Архів новин

11 декабря 2018

Обережно, фальшивий документ!

Сьогодні головному лікарю Лисичанської комунальної лікувально-профілактичної установи «Центральна міська лікарня ім. Титова» надійшов фальшивий лист зі сфабрикованим підписом заступника голови Луганської облдержадміністрації.

У ньому йдеться про нібито вжиття надзвичайних заходів в цій лікарні.

Ситуацію прокоментував виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь:

Розглянуто шляхи погашення боргів підприємств з єдиного внеску та платежів до Пенсійного фонду

11 грудня у Головному управлінні ПФУ в Луганській області, під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик відбулося засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, де було розглянуто питання погашення заборгованості із єдиного внеску та страхових внесків до Пенсійного фонду.

Глава Уряду: Завдання на 2019 рік – фінансова стабільність, промисловий розвиток, інвестиції в людський капітал

Підтримка фінансової стабільності, активний промисловий розвиток, передусім в сегменті інновацій і створення національного продукту, а також інвестиції в людський капітал за рахунок зростання економіки – ключові завдання Уряду на 2019 рік. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час форуму «Нова індустріалізація: спільні дії Уряду та бізнесу». Захід проводиться вже вдруге і є додатковою платформою ефективного діалогу між підприємцями і представниками влади.

Музикант світового рівня дав концерт в Сєвєродонецьку!

Влад Де Брянський - американський композитор та гітарист українського походження, п’ятиразовий номінант на премію «Греммі», автор унікальної техніки гри на електричній та акустичній гітарах. 09 грудня 2018 року в рамках світового туру Влад де Брянській завітав до Сєвєродонецька.

Наші юні художники долучилися до Всеукраїнської Естафети Єднання

Луганщина урочисто зустріла Всеукраїнську Естафету Єднання – естафету добрих справ та успішних проектів.

Їх реалізують в кожному регіоні нашої країни в рамках відзначення 100-річчя Соборності України.

У Сєвєродонецькій дитячій художній школі юнаки та дівчата намалювали свої бачення майбутнього України на сторінках книги «Соборна Україна очима дітей».

Ініціативні громади стануть надійним фундаментом майбутнього України, – Сергій Тихоновський

Розробку перспективних планів розвитку територій Луганщини, що триває на виконання доручення Президента України за підсумками Ради регіонального розвитку, прокоментував виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області Сергій Тихоновський.

«Поставлене Президентом завдання щодо консолідації громад у визначенні нагальних пріоритетів розвитку дуже актуальне, – зауважив Сергій Тихоновський. – Наявність таких перспективних планів із затвердженими громадою проектами і механізмами фінансування істотно підвищить інвестиційну привабливість територій».

За підтримки ВООЗ в Луганській області здійснено проект з інфекційного контролю для лікарень ІІІ рівня

Координатором проекту від Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації виступила начальник відділу з організації надання медичної допомоги дорослому населенню Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Верескун Т.В.

В Україні на 98 % завершено черговий призов на строкову військову службу

На цьому сьогодні, 10 грудня, під час брифінгу для представників ЗМІ наголосив начальник Головного управління персоналу – заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Артур Артеменко.

Відповідно до Указу Президента України в Україні майже завершено черговий призов на строкову військову службу.

Призовними комісіями у війська відправлено 17 тис. 620 призовників, 98 % від плану. Решта 340 призовників буде відправлено за графіком на протязі тижня.

Обговорюємо перспективні плани Луганщини: Микола Надулічний

Під час розробки перспективних планів розвитку області та обговорення на засіданнях Рад регіонального розвитку мають враховуватися права осіб з інвалідністю. Про це розповів голова Луганської асоціації осіб з інвалідністю Микола Надулічний.

«У Плані розвитку приділено увагу об’єктам соціальної сфери, в тому числі закладам для осіб з інвалідністю. Це дуже важливо для Луганщини, оскільки через війну ми втратили обласну мережу лікувальних закладів та спеціалізованих закладів для цієї категорії громадян», – зауважив Микола Надулічний.

Міністр Вадим Черниш перевірив стан проведення гуманітарного розмінування Луганщини

Під час робочої поїздки Луганщиною Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш розглянув перспективи проведення гуманітарного розмінування у нашій області.

У Гірському разом із заступником голови облдержадміністрації Юрієм Клименком вони перевірили роботу вибухотехніків ГУ ДСНС у Луганській області, які, у свою чергу, акцентували на необхідності розмінування водоймів Луганщини.

Луганщина долучилася до Всеукраїнської Естафети Єднання!

10 грудня, Луганщина урочисто зустріла Всеукраїнську Естафету Єднання – естафету добрих справ та успішних проектів, які реалізуються в кожному окремому регіоні нашої країни в рамках відзначення 100-річчя Соборності України. 

Сторінки книги «Соборна Україна очима дітей» поповнилися вітаннями від Луганщини - світанку України! П’ять годин старанної праці, забруднені фарбою руки і щасливі обличчя! Яка ж вона, Соборна Україна очима дітей? Звісно, у яскравих кольорах, сповнена радощів та позитиву! Як бачимо, майбутнє очима дітей, прекрасне та величне, зароджується вже сьогодні!

Піротехніками на Луганщині вилучено чотири одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 10 грудня, піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено 2,85 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено чотири артилерійських снаряди.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Майже 5 мільярдів податків і зборів перерахували платники Луганщини до зведеного бюджету держави

У січні-листопаді 2018 року платники Луганської області перерахували до зведеного бюджету країни 4 млрд 906 млн гривень. Це на 595,7 млн гривень більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 2 млрд 280 млн гривень. У порівнянні з показниками за відповідний період минулого року надходження зросли на 381,6 млн гривень.

Новини ООС: Попаснянщина зазнала мінометного обстрілу

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська тричі порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Золотого-5 та Новоолександрівки Попаснянського району застосовувались міномети калібром 120 мм та 82мм, автоматичні протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.

По укріпленнях наших захисників поблизу Новозванівки Попаснянського району відкривався вогонь з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів.