відбудеться о 10:00 у приміщенні Сєвєродонецької художньої школи за адресою: вул. Гагаріна 90 а/1.

Запрошуємо усіх бажаючих завітати на Всеукраїнську Естафету Єднання!

 

На Луганщині стартувала друга фаза проекту «Відповідальність починається із нас» щодо запобігання і протидії насильству

На Луганщині стартувала друга фаза проекту «Відповідальність починається із нас» щодо запобігання і протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі у Станично-Луганському районі. Вперше цей проект було впроваджено протягом 2017-2018 років у Попаснянському районі з ініціативи Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації за підтримки міжнародних організацій «Лікарі світу» та Фонду ООН у галузі народонаселення.

На Луганщині проведено Відкритий дискусійний майданчик «Бути жінкою»

06 грудня 2018 року у Кремінському районі проведено Відкритий дискусійний майданчик «Бути жінкою». Захід відбувся в рамках акції «16 днів проти насильства» з ініціативи Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації за підтримки Кремінської райдержадміністрації та благодійного фонду Stabilization Support Services. Захід проведено задля ствердження провідної ролі жінки Луганщини як рушійної сили позитивних змін у суспільстві, лідерства в різних сферах життєдіяльності.

Відбулось чергове засідання обласного комітету доступності

07 грудня 2018 року відбулось розширене засідання обласного комітету забезпечення доступності у режимі відео-конференції.

На відеозв’язку зі студією були члени комітетів доступності міст та районів області.

З привітальним словом з міста Києва до учасників  засідання звернулась Тетяна Баранцова представник Національної Асамблеї людей з інвалідністю України в Луганській області.

Оголошені Президентом програми – серед пріоритетів в обласному бюджеті, – Сергій Філь

Під час формування обласного бюджету пріоритетними будуть програми, спрямовані на формування сприятливого соціального середовища в регіоні – це підвищення якості та доступності медичних і навчальних послуг, розбудова системи спорту та дозвілля. Про це заявив в.о. голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь в ефірі одного з телеканалів.

Президент: Росія має небезпечну кількість кораблів у Чорному морі, що може загрожувати членам НАТО - Румунії, Болгарії та Туреччині

«Ці останні події безпосередньо впливають на безпеку всього НАТО. В даний час Росія має загрозливу кількість морських кораблів у Чорному морі, що означає, що це може загрожувати членам НАТО - Румунії, Болгарії та Туреччині. І це може бути лише початком», - написав Президент Петро Порошенко у своїй статті для The New York Times.

Всеукраїнська Естафета Єднання прямує країною

1 грудня 2018 року в м. Фастів відбулися урочистості з нагоди 100-річчя підписання Договору між Українською Народною Республікою і Західноукраїнською Народною Республікою та початок Всеукраїнської естафети єднання.

Далі естафету приймали Чернігівська, Сумська, Полтавська та Харківська області, а вже 10 грудня урочисто зустрічаємо естафету на Луганщині! Учні Сєвєродонецької художньої школи заповнять аркуші книги «Соборна Україна очима дітей». Вони намалюють майбутнє України таким, яким вони його уявляють!

Сергій Філь особисто переконався у готовності системи цивільного захисту населення

Сьогодні, 7 грудня, виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь провів розширену нараду з головами райдержадміністрацій та міст обласного підпорядкування Луганської області.

Захід відбувся у Старобільській райдержадміністрації.

Відкриваючі нараду, Сергій Філь зазначив, що на виконання Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» на Луганщині здійснюється впровадження правового режиму воєнного стану.

До уваги бізнес-об’єднань та підприємців!

Офіс розвитку малого і середнього підприємництва при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України (Офіс розвитку МСП) проводить попереднє опитування об’єднань підприємців щодо готовності до діалогу з владою для подальшої розробки програм з підвищення спроможності бізнес-об’єднань ефективно представляти інтереси малого та середнього бізнесу (МСП) на місцевому, регіональному та національному рівнях.

Основні завдання Офісу розвитку МСП:

Рада затвердила нові правила маркування харчових продуктів

За ухвалення законопроекту №8450 «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» у другому читанні та в цілому у четвер проголосували 231 народний депутат при мінімально необхідних 226-ти, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Закон встановлює загальні принципи та вимоги щодо інформації про харчові продукти, зокрема стосовно їх маркування, а також обов'язки операторів ринку з доведення цих даних до споживачів. 

ЗАСІДАННЯ КОМІТЕТУ ПІДПРИЄМЦІВ АПК ПРИ ТПП УКРАЇНИ

19 грудня 2018 року об 11:00 (м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33, к.401) відбудеться засідання Комітету підприємців АПК при ТПП України. Тема засідання: реєстрація пасік – перший крок від аматорства до ефективного ведення бізнесу у бджільництві. Пропозиції щодо вдосконалення нормативно-правового регулювання виробництва та реалізації меду.

Реєстрація на подію доступна за посиланням:

ІНСТРУМЕНТИ ПІДТРИМКИ МАЛОГО ТА СЕРЕДНЬОГО БІЗНЕСУ ДЛЯ ЗМІЦНЕННЯ ЕКОНОМІЧНИХ ВІДНОСИН МІЖ УКРАЇНОЮ ТА ЄС

13 грудня 2018 року в конференц-залі ТПП України (м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33) відбудеться бізнес-семінар «Інструменти підтримки малого та середнього бізнесу для зміцнення економічних відносин між Україною та ЄС».

У містах і районах області: у селі Містки, що на Сватівщині, з’явився газ

Відтепер 700 жителів Містківської об’єднаної територіальної громади мають у своїх домівках блакитне паливо.

Довжина вуличного газопроводу склала 48 км, що дозволила з’єднати 334 домогосподарств.

Урочисте відкриття газопроводу відбулося біля домівки сім’ї Ольховських, які одними з перших жителів села підвели газ від вуличної магістралі до будинку.

Слід зазначити, що будівництво підвідного газопроводу до села Містки Сватівського району від АГРС села Коноплянівка Білокуракинського району розпочато ще у 2006 році.

Як зупинити деградацію грунтів

Згідно Головного Закону України – Конституції, земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави.

За площею чорноземів Україна посідає четверте місце у світі після Росії, США та Китаю. Мова йде про 28 млн га або 46% загальної площі країни. Родючі землі — ключ до продовольчої безпеки держави, проте Україна — лідер із розораності сільськогосподарських угідь, порушений баланс між кількістю пасовищ та сіножатей і площами, призначеними для вирощування агрокультур. Рівень розораності території Луганської області достатньо високий – 52,0%.

Сергій Філь узяв участь у телепроекті «Тема дня»

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь 6 грудня відповів на запитання у програмі «Тема дня» на телеканалі «UA:Донбас».

Піротехніками на Луганщині вилучено 28 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 6 грудня, піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено 3 га місцевості у Станично-Луганському та Попаснянському районах.

Загалом виявлено та вилучено 28 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 13 артилерійських снаряда, 1 мінометну міну та 14 ручних гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

6 грудня ц.р. Посольство України в Македонії відзначило День Збройних сил України. В рамках заходу було відкрито витавку «Row.Україна на передовій».

Посол України в Македонії Наталія Задорожнюк у своїй промові висловила слова вдячності українскьким воїнам, які забезпечують безпеку не тільки України, а й всієї Європи. Посол привернула увагу до брутального порушення Російською Федерацією основних принципів міжнародного права. Про це свідчить і нещодавня російська агресія в Чорному і Азовському морях.

Запрошуємо долучитися до ІV Міжнародного проекту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи»!

Проект проводиться Міжнародною Лігою «Матері і сестри – молоді України», на чолі з її президентом – Послом Миру, народною артисткою України Галиною Яблонською, за сприяння Міністерства культури України, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національної ради жінок України, Товариства «Знання» України, Шевченківського національного заповідника в м. Каневі та ін.

За три роки свого існування (2016 – 2018 рр.) полум'яне слово Тараса Шевченка лунало 47-ма мовами світу, зокрема.

З 1 грудня підвищено прожитковий мінімум

Статтею 7 Закону України «Про державний бюджет України на 2018 рік» новий розмір прожиткового мінімуму на одну особу у розрахунку на місяць з 1 грудня 18 року складає 1853 гривень.

Для основних соціальних і демографічних груп населення  з 1 грудня встановлюються такі показники:

- для дітей віком до 6 років – 1626 гривень;

- для дітей віком від 6 до 18 років – 2027 гривень;

- для працездатних осіб – 1921 гривень;

- для осіб, які втратили працездатність – 1497 гривень.

Культурний обмін в дії

Всі чотирнадцять проектів, що стали переможцями конкурсу із визначення проектів культурного обміну між Луганською та Львівською областями, успішно реалізовано!

 

1. «Культура надихає, зближує, єднає» Комунальної установи «Кремінський районний будинок культури» (з 27 по 31 липня творчі колективи закладу культури взяли участь у Західноукраїнському Фестивалі «Куховарня RadoFest» в Радехівському районі Львівської області).

Новини ООС: на Луганщині тихо

Протягом минулої доби та після опівночі російські-окупаційні війська жодного разу не порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Вітання з Днем місцевого самоврядування!

День місцевого самоврядування для Луганщини надзвичайне свято!

Незважаючи на втрату частини території, близькості військових подій, постійний перетин блок-постів, наявність пункту пропуску у Станиці Луганській та величезний потік людей ВПО, відтік кваліфікованих кадрів, молоді та бізнесу, логістичний тупік, День місцевого самоврядування, його святкування надзвичайно важливе для Луганської області!