Архів новин

14 декабря 2018

На Луганщині відбулись засідання п′яти районних Рад регіонального розвитку

Протягом тижня у п′яти районах Луганської області відбулися засідання Рад регіонального розвитку. Керівництво райдержадміністрацій звітувало перед громадськістю про підсумки соціально-економічного розвитку територій протягом 2014-2018 років. Основна увага приділялася відновленню інфраструктури, створенню належних умов функціонування закладів охорони здоров’я, освіти та культури, поліпшенню якості послуг, що надаються населенню.

В облдержадміністрації обговорювали проект адміністративно-територіального устрою Луганщини

Сьогодні, 14 грудня, заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко провів скайп-нараду з начальником відділу з питань адміністративно-територіального устрою Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіону. Головною темою обговорень став проект адміністративно-територіального устрою в Луганській області.

Опорні навчальні заклади серед пріоритетів Перспективного плану розвитку Луганщини

На цю тему ми вирішили поспілкуватися з директором Гірської багатопрофільної гімназії Олена Кацинська.

За її словами, попри нелегкий час та військово-політичні виклики, існує істотний запит на отримання якісної освіти.

Увага! Важлива інформація

19 грудня 2018 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
Місце проведення:  м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок  11:00.

Визначені основні завдання і дії під час особливого періоду

Засідання обласної евакуаційної комісії сьогодні, 14 грудня, провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Він повідомив, що збори комісії визначені рішенням Ради оборони Луганщини.

«Нам потрібно мобілізувати всі зусилля, щоб у випадку необхідності або ймовірної сухопутної агресії з боку незаконних збройних формувань чи РФ усі були готові до відповідних злагоджених дій», – наголосив Юрій Клименко.

Визначено 41 проект-переможець обласного конкурсу проектів місцевого розвитку

Усього у конкурсі взяли участь 136 проектів.

Загальна сума фінансування проектів склала –  4996360 гривень.

Сьогодні облдержадміністрацією вже отримані звіти про результати реалізації 17 проектів.

Серед них, проекти від Верхньодуванської сільської ради Сватівського району, Петропавлівської селищної ради Станично-Луганського району, Привільської міської ради, Хворостянівської сільської ради Старобільського району, Голубівської сільської ради Кремінського району, Попаснянської міської ради Попаснянського району, Біловодської селищної ради Біловодського району.

У рамках Президентської програми сільські лікарі Луганщини отримають новий службовий автотранспорт, – Сергій Філь

«Завдяки програмі Президента України Петра Порошенка «Сільська медицина» і його активній позиції ситуація в області почала змінюватись, – зауважив виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації. – Ми активно почали будувати нові сільські амбулаторії. Роботи йдуть за графіком, це будуть енергоефективні будівлі, забезпечені сучасним обладнанням. У комплекті до них надаються ще й медичні автомобілі. Першу партію ми вже отримали. Це шість нових машин моделі Renault Duster. Найближчим часом очікуємо ще дві».

Концерт для працівників суду з нагоди професійного свята

Почесна й нелегка місія служіння правосуддю вимагає від суддів та працівників судових органів високого рівня відповідальності, мудрості, досвіду, сумлінного виконання своїх обов’язків та виняткових особистих якостей: честі, гідності, відданості, а найголовніше - поваги та любові до людей.

Конкурс проектів для громадських організацій

«Громадська синергія» оголосила конкурс проектів для громадських організацій на суму від 150 до 600 тисяч гривень. Дедлайн - 16 січня 2019 р.

У Сєвєродонецьку віддали шану безпосереднім ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Біля пам’ятника «Жертвам Чорнобиля» за участю заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик, керівництва міста, учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, вдів і членів сімей ліквідаторів, співробітників 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях, громадських організацій відбувся мітинг-реквієм з нагоди 32-х роковин Чорнобильської катастрофи.

Вистава "Потрібен брехун !"

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр запрошує на виставу "Потрібен брехун". Музична комедія.

Дата: п’ятниця, 14 грудня 2018 р.

Час: 18:00

Квитки на виставу продаються:

в приміщенні Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру(бул.Дружби Народів,21)
понеділок – вихідний
у вівторок з 11.00 до 18.00
у середу- суботу з 11.00 до 18.00
у неділю з 11.00 до 17.00
перерва з 14.00 до 15.00

Тел. для довідок: (066) 147 10 80; (093) 006 06 53

II МАРОККАНСЬКИЙ І ЗАХІДНОАФРИКАНСЬКИЙ НАФТОГАЗОВИЙ САМІТ

06-07 лютого 2019 року у м. Марракеш (Королівство Марокко) відбудеться міжнародна конференція, присвячена нафтогазовій галузі «ІІ Марокканський і Західноафриканський нафтогазовий саміт». Зазначений захід відбудеться під егідою Національного агентства з вуглеводневої сировини і мінеральних ресурсів Королівства Марокко (ONHYM).

Згадана міжнародна конференція є платформою для налагодження контактів, як вже для працюючих на марокканському ринку компаній, так і потенційних операторів нафтогазової галузі Марокко і Західної Африки.

BALTTECHNIKA 2019

15-17 травня 2019 року у Вільнюському виставковому центрі LITEXPO (Литва) відбудеться міжнародна спеціалізована виставка інженерної промисловості BALTTECHNIKA 2019.

Посольство Литовської Республіки в Україні запрошує українські підприємства взяти участь у виставці, представити свою діяльність, налагодити нові контакти, знайти партнерів.

Є можливість не лише представити свій стенд на виставці, але й організувати різні заходи (презентації, навчання для спеціалістів різних галузей).

Наступного року Уряд вдосконалить програму «Державна підтримка галузі тваринництва», – загальні збори Асоціації сільгосптоваровиробників Луганщини

Сьогодні, 14 грудня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів загальні збори Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області.

Відкриваючи захід він зазначив, що щорічно в області намолочується більше 1 млн тонн зернових та зернобобових культур.

Актуальний коментар: Перевірена готовність обласних служб та систем безпеки під час воєнного стану

Про це повідомив начальник управління цивільного захисту Луганської облдержадміністрації Володимир Мирошниченко.

«Територіальна підсистема єдиної державної системи цивільного захисту Луганської області переведена в режим надзвичайного стану», – повідомив він. Про це йдеться у розпорядженні голови облдержадміністрації від 29.11.2018 № 974.

Володимир Мирошниченко наголосив, що місцеві органи влади, підприємства, установи та організації, їх наявні сили і засоби переведені в ступінь повної готовності.

Свято зовсім поруч...

Незабаром світло гірлянд та ялинкові іграшки прикрасять наші домівки, посмішки рідних та добрі побажання зігріють наші серця. Та обласні заклади культури вже подбали про святковий настрій відвідувачів, там панує новорічна атмосфера...

Сьогодні, 14 грудня, в ОКЗ "Сєвєродонецький коледж культури і мистецтв імені Сергія Прокоф'єва" відбудеться Новорічне свято учнів школи педагогічної практики до дня Святого Миколая. Вхід вільний.

Перевірити свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу можна на новому електронному сервісі МВС

Головний сервісний центр МВС презентував новий електронний сервіс. Тепер у два кліки можна перевірити свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Онлайн-сервіс простий у використанні: щоб впевнитися, що свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу видавалося, достатньо ввести його серію (три літери) та шестизначний номер у відповідні поля.

Цьогоріч власникам селянських господарств виплачена компенсація більше 600 тисяч гривень

Про це було повідомлено на засідання комісії з визначення переліку власників особистих селянських господарств, які мають право на отримання часткової компенсації витрат на закупівлю установок індивідуального доїння.

Так, 133 фермера, які в своєму господарстві мають понад три корови отримали усього 664,9 тис. гривень компенсації.

Також під час засідання члени комісії ознайомилися з заявами та документами, які надійшли на розгляд комісії від 46 власників особистих селянських господарств.

Піротехніками на Луганщині вилучено 27 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 13 грудня, піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено 5 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 27 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: чотири артилерійські снаряди й 23 ручні гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

У містах і районах області: в Попасній відкрили сквер «Єднання сердець»

Реконструкція зони відпочинку проводилася за ініціативи громадської організації «КОМРОЗ» і за підтримки Попаснянської міської ради.

Спільними зусиллями вони написали та виграли грантовий проект «Громадський простір «Єднання сердець», що фінансувався чеською міжнародною гуманітарною організацією «Людина в біді».

У відкритті скверу взяли участь керівництво району та міста, а також представники міжнародних організацій.

Вони подякували активістам та усім, хто доклав зусиль для реконструкції скверу.

Питання підтримки фермерів обговорили під час наради з Мінагрополітики

12 грудня відбулась нарада в режимі відео skype-конференції під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Олени Ковальової щодо реалізації державних програм фінансової підтримки сільгосптоваровиробників у поточному році. 

У всіх спортивних закладах обов’язково має бути облаштовано безбар’єрний простір

У нових ДБН «Інклюзивність будівель і споруд» містяться обов’язкові вимоги щодо облаштування безбар’єрного простору ззовні та всередині громадських спортивних закладів.

Згідно з ДБН, у всіх спортивних закладах обов’язково мають бути влаштовані:

- безпечні пандуси, спеціальні підйомники та інші засоби доступності для людей з порушеннями опорно-рухового апарату;

- тактильна підлогова плитка, інформаційні таблички та позначення шрифтом Брайля, інші візуальні елементи і аудіопокажчики для людей з порушеннями зору;

На Луганщині проведено відеонараду із керівниками територій щодо актуальних питань соціального захисту населення

13 грудня 2018 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішік відбулась нарада в режимі відеоконференцзв’язку з актуальних питань соціального захисту населення області. В студіях міст і районів області були присутні заступники голів райдержадміністрацій, міських рад та об’єднаних територіальних громад із соціальних питань, начальники управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій та виконкомів міських рад.

Оцінка якості надання медичної допомоги населенню

13 листопада, проведено чергове засідання клініко-експертної комісії (далі – КЕК) Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації щодо оцінки якості надання медичної допомоги хворим в умовах Старобільського районного територіального медичного об’єднання.

Під час роботи КЕК проведено аналіз медичної документації та алгоритмів надання медичної допомоги. Обговорення проводилося у присутності керівництва закладу охорони здоров’я та лікарів, які надавали медичну допомогу та здійснювали лікування.