Архів новин

12 декабря 2018

Обговорюємо перспективні плани Луганщини: Євген Назаров

«Наше спільне завдання – зупинити відтік людей, а особливо молоді, з Луганщини. Саме тому ми маємо відповідально підійти до планування розвитку територій», – зауважив директор Луганського центру професійної технічної освіти Державної служби зайнятості Євген Назаров, коментуючи ініціативу Президента України щодо проведення Рад регіонального розвитку.

Єдиним фронтом – Юрій Клименко зустрівся з луганськими журналістами

Сьогодні, 12 грудня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко на запрошення Луганського прес-клубу поспілкувався з представниками ЗМІ.

Коментуючи поширення «фейків», спрямованих на нагнітання ситуації у зв'язку із введенням воєнного стану на території Луганщини, Юрій Клименко закликав журналістів спільно боротися з деструктивними ворожими «вкидами»: «Ми знаходимося у стані інформаційної війни. Давайте разом протидіяти загрозам у медіа-просторі».

Дві громадські організації отримують фінансування з облбюджету на реалізацію проектів

Свої проекти вони втілять завдяки перемозі у конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету.

Так,  ГО «Модерна молодь», яка перемогла з проектом «Творці локального медіа контенту», націлена покращити імідж Луганщини у загальнодоступних соціальних мережах.

Мета – створення мережі відеоблогів у містах і районах області для поширення локального медійного контенту.

Управління з питань цивільного захисту попереджає

Управління з питань надзвичайних ситуацій попереджає.
За інформацією Українського гідрометеорологічного центру 12-13 грудня поточного року в Україні та на території області очікується погіршення погодних умов. Дощ, мокрий сніг на дорогах ожеледиця. 

GOTOGLOBALMARKET: ВІД СТАНОВЛЕННЯ НА ВНУТРІШНЬОМУ РИНКУ ДО ГЛОБАЛІЗАЦІЇ БІЗНЕСУ

Державна установа «Офіс з просування експорту України» спільно з Дніпропетровською торгово-промисловою палатою, за підтримки Дніпропетровської ОДА, 18 грудня 2018 року організовує в м. Дніпро освітній захід-презентацію «Gotoglobalmarket: від становлення на внутрішньому ринку до глобалізації бізнесу».

У м. Рубіжному, 11 листопада, проведені обласні заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

У м. Рубіжному, 11 листопада, проведені обласні заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, де відбулося засідання круглого столу під головуванням заступника обласної державної адміністрації Лішик О.П. з представниками міських і районних осередків громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» з метою  обговорення та вирішення актуальних питань соціального та медичного захисту постраждалих громадян.

 

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною", оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя в обсязі 16.549,7 тис.

Підбито підсумки першого щорічного фестивалю «Спроможна громада»

Представники чотирнадцяти місцевих громад Луганщини зібралися сьогодні у Кремінній для обговорення питання залучення додаткових ресурсів для реалізації проектів розвитку територій, відзначення кращих із числа реалізованих та обміну досвідом.

У заході взяв участь заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

СБУ затримала одного з організаторів масових заворушень у Луганську в 2014 році

Контррозвідники Служби безпеки під час спецоперації затримали одного з організаторів та активних учасників масових заворушень у Луганську навесні 2014 року.

Місцеві бюджети Луганщини отримали понад 2,6 мільярда

Протягом січня-листопада 2018 року до загального та спеціального фондів місцевих бюджетів надійшло 2 млрд 626 млн гривень.

Надходження доходів загального фонду місцевих бюджетів Луганщини склали 2 млрд 586 млн гривень податків та зборів. Темп приросту надходжень до відповідного періоду 2017 року склав 12,4 %, що становить понад 285 млн гривень. Важливо, що зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

Максимально допустимий відсоток житлової забудови тепер залежить від поверховості — норма ДБН

У державних будівельних нормах щодо містобудування (ДБН Б.2.2-12:2018 “Планування і забудова територій”), які діють з 1 вересня 2018 року та є обов’язковими, введений максимально допустимий відсоток забудови земельних ділянок при розміщенні нових житлових будинків. Він залежить від їх поверховості.

У всіх спортивних закладах обов’язково має бути облаштовано безбар’єрний простір – нові ДБН

У нових ДБН “Інклюзивність будівель і споруд” містяться обов’язкові вимоги щодо облаштування безбар’єрного простору ззовні та всередині громадських спортивних закладів.

Країни ГУАМ та Канада хочуть домовитися про вільну торгівлю

Між членами ГУАМ (Грузія, Україна, Азербайджан, Молдова) та Канадою може з’явитися нова програма економічної співпраці.

Про це йдеться у спільному прес-релізі, поширеному МЗС Канади за підсумками зустрічі між Христею Фріланд та главами МЗС країн-членів ГУАМ.

