Архів новин

10 декабря 2018

Обговорюємо перспективні плани розвитку Луганщини: Володимир Прокопенко

Асоціація органів місцевого самоврядування Луганської області підтримує ініціативу створення перспективного плану розвитку регіону. Про це заявив голова асоціації Володимир Прокопенко.

Низку нагород вибороли спортсмени-підводники нашої області на міжнародних змаганнях

Українці взяли участь у відкритому чемпіонаті Швейцарії серед спортсменів-підводників.

До складу Національної збірної увійшли представники Луганської області.

За результатами змагань вихованець Сєверодонецької спеціалізованої дитячо-юнацької спортивно-технічної школи водних видів спорту «Садко», майстер спорту України міжнародного класу Денис Лєвін здобув три золоті нагороди на дистанціях 50 м пірнання, 100 м плавання в ластах та в естафеті 4х100 м.

У м. Києві відбудеться ІІ Форум розвитку ветеранського бізнесу

Громадська організація «Спілка Учасників, Ветеранів, Інвалідів АТО та бойових дій» спільно з Державною службою України у справах ветеранів та учасників АТО запрошує представників органів влади та державних структур, міжнародних фондів та неурядових організацій, учасників бойових дій прийняти участь у «ІІ Форумі розвитку ветеранського бізнесу», який відбудеться 16 грудня 2018 року за адресою: м. Київ, площа Лесі Українки (приміщення Київської обласної ради).

Інформаційно-аналітична довідка щодо основних тенденцій економічного розвитку регіону станом на 01.12.2018

За даними, оприлюдненими Державною службою статистики України, структурних підрозділів облдержадміністрації, проведено моніторинг щодо основних тенденцій економічного розвитку регіону та підготовлено інформаційно-аналітичні матеріали за напрямами: промислове виробництво, інвестиційна діяльність, зовнішня торгівля (експорт та імпорт товарів), внутрішній ринок (внутрішня торгівля, цінова ситуація), висвітлено основні причини, що вплинули на розвиток відповідних сфер, заходи місцевих органів виконавчої влади щодо подолання негативних тенденцій розвитку регіону.

Проведення навчально- методичних зборів

06.12.2018 року у навчально методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Луганської області, управлінням з питань цивільного захисту облдержадміністрації, було організовано навчально - методичний збір з начальниками відділів(секторів) та фахівцями з питань цивільного захисту та надзвичайних ситуацій міських рад міст обласного значення, райдержадміністрацій, об'єднаних територіальних громад.

На Луганщині діє 41 віддалений пункт обслуговування громадян Пенсійного фонду

Пенсійний фонд України продовжує працювати над розширенням мережі віддалених робочих місць фахівців задля наближення відповідних послуг до громадян.

Чергове з них відкрито в Євсузькому старостинському окрузі Біловодської об’єднаної територіальної громади.

Це вже 41-й пункт обслуговування громадян Пенсійного фонду України, що діють на Луганщині.

Нове віддалене робоче місце дає можливість наблизити отримання пенсійних виплат більше ніж трьом тисячам жителів сіл Євсуг, Новоолександрівка, Степове, Парневе та Копані Біловодського району.

Президент підписав Закон про припинення дії договору про дружбу з Росією

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Російською Федерацією».

«Непродовження договору з Росією слід розглядати не як епізод, а як частину нашої стратегії на остаточний розрив з колоніальним минулим і переорієнтацію на Європу», – підкреслив Президент.

Епідемічна ситуація з грипу та ГРВІ в Луганській області за 49 тиждень, станом на 10.12.2018

Епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип в Луганській області не перевищено (- 6,95 %). При епідемічному пороговому  рівні 55,8 захворюваність склала 51,9 на 10 тисяч населення.

Всього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 3657 осіб, з них дітей до 14 років  2564  (70,1 %).  Госпіталізовано 168  хворих,  у тому числі 124 дитини віком до 14 років.

Зареєстровано 2 випадки захворювання на грип у м. Рубіжному та Кремінському районі.

У місті Києві 7 грудня відбулася друга конференція з сімейно-орієнтованої медицини, організаторами якої виступила Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні та Міністерство охорони здоров'я України.

В рамках заходу обговорювалися питання залучення родини в лікувальний процес та проведено дискусію на тему: «Що працює в інших країнах – чи працюватиме в Україні? Чи готові медичні працівники і самі родини до залучення, чи потрібно їх спонукати? Медичні, психологічні, комунікаційні та організаційні виклики».

Ансамбль пісні і танцю «Радани» запросив на «Українські вечорниці» !

08 грудня 2018 року ансамбль пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії запросив всіх охочих на сольний концерт «Українські вечорниці», який відбувся у концертній залі Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва.
У концерті прозвучали ліричні українські композиції - справжні «перлини» народної творчості, а гра на народних музичних інструментах і вишукані костюми підкреслили неповторний український колорит.
Глядачі потрапили на справжні українські вечорниці: сміх, жарти, заряд бадьорості, чудовий настрій, а головне – зворушливий спів!

Майже 3,5 мільйона компенсації відсоткової ставки за залученими кредитами отримали 14 агропідприємств Луганщини

Відбулося засідання конкурсної комісії з визначення переліку суб’єктів господарювання агропромислового комплексу області для отримання фінансової підтримки шляхом здешевлення кредитів у 2018 році.

Захід провів голова комісії, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хлякін.

На засіданні розглянуто документи підприємств агропромислового комплексу, які мають право на отримання компенсації відсоткової ставки за залученими кредитами.

Загалом у конкурсі взяли участь 14 підприємств.

Луганщина долучилася до Всеукраїнської Естафети Єднання!

Юні художники, які набули почесне право намалювати майбутнє України на сторінках книги «Соборна Україна очима дітей» від Луганської області, саме зараз натхненно працюють у Сєвєродонецькій художній школі.

Тож яким уявляють майбутнє країни діти Луганщини? Зовсім скоро дізнаємося!

«Головне, щоб бачення дітей, їх світлі задуми та сподівання збіглися б з діями дорослих, які мають зробити все необхідне заради щасливого майбутнього», - зазначила Аліна Адамчук, начальник, начальник управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації.

Розглянуто стан створення в області безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю

Відбулося засідання обласного комітету забезпечення доступності.

У режимі відеоконференцзв’язку до заходу долучилися члени відповідних комітетів міст та районів області.

Про стан реалізації обласного Плану заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю на 2017-2021 роки «Безбар’єрна Луганщина» доповів виконуючий обов’язки начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації, заступник голови комітету забезпечення доступності Михайло Івасішин.

Регіони повинні не пізніше 15 січня почати відбір проектів для держфінансування у 2019 році

За інформацією прес-служби Мінрегіону, відповідно до змін, внесених до Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, області мають почати проведення відбору проектів на наступний плановий рік не пізніше 15 січня того ж року.

У Попаснянському та Старобільському районах презентовано гру «Бути жінкою»

Однією із цілей щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» є утвердження принципів рівних прав і можливостей жінок та чоловіків у різних сферах життєдіяльності, запобігання проявам насильства по відношенню до жінок і дівчат.

Творчі колективи області привітали військовослужбовців

Колективи обласних закладів культури Луганщини радо привітали у рамках Всеукраїнської Естафети Єднання захисників України із професійним святом – Днем Збройних Сил України.

Артисти та музиканти Луганської обласної філармонії, Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру виступили з концертною програмою перед військовослужбовцями, які виконують завдання із захисту незалежності і територіальної цілісності країни у складі операції Об’єднаних Сил. Зокрема, у м. Лисичанськ, с. Пурдівка, с. Троїцьке, с. Золоте, м. Щастя, с. Кримське

Розуміти Європу - Творити Європу

З 03 до 07 грудня представники #департаментзовнішніхзносин Михаил Снопенко, Валентина Колесник проходили другий цикл навчання в Академії доброго урядування та підвищення компетентності в Європі за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ ФРН: "Тренінг для тренерів".

У містах і районах: більше мільйона витрачено на реконструкцію шкільної спортивної зали, що на Міловщині

Спортивна зала після капітального ремонту урочисто відкрита у Великоцькій загальноосвітній школі.

Ремонтні роботи здійснено завдяки участі в конкурсі інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що реалізувалися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку в 2018 році.

Загальна вартість проекту склала 1 019 594,00 гривень.

Під час урочистого заходу серед учнівських команд відбулися спортивні змагання з настільного тенісу, шахів та армспорту.

Піротехніками за минулий тиждень вилучено 71 одиницю вибухонебезпечних предметів

З 03 листопада по 09 грудня 2018 року піротехнічними розрахунками ДСНС України в області обстежено 16,96 га місцевості.

Загалом виявлено та вилучено 71 одиницю вибухонебезпечних предметів, а саме: 36 артилерійських снарядів, дві мінометні міни й 33 ручнні гранати.

Слід зазначити, що з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС здійснено 1151 виїзд, обстежено 1077,39 га території області, де виявлено та вилучено 7425 одиниці вибухонебезпечних предметів.

Пишаємося: жителів області відзначено державними нагородами

Президент України Петро Порошенко підписав Указ про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня місцевого самоврядування.

За вагомий особистий внесок у державне будівництво, розвиток місцевого самоврядування, багаторічну сумлінну працю і високий професіоналізм нагороджено багатьох українців.

Серед них і жителі нашої області. Так, орденом Данила Галицького відзначено заступника Білокуракинського селищного голови Дмитра Шутя.

Медаллю «За працю і звитягу» нагороджено голову Троїцької районної ради Сергія Терещенка.

Вітаємо!

Євроатлантична інтеграція – курс на стабільність та безпеку

«Лише інтеграція України до євроатлантичного простору гарантує нам мир, і безпеку, і незалежність, і подолання бідності», - визначив загальноукраїнське прагнення Президент України Петро Порошенко.

З початком збройної агресії Росії проти України різко зросла суспільно підтримка нашого євроатлантичного майбутнього.

Робоча нарада представників юридичних служб УСЗН у Луганській області

07 грудня 2018 року відбулась робоча нарада із спеціалістами юридичних служб управлінь соціального захисту населення районних державних адміністрації та міських рад Луганської області.

Присутніми були розглянуті наступні актуальні питання:

Новини ООС: на Луганщині поранено військовослужбовця

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська чотири рази порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Золотого та Новотошківського Попаснянського району застосовувались 82-мм міномети, гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецької зброї.

По укріпленнях сил ООС поблизу Станиці Луганської відкривався вогонь з великокаліберних кулеметів.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець зазнав поранень.

Запрошуємо молодих підприємців взяти участь в міжнародній програмі обміну досвідом Erasmus for young entrepreneurs

Програма «ERASMUS для молодих підприємців» – програма професійного обміну, яка дає можливість новим підприємцям  навчатися у досвідчених підприємців в інших країнах-учасницях програми ЄС COSME.  Програма започаткована у 2009 році, вона надає можливість новим, молодим та амбіційним підприємцям набувати навичок і знань у досвідчених підприємців, які володіють малими підприємствами в інших країнах-учасниках цієї Програми, а досвідченим підприємцям - дізнаватися про перспективи й нові бізнес-ідеї молодих підприємців, започатковувати співробітництво з іноземними партнерами.