BRDO підтримує законопроект № 8450 “Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів”

Верховна Рада України ухвалила законопроект №8450 “Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів”. Надання точної і зрозумілої інформації щодо харчових продуктів споживачам є важливим кроком в дотриманні прав та захисту  їх інтересів.

Постійний розвиток технологій виробництва та розширення асортименту вибору харчових продуктів в магазинах змушує споживачів бути пильними та відповідально підходити до вибору товарів на полицях.

Цьогоріч на соціальну підтримку учасників ліквідації аварії на ЧАЕС виділено майже 3 мільйона гривень

Заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС відбулись у Рубіжному.

До них долучилась заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Вона разом з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС біля пам’ятного знака у сквері «Героїв – чорнобильців» вшанувала пам’ять тих, хто ціною власного життя врятували світ від серйозної катастрофи.

Агроторгівля України

10 грудня 2018 року в м. Сєвєродонецьк відбувся одноденний регіональний експортний тренінг проекту «Агроторгівля України» реалізований FAO Ukraine за підтримки Федерального міністерства продовольства і сільського господарства.

Під час заходу учасникам розповіли про можливості українських експортерів та пошук партнерів для дистрибуції на ринок Німеччини. Крім того, використовуючи конкретні практичні приклади, лекторами були детально висвітлені вимоги по експорту меду з України до Європейського союзу. Члени тренінгу мали змогу задати питання спікерам та отримати ємні відповіді.

Основи побудови харчової безпеки на підприємстві

11 грудня 2018 року в м. Сєвєродонецьк відбувся одноденний тренінг з основ побудови НАССР (системи харчової безпеки) на підприємстві, реалізований Програмою Відновлення та побудови миру ПРООН за фінансової підтримки Уряду Японії.

Музеї Луганщини перемогли у конкурсі міні-проектів «Музей відкрито на ремонт»

Це – Комунальний заклад «Біловодський районний краєзнавчий музей з проектом «Біловодськ – столиця кінних заводів України» та Новоайдарський районний краєзнавчий  музей – проект «Колекції костюмів Новоайдарського району для нащадків».

Усього на конкурс було подано 19 заяв: 13 – від музеїв Донецької області, 6 – від Луганської. Конкурсна комісія визначала переможців, враховуючи тему наданого проекту та самого музею, здатного реалізувати проект.

Зазначимо, на реалізацію своїх проектів кожен переможець отримає до 100,0 тис. гривень.

Луганщина готується до новорічних свят, – брифінг

Про підготовку та проведення обласних заходів, присвячених новорічним святам, на брифінгу для ЗМІ розповіли начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Аліна Адамчук та заступник директора КУ «Луганський обласний центр навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва» Ганна Саган.

Перш за все, Аліна Адамчук зауважила, що воєнний стан не стане на заваді проведення святкових заходів: «Упевнена, що все відбудеться на високому творчому та організаційному рівні!»

На Луганщині підведено підсумки проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

На Луганщині підбито підсумки проведення в області щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Тематичне засідання «круглого столу» відбулося 10 грудня 2018 року в місті Сєвєродонецьку в Міжнародний день захисту прав людини. До участі в заході долучилися заступник голови облдержадміністрації, голова обласної Координаційної ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми Ольга Лішик, члени Координаційної ради, представники громадських і міжнародних організацій, які приймали активну участь в акції.

Піротехніками на Луганщині вилучено 27 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 11 грудня, піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено 4,2 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 27 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 26 артилерійських снарядів й одну ручну гранату.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

КПВВ «Станиця Луганська» - найкраще обладнаний пункт перетину лінії розмежування, - Вадим Черниш

Міністр України з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш відвідав контрольно-пропускний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська». Супроводжував гостя під час його робочої поїздки заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Виплата компенсації населенню за придбані доїльні апарати

11 грудня 2018 відбулося заключне в поточному році засідання комісії з визначення переліку власників особистих селянських господарств, які мають право на отримання часткової компенсації витрат на закупівлю установок індивідуального доїння (голова комісії – заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь, заступник голови комісії – директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хлякін).
Попередньо і під час засідання члени комісії ознайомилися з заявами та документами, які надійшли на розгляд комісії від 46 власників особистих господарств.

Європейський союз перерахував Україні перший транш у розмірі 500 млн євро

Європейський союз перерахував Україні перший транш у розмірі 500 млн євро в межах нової програми макрофінансової допомоги.

Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив Віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

"Сьогодні ЄС виділяє 500 млн євро макрофінансової допомоги Україні. Євросоюз продовжує свою активну діяльність в Україні і підтримку її народу" — наголосив він.

Новини ООС: на Луганщині не зафіксовано ворожих обстрілів

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська жодного разу не порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.